Aihe

Voiko Venäjään luottaa ?

Anonyymi

Venäjä on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että maassa on kuollut koronavirukseen liittyen enemmän kuin aiemmin on ilmoitettu.

Kuukausien ajan Venäjän presidentti Vladimir Putin on väittänyt, että maa on pärjännyt paremmin pandemian torjumisessa kuin länsimaat.

Venäjän tilastokeskuksen mukaan tammikuusta marraskuuhun raportoitiin noin 230 000 kuolemaa enemmän kuin edellisenä vuonna.

– Yli 81 prosenttia tästä lisäyksestä liittyy koronavirukseen, sanoi Venäjän varapääministeri Tatiana Golikova uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tämä tarkoittaisi sitä, että yli 186 000 ihmistä on kuollut Venäjällä liittyen koronavirustautiin. Aiemmin viranomaiset ovat kertoneet 55 000 koronaan liittyvästä kuolemasta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b177a17a-40e6-4d7b-93a1-b103fd7c08ef

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos Venäjä valehtelee aina niin Nato-jäsenyys on paras turva Suomelle.

   • Anonyymi

    Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden täytyisi perustua luottamukseen Venäjän rehellisyyteen ja hyviin aikeisiin.

    Venäjän jatkuva valehtelu horjuttaa vakavasti luottamusta .


   • Anonyymi

    "Jos Venäjä valehtelee aina niin Nato-jäsenyys on paras turva Suomelle."

    Nato on Suomelle yhtä todellinen turva kuin vuoden 2019 koronatilastot, joita ei ole. :)


  • Anonyymi

   Venäjän viralliset tilastot on valehtelua.

   Ei voi luottaa.

  • Anonyymi

   Tiltuihin voi luottaa kuin puuankkuriin.

  • Anonyymi

   Venäläisen median tiedot tulee aina estimoida kertoimella 3 ylös- tai alaspäin.

  • Anonyymi

   Mitähän tuokin natopönttö tekee sillä tiedolla paljonko Venäjällä koronaan kuollut, etkö tiedä että uteliaisuus ei kuulu sivistykseen.

  • Anonyymi

   Venäjällä on koronaan kuolleita tällä hetkellä 71000 ja 45000 koronatartunnan saanutta on kuollut muista syistä ja loput on kuolleet muihin sairauksiin ilman koronaa. Kenenkään maan koronatilastoista ei ole varmuutta kun luotettavia testejä ei ole saatavissa vaan kaikki tilastoidaan koronaan liittyviksi kuolemiksi myös onnettomuudet

  • Anonyymi

   Autokolarin ja koronan luulisi venäläisenkin erottavan.

   • Anonyymi

    Länsimaissa on rekistöröity onnettomuuksiin kuolleita koronaan kuolleiksi muutama tiedetty tapaus ja miksi niin sitä ei ole selvitetty johtuuko siitä että on testattu kuoleman jälkeen koronan saaneeksi . Ei ne tilastot niin luotettavia ole varsinkin kun luotettavaa pikatestiä ei ole vaan virheprosentti on jopa 70%


  • Anonyymi

   Venäjällä on väestömäärään suhteutettuna nyt enemmän koronakuolemia kuin Yhdysvalloissa.

   • Anonyymi

    No ei lähelläkään ole. Yhdysvalloisahan ei edes tiedetä paljonko siellä on asukkaita saati sitten kuolleet. Ei siellä ole mitään virallista väestönlaskentaa.


  • Anonyymi

   Venäjä hyökkää yhä Ukrainassa

   P Ukrainalla on takanaan jo seitsemän sotavuotta.

   Ukrainan sotaa on käyty jo niin kauan, ettei se enää nouse otsikoihin kuin poikkeustilanteissa.

   Vuoden 2020 viimeisenä aamuna 31. joulukuuta Ukrainan asevoimat tiedotti jälleen maan itäosien rintamatilanteesta. Venäjän asevoimista on puhuttu tiedotteissa suoraan jo pitkään. Uudenvuodenaattona Venäjän joukot rikkoivat ukrainalaisten mukaan tulitaukoa itäisellä rintamalohkolla Avdiivkan ympäristössä ampuen useilla kranaatinheitinjärjestelmillä. Starohnativkassa venäläiset ampuivat raskaalla konekiväärillä. Pohjoisella lohkolla Popasnassa venäläiset ampuivat kranaattikonekivääreillä, raskailla aseilla ja konetuliaseilla.

   Ukrainalaisjoukot vastasivat tulitukseen. Tällä kertaa tappioita ei koettu. Viimeisin ukrainalaissotilas kuoli viime tiistaina 29. joulukuuta. Hän oli vain 22-vuotias Vadim Efremenjuk. Samana päivänä venäläiset rikkoivat tulitaukoa 13 kertaa.

   Sota, joka unohtui

   Seitsemän vuotta sitten 11. joulukuuta 2013 Berkut-mellakkapoliisi alkoi hakata Kiovassa mielenosoittajia, jotka vaativat EU:n assosiaatiosopimukseen palaamista. Tuolloin Kiovan Pyhän Mikaelin Kultaisten kupolien luostari soitti hätäkelloja ensi kerran sitten mongolivaaran vuonna 1240.

   Venäläismielinen presidentti Viktor Janukovytš oli peruuttanut assosiaatiosopimuksen solmimisen ja aikoi viedä Ukrainan yksinomaan Venäjän johtamaan Euraasian talousunioniin. Euromaidanina tunnettuihin mielenosoituksiin vastaaminen verenvuodatuksella johti Janukovytšin syrjäyttämisen helmikuussa 2014.

   Vastareaktiona Venäjä miehitti maaliskuussa 2014 Krimin sekä aloitti sodan- ja kapinanlietsonnan Itä-Ukrainassa. Kun Ukrainan asevoimat olivat saamassa maan itäosan kontrolliinsa kesällä 2014, lähetti Venäjä elokuussa vakinaisen armeijansa yli rajan Ukrainaan.

   Ukrainan sodassa on kuollut vähintään 13 200 ihmistä. Ukrainan sisäisiä ja ulkoisia pakolaisia on yli puolitoista miljoonaa.

   Ukrainan parlamentti pidensi 15. joulukuuta jälleen vuodella väliaikaislakia, joka koskee paikallishallinnon poikkeustilalainsäädäntöä Venäjän miehittämissä maan itäosissa. Laki on jouduttu uusimaan nyt kolme kertaa syyskuussa 2014 tehdyn säätämisensä jälkeen.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   204
   13469
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13133
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   8475
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   35
   6027
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   207
   3502