Aihe

Maskien käyttö

Anonyymi

Kommentteja maskien käytön hyödyllisyydestä.
- ”Suu- ja nenäsuoja suojaa muita ihmisiä tartunnalta, jos sinulla itselläsi on oireita."
- "Ne eivät kestä kauan ennen kuin vettyvät hengitysilman takia.”
- ”Kukaan ei kiellä käyttämästä, mutta ei niitä ole perustetta suositella torjuntakeinoksi. Muut keinot ovat parempia.”
- ”Kyllä käsien pesu ehkäisee tartuntoja maskia tehokkaammin."
- ”Tieteellistä näyttöä siitä, että hengityssuojaimet estäisivät epidemian leviämistä, ei suomalaisten asiantuntijoiden mukaan ole. Kevyet nenä-suusuojaimet eivät ole riittäviä estämään virustartuntoja.”
- ”Kosteasta kertakäyttöisestä suojuksesta voi tulla jopa virusgeneraattori."
- ”Itse tehty maski ei suojaa käyttäjää koronavirukselta. Pahimmillaan itse tehdyt suojaimet voivat olla jopa viruksenlevittäjiä.”
- ”Itsetehtyjen kankaisten suojaimien tai maskien käyttö voi johtaa vääränlaiseen turvallisuuden tunteeseen. Itsetehdyssä maskissa vääränlainen kangasmateriaali voi heikentää keuhkojen terveyttä, kun esimerkiksi mikrokuituja, pölyä tai kangashiukkasia joutuu hengitysteihin. Väärä kangasvalinta voi lisätä hengitysvastusta, jolloin hiilidioksidipitoisuus voi lisääntyä haitallisiin mittoihin. Myös riski sydäntapahtumiin tai astmakohtauksiin voi kasvaa."
- ”Tutkimusnäytön perusteella kasvosuojusten käytön vaikutus hengitystieinfektioiden leviämiseen väestössä on vähäinen tai olematon.”
- ”Tieteellistä näyttöä käytölle ei ole.”
- "En ole yleisen maskisuosituksen antamisen kannalla, koska siitä saatava hyöty on kyllä epävarma. Kunnollista tieteellistä näyttöä maskin käytön hyödystä koronaa vastaan ei ole olemassa."
- "Yleistä maskisuositusta en kannata. Näytön pitäisi olla paljon vahvempi siitä, että meillä olisi kaikissa tilanteissa syytä maskia käyttää, ja sitähän ei ole."
- "Sellaisia tutkimustuloksia on, missä maski voi jopa lisätä infektioriskiä itsellä, jos sitä käsittelee huonosti tai se ei ole oikein päällä."
- "Esimerkiksi ruuhkaiset kulkuneuvot tai yleisötapahtumat, missä ei voi turvavälejä pitää, ovat ainoat tilanteet, missä voisin kuvitella, että maskista olisi hyötyä."
-"Maskin tarkoitus on estää viruksen leviäminen ilmaan, joten kunnolliseen maskiin kerääntyy viruksia. Siksi virusta kantava maskinsa koskettelija on edesvastuuton viruksen teholevittäjä varsinkin julkisissa liikennevälineissä ja kaupoissa."
- "Useiden tutkimusten mukaan hengityssuojaimista ei ole hyötyä virusinfektioiden leviämisen ehkäisemisessä."
- "Maskin sisällä hiilidioksidipitoisuus voi nousta jopa yli 8 000 ppm. Ulkoilman pitoisuus on 250-–350 ppm ja huoneilman ohjepitoisuus korkeintaan 1100 ppm."
- "Maskisuositukset ja -pakot johtavat siihen, että monet käyttävät maskia päivittäin pitkiä aikoja. Tämä voi johtaa hypoksiaan eli happivajaukseen ja aiheuttaa päänsärkyä. Tutkimusten mukaan hypoksia heikentää immuunipuolustusta ja voi siten herkistää koronavirukselle sekä heikentää sairauksista toipumisen mahdollisuuksia."
Nämä oli lääkärien ja tutkijoiden kommentteja, netistä löydettyjä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Paitsi 4 viimeisintä, ne oli kansan uutisten jutusta. Eli mielipidekirjoitus tms.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   611
   29833
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   291
   21457
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14082
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   355
   10991
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   88
   8112