Aihe

Niinive & Jerusalem

Anonyymi

Molemmat kaupungit olivat pahoja ja paatuneita paikkoja. Niinivestä sanotaan, että sen pahuus nousi Herran kasvojen eteen. Samoin Jerusalemin asukkaat paatuneiden johtajiensa innoittaman huusivat Jeesuksen ristiinnaulitsemista.

Kuitenkin molemmissa kaupungeissa syntyi suuri herätys. Niiniven kansa katui syvästi ja Jerusalemissa helluntaipäivänä alkoi tapahtua hyviä asioita.

Kumpaakin kaupunkia kuitenkin odotti myöhemmin tuomio. 150 vuotta myöhemmin Naahum ennusti Niiniven tuhon Joonan lailla. Silloin enää Herra ei armahtanut kaupunkia. Eikä kaupunki katunut. Samoin Jerusalem hävitettiin maan tasalle vuonna 70 Jeesuksen ennustuksen mukaisesti.

Onkohan siis Suomellakin vielä mahdollisuus saada herätys ennen tuomioita? Toivottavasti. Jumala voi saada sen aikaan. Eikä silloin sitä voi kukaan ihminen estää. Itse kukin voimme ainakin herätä.

Tämä on tosin sielullista musiikkia, jota en suosittele kenellekään. Mutta ehkä Jumala tämänkin kautta puhuu suurelle yleisölle, joka ei hengellisistä asioista ole kiinonstunut:

https://www.youtube.com/watch?v=rOKXRJ2SrAE

20

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Laulussa on hapuilua Jumalan luo. Kaikki ihmisethän kaipaavat pohjimmiltaan Luojansa yhteyteen. Ja Luoja kaipaa heidän yhteyteensä mustasukkaisuuteen asti. Hän on mustasukkainen, jos ei saa omistaa omaksi kuvakseen luomaansa ihmistä itselleen. Mutta ainoastaan Jeesuksen kautta voi päästä Luojan yhteyteen.

   • Anonyymi

    >> Luoja kaipaa heidän yhteyteensä mustasukkaisuuteen asti. Hän on mustasukkainen, jos ei saa omistaa omaksi kuvakseen luomaansa ihmistä itselleen <<

    Miten tämä ilmenee?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Luoja kaipaa heidän yhteyteensä mustasukkaisuuteen asti. Hän on mustasukkainen, jos ei saa omistaa omaksi kuvakseen luomaansa ihmistä itselleen <<

    Miten tämä ilmenee?

    Se ilmenee näissä sanoissa: "Luuletko, että Raamattu turhaan sanoo: 'Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan?'" (Jaakob 4:5)

    Koko Raamatun ydinsanoma on Jeesuksen ristinsovitus. Siellä Jeesus maksoi velkamme, että voisimme päästä Jumalan kanssa sovintoon ja hänen yhteyteensä. Hyvin ilmeinen asia siis.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se ilmenee näissä sanoissa: "Luuletko, että Raamattu turhaan sanoo: 'Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan?'" (Jaakob 4:5)

    Koko Raamatun ydinsanoma on Jeesuksen ristinsovitus. Siellä Jeesus maksoi velkamme, että voisimme päästä Jumalan kanssa sovintoon ja hänen yhteyteensä. Hyvin ilmeinen asia siis.

    Miten se sitten pienen maallisen ihmisen käytännön arjessa näkyy, että Jumala kadehtii?


  • Anonyymi

   Hyvin kiteytetty Vikiltä:

   – Päätin testata onko Jumala olemassa. Jos on, tulen uskoon. Jos ei, tämä päättyy tähän.

   Hän tyhjensi pitkään säästämänsä konjakkipullon ajatellen, että sitten on helpompi naksauttaa.

   – Pullo oli tyhjä, mutta en ollut humalassa tai sammunut. Se oli ihme. Kauhistuin ja rupesin hädissäni sönkkäämään jotain rukousta. Rukoilin Jumalalta, että jos olet olemassa, näytä se.

   Polvillaan ollut mies kuuli ääniä, jotka olivat kuin suoraan Shellin televisiomainoksesta.

   – Ota pistooli ja lopeta vaan itsesi. Pääset rauhaan ja hyvään oloon, hän kertoo kuulleensa.

   Hän havahtui ajatellen: Ei Jumala tuollaista sanoisi.

   – Huusin, sinä olet perkele! Ja huusin Jeesusta apuun. Tulin uskoon kalkkiviivoilta.

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/dd2f9cf2-daec-4fb4-badd-415f3055b049

  • Anonyymi

   >> Niinive & Jerusalem - Molemmat kaupungit olivat pahoja ja paatuneita paikkoja. <<

   Itse tulkitsen raamattua niin, että Ilmestyskirjan mainitsema "helakanpunainen portto" (nainen) saattaisi viitata Jerusalemiin.

   En mikään opettaja kylläkään ole, vaan ainoastaan itseoppinut raamatuntutkija, joka omaksi ilokseni sanaa ja lopun aikoja tutkin. Herra minua siis armahtakoon, jos omiani puhun.

   Siionista ja Israelistahan käytetään myös "tytär"-, "äiti"- ja "vaimo"-ilmaisuja, eli naissukupuoleen viittavia sanoja, joten ilmaisu "nainen" sopii hyvin Jerusalemiin. Sen lisäksi VT puhuu Jerusalemista "Sodomana ja Gomorrana" (Jer. 23:14), joka on ollut "alusta asti viha ja kiivastus" Herralle (Jer. 32:31). Sitä kutsutaan myös "portoksi" ainakin 3 kertaa VT:n puolella (Jes. 1:21, Jer. 2:20, Hes. 16:30), joka "pukeutuu purppuraan" (Jer. 4:30).

   Ja Jerusalemhan on monen uskonnon "pääkaupunki", siis kuin "suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti", jossa palvotaan vaikka mitä. Ja tullaan palvomaan vielä antikristustakin.

   Kaiken lisäksi Jerusalem on rakennettu 7 kukkulan päälle.

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_claimed_to_be_built_on_seven_hills
   Wikipedia: Jerusalem: Jerusalem's seven hills are Mount Scopus, Mount Olivet and the Mount of Corruption (all three are peaks in a mountain ridge that lies east of the Old City), Mount Ophel, the original Mount Zion, the New Mount Zion and the hill on which the Antonia Fortress was built.

   Yleensähän Ilmestyskirjan porttona tai Babylonina pidetään katolisuutta, koska Rooma on 7 kukkulan kaupunki.

   Mutta itse olen sitä mieltä, että Jerusalem ja Jumalan alkuperäinen omaisuukansa eli juutaliaset "haureuksineen" ovat varteenotettavampi vaihtoehto portoksi ja Babyloniksi. Niihinhän Herran mielenkiinto on aina liittynyt; Jerusalemiin ja juutalaisiin. Kuten myös raamatun tapahtumat. Ja niihin VT viittaa.

  • Anonyymi

   Naah.1:1-4 Ennustus Niinivestä. Elkosialaisen Naahumin näyn kirja. Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen. Herra kostaa vihollisilleen ja pitää vihaa vihamiehillensä. Herra on pitkämielinen ja suuri voimassansa, mutta Herra ei jätä rankaisemasta. Hänen tiensä käy tuulispäässä ja myrkyssä, ja pilvi on hänen jalkojensa tomu. Hän nuhtelee merta ja kuivaa sen, ja kaikki virrat hän ehdyttää. Baasan ja Karmel kuihtuvat ja Libanonin kukoistus kuihtuu. Ps.106:9. 114:3

  • Anonyymi

   "Posutettiinko" kirjoitus - siis poistettiinko piti sanoa.

  • Anonyymi

   Joos.3:16 pysähtyi ylhäältä päin virtaava vesi ja seisoi yhtenä roukkiona hyvin kaukana Aadamin luona, sen kaupungin, joka on Saaretanin vieressä; ja se vesi, joka virtasi alaspäin Aromereen, Suolamereen, hävisi kokonaan. Niin kansa kulki virran yli Jerikon kohdalla. 1Aikak.12:15

  • Anonyymi

   No mites tämä värssy liittyi aiheeseen?

   • Anonyymi

    Ei mitenkään. Se oli virhe.

    Aloittaja


  • Anonyymi

   2Kun.19:21 Ja tämä on sana, jonka Herra on puhunut hänestä: Neitsyt, tytär Siion, halveksii ja pilkkaa sinua; tytär Jerusalem nyökyttää ilkkuen päätänsä sinun jälkeesi. Jes.43:6-7 Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä - kaikki, jotka ovat otetut minun nimiini ja jotka minä olen kunniaksi luonut, jotka minä olen valmistanut ja tehnyt. Jes.49:12. 60:4.

  • Anonyymi

   Val.4:6 Tyttäreni, minun kansani, syntivelka on Sodoman syntiä suurempi; Sodoma hävitettiin yhtäkkiä kätten siellä riehumatta. Val.5:7 Meidän isämme ovat syntiä tehneet; heitä ei enää ole. Me kannamme heidän syntivelkaansa. Hes.18:2 Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.

  • Anonyymi

   Hes.18:19 Ja vielä te kysytte: Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa? Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.

  • Anonyymi

   3Moos.26:29. 5Moos.28:53. Jer.19:9 Ja minä panen heidät syömään pokiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toistensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa, jolla heitä ahdistavat heidän vihollisensa, ne jotka etsivät heidän henkeänsä. Val.4:10 Armeliaat vaimot keittivät omin käsin lapsiansa: ne tulivat heille ruuaksi tyttären, minun kansani sortuessa. 2Kun.6:28-29

  • Anonyymi

   Lopulta koko NIINIVE TUHOTTIIN . Se oli vaan esimerkki .

  • Anonyymi

   Jer.51:7-9 Baabel oli Herran kädessä kultainen malja, joka juovutti kaiken maan. Sen viinistä joivat kansat; sentähden kansat tulivat mielettömiksi. Äkisti on Baabel kaatunut ja murskaantunut. Valittakaan hänen tähtensä! Hakekaa balsamia hänen kipuunsa, ehkä hän paranee. Me olemme koettaneet parantaa Baabelia, mutta ei hän parantunut. Jättäkää hänet ja menkäämme pois, kukin omaan maahansa; sillä hänen tuomionsa ulottuu taivaaseen asti, kohoaa pilviin saakka.

  • Anonyymi

   Ps.36:6 Herra, sinun armosi ulottuu taivaisiin, sinun totuutesi pilviin asti. Ps.57:11 Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu hamaan taivaisiin, ja sinun totuutesi pilviin asti. Ps.108:5 Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu ylitse taivasten ja sinun totuutesi hamaan pilviin asti. Job.20:6-9

  • Anonyymi

   Jer.50:45-46 Sentähden kuulkaa Herran päätös, joka hän on päättänyt Baabelia vastaan, ja hänen aivoituksensa, jotka hän on aivoitellut kaldelaisten maata vastaan: Totisesti, ne raastetaan pois, nuo lauman vähäiset: totisesti, laidun kauhistuu niiden tähden. Huuto käy: Baadel on valloitettu! ja maa vapisee, parku kuuluu kansoista.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   624
   30396
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22604
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14131
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11245
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8339