Aihe

"Tilanne on perverssi" - 200000 turvautuu ruoka-apuun

Anonyymi

Suomessa on noin 100000–200000 ihmistä, jotka turvautuvat vuosittain jaettuun ruoka-apuun.

– Tilanne on perverssi. Juhlapuheissa sekä sosiaalitoimiston ja Kelan silmissä ihmiset tulevat juuri ja juuri toimeen saamillaan tuloilla ja etuuksilla, mutta todellisuudessa heidän tulojensa ja välttämättömien menojensa väliin jää huomattava aukko, sanoo Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan yliopistonlehtori Tuomo Laihiala.

Tiettyyn pisteeseen asti on mahdollista ostaa halvempaa tai tarjouslaputettua ruokaa, mutta jossain vaiheessa nämäkään keinot eivät enää auta.

– 1990-luvulla ruoka-avussa käyneiden lapset turvautuvat nyt ruoka-apuun. Kohta siellä saattavat käydä heidän lapsenlapsensa. Ruoka-apua on jaettu täällä laajamittaisesti noin 30 vuotta. Tästä voidaan päätellä, että Suomessa ei olla onnistuttu katkaisemaan huono-osaisuuden periytymistä, Laihiala toteaa.

Eikä Marinin hallituskaan mitään tee tilanteelle.

35

82

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo on sitä ajan kuvaa. Hartioita vain nostellaan ja käsiä levitellään.

  • Anonyymi

   Euroopan neuvostolta sapiskaa Suomelle liian matalasta sosiaaliturvasta. Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea moittii Suomen sosiaaliturvaetuuksien vähimmäistasoa riittämättömäksi.

   Komitea tarkasteli muun muassa toimeentulotuen, sairauspäivärahan ja työmarkkinatuen tasoa suhteessa suomalaisten keskituloon. Komitea katsoo päätöksessään, että kansalaisten minimitoimeentulon taso on Suomessa liian matala.

   Päätös merkitsee, ettei Suomen perusturvan taso täytä Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia.

   • Anonyymi

    Liian matala sosiaaliturva? Katsokaa Sanna Marinin ja hänen avustajien tuloja


   • Anonyymi

    Homo-Pekka reissailee avustajansa kanssa reilaamassa ja veronmaksajat hoitavat ykkösluokan laskut.


  • Anonyymi

   Pääasia, että hallitus haaveilee rikkaan kansan ostavan 700000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Kauas on menty taviskansan todellisuudesta.

  • Anonyymi

   Onneksi matut kuitenkin saavat Kela-goldin, niin ei tarvi jonotella avustusjonoissa suomalaisten kanssa

  • Anonyymi

   Suurin osa varmaan työssä käyviä ihmisiä jolla ei vuokran ja laskujen jälkeen jää kunnolla rahaa ruokaan

   • Anonyymi

    Nämä ei käy työssä. Näillä on aikaa jonottaa ruokaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nämä ei käy työssä. Näillä on aikaa jonottaa ruokaa.

    Niin onhan Suomessa 500 000 - 600 000 työtä hakevaa palkkatyötä vailla olevaa ja lähes 500 000 tekee lisäksi ilmaiseksi työtä.


  • Anonyymi

   Raha ei riitä köyhien suomalaisten auttamiseen koska Isisterroisteja on autettava ensin, ja jokaisen sellaisen auttaminen nielee miljoonia euroja.

   • Anonyymi

    Miljoonia henkeä kohti?


   • Anonyymi

    No sitten ne PersKeKo/SinKeKo porvarihallituksen Suomeen porvarihallituskaudella tuottamat yli 51.000 pääosin musliminuorukaista maksavat melkoisen nielullisen.


  • Anonyymi

   köyhyys jäi olemaan jo viime 90v luvun lamassa eikä talouden nousi kaudet ole estäneet köyhyys kehitystä,

   • Anonyymi

    No ei varmaan sillä kokoomus ja kepu ovat vuoroin viimeiset 16-vuotta johtaneet hallitusta ja lisänneet valtionvelkaa 105mrd€, tuloeroja sekä mamutuksen kuluja 3,2mrd€:oon vuodessa.


  • Anonyymi

   Tilanne ei tule tästä mihinkään muuttumaan. Parasta on kaikkien, joilla on mahdollisuus muuttaa pian pois Suomesta, jos tilanne joskus paranee, voi tulla sitten takaisin jälleenrakentamaan Suomi nimisen valtion raunioita. Nuoret, käykää koulut ja opiskelkaa hyvä ammatti ja lähtekää. Kaikille tänne jääville on tarjolla töitä orjapalkalla ja kovaa verotusta, jotta voidaan rahoittaa muille hyvinvointi. Suomen kansa ei siitä pääse osalliseksi

   • Anonyymi

    Sanna potkii päähän köyhää kansaa.


  • Anonyymi

   Tiettävästi Suomi lähettää kehitysapuna ruoka-apua puolelle miljoonalle afrikkalaiselle. Siis ympärivuotisern toimeentuloon.

   • Anonyymi

    Afrikkaan on lähetetty rahaa jo vuosikymmeniä,eikä siellä tilanne ole muuta kuin avuntarvitsijat lisääntyneet,ei siellä mitään kehitystä tapahdu. Lisääntyä osaavat kyllä. Aivan järjetöntä sinne syytää rahaa vuosukymmenistä toiseen.


   • Anonyymi

    Se ei riittänyt vaan Sipilän kepu, Orpon kokoomus ja Soinin persut-sinipersut tuottivat maahan pelkästään vuoden 2015 syksyllä 35 000 pääosin musliminuorukaista ja koko porvarihallituskautena kaikkiaan yli 51 000 pääosin musliminuorukaista, kulut ainakin 3,2 mrd euroa vuodessa vuodesta 2015 tähän päivään asti.


   • Anonyymi

    No voi jumalauta ja varmaan vielä vippaavat sen rahan minkä sitten jakavat,kun eihän niillä ole,kuin tuulen huutoma perse.


  • Anonyymi

   Nyt on SDP:n johtamma työväenhallitus, joten ruokajonot loppuvat tällä vaalikaudella.
   Ensi vuonna niitä ei nähdä enää.
   Siksi esim. Hurstille ei annettu senttiäkään, koska tarvetta ei enää ole.

   Rahaa on jopa niin paljon, että siitä riittää miljoonia sukupuolineutraalien liikennemerkin vaihtoon, 1000-2000 milj. euroa uuteen sukupuolineutraalin sotu-tunnukseen, 100 milj euroa oman lentoyhtiön perustamiseen, 150 000 euroa taiteelliseen ulosteen tutkintaan jne.
   2470 euroja joka kuukausi pääministerin korotettuun palkkaan ja ihan halpa ei ole jättiläismäiseksi paisuneen hovin palvelijoiden elättäminenkään..

   • Anonyymi

    Ulkomaille kyllä työnnellään miljardeja. Vihreät polttavat ennen rahat kuin auttavat suomalaisia.


   • Anonyymi

    Sipilän porvarihallitus muuten vuonna 2017 aloitti tuon HETU/SOTU-muutoksen sekä sukupuolineutraalien liikennemerkkien muutostyön. Siellä oli myös Kokoomuksen Orpo ja Persujen myöhemmin Sinipersujen Soini mukana.


  • Anonyymi

   Otto Meri
   @OttoMeri
   ·
   17t
   En ymmärrä tätä ruoka-apuun liittyvää hurskastelua. Niin kauan kun on maksutonta ruokaa, on myös jonoja. Suurin osa ruoka-avun saajista on ihan tavallista jengiä, joille lyhyt jonotus on halpa hinta arvokkaasta ruokakassista. Näin toimii homo economicus.

   https://twitter.com/OttoMeri/status/1343642547537797125

   Äänestä häntä.

   • Anonyymi

    Kaveri on tainnut tosiaan ottaa merellisen, seuraavaksi AA-kerhoon saamaan vielä ilmaisneuvoja.


  • Anonyymi

   Vieraat ensin.

  • Anonyymi

   Mitäs köyhyystutkija Jihadisti-Maria tähän?

  • Anonyymi

   Mitä sille käyttökelpoiselle ruoalle pitäisi sitten tehdä? Kuskataanko kaatopaikoille vuosittain satojatuhansia kiloja ruokaa vain siksi, että hyväosaisia hävettää katsoa köyhiä ihmisiä jonottamassa jokapäiväistä leipäänsä?
   Oletteko noin kateelleisia niistä kuivuneista leivistä ja päiväysvanhoista eineksistä, että nekin pitäisi köyhiltä saada pois?
   Vaikka tukia nostettaisiin miten paljon tahansa, aina on heitä joille ilmainen ruoka kelpaa, mutta keneltä se on pois vaikka sitä jaetaankin, kaatopaikan lokeilta ja harakoiltako?

   • Anonyymi

    On ne kateellisia. Sairaat äärioikeistoporvarit luonnevikaisina narsisteina kadehtii jopa köyhiä ilmaisruokaa saavia ja n. 500€/kk eli 16,70€/päivä elämiseen minimiperusuturvaa saavia. Kateudella ei ole mitään rajaa, kun itsellä voisi olla nekin rahat.


  • Anonyymi

   Ruokakasseissa on se hyvä puoli ettei tarvitse miettiä mitä ruokaa tekisi.

  • Anonyymi

   Ja Koksut valehtelee että tavallinen kansa juoksee korttelien pituisissa leipäjonoissa jonottamassa pakkasessa ja tuulessa ilmaisruokaa.

   • Anonyymi

    Ketäs siellä sitten on, ellei ihan tavallisia köyhiä suomalaisia? Vai mitä tarkoitit?
    On siellä niitäkin, jotka ei sitä apua välttämättä tarvitse, mutta suurin osa kuitenkin hakee ihan tarpeeseen apua, ei kielletä sitä heiltä, vaikka rikkaita hävettääkin katsella köyhiä.


  • Anonyymi

   Kyllä heitä on ihan arjen keskenkin, jos juhlia on pakko.

  • Anonyymi

   Niin muistakaa, että persut ja pokkarit eritoten haluaisivat leikata sosiaalimenoista.

  • Anonyymi

   Jossain on matoja.Kermaperseet tän on saanut aikaiseksi. Linnan juhlat poikottiin,niin pitkäksi aikaa,kun on leipäjonoja.Paitsi eihän ne Hesasta lopu,kun siellä käy kuppilan omistajat ja myyvät sitten kovalla hinnalla ihmisille.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   18608
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   365
   6853
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2022