Mitä voimme nähdä ihmiskunnan tulevaisuudesta, Raamatun mukaan

Anonyymi

Kun katsotaan ihmisten käyttäytymistä niin tulee helposti mieleen että miksei Jumala tee mitään, jos hän on olemassa? Jos hän on kaikkivoipa niin miksei hän tee jotain tälle tilanteelle?

Mutta jos haluamme antaa sen mahdollisuuden että Jumala on olemassa niin sitten olisi kanssa johdonmukaista että antaisimme ainakin mahdollisuuden sille että Raamattu on Jumalan sana.

Ensinnäkin Raamattu ei sano että Jumala automaattisesti, kontrolloimatta, tietää etukäteen kaiken mikä tulee ikinä tapahtumaan. Se mitä Raamattu kertoo meille Jumalan kyvyistä osoittaa että hän pystyy kontrolloimaan voimiaan.

Esimerkiksi näemme hänen kykynsä kontrolloida voimiaan siinä että vaikka hän on luonut maailmankaikkeuden ja sen tähdet ja asentanut nämä galakseihin ja galaksijoukkoihin, hän on myös luonut pienet yksisoluiset eliöt.

Sen, että Jumala ei välttämättä tiedä etukäteen kuinka ihmiset tulevat tulevaisuudessa käyttäytymään, näemme esim. hänen kanssakäymisestään Israelin kansan kanssa.

Jumala antoi Israelin kansalle lain ja sen lupaaman siunauksen JOS he tottelisivat siinä mainittuja sääntöjä, jotka kaikki voitaisiin yksinkertaistaa kahteen sääntöön:
1. rakasta luojaasi ensi sijassa
2. rakasta kaikkia muita ihmisiä kuin itseäsi

Kuitenkin Israelin historia ja Raamattu osoittaa että he kerta toisensa jälkeen jättivät tämän lain noudattamatta. Apostolien tekojen 7:51-53 Stefanos sanoi juutalaisten uskonnollisille johtajille tästä että:

"Te itsepäiset miehet, joiden sydän ja korvat ovat ympärileikkaamattomat, aina te olette vastustamassa pyhää henkeä. Niin kuin tekivät teidän esi-isänne, niin teette tekin. Ketä profeetoista esi-isänne eivät vainonneet? Hehän tappoivat ne, jotka ilmoittivat etukäteen sen oikeamielisen tulosta, jonka te olette nyt kavaltaneet ja murhanneet, te, jotka saitte lain enkelien välityksellä mutta ette ole noudattaneet sitä."

Israelin historiassa näkyy se että Jumala ei välttämättä tiennyt kuinka jokainen juutalainen reagoisi esim. hänen profeettojensa sanomaan. Hän olisi voinut tietää jos olisi katsonut tulevaisuuteen mutta sen sijaan hän antoi ihmisille mahdollisuuden itse osoittaa mitä sydämessään halusivat.

Raamatun mukaan Jumala antoi ihmiskunnalle hyvän alun. Ensimmäinen ihmispari, johonka Jeesuskin puheissaan välillä viittasi (Matteus 19:4), eli alussa paratiisissa. Tässä voisi mainita että Jumala olisi ihmisille voinut luoda hyvin yksinkertaisen elämän ja vaikkapa vain yhden ainoan ravinnon ruoaksi. Sen sijaan hän loi suuren määrän erilaisia hedelmiä ja kasviksia joista voisimme nauttia.

Sitä paitsi hän ei odottanut ihmisten tekevän hänelle työtä joku 40 tuntia viikossa tai maksamaan muuten siitä elämisestään. Jeesus, jumalan poika, samoin paransi ihmisiä jotka eivät maksaneet hänelle rahaa siitä tai edes erityisesti olleet tunnettuja Jumalan palvojia.

No, ihmisten elo siellä Edenin paratiisissa tuli päätökseen siksi että ihmiset itse halusivat päättää mitä heillä on oikeus tehdä ja mitä ei. Tämän he osoittivat kapinoimalla sitä yhtä ainoaa sääntöä vastaan mikä heille oli annettu.

Jumala kuitenkin sanoi jo sen kapinan alussa että sen aikaansaama tilanne tulisi aikanaan loppumaan. Ensimmäisessä Raamattuun tallennetussa profetiassa (1. Mooseksen kirja 3:15) hän sanoi "käärmeelle" (siis henkiolennolle joka oli käyttänyt käärmettä kuin vatsastapuhuja nukkea) että

"Minä panen vihollisuuden sinun ja naisen välille ja sinun jälkeläistesi ja hänen jälkeläisensä välille. Hänen jälkeläisensä murskaa sinun pääsi..."

Tätä samaa viestiä tarkennettiin tuhansia vuosia myöhemmin (n. 500 vuotta e.a.a.) Danielin kirjan kohdassa 2:44 jossa sanottiin meidän päivistämme näin:

"Noiden kuninkaiden aikana taivaan Jumala perustaa valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Tuota valtakuntaa ei anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja vain se pysyy ikuisesti."

Tuo valtakunta on se sama jota Jeesus ensimmäisellä vuosisadalla kannusti seuraajiaan rukoilemaan "Isä meidän" rukouksessa.

Jeesus myös mainitsi joitain tunnusmerkkejä joista voisimme tietää että Danielin kirjan profetian maapallon-laajuinen täyttymys on lähellä. Luukkaan evankeliumin 21. luvun jakeessa 11 hän mainitsi esimerkiksi seuraavista asioista joita on tapahtunut suuremmassa määrin v. 1914 lähtien:

“Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on suuria maanjäristyksiä, nälänhätää ja ruttotauteja. “

Toinen tämän profetian täyttymystä edeltävistä tunnusmerkeistä oli Jeesuksen sanojen mukaan (Matteus 24:14)

“Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.”

Tämän järjestelmän tuhon jälkeen Raamatun ensimmäinen profetia on lähempänä täyttymystään. Sen tuhoa seuraava aika on se sama 1000-vuotinen valtakunta johonka Daniel 2:44 viittasi ja josta Jeesus kehotti seuraajiaan kertomaan toisille.

Enemmän asiasta löytyy sivustolta jw.org

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyhmä aloitus. Raamattu tähtää ikuiseen paratiisiin. tarkoitus on siis kaikkien kuolla ja siirtyä parempaan ulottuvuuteen=maailmanloppu. Sitä on uskonlahkot odottaneet jo tuhansia vuosia. Odotus taitaa vielä jatkua jonkun aikaan. Asetetaan aina uusi päivämäärä, kyllä se siitä....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe