Aihe

Outoja lippuja saloissa Hyvinkäällä

Anonyymi

Viime viikkoina Hyvinkäälle on ilmestynyt asuintalojen salkoihin valkoisia lippuja, joissa näyttäisi lukevan 'vuokra-asunnot'. Erittäin omituinen aivopieru. Mainosliput kuuluvat vain kauppojen ja vastaavien rakennusten lippusalkoihin, mutta näihin lippuihin liittyy myös vakavampia näkökulmia.

Ensinnäkin tyynellä säällä liput sekoittuvat Suomen lippuihin, joten joka päivä tulee ihmeteltyä, mikä liputuspäivä nyt on. Ja vielä harmillisempaa on se, että oikeat liputukset eivät enää tunnu niin juhlavilta, koska saloissa on joka päivä jokin rätti heilumassa. Tosin huoltofirmat varmaan jättävät näissä taloissa jatkossa helpommin liputukset hoitamatta - eihän sitä kukaan huomaa, kun salossa kuitenkin liehuu jotain.

Toisekseen ihmettelen, miksi lipuilla halutaan ilmoittaa, että tässä talossa asutaan vuokralla. Onko se paremmalle väelle varoitus, että kannattaa tätä tonttia vältellä? Kai tulossa on myös prameampi 'omistusasunnot' -lippu?

Jos liput on kaupungin tai sen omistaman yhtiön rahoilla hankittu, niin kyllä on taas yhteistä rahaa käytetty turhuuteen - ja jopa eriarvoistumisen edistämiseen.

10

137

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä kun avasit aiheen, ihmettelin itsekin noita roikkuvia lippuja ja harmitti kun en nähnyt mitä siinä luki. Kyse on siis mainoksesta, mutta miksi? Onko kyseessä vuokrayhtiö joka ei saa riittävästi vuokralaisia, esim. liian korkeiden vuokrien vuoksi? Vai pelkästään jonkun pellen omituinen idea haluta erotella näkyvästi yksityisten asuntosijoittajien ja vuokrataloyhtiöiden asunnot? Kyseessä on kuitenkin se, että lipun huomaaja yrittää selvittää mikä lippu on kyseessä, eli mainos.

   • Anonyymi

    Typerä kampanja. Tällä ilmeisesti yritetään saada taas jonkinlaista älämölöä aikaan. Meidän talossamme on sekä vuokra- että omistusasuntoja. Annas olla kunnes asukkaat heräävät. Itse miettinyt että nyt just korona-aikana on niin nyvä alkaa jaottelemaan porukkaa kaikin tavoin. Kuka tästä hyötyy, mieti sitä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Typerä kampanja. Tällä ilmeisesti yritetään saada taas jonkinlaista älämölöä aikaan. Meidän talossamme on sekä vuokra- että omistusasuntoja. Annas olla kunnes asukkaat heräävät. Itse miettinyt että nyt just korona-aikana on niin nyvä alkaa jaottelemaan porukkaa kaikin tavoin. Kuka tästä hyötyy, mieti sitä!

    johan on mautonta , sanoisinko.
    kas kun ei vielä hihamerkillä erotella vuokralla asuvat ja ´´´paremmalla väellä´´ natsat rintamerkkeinä että OMISTAN KATON JA SEINÄT asunnossani.
    Ihmisluonto haluaa aina eriarvoistaa ja ´´heikompaa´´ aliarvioida, mutta rajansa kaikella asioilla silti pitää olla¨. Kovin on kornia vielä keksiä liputtaa erotellen kansalaisia tuolla tavalla. kerrassaan mautonta lähteä liputtamaan vuokrataloja, siis mitä h..vettiä ?


  • Anonyymi

   Ihan samalla linjalla olen noista, nyt ovat oikeinkin ruvenneet pistämään silmään ja ärsyttämään nämä liput, kotien lipputangot ovat isänmaan lipuille niin köyhien kuin rikkaiden alueilla. Joiden pihassa ovat, ottakaa alas nämä "liput"!

   • Anonyymi

    "Kotien lipputangot ovat isänmaan lipuille ". Täysin samaa mieltä. Asuntofirmojen nerokkailla älypäillä on tainnut mennä käsitteet sekaisin: Vaikka vuokratalotaloyhtiö onkin osakeyhtiö jonka tavoite on tuottaa voittoa omistajilleen, on se kaikille siinä asuville koti, joka on monelle lähes pyhä paikka, eikä mikään markkinavomien mainostaulu. Valitettavasti vain taitaa olla niin, että noiden taloyhtiöiden isännöitsijät ovat noiden yhtiöiden tulosten nauttijoita tai nuolijoita, joten tuollainen markettien ja bensafirmojen pihoilta tullut käytäntö on päässyt leviämään kotipihoihin. Todella törkeä ilmiö, johon kaupungin rakennusviraston pitäisi puuttua. Vai onko Hyvinkäällä yhtään selkärangallista päättäjää?


  • Anonyymi

   Minä haluan meidän taloyhtiöön lipun; omistamme tämän asunnon yhdessä Nordean kanssa :)

  • Anonyymi

   Teettihän se yks toimari golfpalloja, paitoja sun muuta krääsää firman logolla ja firman rahoilla kaverin firmassa joten miksi ei nykyinen teettäisi lippuja.

  • Anonyymi

   Aina on näemmä mielensäpahoittajia. Taitaa aloittaja yksinään tätäkin ketjua joutua pyörittämään. Kiinteistön omistaja saa liputtaa yhtiönsä lipulla jos niin haluaa. Minusta pelkästään hyvä juttu kun joku Hyvinkäällä jotakin kehittää.

   • Anonyymi

    Suomalais lippu.
    Hih.


   • Anonyymi

    Kehittää? Mitä kehitystä on siinä, jos joku kaheli pistää jonkin älyttömän rätin roikkumaan lippusalkoon?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   105
   4750