Aihe

Nuoremme eivät ole ansainneet pakkoruotsin kaltaista riesaa ja rasitetta.

Anonyymi

Mielekästä ja tarpeellista opittavaa olisi yllin kyllin.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onneksi Suomen lukiolaiset eivät ole aivopestyjä vaan heillä on selkeä näkemys kansalliskielistämme:

   Suomen parhaaksi uudeksi itsenäisyysjulistukseksi on valittu Kuopion Lyseon lukion neljän oppilaan tekemä Suomalaiset!-teksti.
   Kansalliskielemme suomi ja ruotsi, vähemmistökieliämme unohtamatta, ovat kauniita ja niitä tulee vaalia. Toisaalta tulevaisuuden maailmassa emme pärjää omaan kuoreemme sulkeutumalla. Meidän pitää arvostaa ja kehittää myös muiden kielten osaamista maassamme ja muualla. Emme voi onnistua tavoitteissamme ja luoda tulevaisuuden Suomea, jos emme ymmärrä muita eikä meitä ymmärretä.
   Muuttuvassa maailmassa ei pärjää ilman ystäviä. Pohjoismaat ovat lähimpiä ja ajatusmaailmaamme vastaavimpia kumppanimaitamme. Olemme luoneet paljon yhdessä, luokaamme siis vastaisuudessakin uutta hyvää tillsammans.

   • Anonyymi

    Pohjoismaisten ystävien kanssa puhutaan englantia.

    Tietäisit, jos sinulla olisi nuoria ystäviä.


  • Anonyymi

   Tämä nykyinen hallitushan vähät välittää elinkeinoelämän toivomuksista, kuten ollaan nähty niin itse pääministerikin epäilee yrittäjiä epäisänmaallisiksi!

   Yrityselämän puolelta on kuulunut kommentteja ulkomaisen ammattilaisen rekrytointia haittaa se että vaikka kansa puhuukin englantia kohtuullisesti NIIN yhteiskunta ei ole siihen valmis. Meiltä puuttuu englanninkielisiä päivähoitopaikkoja, sosiaalipalveluja jne. jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä ulkomaalaisille ihmisille jotka liikkuvat työn perässä!

   Sikäli vähän "hassu juttu" kun hallitus kuitenkin haikailee ulkomaisen "osaajan" perään NIIN käytännön toimet eivät sitä kuitenkaan tue millään tavalla!

   Jos haluaisimme ottaa loikan tulevaisuuteen niin Suomessa säädettäisiin pakollisiksi kieliksi äidinkieli ja englanti, muita kieliä saisi lukea niin paljon kuin resursseja riittää koulussa ja omassa päässä.

   On se kumma juttu kun kielen osalta käperrytään epätoivoisesti tänne peräpohjolaan MUTTA samalla ollaan hullun kiilto silmissä menossa EU:n mukana kaikkeen mahdolliseen ja Globaalia maailmaa korostetaan mm. kaupankäynnin yhteydessä!

   Miksei olla johdonmukaisia ja tunnusteta tosiasiat "joka kantilta". Tulevaisuuden maailmankieli tulee olemaan englanti jolla tullaan pärjäämään "missä vain" (pärjätään jo nykyään laajimmin kuin muilla kielillä). Lisäksi elektroniikka tulee avustamaan tässäkin asiassa JOTEN ei ole mitään järkeä että täällä Suomessa tuhlataan kaikkien resursseja kahteen marginaalikieleen maailmanlaajuisesti!

   Kauankohan vielä kestää että järki tässäkin asiassa vie voiton viime vuosituhannen ajatusmaailmasta!

   • Anonyymi

    Järjen käyttö on sallittu vain ruotsinkielisille, jos sitä olisi?


  • Anonyymi

   Vapauden ansaitsisivat

  • Anonyymi

   Annetaan nuorille jo vapaus!

   • Anonyymi

    Hyödytön pakkoruotsi heikentää koulumotivaatiota.
    Sitten peruskoulun 9. luokan keväällä tulee hätä päntätä pakkoruotsia, kun heikko numero voi estää pääsyn parhaisiin lukioihin tai lukioon kokonaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyödytön pakkoruotsi heikentää koulumotivaatiota.
    Sitten peruskoulun 9. luokan keväällä tulee hätä päntätä pakkoruotsia, kun heikko numero voi estää pääsyn parhaisiin lukioihin tai lukioon kokonaan.

    Märkää rättiä naamaan - nykyinen pakkoruotsihallitus aikoo palauttaa pakkoruotsin ylioppilaskirjoitusten pakolliseksi aineeksi. Näin on kirjattu hallitusohjelmaan, mutta asia ei ole vielä edennyt.
    SOTEn pakkoruotsitus ja uudet kansalliskielilautakunnat oli kiireellisempi.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   345
   25081
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14238
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   349
   11738
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   110
   8746
  5. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   548
   6021