Aihe

Siun Sote ja ikääntyvä väki!

Anonyymi

Siun soitella ja varmaankin muilla sote alueilla on "räjähtämätön pommi" käsissään. Jossakin vaiheessa tulee olemaan huutava pula ikäihmisten asumispalveluita! Kun jo nyt meinaa olla pula paikoista. (ja myös hoitajista). Tulevaisuudessa kun ikääntyneitä tulee olemaan entistä enemmän, kiitos nyky lääketieteelle. Lisäksi he tulevat olemaan entistä heikko kuntoisempia kun tulevat palvelujen piiriin. Kun nyt jo jonot asumispalveluihin ovat hävettävän pitkät ja viikottain tulee ihmisiä lisää jonoon.

Kiitos päättäjien päätöksestä että kotona on hyvä olla. Joo, jos olisi riittävästi henkilökuntaa ja kotipalvelu olisi valmis ajamaan pois taajama-alueelta useita kertoja päivässä. Mutta ei, kumpikin vaihtoehto on mahdoton. Jos asut kaukana kaupungista ja tarvitset paljon apua, kotipalvelu "pakoittaa" muuttamaan kaupunkiin. Kuinka moni haluaa muutta johonkin murjuun vähäksi aikaa, ennenkuin saavat paikan jostakin hoitokodista. Masennus vie viimeisenkin toimita kyvyn ja sitä mukaa hoitokoti paikan tarve kasvaa.

Kotona asuminen ei ole kaikille edes turvallista, koska se on hengelle ja terveydelle vaarallista. Esim: kylmettyminen, häkämyrkytys, ym... Osa ikääntyneistä hakeutuu sairaan hoitoon, pelkästä turvattomuuden tunteesta. Eikös silloin olisi parempi olla kevyessä palveluasumisessa kuin kuormittaa sairaanhoitoa.

Entäpä ikääntyneet omaishoitajat, joiden jaksaminen saattaa tulla tiensä päähän milloin vain. Useinmiten on käynyt niin että hoitajan terveys/elämä päättyy ennen hoidettavaa. Sitten on löydettävä pikaisesti paikka "hoidettavalle". Näitä tällaisia pareja on jo nyt paljon. Jonkin verran on myös näitä pariskuntia joista toinen on perheen aivot ja toinen perheen jalat sekä kädet. Eli tosen liikuntakyky on heikentynyt mutta järki pelaa ja toinen voi olla "muistamaton" mutta kykenee toimimaan toisen ohjauksessa.

Karuja kertomuksia olisi vaikka kuinka paljon. Päättäjät eivät ymmärtää miten iso kokonaisuus tuo ikääntyminen on ja mitä kaikkea se tuo todellisuudessa tullessaan.
Pitäisköhän yhteiskunnan tehdä jotain, ennen kuin pommi räjähtää!

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

    Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
    Kotimaiset julkkisjuorut
    223
    17121
   2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

    Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
    Maailman menoa
    341
    6217
   3. Uusin Seiska herttainen Torppa

    Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
    Kotimaiset julkkisjuorut
    119
    1585