Niinive & Jerusalem

Anonyymi

Molemmat kaupungit olivat pahoja ja paatuneita paikkoja. Niinivestä sanotaan, että sen pahuus nousi Herran kasvojen eteen. Samoin Jerusalemin asukkaat paatuneiden johtajiensa innoittaman huusivat Jeesuksen ristiinnaulitsemista.

Kuitenkin molemmissa kaupungeissa syntyi suuri herätys. Niiniven kansa katui syvästi ja Jerusalemissa helluntaipäivänä alkoi tapahtua hyviä asioita.

Kumpaakin kaupunkia kuitenkin odotti myöhemmin tuomio. 150 vuotta myöhemmin Naahum ennusti Niiniven tuhon Joonan lailla. Silloin enää Herra ei armahtanut kaupunkia. Eikä kaupunki katunut. Samoin Jerusalem hävitettiin maan tasalle vuonna 70 Jeesuksen ennustuksen mukaisesti.

Onkohan siis Suomellakin vielä mahdollisuus saada herätys ennen tuomioita? Toivottavasti. Jumala voi saada sen aikaan. Eikä silloin sitä voi kukaan ihminen estää. Itse kukin voimme ainakin herätä.

Tämä on tosin sielullista musiikkia, jota en suosittele kenellekään. Mutta ehkä Jumala tämänkin kautta puhuu suurelle yleisölle, joka ei hengellisistä asioista ole kiinonstunut:

https://www.youtube.com/watch?v=rOKXRJ2SrAE

22

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laulussa on hapuilua Jumalan luo. Kaikki ihmisethän kaipaavat pohjimmiltaan Luojansa yhteyteen. Ja Luoja kaipaa heidän yhteyteensä mustasukkaisuuteen asti. Hän on mustasukkainen, jos ei saa omistaa omaksi kuvakseen luomaansa ihmistä itselleen. Mutta ainoastaan Jeesuksen kautta voi päästä Luojan yhteyteen.

      • Anonyymi

        >> Luoja kaipaa heidän yhteyteensä mustasukkaisuuteen asti. Hän on mustasukkainen, jos ei saa omistaa omaksi kuvakseen luomaansa ihmistä itselleen <<

        Miten tämä ilmenee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Luoja kaipaa heidän yhteyteensä mustasukkaisuuteen asti. Hän on mustasukkainen, jos ei saa omistaa omaksi kuvakseen luomaansa ihmistä itselleen <<

        Miten tämä ilmenee?

        Se ilmenee näissä sanoissa: "Luuletko, että Raamattu turhaan sanoo: 'Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan?'" (Jaakob 4:5)

        Koko Raamatun ydinsanoma on Jeesuksen ristinsovitus. Siellä Jeesus maksoi velkamme, että voisimme päästä Jumalan kanssa sovintoon ja hänen yhteyteensä. Hyvin ilmeinen asia siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ilmenee näissä sanoissa: "Luuletko, että Raamattu turhaan sanoo: 'Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan?'" (Jaakob 4:5)

        Koko Raamatun ydinsanoma on Jeesuksen ristinsovitus. Siellä Jeesus maksoi velkamme, että voisimme päästä Jumalan kanssa sovintoon ja hänen yhteyteensä. Hyvin ilmeinen asia siis.

        Miten se sitten pienen maallisen ihmisen käytännön arjessa näkyy, että Jumala kadehtii?


    • Anonyymi

      Hyvin kiteytetty Vikiltä:

      – Päätin testata onko Jumala olemassa. Jos on, tulen uskoon. Jos ei, tämä päättyy tähän.

      Hän tyhjensi pitkään säästämänsä konjakkipullon ajatellen, että sitten on helpompi naksauttaa.

      – Pullo oli tyhjä, mutta en ollut humalassa tai sammunut. Se oli ihme. Kauhistuin ja rupesin hädissäni sönkkäämään jotain rukousta. Rukoilin Jumalalta, että jos olet olemassa, näytä se.

      Polvillaan ollut mies kuuli ääniä, jotka olivat kuin suoraan Shellin televisiomainoksesta.

      – Ota pistooli ja lopeta vaan itsesi. Pääset rauhaan ja hyvään oloon, hän kertoo kuulleensa.

      Hän havahtui ajatellen: Ei Jumala tuollaista sanoisi.

      – Huusin, sinä olet perkele! Ja huusin Jeesusta apuun. Tulin uskoon kalkkiviivoilta.

      https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/dd2f9cf2-daec-4fb4-badd-415f3055b049

    • Anonyymi

      >> Niinive & Jerusalem - Molemmat kaupungit olivat pahoja ja paatuneita paikkoja. <<

      Itse tulkitsen raamattua niin, että Ilmestyskirjan mainitsema "helakanpunainen portto" (nainen) saattaisi viitata Jerusalemiin.

      En mikään opettaja kylläkään ole, vaan ainoastaan itseoppinut raamatuntutkija, joka omaksi ilokseni sanaa ja lopun aikoja tutkin. Herra minua siis armahtakoon, jos omiani puhun.

      Siionista ja Israelistahan käytetään myös "tytär"-, "äiti"- ja "vaimo"-ilmaisuja, eli naissukupuoleen viittavia sanoja, joten ilmaisu "nainen" sopii hyvin Jerusalemiin. Sen lisäksi VT puhuu Jerusalemista "Sodomana ja Gomorrana" (Jer. 23:14), joka on ollut "alusta asti viha ja kiivastus" Herralle (Jer. 32:31). Sitä kutsutaan myös "portoksi" ainakin 3 kertaa VT:n puolella (Jes. 1:21, Jer. 2:20, Hes. 16:30), joka "pukeutuu purppuraan" (Jer. 4:30).

      Ja Jerusalemhan on monen uskonnon "pääkaupunki", siis kuin "suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti", jossa palvotaan vaikka mitä. Ja tullaan palvomaan vielä antikristustakin.

      Kaiken lisäksi Jerusalem on rakennettu 7 kukkulan päälle.

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_claimed_to_be_built_on_seven_hills
      Wikipedia: Jerusalem: Jerusalem's seven hills are Mount Scopus, Mount Olivet and the Mount of Corruption (all three are peaks in a mountain ridge that lies east of the Old City), Mount Ophel, the original Mount Zion, the New Mount Zion and the hill on which the Antonia Fortress was built.

      Yleensähän Ilmestyskirjan porttona tai Babylonina pidetään katolisuutta, koska Rooma on 7 kukkulan kaupunki.

      Mutta itse olen sitä mieltä, että Jerusalem ja Jumalan alkuperäinen omaisuukansa eli juutaliaset "haureuksineen" ovat varteenotettavampi vaihtoehto portoksi ja Babyloniksi. Niihinhän Herran mielenkiinto on aina liittynyt; Jerusalemiin ja juutalaisiin. Kuten myös raamatun tapahtumat. Ja niihin VT viittaa.

    • Anonyymi

      Naah.1:1-4 Ennustus Niinivestä. Elkosialaisen Naahumin näyn kirja. Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen. Herra kostaa vihollisilleen ja pitää vihaa vihamiehillensä. Herra on pitkämielinen ja suuri voimassansa, mutta Herra ei jätä rankaisemasta. Hänen tiensä käy tuulispäässä ja myrkyssä, ja pilvi on hänen jalkojensa tomu. Hän nuhtelee merta ja kuivaa sen, ja kaikki virrat hän ehdyttää. Baasan ja Karmel kuihtuvat ja Libanonin kukoistus kuihtuu. Ps.106:9. 114:3

    • Anonyymi

      "Posutettiinko" kirjoitus - siis poistettiinko piti sanoa.

    • Anonyymi

      Joos.3:16 pysähtyi ylhäältä päin virtaava vesi ja seisoi yhtenä roukkiona hyvin kaukana Aadamin luona, sen kaupungin, joka on Saaretanin vieressä; ja se vesi, joka virtasi alaspäin Aromereen, Suolamereen, hävisi kokonaan. Niin kansa kulki virran yli Jerikon kohdalla. 1Aikak.12:15

    • Anonyymi

      No mites tämä värssy liittyi aiheeseen?

      • Anonyymi

        Ei mitenkään. Se oli virhe.

        Aloittaja


    • Anonyymi

      2Kun.19:21 Ja tämä on sana, jonka Herra on puhunut hänestä: Neitsyt, tytär Siion, halveksii ja pilkkaa sinua; tytär Jerusalem nyökyttää ilkkuen päätänsä sinun jälkeesi. Jes.43:6-7 Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä - kaikki, jotka ovat otetut minun nimiini ja jotka minä olen kunniaksi luonut, jotka minä olen valmistanut ja tehnyt. Jes.49:12. 60:4.

    • Anonyymi

      Val.4:6 Tyttäreni, minun kansani, syntivelka on Sodoman syntiä suurempi; Sodoma hävitettiin yhtäkkiä kätten siellä riehumatta. Val.5:7 Meidän isämme ovat syntiä tehneet; heitä ei enää ole. Me kannamme heidän syntivelkaansa. Hes.18:2 Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.

    • Anonyymi

      Hes.18:19 Ja vielä te kysytte: Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa? Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.

    • Anonyymi

      3Moos.26:29. 5Moos.28:53. Jer.19:9 Ja minä panen heidät syömään pokiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toistensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa, jolla heitä ahdistavat heidän vihollisensa, ne jotka etsivät heidän henkeänsä. Val.4:10 Armeliaat vaimot keittivät omin käsin lapsiansa: ne tulivat heille ruuaksi tyttären, minun kansani sortuessa. 2Kun.6:28-29

    • Anonyymi

      Lopulta koko NIINIVE TUHOTTIIN . Se oli vaan esimerkki .

    • Anonyymi

      Jer.51:7-9 Baabel oli Herran kädessä kultainen malja, joka juovutti kaiken maan. Sen viinistä joivat kansat; sentähden kansat tulivat mielettömiksi. Äkisti on Baabel kaatunut ja murskaantunut. Valittakaan hänen tähtensä! Hakekaa balsamia hänen kipuunsa, ehkä hän paranee. Me olemme koettaneet parantaa Baabelia, mutta ei hän parantunut. Jättäkää hänet ja menkäämme pois, kukin omaan maahansa; sillä hänen tuomionsa ulottuu taivaaseen asti, kohoaa pilviin saakka.

    • Anonyymi

      Ps.36:6 Herra, sinun armosi ulottuu taivaisiin, sinun totuutesi pilviin asti. Ps.57:11 Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu hamaan taivaisiin, ja sinun totuutesi pilviin asti. Ps.108:5 Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu ylitse taivasten ja sinun totuutesi hamaan pilviin asti. Job.20:6-9

    • Anonyymi

      Jer.50:45-46 Sentähden kuulkaa Herran päätös, joka hän on päättänyt Baabelia vastaan, ja hänen aivoituksensa, jotka hän on aivoitellut kaldelaisten maata vastaan: Totisesti, ne raastetaan pois, nuo lauman vähäiset: totisesti, laidun kauhistuu niiden tähden. Huuto käy: Baadel on valloitettu! ja maa vapisee, parku kuuluu kansoista.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe