Aihe

Ketipinor/Deprakine

Anonyymi

Onko monella tullut näistä laskimotukoksia?

Muita verenkierron tai -paineen ongelmia?

Painon nousua ja verenkuvan yms muutoksia?

Haittoja rasva-arvoihin?

Tietoa etsimällä näyttää ettei näiden ja verenpaineen/sydänsairauksien yhteisvaikutuksista tiedetä mutta varoitukset ovat isoja jos näitä ongelmia on.

Pitää siis kai päättää mitä sairauksia hoidetaan ja miten?

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mä voin vastata ketipinorin osalta.Itsellä unettomuuteen ollut 12 vuotta.Ja labra-arvot ovat olleet koko ajan normaalit.Käyn muutaman vuoden välein maksa-ja munuaiskokeissa,koska haluan huolehtia terveydestä. Itsellä ketipinor ei ole nostanut painoa.Olen ylipainoinen ja laihdutus mulla ainakin toimii ketipinorista huolimatta.Olen siis ylipainoinen ollut vuosikymmeniä ennen ketipinorin aloittamista.Jotkut väittää että lääkkeet lihottaa.Itse en usko että lääkkeet nostaa painoa.

  • Anonyymi

   Tämä asia oli tänään Hesarissakin ja tietoa on maailmalla:

   Quetiapine has fewer side effects than first-generation antipsychotics. But recent research and clinical trials have reported considerable risk of metabolic side effects. These include weight gain, elevation of cholesterol and triglycerides, and diabetes, even when prescribed at recommended doses.

   Quetiapine can cause significant weight gain, even when used in small to moderate doses for sleep. It has also been associated with increased blood glucose (sugar) and dyslipidaemia (an imbalance of fats circulating in the blood). These increase the risk of developing type 2 diabetes and heart disease.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Jokohan tämä keskustelu käydään kohta koko maassa?


  • Anonyymi

   Sokeriarvoihin?

  • Anonyymi

   Lue lääkeinfo. Et saa tilastotietoja kyselemällä täältä. Pakkausselosteessa sivuvaikutukset on lueteltu yleisyyden mukaan. Painonnousu kuuluu yleisiin sivuvaikutuksiin, veritulpat harvinaisiin.

   Omaisellani on ollut useita tämän tyyppisiä lääkkeitä käytössä epilepsian vuoksi. Paino ei ole noussut, päin vastoin hitaasti laskenut, omaiseni liikkuu paljon. Vaikeinta on ollut alussa tottua uuteen lääkkeeseen. Ensimmäiset kuukausi tai pari aivoilta kestää tottua lääkkeeseen, kunnes olo normalisoituu. Omaiseni on saanut harvinaisista sivuvaikutuksista verenkuvan muutoksia, ja sen vuoksi lääkkeitä on vaihdettu toisiin. Lääkettä vaihtaessa on aina sama ikävä tottumisvaihe, mutta ihan oma itsensä hän on sen jälkeen ollut, ajattelu toimii hyvin.

   https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?sl=12418

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   100
   5826
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   496
   5730
  3. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   5159