Aihe

Lukemista vuodenvaihteeksi

Anonyymi

Nyt kun Veljesseurakin on telakalla, perustin blogin kirjoituksilleni. Luvassa on esimerkiksi Jehovan todistajien opin analysointia, (todellista) historiaa ja ihmiskohtaloita. Toivottavasti blogista on apua kaikille Jehovan todistajille, joilla on epäilyksiä uskostaan, sekä kaikille kultista jo lähteneille.

Samalla toivotan palstalaisille hyvää vuotta 2021!

Tervetuloa tutustumaan:
https://apokalypsiblogi.blogspot.com/

72

407

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • On erinomainen asia, että tulee lisää suomenkielisiä sivustoja, jotka jakavat tietoa jehovantodistajuudesta. Toivon menestystä ja pitkää ikää blogille ja sen kirjoittajalle.

  • Anonyymi

   On varmasti apua ja toivoisin että blogia ei poistettaisi myöhemmin. Monet arvokasta tietoa sisältäneet kirjoitukset ovat vuosien aikana hävinneet, enkä välttämättä ole löytänyt mistään enää vastaavia tietoja.

   • Anonyymi

    Siellä veljesseurassa oli joskus scannattuna vanhoja vartiotornien näytteitä, sitten ne hävisivät


  • Anonyymi

   Uusi informoiva ja hyödllinen blogi hyvin asiallisella ja maltillisella otteella, jolla analysoidaan Vartiotorniseuran todellisuutta ja toimintamalleja.

   Tsemppiä jatkoon sekä blogin että oman elämän suhteen.

   Nuo ex-todistaja ja psykoterapeutti Bonnie Zieman kirjat riskeeraavat tulla myös omalle lukulistalleni.

   Pieni toivomus. Voisitko liittää viitelähteet vuosilukuineen lainauksiin.

   "On hyvin järkyttävää, että jotkut sellaisetkin, jotka ovat olleet huomattavassa asemassa Jehovan järjestössä, ovat langenneet moraalittomiin tapoihin, esimerkiksi homoseksuaalisuuteen, vaimon vaihtoon ja lasten hyväksikäyttöön."

   En tiedä miltä vuodelta tuo teksti on, mutta 80-luvulla seura enempi kuin vihjaili vaimonvaihdoista mm. konventtien puheissa R.Franzin ja Carl O. Jonsson viitatessaan, heitä nimeltä manitsematta mutta tekstiyhteys sen kertoi ja jäi käsitys, että R.F oli vaimonvaihdosta syytettynä ja täysin väärin. Muistaakseni R.F itsekin tästä kirjassaan kertoi.

   Tuo pois lähteneiden kaikin keinoin mustamaalaaminen on myös yksi niitä kultin määritteitä.

   • Anonyymi

    Toive otettu huomioon, lisään jatkossa vuosiluvut lähdeluetteloon. :)


   • Anonyymi

    "En tiedä miltä vuodelta tuo teksti on"

    Vartiotorni 1.1.1986.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toive otettu huomioon, lisään jatkossa vuosiluvut lähdeluetteloon. :)

    Tuo lainattu kohta oli ilmeisesti artikkelin lopuussa olleen WTBTS-linkin Noa-artikkelissa, jota en jaksanut lukuea, niin paljon luettavaa.

    Kaksoiskielenkäytön, kaksoisajattelun ja tuplapunnuksien suhteen järjestö on erikoistunut.

    "Älkäämme koskaan kyseenalaistako sanoin tai teoin Jehovan nykyään käyttämää viestintäkanavaa." (Vartiotorni 15. marraskuuta 2009 s. 14)

    Mutta sitten kun sen tulisi ottaa vastuu edesottamuksistaan, niin se vaihtaa sujuvasti roolia ja rinnastautuu Jeesuksen opetuslapsiin tai piiloutuu epätäydellisyyden taakse.

    Edelleen edellisen estämättä se vasta juuri Anthony Morrisin suulla luokitteli "luopiot" Jahovan vihollisiksi ja kertoi heidän olevan kärsimättömiä nähdäkseen heidän kuoleman ja savuna ilmaan haihtumisen ja että viimeinkin heistä päästään eroon.

    Hän vaikutti videolla oudosti hymyillen suorastaan nauttivan puhaltaessaan tulitikun sammuksiin ja savun pois, beeteliläisten ääneen naurun saattelemana.

    *

    "Ketään ei saisi pakottaa palvomaan tavalla, jota hän itse ei voi hyväksyä, tai valitsemaan uskonnon ja perheen välillä." (Herätkää! heinäkuu 2009 s. 28, 29)"

    Edellä olevakin tulisi soveltaa kaikkiin toisiin, mutta ei järjestöä itseään koskemaan.

    *

    "Viime vuosina on miljoonista ihmisistä eri puolilla maailmaa tullut Jehovan todistajia. Kaikkien heidän pitäisi olla hyvin selvillä sen järjestön historiasta, jonka yhteydessä he ovat.” (Vartiotorni 1. toukokuuta 1994 sivu 16)

    Sitten kun alkaa selvitystyöhön ja haluaa keksustella vaikka srk:n vanhimpien kanssa päivänvaloa kestämättömistä löytämistään asioista ja ristiriidoista, niin alkaa kiemurtelu, tulee oitis leimatuksi luopiohenkisenä tai erotetuksi luopiona, joista A.Morris sitten lausuu tuomionsa ja uhkakauvan järjestössä olevillekin, eli tuplauhkaus.


  • Anonyymi

   Mielestäni jw.org on parempi sivusto.

   • Anonyymi

    JW.org on valehtelijoiden sivusto.
    Karttakaa sellaista. Mököttäkää jehovantodistajien opetuksille ja muutenkin . Raamattu velvoittaa siihen m.m. 2 Joh.9-11.


   • Anonyymi

    Millä mittaat ?

    Turusen kirja esittelee lahkon vartiotornisitaatein.
    Jos et löydä niitä vastaavasti lahkon nettisivulta, niin lahkojohto häpeää omia tekojaan.
    Mutta miksei lopeta toimintaansa kun niin on ?


   • Anonyymi

    jehovan hapatusta.


  • Anonyymi

   jehovan hapatusta.

  • Anonyymi

   Suhtaudun tällä hetkellä vielä hieman kriittisesti blogeihin joiden perustaja yleensäkin on entinen Jehovan todistaja. Usein, en halua kuitenkaan tätä yleistää, asetelma jo itsessään on heti alkuun jo hieman puolueellinen silloin, kun blogia tai muuta vastaavaa informanttia ylläpitää ex-todistaja.
   Asetelman takana on usein omia henkilökohtaisia kokemuksia, jotka usein eivät ole olleet luonteeltaan positiivisia erotetun/eronneen kohdalla. On suuri kiusaus kirjoittaa sekä analysoida jo valmiiksi tietynlainen tarkoitushakuisuus hihassaan tai miten sen nyt sanoisin....tietynlainen valmis ennakko näkemys kirjoittajan sisäisessä maailmassa, joka usein ei valitettavasti juuri sisällä rehellistä tekstin tuottamista. Hyvin helposti syyllistyy tarkoitushakuiseen kriittiseen argumetointiin teksteissään vaikka tarkoitus ehkä on ollut kirjoittaa ja tuoda seikkoja esiin puolueettomasti.
   Ne ex-todistajien blogit joissa olen sattumien johdatuksessa käynyt lueskelemassa kirjoituksia, ovat pääsääntöisesti perustuneet vain Vartiotorni seuran kritisoimiseen.
   Lähes 100%sesti jätetään lähdeviitteet aina kertomatta tai uskotaan ehkä vilpittömästi joidenkuiden tietolähteiden luotettavuuteen liikaa. Myöhemmin ilmeenee että kirjoituksissa lainattu lähdeaineisto onkin osoittautunut epäluotettavaksi.
   On ymmärrettävää, että myös Jehovan todistajien organisaation puitteissa on inhimillisestä epätäydellisyydestä johtuen tehty toki virhearviointeja sekä menty kirjoitetun Sanan edelle siinä, missä kohdin ajanvirtaa ihmiskunta matkaa kohti parempaa uutta aikakautta. Uskon vilpittömästi, ettei esimerkiksi lopunajan vuosiluku ennusteluja vaikkapa nyt vuosi 1975 tuotu voimakkaasti esiin tarkoituksellisesti silloin. Varmaa on että se vaikutti yksilöiden elämään voimakkaasti tuolloin. Muitakin esimerkkejä vilpittömyydestä voisin tuoda esiin. Mutta vain tietty määrä tekstiä tähän palstaan mahtuu.
   Jokaisellla on oikeus tuoda ajatuksiaan vapaassa maassa vapaina luomuksina esille, mutta tehdä se kuitenkin puolueettomasti sortumatta tahalliseen harhaan johtamiseen siinä, mitä kirjoittaa.
   Tuon uuden blogin kirjoittajan teksti oli hyvin jäsenneltyä ja minusta oli kovin arvostettavaa, että hän toivoisi voivansa kirjoittaa omana itsenään. Mutta on täysin ymmärrettävää miksi joutuu kirjoittamaan anonyymisti. Oli ehkä hieman hyberbolaa siinä, että kirjoittaja sanoi ”pelkäävänsä Jehovan todistajien kostotoimia”. Tuo ei ole totta. Jos kirjoittaja ei ole enään Jehovan todistajien yhteydessä mitä ihmeen pelkäämistä silloin on edes odotettavissa. Eihän henkilöä enään yhdistetä Jehovan todistajiin millään asteikolla mitattuna. Sukulaiset eivät liity millään tavalla kirjoittajan mielipiteisiin eikä heille voida mitään sanktioita antaa tuollaisesta. Joten minusta täysin turha pelko. Hienoa että tuon blogin kirjoittaja voi kuitenkin selkeyttää sisäistä maailmaansa kirjoittamalla. Toivon vaan, että teet sen rehellisesti sortumatta ennakkoasetelmiin.

   • Anonyymi

    Sinä mainosvaltuutettuna sitten kirjoitat tähän kaiken sen mikä kuuluisi milloin kenenkin kirjoittajan blogiin.

    Lahkohan on mitä on. Kristilliset kirkothan käyttävät tieteellisen tutkimuksen perusteista Raamattua, eri kirkoilla vain painottuvat eri kristilliset tavat. Myös sellaisia kirkkoja on, joissa kokoonnutaan pieniin yhteisöihin joissa tunnetaan toisensa, mutta Raamattu on aina sama.

    Ei väärennetty.
    Turunen on kirjaansa ottanut kymmenisen oppineen lausuntoa että lahkon UM on väärennös.
    Myös oppinut Barclayn, jonka lausunnon, että kyseessä on törkeä väärennös, on vartiotorni edelleen väärentänyt muotoon että Barclay muka kehuisi väärennöstä.
    Turusesta näet vartiotornien numero- ja sivutiedot.

    Lahkosi tuottaa Uskontojen uhrien tuki r. y:n suurimman asiakasryhmän.


   • Anonyymi

    "Suhtaudun tällä hetkellä vielä hieman kriittisesti blogeihin joiden perustaja yleensäkin on entinen Jehovan todistaja."

    Järjestölle ja sen "totuutta" valvoville vastuullisille on tärkeämpää se kuka sanoo, kuin mitä sanoo. Sen sijaan, että keskusteltaisiin rehellisesti pöydälle nostetuista ongelmista, asioista asioina, niin kysytään mistä olet tiedon saanut ja oletko puhunut siitä toisille.

    Järjestön omilta sivuilta ei edes löydy sen omaa historiaa, puhumattakaan rehellisessä ja vääristelemättömässä muodossa. Harhaanjohtavan kierosta ja valheellisen kuvan antavasta viesinnästä on hyvä esimerkki vastaus kysymykseen karttamisesta.

    Yli 90% kritiikistä tuodaan esille Vartiotorniseuran omalla materiaalilla. Järjestön omien edesottamuksien ja historian materiaalillaan selvittäminen, sekä ristiriitaisuuksien pöydälle nostaminen johtaa luopiohenkisyydestä syyttämaiseen ja tuomiokomitean eteen joutumiseen, sekä useinkin luopiona erottamiseen.

    Tämän jälkeen karttamisella ja eristämisellä koetetaan estää tiedonkulku eteenpäin järjestön sisällä. VT-seura koettaa vaientaa jopa ulkopuolella demokraattisissa valtioissa tapahtuvan perustellun tiedottamisen ja kritiikin käyden ahkerasti oikeustaisteluita saadakseen suljettua kritiikkä esille tuovia sivustoja ja jopa saadakseen paljastettua henkilöllisyyden nikin takana, kuten Face-tapauksessa, jossa kuitenkin veti vesiperän.

    Aito kristillinen rakkaus, lue hengellinen Pohjois-Korea, keksuudessamme.

    Kuin sattuneesta syystä järjestö itse ei laita vanhempaa materiaaliaan saataville, vaikka väärin esittämällään historiallaan julkeaa itsekehua ahkerasti harrastaakin. Vaikapa vuoden 1975 Harmagedonista tietoa hakeva ei löydä sitä järjestön omilta sivuilta, vanhemmasta puhumattakaan ... ymmärrettävistä syistä johtuen.

    Järjestön oma vanhempi oppimateriaali, aikansa "totuus" on nykyisin suurelta osin luopiomateriaalia. Mikäli seuran aiemmat vastuulliset heräisivät henkiin ja pitäytyisvivät aikansa "ehdottomassa Jumalan hengen ohjauksessa saadussa pelastavassa totuudessa" niin he saisivat kenkää luopoina.

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Jehovan_todistajien_eskatologia


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Suhtaudun tällä hetkellä vielä hieman kriittisesti blogeihin joiden perustaja yleensäkin on entinen Jehovan todistaja."

    Järjestölle ja sen "totuutta" valvoville vastuullisille on tärkeämpää se kuka sanoo, kuin mitä sanoo. Sen sijaan, että keskusteltaisiin rehellisesti pöydälle nostetuista ongelmista, asioista asioina, niin kysytään mistä olet tiedon saanut ja oletko puhunut siitä toisille.

    Järjestön omilta sivuilta ei edes löydy sen omaa historiaa, puhumattakaan rehellisessä ja vääristelemättömässä muodossa. Harhaanjohtavan kierosta ja valheellisen kuvan antavasta viesinnästä on hyvä esimerkki vastaus kysymykseen karttamisesta.

    Yli 90% kritiikistä tuodaan esille Vartiotorniseuran omalla materiaalilla. Järjestön omien edesottamuksien ja historian materiaalillaan selvittäminen, sekä ristiriitaisuuksien pöydälle nostaminen johtaa luopiohenkisyydestä syyttämaiseen ja tuomiokomitean eteen joutumiseen, sekä useinkin luopiona erottamiseen.

    Tämän jälkeen karttamisella ja eristämisellä koetetaan estää tiedonkulku eteenpäin järjestön sisällä. VT-seura koettaa vaientaa jopa ulkopuolella demokraattisissa valtioissa tapahtuvan perustellun tiedottamisen ja kritiikin käyden ahkerasti oikeustaisteluita saadakseen suljettua kritiikkä esille tuovia sivustoja ja jopa saadakseen paljastettua henkilöllisyyden nikin takana, kuten Face-tapauksessa, jossa kuitenkin veti vesiperän.

    Aito kristillinen rakkaus, lue hengellinen Pohjois-Korea, keksuudessamme.

    Kuin sattuneesta syystä järjestö itse ei laita vanhempaa materiaaliaan saataville, vaikka väärin esittämällään historiallaan julkeaa itsekehua ahkerasti harrastaakin. Vaikapa vuoden 1975 Harmagedonista tietoa hakeva ei löydä sitä järjestön omilta sivuilta, vanhemmasta puhumattakaan ... ymmärrettävistä syistä johtuen.

    Järjestön oma vanhempi oppimateriaali, aikansa "totuus" on nykyisin suurelta osin luopiomateriaalia. Mikäli seuran aiemmat vastuulliset heräisivät henkiin ja pitäytyisvivät aikansa "ehdottomassa Jumalan hengen ohjauksessa saadussa pelastavassa totuudessa" niin he saisivat kenkää luopoina.

    - https://fi.wikipedia.org/wiki/Jehovan_todistajien_eskatologia

    Minä tulin aikoinaan mukaan, nyt n.s. luopiomateriaalilla. "Totuus joka johtaa ikuiseen elämään" ja "Onko Raamattu todella Jumalan sana"?
    Eiköhän kasteelle menonikin ole sitten peruttavissa?


   • Anonyymi

    >> On ymmärrettävää, että myös Jehovan todistajien organisaation puitteissa on inhimillisestä epätäydellisyydestä johtuen tehty toki virhearviointeja sekä menty kirjoitetun Sanan edelle siinä, missä kohdin ajanvirtaa ihmiskunta matkaa kohti parempaa uutta aikakautta.

    On aika kornia vedota töppäystensä paljastuttua omaan epätäydellisyyteensä ja sitten kohta samaan hengen vetoon vaatia itselleen sokeaa ja kritiikitöntä uskollisuutta. Oppeja sanellaan Jehovan nimissä ja Raamatun totuuksina, mutta sitten ne yllättäen muuttuvat. Toisia taas vain ylläpidetään sinnikäästi, vaikka niille ei kerta kaikkiaan ole peruseita.

    Mietipä, mitä itse tuossa edellä kirjoitit ja mitä Raamatussa sellaisesta sanotaan. Olet vamasti lukenut seuraavankin raamatunpaikan, mutta erityisesti ne kaksi suraavaa jaetta, joilla perustellaan mm. noihin virhearviointeihin puuttuneiden karttamista:

    Kenelläkään, joka menee Kristuksen opetuksen yli eikä pysy siinä, ei ole Jumalaa.+ Sillä, joka pysyy tässä opetuksessa, on sekä Isä että Poika.+ (2. Johanneksen kirje 1:9)


   • Anonyymi

    > asetelma jo itsessään on heti alkuun jo hieman puolueellinen silloin, kun blogia tai muuta vastaavaa informanttia ylläpitää ex-todistaja.

    Harvempaa täysin ulkopuolista kiinnostaa pitää jt-aiheista blogia. Mikä tahansa, vaikkapa blogin pitäjän tausta, kelpaa tietysti vähättelyn perusteeksi, jos asiasta keskustelua halutaan väistää. Tuttua retoriikkaa ja taktikointia.


   • Anonyymi

    Omalla nimellä kirjoittaminen on arvostettavaa, jos niin haluaa tehdä, mutta ei millään tavalla vaatimus. Netti on täynnä häiriintyneitä uskonsotureita, kuka minkäkin asian puolesta. Harvemmin uhkaavat ketään tosielämässä, mutta ei sitä koskaan tiedä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Omalla nimellä kirjoittaminen on arvostettavaa, jos niin haluaa tehdä, mutta ei millään tavalla vaatimus. Netti on täynnä häiriintyneitä uskonsotureita, kuka minkäkin asian puolesta. Harvemmin uhkaavat ketään tosielämässä, mutta ei sitä koskaan tiedä.

    Häiriintyneitä ?
    Eikös vartiotornihistoriassa löydy ensinnä taivaan täyttäminen, sitten paratiisin avaaminen, mutta sitten taivaankin, täyden, avaaminen, niin ja lopulta sinne ilmoittautuneiden diagnostisointi, ei häiriintyneiksi, vaan mielenvikaisiksi.
    Ja tämä tehtiin kansakoulupohjaisessa hallintoelimessä ilman henkilötutkimusta, itse asiassa näkemättä henkilöitä.

    Onkos teillä muuten kivaa siellä lahkossa ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä tulin aikoinaan mukaan, nyt n.s. luopiomateriaalilla. "Totuus joka johtaa ikuiseen elämään" ja "Onko Raamattu todella Jumalan sana"?
    Eiköhän kasteelle menonikin ole sitten peruttavissa?

    "Eiköhän kasteelle menonikin ole sitten peruttavissa?"

    Niinpä, ja ne kastekysymyksetkin ovat muuttuneet. Tuolloin ei sitouduttu järestöön.

    Kaste tulisi jo juridisestikin ajatellen voida perua, sillä tuolloin ja edelleenkin henkilöt menevät kasteelle valhellisesti kerrotun järjestö- ja oppihistorian perusteella.

    Mikäli henkilö, järjestön piiriin syntynytkin olisi täysin perillä kaikista päivänvaloa kestämättömistä asioista, niin osa ei edes sitoutuisi tuohon kieroilevaan, epärehtiin ja suorastaan valehtelevaan järjestöön.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Eiköhän kasteelle menonikin ole sitten peruttavissa?"

    Niinpä, ja ne kastekysymyksetkin ovat muuttuneet. Tuolloin ei sitouduttu järestöön.

    Kaste tulisi jo juridisestikin ajatellen voida perua, sillä tuolloin ja edelleenkin henkilöt menevät kasteelle valhellisesti kerrotun järjestö- ja oppihistorian perusteella.

    Mikäli henkilö, järjestön piiriin syntynytkin olisi täysin perillä kaikista päivänvaloa kestämättömistä asioista, niin osa ei edes sitoutuisi tuohon kieroilevaan, epärehtiin ja suorastaan valehtelevaan järjestöön.

    Kyllä on kritiikki hipiä herkkää luopioilla.
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä on kritiikki hipiä herkkää luopioilla.
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi

    Tykkäät kieltäytyä niistä verijutuista mitä vartiotorni sitten sanookin, koska Jeesus sanoi että syökää kaikkea mitä lihakaupassa myydään, 1 Korintt. 10:25
    Ja kun Raamattu ilmoittaa Jeesuksen Jumalaksi, Joh. 1:1, niin vartiotorni on vielä mahtavampi kun kieltää sen ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä on kritiikki hipiä herkkää luopioilla.
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi

    Kannattas vaan sinunkin vähän vilasta Lettin, Morris kolomosen, Leinosen, y.m. hipiää. Minä olen ainakin huomannut heidän hipiästään "jotain".


   • Anonyymi

    On lähinnä hykerryttävää, kun entisten todistajien materiaalia pidetään puolueellisena.

    Niin kuin, kuinka puolueetonta järjestön materiaali sitten on? Sillä ei ole kuin tasan yksi agenda. Jos olet lukenut yhden Vartiotornin, olet lukenut ne kaikki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tykkäät kieltäytyä niistä verijutuista mitä vartiotorni sitten sanookin, koska Jeesus sanoi että syökää kaikkea mitä lihakaupassa myydään, 1 Korintt. 10:25
    Ja kun Raamattu ilmoittaa Jeesuksen Jumalaksi, Joh. 1:1, niin vartiotorni on vielä mahtavampi kun kieltää sen ?

    Kiva kommentti, enpä ole ennen lukenutkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattas vaan sinunkin vähän vilasta Lettin, Morris kolomosen, Leinosen, y.m. hipiää. Minä olen ainakin huomannut heidän hipiästään "jotain".

    Mitä ne nyt minua liikuttaa?

    Jw. Org on vaan mielestäni parempi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On lähinnä hykerryttävää, kun entisten todistajien materiaalia pidetään puolueellisena.

    Niin kuin, kuinka puolueetonta järjestön materiaali sitten on? Sillä ei ole kuin tasan yksi agenda. Jos olet lukenut yhden Vartiotornin, olet lukenut ne kaikki.

    Eipä tuo hänen puolueetomuuttaan miksikään muuta, jos joku muu on puolueeton.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On lähinnä hykerryttävää, kun entisten todistajien materiaalia pidetään puolueellisena.

    Niin kuin, kuinka puolueetonta järjestön materiaali sitten on? Sillä ei ole kuin tasan yksi agenda. Jos olet lukenut yhden Vartiotornin, olet lukenut ne kaikki.

    Taisi mainosvaltuutettu vain käydä teeskentelemässä ulkopuolista, tarkoituksena kylvää epäluottamusta entisten todistajien blogeja kohtaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taisi mainosvaltuutettu vain käydä teeskentelemässä ulkopuolista, tarkoituksena kylvää epäluottamusta entisten todistajien blogeja kohtaan.

    Jw. Org on sen väärennetyn Raamatun takana.
    Yleensä ihminen ei siedä väärentämistä. Se lahkon mielenhallinta näkyy saamaan kehumaan kaiken. Väärentämisen, murhaamisen (verensiirtokiellolla kun Jeesus sanoi että syökää kaikkea mitä lihakaupassa myydään, 1 Korintt. 10:25), pedofiilien suojelemisen ja uhrien raunioittamisen, lasten jäätelörahojen kerjäämiseen.

    Lahko tuottaa Uskontojen uhrien tuki r. y:n suurimman asiakasryhmän.
    Hedelmistään puu tunnetaan, sanoi ... Jeesus !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jw. Org on sen väärennetyn Raamatun takana.
    Yleensä ihminen ei siedä väärentämistä. Se lahkon mielenhallinta näkyy saamaan kehumaan kaiken. Väärentämisen, murhaamisen (verensiirtokiellolla kun Jeesus sanoi että syökää kaikkea mitä lihakaupassa myydään, 1 Korintt. 10:25), pedofiilien suojelemisen ja uhrien raunioittamisen, lasten jäätelörahojen kerjäämiseen.

    Lahko tuottaa Uskontojen uhrien tuki r. y:n suurimman asiakasryhmän.
    Hedelmistään puu tunnetaan, sanoi ... Jeesus !

    Jehovan todistajista koulutetaan väärentäjiä. Heidät opetetaan kiemurtelemaan oppikysymysten edessä (emme ole tuomareita, haluamme parasta mahdollista hoitoa ym) ja vetoamaan Raamattuun, vaikka käsky todellisuudessa löytyisi vain Vartiotornista. Saattavatpa jopa sanoa, etteivät halua viettää joulua tai syntymäpäiviä, kun ei ole sopivaa tunnustaa, että saattaisi halutakin mutta Vartiotorni kieltää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jehovan todistajista koulutetaan väärentäjiä. Heidät opetetaan kiemurtelemaan oppikysymysten edessä (emme ole tuomareita, haluamme parasta mahdollista hoitoa ym) ja vetoamaan Raamattuun, vaikka käsky todellisuudessa löytyisi vain Vartiotornista. Saattavatpa jopa sanoa, etteivät halua viettää joulua tai syntymäpäiviä, kun ei ole sopivaa tunnustaa, että saattaisi halutakin mutta Vartiotorni kieltää.

    Heille koulutetaan myös tyyppejä, jotka tiirailevat IP osoitteita, ja joista koitetaan päätellä kuka exä siellä kirjoittelee. Heidät sitten luultavasti merkitään ensimmäisiksi teloitettaviksi harmagedonissa. Tehdäänkö heistä ihan oikein nimilista?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Heille koulutetaan myös tyyppejä, jotka tiirailevat IP osoitteita, ja joista koitetaan päätellä kuka exä siellä kirjoittelee. Heidät sitten luultavasti merkitään ensimmäisiksi teloitettaviksi harmagedonissa. Tehdäänkö heistä ihan oikein nimilista?

    Vain paatuneimmat firman miehet päästetään exien kirjoitusten kimppuun, sillä siinä väkisinkin törmää Vartiotornin oppien löyhään perustaan ja valheellisuuteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä tulin aikoinaan mukaan, nyt n.s. luopiomateriaalilla. "Totuus joka johtaa ikuiseen elämään" ja "Onko Raamattu todella Jumalan sana"?
    Eiköhän kasteelle menonikin ole sitten peruttavissa?

    ## Minä tulin aikoinaan mukaan, nyt n.s. luopiomateriaalilla. "Totuus joka johtaa ikuiseen elämään"##
    kertoo hän .

    MIKSI sitten se kirja on edelleen luettavissa
    Vartiotornin verkkokirjastossa,
    jos se on
    LUOPIOMATERIAALIA??
    jw.org kirjaluettelossa löytyy:

    Nimiö- ja julkaisijasivu

    Totuus joka johtaa ikuiseen elämään

    Omistettu Jumalalle joka on armollinen kaikille niille
    jotka etsivät hänen elämänantavaa totuuttaan

    sisällysluettelo:
    Sisällys

    SIVU LUKU

    5 1 Jumalan suurenmoiset siunaukset lähellä!

    11 2 Miksi on viisasta tutkia uskontoasi

    17 3 Kuka on Jumala?

    27 4 Miksi me vanhenemme ja kuolemme

    34 5 Missä ovat kuolleet?

    46 6 Jeesus Kristus, jonka kautta Jumala siunaa ihmiskunnan

    55 7 Onko pahoja henkiä olemassa?

    65 8 Miksi Jumala on sallinut pahuutta meidän aikaamme asti?

    76 9 Miksi ”pieni lauma” menee taivaaseen

    83 10 Jumalan valtakunta nousee valtaan vihollistensa keskellä

    95 11 Tämän pahan asiainjärjestelmän viimeiset päivät

    103 12 Vanhurskas hallitus muuttaa maan paratiisiksi

    115 13 Tosi seurakunta ja sen perustus

    123 14 Mistä tosi uskonto voidaan tuntea

    132 15 ”Lähtekää pois heidän keskeltänsä”

    141 16 Suosittuja tapoja jotka eivät miellytä Jumalaa

    152 17 Miten rukoilla niin että Jumala kuulee

    158 18 Kristityn lainkuuliaisuus

    164 19 Jumalinen kunnioitus elämää ja verta kohtaan

    171 20 Onnellisen perhe-elämän rakentaminen

    182 21 Päätöksesi palvella Jumalaa

    188 22 Tosi palvonta – elämän tie

    Tämän kirjan raamatunlainaukset on otettu v:n 1938 Uudesta kirkkoraamatusta, ellei toisin ole mainittu.

    Muiden lainattujen raamatunkäännösten nimien lyhennyksiä:

    KJ – Hyväksytty eli Kuningas Jaakon käännös, 1611, engl.

    Um – Pyhän Raamatun Uuden maailman käännös, tarkistettu laitos, 1961, engl.

    Vk – Vanha kirkkoraamattu, 1776, v:n 1921 painos.

    Väl – Pyhä Raamattu, v. 1861 asetetun komitean Vanhan testamentin suomennos ja v. 1913 väliaikaiseen käyttöön otettu Uuden testamentin suomennos, v:n 1916 painos.
    .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ## Minä tulin aikoinaan mukaan, nyt n.s. luopiomateriaalilla. "Totuus joka johtaa ikuiseen elämään"##
    kertoo hän .

    MIKSI sitten se kirja on edelleen luettavissa
    Vartiotornin verkkokirjastossa,
    jos se on
    LUOPIOMATERIAALIA??
    jw.org kirjaluettelossa löytyy:

    Nimiö- ja julkaisijasivu

    Totuus joka johtaa ikuiseen elämään

    Omistettu Jumalalle joka on armollinen kaikille niille
    jotka etsivät hänen elämänantavaa totuuttaan

    sisällysluettelo:
    Sisällys

    SIVU LUKU

    5 1 Jumalan suurenmoiset siunaukset lähellä!

    11 2 Miksi on viisasta tutkia uskontoasi

    17 3 Kuka on Jumala?

    27 4 Miksi me vanhenemme ja kuolemme

    34 5 Missä ovat kuolleet?

    46 6 Jeesus Kristus, jonka kautta Jumala siunaa ihmiskunnan

    55 7 Onko pahoja henkiä olemassa?

    65 8 Miksi Jumala on sallinut pahuutta meidän aikaamme asti?

    76 9 Miksi ”pieni lauma” menee taivaaseen

    83 10 Jumalan valtakunta nousee valtaan vihollistensa keskellä

    95 11 Tämän pahan asiainjärjestelmän viimeiset päivät

    103 12 Vanhurskas hallitus muuttaa maan paratiisiksi

    115 13 Tosi seurakunta ja sen perustus

    123 14 Mistä tosi uskonto voidaan tuntea

    132 15 ”Lähtekää pois heidän keskeltänsä”

    141 16 Suosittuja tapoja jotka eivät miellytä Jumalaa

    152 17 Miten rukoilla niin että Jumala kuulee

    158 18 Kristityn lainkuuliaisuus

    164 19 Jumalinen kunnioitus elämää ja verta kohtaan

    171 20 Onnellisen perhe-elämän rakentaminen

    182 21 Päätöksesi palvella Jumalaa

    188 22 Tosi palvonta – elämän tie

    Tämän kirjan raamatunlainaukset on otettu v:n 1938 Uudesta kirkkoraamatusta, ellei toisin ole mainittu.

    Muiden lainattujen raamatunkäännösten nimien lyhennyksiä:

    KJ – Hyväksytty eli Kuningas Jaakon käännös, 1611, engl.

    Um – Pyhän Raamatun Uuden maailman käännös, tarkistettu laitos, 1961, engl.

    Vk – Vanha kirkkoraamattu, 1776, v:n 1921 painos.

    Väl – Pyhä Raamattu, v. 1861 asetetun komitean Vanhan testamentin suomennos ja v. 1913 väliaikaiseen käyttöön otettu Uuden testamentin suomennos, v:n 1916 painos.
    .

    Tuon kirjan perusteella opettava saisi monoa seurakunnasta ja mökötystuomion päälle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuon kirjan perusteella opettava saisi monoa seurakunnasta ja mökötystuomion päälle.

    MIKSI sitten se kirja on

    edelleenkin luettavissa

    Vartiotornin verkkokirjastossa,
    jos se on
    LUOPIOMATERIAALIA??
    jw.org kirjaluettelossa löytyy


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    MIKSI sitten se kirja on

    edelleenkin luettavissa

    Vartiotornin verkkokirjastossa,
    jos se on
    LUOPIOMATERIAALIA??
    jw.org kirjaluettelossa löytyy

    Onko kyseessä sensuroitu net-versio ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko kyseessä sensuroitu net-versio ?

    Näitä sensuroituja versioitahan löytyy. Mutta alkuperäinen kirja- versio pitää hävittää. Outoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko kyseessä sensuroitu net-versio ?

    Mitään laajamittaista sensurointia ei kai ole tehty, mutta pikku viilausta siellä täällä voisi odottaa. Vartiotorni-lehdessä oli vuonna 1989 maininta siitä, että lähetystyö suoritetaan loppuun 1900-luvun aikana, mutta lehden sidottuihin vuosikertoihin tämä muutettiin muotoon "meidän aikanamme".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    MIKSI sitten se kirja on

    edelleenkin luettavissa

    Vartiotornin verkkokirjastossa,
    jos se on
    LUOPIOMATERIAALIA??
    jw.org kirjaluettelossa löytyy

    Sääntö on se että, jos sen esittää luopio, se on kavahdettavaa luopiomateriaalia.
    Luopio voi liittää oheen "totuudesta" pois kompastuttavia kysymyksiä.


  • Anonyymi

   kyllä
   Jw. Org on vaan mielestäni parempi

   • Anonyymi

    Huonompi. Kuin Stasin aivopesua lukisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huonompi. Kuin Stasin aivopesua lukisi.

    Kaikki siellä tähtää yhteen tavoitteeseen: järjestön tottelemiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki siellä tähtää yhteen tavoitteeseen: järjestön tottelemiseen.

    Tuossa edellä puhutaan Raamatun väärentämisestä.
    Meikäläinenkin muistaa kuulleensa että siitä on Turusen kirjassa todisteetkin.
    Vartiotorni on kuulemma väärentänyt nimeltä mainitun oppineen lausunnon väärennyksestä lahkon kehumiseksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa edellä puhutaan Raamatun väärentämisestä.
    Meikäläinenkin muistaa kuulleensa että siitä on Turusen kirjassa todisteetkin.
    Vartiotorni on kuulemma väärentänyt nimeltä mainitun oppineen lausunnon väärennyksestä lahkon kehumiseksi.

    En kyllä lue tuota Turusen kirjaa jos on kerran Raamattua väärentänyt,
    siksi kyllä
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huonompi. Kuin Stasin aivopesua lukisi.

    No lopeta sitten Stasin luku.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki siellä tähtää yhteen tavoitteeseen: järjestön tottelemiseen.

    Niinhän se tähtäsi, mutta DDR on jo mennyttä,
    mutta kyllä
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En kyllä lue tuota Turusen kirjaa jos on kerran Raamattua väärentänyt,
    siksi kyllä
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Haluat toimia elävänä varoituksena lahkon mielenhallinnan esimerkkinä.
    Tulisiko sinulle toivottaa onnea jatkoon itsellesi valehtelemisessa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinhän se tähtäsi, mutta DDR on jo mennyttä,
    mutta kyllä
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Huonompi on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En kyllä lue tuota Turusen kirjaa jos on kerran Raamattua väärentänyt,
    siksi kyllä
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Kieltäydyt noudattamasta Raamatun ohjetta "tutkikaa kaikki"?

    Oman mieltymyksesti mukaan seuraat omia mieltymyksiäsi. Tunnetustihan totuus ei ole aina miellyttävää


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Haluat toimia elävänä varoituksena lahkon mielenhallinnan esimerkkinä.
    Tulisiko sinulle toivottaa onnea jatkoon itsellesi valehtelemisessa

    En halua ja sinä olet ilkeä minulle, kun syytätä valehtelijaksi, minä en ole sinulle valehdellut.
    En kyllä Turusta lue jos se noin ilkeäksi luo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En halua ja sinä olet ilkeä minulle, kun syytätä valehtelijaksi, minä en ole sinulle valehdellut.
    En kyllä Turusta lue jos se noin ilkeäksi luo.

    Tuolla ylhäällä on joku todistaja kirjoittanut että Turunen olisi väärentänyt Raamatun, mutta kysymyshän oli siitä että lahkolla on oma väärennetty Raamattu jonka Turunen on esiintuonut oppineiden lausunnoin.
    Todistajille on annettu työneuvoksi valehtelu, värväämiseen ja lahkomainostamiseen.

    Siten esim. todistajakaksikkoa jututtaessa ei heti tiedä valehtelevatko he vai puhuvatko totta kun sanovat että eivät tiedä jotain synkkää lukua lahkonsa historiasta.
    Kiusalliset asiat pyritään nimittäin myös salaamaan jäseniltä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuolla ylhäällä on joku todistaja kirjoittanut että Turunen olisi väärentänyt Raamatun, mutta kysymyshän oli siitä että lahkolla on oma väärennetty Raamattu jonka Turunen on esiintuonut oppineiden lausunnoin.
    Todistajille on annettu työneuvoksi valehtelu, värväämiseen ja lahkomainostamiseen.

    Siten esim. todistajakaksikkoa jututtaessa ei heti tiedä valehtelevatko he vai puhuvatko totta kun sanovat että eivät tiedä jotain synkkää lukua lahkonsa historiasta.
    Kiusalliset asiat pyritään nimittäin myös salaamaan jäseniltä

    Niinpä salataan.
    Näinä aikoina korostuu että todistajat eivät tiedä lahkonsa kieltäneen rokotukset vuosina 1931 - 1952.
    Kiellot allekirjoitetaan jehovakanavana.
    Kirjoittava ihminen ei nykyään ilkeä laittaa nimeään alle. Silloinhan niistä ei ole kukaan vastuussa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä salataan.
    Näinä aikoina korostuu että todistajat eivät tiedä lahkonsa kieltäneen rokotukset vuosina 1931 - 1952.
    Kiellot allekirjoitetaan jehovakanavana.
    Kirjoittava ihminen ei nykyään ilkeä laittaa nimeään alle. Silloinhan niistä ei ole kukaan vastuussa.

    Kristikunnan menneillä teoilla ei voi
    ylvästellä...myöskään.
    Palon salataan vauvana väkisin kirkkoon liitetyiltä.
    Olisi ihan hyvä ev.luterilaisessa rippikoulussa
    viimeistään
    lukea
    läpi arvostetun perustajansa Lutherin kirja.
    Löytyy netistä H:gin Yliopiston julkaisunakin:

    Helsingin yliopiston kirjaston verkkojulkaisu
    2011
    Juutalaisista ja heidän valheistaan
    Martin Luther
    Adolf H. oli kyseiseen kirjaan kovin ihastunut.
    Käytti ihan opaskiranaankin...

    Arvostettu Martti Luther oli kovin suorasanainen mies,
    seuraaansa nykyisin kovin vaiteliaita hänen
    Opeistaan...
    Martti saisi kyllä syytteitä monenlaisia nykyisin kirjastaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristikunnan menneillä teoilla ei voi
    ylvästellä...myöskään.
    Palon salataan vauvana väkisin kirkkoon liitetyiltä.
    Olisi ihan hyvä ev.luterilaisessa rippikoulussa
    viimeistään
    lukea
    läpi arvostetun perustajansa Lutherin kirja.
    Löytyy netistä H:gin Yliopiston julkaisunakin:

    Helsingin yliopiston kirjaston verkkojulkaisu
    2011
    Juutalaisista ja heidän valheistaan
    Martin Luther
    Adolf H. oli kyseiseen kirjaan kovin ihastunut.
    Käytti ihan opaskiranaankin...

    Arvostettu Martti Luther oli kovin suorasanainen mies,
    seuraaansa nykyisin kovin vaiteliaita hänen
    Opeistaan...
    Martti saisi kyllä syytteitä monenlaisia nykyisin kirjastaan?

    Martti Luther on vartiotornikirjallisuudessa esitelty jehovantodistajana.

    Vartiotorniuskonnolla on oppi että aina on ollut jehovantodistajia, ja vakuudeksi on lueteltu eri aikojen historian kuuluisuuksia jehovantodistajia.

    Luther muistetaan myös siitä että hän korosti Pyhän Kolminaisuuden hyötyä Raamatun ymmärtämisessä ja Jumaluuden opettamisessa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Martti Luther on vartiotornikirjallisuudessa esitelty jehovantodistajana.

    Vartiotorniuskonnolla on oppi että aina on ollut jehovantodistajia, ja vakuudeksi on lueteltu eri aikojen historian kuuluisuuksia jehovantodistajia.

    Luther muistetaan myös siitä että hän korosti Pyhän Kolminaisuuden hyötyä Raamatun ymmärtämisessä ja Jumaluuden opettamisessa

    Lutherilla oli myös omanlaisensa usko ennaltamääräykseen, vaikkakaan ei niin jyrkkä kanta kuin esimerkiksi kalvinismissa on omaksuttu. Katolinen kirkko toisaalta on ennaltamääräyksen torjunut.

    Jehovan todistajissahan ennaltamääräystä ei ole, vaan jokainen voi ihan itse (se ei tosin tarkoita, että ilman suostuttelua tai painostusta) päättää, totteleeko elintä ja tavoittelee siten paikkaa paratiisimaassa.


  • Anonyymi

   Turusen opetuslasethan tässä valheita laskettelee.
   Onko tuo blogin kirjoittajakin Turuslaisia?

   • Anonyymi

    Sinun täytyy mennä "Turusen opetuslapset" - foorumille halutessasi.

    Lahkolla on se teokraattisen sodankäynnin valehteluvaatimus.
    Mutta se ei tarkoita että muilla sellaista olisi.

    Sinun tulee oikaista lahkoa koskevat, esiintuodut asiat.

    Mutta meikäläinenkin tietää tuon rokotuskiellon.

    Mikä on henkilökohtainen suhteesi siihen, lahkon ohjehan on myös kiistää rokotuskiellon olemassaolo lahkohistoriassa

    Että Jehova kiellon silloin antoi kun se kerran oli vartiotornissa ja nyt olen pääsemässä paratiisiin jellonien hymyiltäväksi kun sen kiellän nykyohjeen mukaisesti ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinun täytyy mennä "Turusen opetuslapset" - foorumille halutessasi.

    Lahkolla on se teokraattisen sodankäynnin valehteluvaatimus.
    Mutta se ei tarkoita että muilla sellaista olisi.

    Sinun tulee oikaista lahkoa koskevat, esiintuodut asiat.

    Mutta meikäläinenkin tietää tuon rokotuskiellon.

    Mikä on henkilökohtainen suhteesi siihen, lahkon ohjehan on myös kiistää rokotuskiellon olemassaolo lahkohistoriassa

    Että Jehova kiellon silloin antoi kun se kerran oli vartiotornissa ja nyt olen pääsemässä paratiisiin jellonien hymyiltäväksi kun sen kiellän nykyohjeen mukaisesti ?

    #Sinun tulee oikaista lahkoa koskevat, esiintuodut asiat. !
    Turusen opetuslapsi hourii hypnoosissaan.

    En kuulu mihinkään lahkoon.
    mutta
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Oletko muuten ihan täyspäinen kun puhut hymyilevistä jellonista?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    #Sinun tulee oikaista lahkoa koskevat, esiintuodut asiat. !
    Turusen opetuslapsi hourii hypnoosissaan.

    En kuulu mihinkään lahkoon.
    mutta
    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Oletko muuten ihan täyspäinen kun puhut hymyilevistä jellonista?

    Onpas teillä keskustelu.
    Sitä vartenhan sitä keskustellaan että oikaistaan ja siten päästään yhteisymmärrykseen.
    Mutta olen kuullut että lahkolla on paljon salattavaa mutta vahva halu lisäjäseniin, jolloin asioita salataan samalla kun mainostetaan.

    Tuo hymyilevät jellonat on aika laajasti ihmetelty juttu.
    Lahkohan kertoo piirroksellisesti lehdissään että pian alkavassa paratiisissa jellonat hymyilevät ihmisille.
    Toisaalta on niin, että leijonilta puuttuu suupieltä hymyyn vetävä lihas.

    Paratiisinhan taas lanseerasi lahkopresidentti, jehovakanava Rutherford, joka nähtyään unta että taivas on täynnä otti unen vartiotorniinkin.
    Taivas taas ei muuten sittenkään ole täysi, vaan vartiotorniseura pitää kortistoa sinne kirjautuneista. He ilmenevät siitä, että hörpsäisevät lahkoviiniä valtakunnansalilla.
    Tähän liittyy sellainen vartiotorniuskonnollinen erityispiirre, että vartiotorniseuran johto, kansakoulupohjalta, on, tutkimatta henkilöitä, antanut näille "taivasfaneilleen"
    kollektiivisen mielenvikaisen diagnoosin.

    Toivottavasti sain autettua ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onpas teillä keskustelu.
    Sitä vartenhan sitä keskustellaan että oikaistaan ja siten päästään yhteisymmärrykseen.
    Mutta olen kuullut että lahkolla on paljon salattavaa mutta vahva halu lisäjäseniin, jolloin asioita salataan samalla kun mainostetaan.

    Tuo hymyilevät jellonat on aika laajasti ihmetelty juttu.
    Lahkohan kertoo piirroksellisesti lehdissään että pian alkavassa paratiisissa jellonat hymyilevät ihmisille.
    Toisaalta on niin, että leijonilta puuttuu suupieltä hymyyn vetävä lihas.

    Paratiisinhan taas lanseerasi lahkopresidentti, jehovakanava Rutherford, joka nähtyään unta että taivas on täynnä otti unen vartiotorniinkin.
    Taivas taas ei muuten sittenkään ole täysi, vaan vartiotorniseura pitää kortistoa sinne kirjautuneista. He ilmenevät siitä, että hörpsäisevät lahkoviiniä valtakunnansalilla.
    Tähän liittyy sellainen vartiotorniuskonnollinen erityispiirre, että vartiotorniseuran johto, kansakoulupohjalta, on, tutkimatta henkilöitä, antanut näille "taivasfaneilleen"
    kollektiivisen mielenvikaisen diagnoosin.

    Toivottavasti sain autettua ?

    No eipä ole kummallisia asioita, voi miten pikkumaisia ja vastustajat tekevät kärpäsestä härkäsen.
    Voi kauheeta jos joku haaveilee, että paratiisissa leijonat hymyilee. Pitäisikö teidä tehdä tuosta lakiesitys, että noin ei saa haaveilla. Anteeksi vaan, mutta ei teidän jutut nyt ihan täyspäisiltä vaikuta.

    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No eipä ole kummallisia asioita, voi miten pikkumaisia ja vastustajat tekevät kärpäsestä härkäsen.
    Voi kauheeta jos joku haaveilee, että paratiisissa leijonat hymyilee. Pitäisikö teidä tehdä tuosta lakiesitys, että noin ei saa haaveilla. Anteeksi vaan, mutta ei teidän jutut nyt ihan täyspäisiltä vaikuta.

    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Missä vartiotornissa kuvat määritetään hallintoelimen haaveiksi ?
    En tarkoita oikkumaisuutta tai härkästä mutta,
    vartiotornisi kirjoittajat sanovat olevansa jehovakanava.

    Eikö sinustakin olisi järkevää, että Raamattua koskevaksi sanotut asiat käsiteltäisiin erikseen.

    Ja sitten olisi eri painotuote hallintoelimen haaveille, ohjeille painostaa lasten jäätelörahojen kerjäämisessä jne ym jne ym

    Saathan sinä kirjoittaa että jw. Org on parempi, mutta kysy vanhimmiltasi ensi kerraksi joku perustelukin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No eipä ole kummallisia asioita, voi miten pikkumaisia ja vastustajat tekevät kärpäsestä härkäsen.
    Voi kauheeta jos joku haaveilee, että paratiisissa leijonat hymyilee. Pitäisikö teidä tehdä tuosta lakiesitys, että noin ei saa haaveilla. Anteeksi vaan, mutta ei teidän jutut nyt ihan täyspäisiltä vaikuta.

    Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

    Paratiisikuvitus on lapsellista. Ja kuka edes haluaisi elää ikuisesti maan päällä? Tylsäksi tämä paikka kävisi, kohta olisi aivan joka kivenkolo nähty moneen kertaan. Ainoa huvi olisi kai totella järjestöä, ikuisesti. Kiitos, mutta ei kiitos (vaikka eipä teillä oikeasti ole mitään tarjota).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paratiisikuvitus on lapsellista. Ja kuka edes haluaisi elää ikuisesti maan päällä? Tylsäksi tämä paikka kävisi, kohta olisi aivan joka kivenkolo nähty moneen kertaan. Ainoa huvi olisi kai totella järjestöä, ikuisesti. Kiitos, mutta ei kiitos (vaikka eipä teillä oikeasti ole mitään tarjota).

    Paratiisin lanseerasi jehovakanava Rutherford 1930 -luvulla nähtyään ensin unta että taivas on täynnä ja otettuaan unen sitten vartiotorniinkin.

    Paratiisin kehitysteologia vartiotorniuskonnossa, onko siitä vartiotorniseuran logolla varustettua kirjallisuutta ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paratiisin lanseerasi jehovakanava Rutherford 1930 -luvulla nähtyään ensin unta että taivas on täynnä ja otettuaan unen sitten vartiotorniinkin.

    Paratiisin kehitysteologia vartiotorniuskonnossa, onko siitä vartiotorniseuran logolla varustettua kirjallisuutta ?

    Jeesus kävi siis kehumassa porukkaa, joka ei edes osannut opettaa maanpäällistä paratiisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jeesus kävi siis kehumassa porukkaa, joka ei edes osannut opettaa maanpäällistä paratiisia.

    Vuonna 1918 kävi.
    Ja Jeesus moitti heidän joulunviettonsakin, mitä lie synnillistä sitten touhunneetkaan, mutta kai paransivat tapansa kun lahkohistoriikki "jehovantodistajat - Jumalan valtakunnan julistajia" esittää valokuvan vartiotorniseuran johdon joulun vietosta v. 1926 (vuosiluku laitettu pöydälle tullen valokuvatuksi).


  • Anonyymi

   Ihan seko vastauksia teillä
   Keltä ihmeen vahimmilta mun pitäisi käydä kysymässä?
   Ei mulla ole mitään vartiotorni kirjottajia.
   Yksi itkee kuinka tylsää on paratiisissa ja niin edelleen..
   Toinen puhuu jostain vanhoita unista, oletko nähnyt Jeesuksen?

   Tulee mieleen että joku isosti teitä vaivaa.

   Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

   • Anonyymi

    Ymmärränhän minä että sinusta kaikkien tulisi olla ihastuksissaan vartiotornin tarjoamasta paratiisista. Sitä kutsutaan vartiotornin harjoittamaksi mielenhallinnaksi.

    Kristityt taas lukevat Raamatusta Jeesuksen, meidän Herramme (Joh. 1:1, Jeesus oli Jumala) kutsun taivasten valtakuntaan.

    Sehän se lahkon mielenhallinta vaivaa, Jeesus kun sanoi myös että lähimmäistä tulee rakastaa, olethan sinäkin lähimmäisemme ?

    Jeesus on antanut sinullekin kutsun kutsun ja lupauksen, otat vain vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ymmärränhän minä että sinusta kaikkien tulisi olla ihastuksissaan vartiotornin tarjoamasta paratiisista. Sitä kutsutaan vartiotornin harjoittamaksi mielenhallinnaksi.

    Kristityt taas lukevat Raamatusta Jeesuksen, meidän Herramme (Joh. 1:1, Jeesus oli Jumala) kutsun taivasten valtakuntaan.

    Sehän se lahkon mielenhallinta vaivaa, Jeesus kun sanoi myös että lähimmäistä tulee rakastaa, olethan sinäkin lähimmäisemme ?

    Jeesus on antanut sinullekin kutsun kutsun ja lupauksen, otat vain vastaan.

    Taivas oli täynnä jo todistajain emolahkon raamatuntutkijain aikaan v. 1881.

    Tuon ajan lahko johtaja Russell perusteli siihen tapaan, että Raamatussa luvataan taivaaseen pääsevälle kruunu ja että missään ei voi olla loputtoman suurta kruunukomeroa, vaan joskus ne täyttyvät loppua.
    Ja Russell kirjoitti että kruunujen päättymisen aika taivaaseen meneville varatuksi oli käsillä juuri tuolloin, 1881.

    Tämä kai yritettiin vaieta pois, ja kun vartiotorni kertoo Jeesuksen käyneen kehumassa lahkoa 1918, ei se mainitse Jeesuksen ottaneen puheeksi, ei kruunuja ei taivaan täyteyttä.

    Toisaalta lahkojeesus on vain enkelipahanen, matkittu adventisteilta (joiden kanssa Russell oli kaveerannut). Adventistit ovat virheen huomanneet eivätkä pidä Jeesusta enkelinä, vaan kuten Joh. 1:1, Jumalana


  • Anonyymi

   Te muuten vastailette todella ikeästi ja ärsytätte, voisitteko kertoa oman uskontonne, mihin kuulutte, niin tiedän että en tule ainakaan sinne, vai oletteko entisiä todistajia?

   Jw. Org on vaan mielestäni parempi.

   • Anonyymi

    Tuossahan on käsitelty vartiotorniuskontoa, jos se onkin ilkeä, älä sekoita sitä kirjoittajaan.

    Oma uskonto on asianomaisella foorumilla. Täällä käsittelemme vartiotorniuskontoa, niin ilkeä kuin se onkin.
    Mutta hops vain, äänestys jaloilla ja eroilmoitus, siitä ilkeydestä pääsee eroon.


  • Anonyymi

   Hyvä blogi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12823
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   336
   9462
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   8561
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5530
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2955