Aihe

Pakolaisten auttaminen oikeuttaa aina lain rikkomiseen

Anonyymi

Samalla tavalla kuin hengenhädässä olevan saa kyyditä ylinopeutta sairaalaan, on pakolaisten auttaminen samanlainen akuutti pakkotilanne ja silloin lakia saa ja pitääkin rikkoa. Käsittämätöntä, että ihminen joka toimillaan on pelastanut henkiä, joutuu syytteeseen ja saa moitteita, vaikka toimintaa voi verrata siihen, että on pelastanut hukkuvan ihmisen avannosta, mistä normaalisti palkkiona on mitali, kunniakirja tai muu hieno tunnustus.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Valitettavasti tuo ei pidä paikkaansa, jokaisen on kunnioitettava lakeja. Ja lakia ei rikota esimerkiksi terroristien ja elintasosiirtolaisten tuomiseen.

   • Anonyymi

    Niin,taviskin voi syyllistyä rikollisten auttamiseen vaikkapa vain tietämättömyyttään / välinpitämättömyyttään. Olisi aina ensin otettava selvää kuka avuntarvitsijoista puhuu totta ja kuka ei. Jos sitä ei kohtuudella saa selville,kannattaa jättää auttamatta koska kyseessä on todennäköisesti rikollinen ja parhaillaan tapahtuva uusi rikos on kysymyksessä. Rikoslakihan tuomitsee kaikki tällaiset auttamiset.


  • Anonyymi

   Jos näen pakolaisen avannossa toivotan kaloille hyvää ruokahalua =)

  • Anonyymi

   Jokainen tapaus tutkitaan erikseen, ei ole mitään yleistä tapaa.
   Lainsäädäntö ei pysty ottamaan huomioon kaikkia mahdollisia tilanteita. Siksi tuomioistuin ottaa tarvittaessa kantaa asiaan.

  • Anonyymi

   "Pakolaisten" tai tarkemmin ilmaisten maahantunkeutujien harjoittama rikollisuus on turha lisä maassa harjoitettavaan rikollisuuteen. Vastuullisuuskysymys tässä eroaa, kun verrataan juridista ja filosofista vastuun taakkaa. Juridiikalla kun kyetään vastuullisuus häivyttämään ja syyttömät tuomitsemaan, ellei laki ja sen tulkinta noudata oikeutta ja kohtuutta.

   Filosofisesti järjen ja tajunnan omaava yksilö on vastuussa tekemistään ja välillisestikin aiheuttamastaan pahasta, jos kohtuudella voidaan olettaa tekojen seurausten olleen arvattavissa. Silloin kun jokin teko ei ole yksiselitteisen paha, niin tällaiseen ryhtynyt on omassa tapauksessaan ryhtynyt asiansa tuomariksi ja katsonut että aiheuttamansa hyvä, oikeuttaa sen sivussa syntyneen pahan. Tällöin tekijää ylistettäköön hyvästään ja tuomittakoon pahastaan. Mutta näitä kahta ei tule sotkea keskenään. Etenkään jos ne eivät ole määrämitallisia. Se joka yhtenä päivänä syö nälkäänsä naapurin tarhasta hedelmän, ja ilman pakkoa korvaa sen seuraavana, ei ole pahantekijä. Mutta joka yhtenä päivänä pelastaa ihmishengen ja toisena aiheuttaa ihmisen surman, ei ole neutraali vaan sekä sankari että surmaaja.

   • Anonyymi

    >"Pakolaisten" tai tarkemmin ilmaisten maahantunkeutujien

    Natsi!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   378
   4699
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   3645
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   30
   2065
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2051