Rikkaan vaikeampi päästä taivaaseen kuin kamelin neulansilmästä, köyhien kohtelun takiako?

Anonyymi

Rikkaan vaikeampi päästä taivaaseen kuin kamelin neulansilmästä, köyhien kohtelun takiako?

Päivä jolloin rikas mies sai ikävän vastauksen...
"Minä sanon teille: helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."
Jeesus Matteuksen evankeliumin jakeessa 19:24:

Tässä lyhyesti se mitä tapahtui juuri ennen. Eräs rahakas mies tuli kysymään Jeesukselta mitä hänen tulisi tehdä, että hän voisi päästä osalliseksi tulevasta elämästä (kreik. ζωὴν αἰώνιον, dsooeen aioonion). Hän halusi tietää miten hän varmistaa osallisuutensa tulevasta Jumalan hallintavallasta maan päällä hetkenä, kun Jumala tulisi puuttumaan asioihin ennennäkemättömällä - joskin profeettojen lupaamalla tavalla - jossa pahuus poistettaisiin, vääryys loppuisi ja luomakunta uudistettaisiin. Tämä oli hyvin konkreettinen odotus, jossa vastakkain olivat paha nykyinen maailmanaika ja tuleva hyvä maailmanaika, Jumalan valtakunta.

Olisi kiva tietää miten esim. kristillisdemokraatit, usein hyväosaiset porvarilliset uskovaiset henkilöt selittävät tämän jakeen Jeesuksen sanat.

Työttömien ym. köyhien ja huono-osaisten syrjiminen ja leimaaminen on nykyään enemmän kuin normi oikeistolaisilla porvaripuolueiden äänestäjillä, hyvin tuttua tälläkin foorumilla. Kaikki perusturva pitäisi poistaa tai tehdä vastikkeellisiksi, että vain hyvin alipalkattua pakkotyötä vastaan saisi työttömyysturvan, siis elämisen mahdollistavan minimiperusturvan. Tämähän on antikristillistä toimintaa, jonka jopa Jeesus tuomitsi, ja kertoi sen palkan. En nyt sano että kaikki oikeistolaiset ovat näitä köyhiä työttömiä vastaan vihapuhuvia sosiaalirasisteja, kyllä poikkeuksiakin varmaan on, mutta tämä on valtavirtaa. Myös rikkaista kertova kirja: Huipputuloiset: Suomen rikkain promille kertoo köyhille hyvin vihamielisestä ja kylmäkiskoisesta porukasta, joka ei armoa ja sääliä tai solidaarisuutta juuri tunne omasta etuoikeutetusta asemastaan käsin. Kyyti olisi kylmää ja kovaa, jos he päättäisivät.

42

703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sielu saa kaikenlaisia kokemuksia elämien helminauhassa. Ollaan rikkaita, köyhiä, sairaita, vammaisia, homoseksualisteja, kiihkouskovaidia, sotahulluja, taiteilijoita, nobelisteja, ym kymmenien tuhansien vuosien jopa satojen tuhansien vuosien aikajanalla. Sielun pitää saada kokemuksia ja siihen ei elämänkoulun ekaluokka riitä.
      Elämä on ihmeellinen.

    • Anonyymi

      Rikkailla on varaa teettää isoja neuloja 😎

      • Anonyymi

        ,,, ja ne kehittyvät kuin me muutkin kokoajan johonkin suuntaan...


      • Anonyymi

        Jerusalemissa on eräs portti siinä muurissa nimeltään Neulansilmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jerusalemissa on eräs portti siinä muurissa nimeltään Neulansilmä.

        No siitäkö ajattelit mennä taivaaseen. Järjetön.


    • Jeesus ei suinkaan tarkoita maallista rikkautta, vaan sitä, missä heidän sydämensä on.

      Uskovilla se rikkaus on palkkapapeissa ja heidän loistavissa Rosvojen luolissa.

      • Anonyymi

        Älä viitsi väännellä Jeesuksen sanoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi väännellä Jeesuksen sanoja.

        Sanoi Saatana sinulle, kun uskoo, että taivaaseen mennään kassi täynnä euroja.

        Miksi Saatana ei tätä sinulle sanonut:


        "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

        "Tietäkää siis: yksikään teistä ei voi olla minun opetuslapseni, ellei hän luovu kaikesta, mitä hänellä on."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi väännellä Jeesuksen sanoja.

        Sitä se tekee.


      • Huono huijari kuitenkin on, kun ei pysty ketään rikasta huijaamaan, koska he itse ovat rakentaneet papeilleen luolat, ja valinneet papit, jotka heitä miellyttävät.

        Siksi ovat onnellisia, kun on lihan, sekä hengen halut tyydytetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi väännellä Jeesuksen sanoja.

        Sitä se on tehnytkin pitkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sitä se on tehnytkin pitkään.

        Saatanan Paavalille syöttämät sanat eivät ole Jeesuksen Kristuksen sanoja.


    • Anonyymi

      Osapuilleen tilastollisesti totta.
      Usemmiten varakkailla on tietoa ja harkintakykyä joilla vältää Jeesuksen sun muiden uskontohuijareiden ansat. Osaavat jättää tyhjät puheet ja lupaukset niille kuuluvaan arvoon.

      • Vieläkään et ymmärtänyt. Jeesus ei tarkoita maallista mammonaa, van sydämen rikkautta:

        "Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."

        Missä seurakunnassa sinun aarteesi on?


      • Anonyymi
        TeuvoSuni kirjoitti:

        Vieläkään et ymmärtänyt. Jeesus ei tarkoita maallista mammonaa, van sydämen rikkautta:

        "Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."

        Missä seurakunnassa sinun aarteesi on?

        No siinnäkään tapauksessa oikeasti rikasta ei vähällä onnistuta höynäyttämään odottelemaan jotain hemmetin taivaaseen pääsyä.
        Elämä pitää elää täällä ja nyt. Jatkoaikaa ei pelata!


    • Tämän takia:

      Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen.

      Vuohet puolustautuvat - mutta turhaan:

      "Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'

       "Ja niin he lähtevät, toiset iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

    • Anonyymi

      Jeesus tiesi mikä on uskon suurin kynnys ja se on maallinen omaisuus .

      Täällä voidaan puhua väännellä ja käännellä asioita mielensä mukaan mutta Jeesus hyvin selvästi ilmoitti opetuslapsilleen kuin myös rikkaalle miehelle että hänelle soveliaita ovat vain ne jotka täyttävät lain ja myyvät maallisen omaisuuden ja jakavat ne köyhille .

      Suomesta en tiedä yhtäkään tällaista joka olisi nämä kohdat täyttänyt.

      Tosin on niitäkin jotka väittävät Jeesuksen jakavan taivaspaikkojen ehtoja naaman mukaan toisilta vaaditaan tuota ja toisilta taas tätä yleensä näiltä jotka näin sanovat ei kuulemma vaadita mitään konkreettista.

      • Anonyymi

        Eikö tuo olisi katala temppu. Silloinhan köýhästä tulee rikas eikä hänellä niinollen ole mahdollisuutta päästä sinne taivaaseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuo olisi katala temppu. Silloinhan köýhästä tulee rikas eikä hänellä niinollen ole mahdollisuutta päästä sinne taivaaseen.

        Jeesus oli sitten kiero mies noin aatellen vai pitäiskö jakaa vain kaikille köyhille silleen vähän jokaiselle


      • Mitä mahdoit kirjoittaa, kun ylläpito sen poisti. Näen vain alun:
        Tuostahan voisi nostaa jo kunnianloukkaus syytteen.

        Nosta syyte myös lähettäjääni vastaan, joka on antanut ehdottoman pelastuskäskyn
        ihmisille, jotka eivät pysty luopumaan isiltä perimästään elämästä:

        "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni."


    • Anonyymi

      Jeesus sanoi noin sanat opetuslapsilleen miten rikkaan on vaikea päästä taivastenvaltakuntaan. Sitä edelsi tilanne, jossa mies oli tullut kysymään Jeesukselta pelastuksesta. Ei Jeesus silloin puhunut mitään rikkaudesta, vaan kysyi että mitä sana sanoo. Mies alkoi kehuskella miten oli pitänyt kaikki käskyt, miten oli viettänyt sapatin oikein ja kuinka hän oli Tooran tuntija eikä hänessä omasta mielestään ollut rikettä kun piti käskyt. Tällöin Jeesus sanoi tälle omavanhurskaalle, että myy kaikki omaisuutesi ja jaa se köyhille tietäen että mies oli rikas. Kun mies sitten murhemielin lähti pois, ihmettelivät opetuslapset, että kuka sitten voi pelastua.

      Joten vedetään liian pitkälle veneviä johtopäätöksiä jos Jeesuksesta sanoista vedetään se johtopäätös, että pitää olla köyhä päästäkseen taivaaseen. Kyseisen pelastujan piti tulla köyhäksi siksi, että hän oli mielestään täysin rikkeetön käskyjen mukaan ja oli siten itse itsensä pyhittänyt. Kuten meillä on tänäkin päivänä tapana. Heille Jeesus sanoo, että kun ensin pidät käskyt, niin mene sitten ja myy kaikki omaisuutesi ja jaa se köyhille, niin omvanhurskautesi mitta tulee täyteen.

      • Anonyymi

        Höpö höpö opetuslapset sanoivat että he ovat kaiken tuon tehneet sen yhdenkin mikä puuttui eli olivat myyneet omaisuutensa ja jakaneet köyhille silloin jeesus sanoi että heitä odottaakin aarre taivaassa sen tähden eli hän vain vaati rikkaalta mieheltä saman kuin opetuslapsiltaan eli seuraajiltaan johon oli pyrkimässä myös rikas mies

        Olisihan se nyt aikuisten oikeasti aika hullu ajatus että jeesus naaman mukaan latelisi sääntöjä seuraajilleen ja taivaaseen hamuajille eikö kuulosta hullulta ajatukselta kun täällä sitten jokainen kyselisi toisiltaan no mitäs sinulta ja mitäs sinulta vaaditaan ?

        Aika naurettava ajatus silleen eiköhän se jeesus vaadi kaikilta seuraajiltaan samat asiat.


      • Anonyymi

        Näin köyhänä naisena ei ole muuta omaisuutta kertynyt kun mitä nyt pankin päällä istun. Jeesuksen ohjeilla pitää sitten varmaan alkaa jakaa sitä köyhille?


    • Anonyymi

      Sekin on muuten kumma juttu että opetuslapsille luvattiin taivaspaikka jos he noudattavat juutalaisia lakeja kaiken omaisuuden hukkamisen ja jälkeen tuntuu että sinne taivaisiin pääsee vähän miten sattuu milloinkin elelemään kristityistä tavoista ei jeesus puhunut mitään vasta paavali jakoi niillä taivaspaikat ja katolinen kirkko vaati siihen vielä setelinipun päälle ja nyt sitten nykykristityt huutelee kadunkulmissa ja kirkoissa jeesusta ja ne pääsee ihan vaan sillä taivaisiin niin ne ajat muuttuu ja tietysti kolmas kun naputtaa tietokoneella aamenet on sen homma siinä taas on lento taivaaseen lähdössä


      Omaisuudesta ei enään puhettakaan ja konkreettisesta maallisen uhraamisesta sitten loppu prkele usko siihen paikkaan kun taskulle käydään

      Aika hassu uskonto kaiken kaikkiaan tarvitsee hurjan määrän mielikuvitusta kyllä että vauhdissa pysyy.

    • Anonyymi

      Tämä on sitten palstan pitäjälle varmistan vain että voin siis minäkin jatkossa käyttää täällä olevan kirjoittajan esi-isästä sekä myös suorassa polvessa muistakin ei-isistään nimitystä murhaaja ? Kun tuntuu että se on käypä nimitys ainakin minun sukupuustani teille

    • Anonyymi

      Onneksi meillä suni ja moni muu jotka ovat paljon arvokkaampia jeesukselle heidän ei tarvitse uhrata mitään niin kuin onnettomat apostolit ja muut jeesuksen aikaiset elävät jotka joutuivat uhraamaan kaiken maallisen taivaaseen mennäkseen .

      • Kyllä sinun vihaamasi suni on monestasta luopunut.

        Ensimmäiseksi jouduin luopumaan parhaasta ystävästä, joka 14 vuotta kulki rinnallani totuuden tiellä, kun tuli ennustusten mukaisesti Paavalin tavoin heitetyksi Saatanalle.
        Sitten seurakunnasta.
        Sitten valokuvaajan ammatista.
        Sitten Raamattukeskustelusta.

        "Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu."

        "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni."

        Ainut, mistä ei ole tarvinnut luopua, on puutyöt, Ilmeisesti siksi, koska puusepän Poika ymmärtää niiden merkityksen.


    • Anonyymi

      Vaikka olisi miten armelias köyhiä kohtaan, tai vaikka miten köyhä itse olisi, ei pääse taivaaseen muuten kuin Jeesukseen uskomisen kautta.

      Tultuaan uskoon on hyvä toimia Raamatun ohjeiden mukaan.

      Uskoisin, että rikkaus on uskoon tulolle haitaksi, jos ihminen rakastaa rahaa liian paljon. Jos rakastaa Jumalaa ja Jumala on siunannut omaisuudella, ja ihminen on siitä kiitollinen ja jakaa omastaan, ei rikkaus liene paha asia, mutta ei erityinen hyvekään. Maallinen kulta on arvotonta ikuisuuden rinnalla. Titanicista pelastauduttiin ilman korulippaita, jos edes pelastusveneisiin päästiin, ja siinä oli kyse vain maallisen elämän jatkumisesta muutamalla vuodella. Ikuisuus jatkuu ikuisesti. Omilla teoillaan ei voi pelastua, mutta tulee luottaa Jeesukseen, ei mammonaan.

      • Niin hyvin on Saatana sinustakin huolta pitänyt, että olet saanut sen tahdon mukaisen uskon:

        "Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'

        Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'


      • Anonyymi
        TeuvoSuni kirjoitti:

        Niin hyvin on Saatana sinustakin huolta pitänyt, että olet saanut sen tahdon mukaisen uskon:

        "Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'

        Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'

        Suni jonka esi-isät olivat tappajamurhaajia on saatanan joukoissa ja aikoo sivukaistalta ohittaa apostolitkin matkalla taivaaseensa .

        Sunilla on omaisuus mukana peräkärryssä ja lompakko täynnä rahaa kun hän kurvaa taivasten parkkipaikalle köyhien ohi huutaen hallelujaa ja köyhät kyykkyyn .

        Ei koske sunia samat jessuksen vaatimukset kuin muita suni on niin erityinen puuhastelee puutöitä ja luulee olevansa jeesus varo ettet naulaa hiltillä itseäsi vahingossa ristille .


      • Anonyymi
        TeuvoSuni kirjoitti:

        Niin hyvin on Saatana sinustakin huolta pitänyt, että olet saanut sen tahdon mukaisen uskon:

        "Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'

        Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'

        Kuka se on niin vittumainen että on päästellyt suustaan nuo kaksi viimeistä kappaletta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suni jonka esi-isät olivat tappajamurhaajia on saatanan joukoissa ja aikoo sivukaistalta ohittaa apostolitkin matkalla taivaaseensa .

        Sunilla on omaisuus mukana peräkärryssä ja lompakko täynnä rahaa kun hän kurvaa taivasten parkkipaikalle köyhien ohi huutaen hallelujaa ja köyhät kyykkyyn .

        Ei koske sunia samat jessuksen vaatimukset kuin muita suni on niin erityinen puuhastelee puutöitä ja luulee olevansa jeesus varo ettet naulaa hiltillä itseäsi vahingossa ristille .

        Niin olisi vihaamallesi Sunille käynyt, jos ei olisi pystynyt nouattamaan tätä Jeesuksen tärkeintä pelastuskäskyä:

        "Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni."

        Koska olin jo äitini kohdusta alkaen ollut Jumalan valittu, minä pystyin tähän:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/2439902/erokirjeeni


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka se on niin vittumainen että on päästellyt suustaan nuo kaksi viimeistä kappaletta?

        tHän on juuri se, jonka sinun esi-isäsi tappoivat. Joko harkitse sitä samaa minun suhteen?


      • Anonyymi
        TeuvoSuni kirjoitti:

        tHän on juuri se, jonka sinun esi-isäsi tappoivat. Joko harkitse sitä samaa minun suhteen?

        Eipä taida olla juutalaisia minun esi-isissä, valitettavasti.
        El kiinosta, sovi toimintamalleihini enkä vaivaudu. Elä rauhassa elämäsi uskossasi kärvistellen katkeraan loppuun saakka,jos harkintakyky ei palaa ennen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä taida olla juutalaisia minun esi-isissä, valitettavasti.
        El kiinosta, sovi toimintamalleihini enkä vaivaudu. Elä rauhassa elämäsi uskossasi kärvistellen katkeraan loppuun saakka,jos harkintakyky ei palaa ennen.

        Onko edes suomalaisia, sillä samanlaisia veljen vihaajia hekin ovat.

        Minä elän todella rauhassa, en tämän maailman, vaan hänen:

        "Minä jätän teille rauhan.
        Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.
        Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon."

        Sinun rauhasi näyttää menneen julistamani totuuden tähden, samoin kuin juutalaisten rauha meni lähettäjäni totuuden tähden.


    • Anonyymi

      Eihän tuollaista voi kirjaimellisesti ottaa, asiaa pitää pohtia syvällisemmin.

      Eihän rikkaus ole mikään synti, mutta jos siihen liittyy ahneus, niin se on se varsinainen synti.

      Rikas voi tehdä paljon hyvää jakamalla rikkauttaan, ahnehtimalla itselleen lisää rikkauksia, hän taas syyllistyy ahneuteen.

      • lä jankuta maallisesta rikkaudesta, jota et voi viedä mennessäsi hautaan.

        Mutta sydämen rikkauden viet sielussasi Viimeiselle tuomiolle saakka.

        "Minä hylkäsin papit ja heidän jumalanhuoneensa, miksi sinä heitä rakastit kuolemaasi saakka, vaikka minä kehotin lähtemään pois?


      • TeuvoSuni kirjoitti:

        lä jankuta maallisesta rikkaudesta, jota et voi viedä mennessäsi hautaan.

        Mutta sydämen rikkauden viet sielussasi Viimeiselle tuomiolle saakka.

        "Minä hylkäsin papit ja heidän jumalanhuoneensa, miksi sinä heitä rakastit kuolemaasi saakka, vaikka minä kehotin lähtemään pois?

        Kylläpä on Saatanan tunareilta herja lentänyt, kun poistettu on 12 viestiä.

        Eikä yhtään omaani.


    • Anonyymi

      > Rikkaan vaikeampi päästä taivaaseen kuin kamelin neulansilmästä, köyhien kohtelun takiako?

      Sekin voi olla, mutta ennemmin se, että rikkaudesta helposti muodostu epäjumala ihmiselle.

    • Anonyymi

      Kyllä siinä kun rikas nuorukainen tuli Jeesukselta kysymään, että mitä pitää tehdä pelastuakseen, oli enemmän kyse siitä, että käskyjen pitäminen ei riittänyt enää Jeesuksen aikaan. Vanhassa liitossa se olisi riittänyt kun mitään muuta ohjetta ei ollut. Joskin sen lisäsäksi piti vielä uhrata Jumalalle uhri. Mutta ei omaisuuttaan tarvinnut silloinkaan jakaa köyhille. Joten tuskin sitä tarvitsee tehdä uudessakaan liitossa.

      Jeesuksen opetus oli se, että käskyjen pitäminen ei riitä. Lakihenkisyydellä oli se miten kiihkomielistä tahansa, ei ratsasteta taivaaseen. Eikä Jeesus luvannut nuorukaiselle, että kun menet ja myyt kaiken omaisuutesi ja jaat sen köyhille, niin pääset taivaaseen. Hän vain käski tehdä niin ja niin tuli esille mihin hänen sieunsa oli kiintynyt. Se olisi voinut olla mikä tahansa muu asia, mikä oli esteensä uskolle. Eikä se rikas mies olisi ollut yhtään sen pyhempi köyhänäkään. Hän olisi ollut sama epäuskoinen luopio. Ei köyhyys ketään pyhitä. Monesti on jopa päinvastoin.

    • Anonyymi

      Kyllä se niin on että epäuskoiset apostolit rikkaan miehen kera olivat Jeesukselle kauhistus ja siksi heiltä vaadittiin maalliset uhraukset.

      Nykyinen kristitty on niin köyhä verrattain juudean ihmisiin jotka saattoivat omistaa jopa kaksi ihokasta joista toinen piti antaa tarvitsevalle jos sellaisen kohtasi.

      nykyinen kristitty ei ole niin ulkokultainen kuin juudean ihmiset joilta sen tähden vaadittiin maallisia uhrauksia tiedämmehän että nykyihminen varsinkin kristitty ei ole ahne siksi hän on jeesukselle paljon soveliaampi .Jeesus tietää että jos nykyristityllä on kaksi ihokasta hän empimättä toisen antaa tarvitsevalle toisin kuin apostolit jotka ahneuden synnin tähden jeesus laittoi koetukselle.

    • Anonyymi

      Suni kipin kapin tekemään ilmoitus että tekstini poistetaan tulet sitten ihmetteemään asiaa .

      Mikään ei ole niin kiero kuin ...

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1900
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1288
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1275
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1200
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      109
      881
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe