Aihe

Miksi helsinkiläisille nauretaan muualla Suomessa, eräs esimerkki

Anonyymi

Tässä eräs esimerkki. Nyt on uuden asuinalueen asukkailla hätä suuri Helsingissä, pahinta, että kaikkialle on pitkä matka mm. ruokakauppaan 1,7 km. siinä menee kävellen monta minuuttia. Kauppakeskukseen on käsittämättömät 3,5 km. Yllätyksenä on myös tullut se, että kun muuttaa keskeneräiselle asuinalueelle jota vasta rakennetaan niin se ei olekaan valmis, puistot ja suurin nosa taloistakin vielä puuttuu. Työkoneiden kovat äänet pelottavat. Käsittämätöntä :D

Tämä artikkeli ei ole pakina vaan ihan aito, toimittaja on kiirehtinyt ihmettelemään miten kaikki palvelut ovat kaukana, miten voi selviytyä. Voi tsiisus!
https://www.is.fi/hs-helsinki/art-2000007708757.html

Helsingissä miehetkin ovat neitejä.

32

138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No huh. Omat kokemukseni esim. 14h sähkökatko ja tontille kaatuneet puut tuntuvat nyt pieniltä. Toivottavasti saavat kriisiapua.

  • Anonyymi

   Kyllä on kovaa helsinkiläisten elämä. Auttaisikohan jos ostaisi paketin Juhla-Mokkaa tuliaisiksi ja ajelisi pariksi viikoksi Pihtiputaan mummin luo täysihoitoon hermojaan parantelemaan?

   • Anonyymi

    Taitaa nämä valittajat olla niitä "aitoja" stadilaisia joiden mummit asuu myös stadissa. Junan tuomille helsinkiläisille kauppa 1,7 km päässä on jeeeee mulla on kauppa ihan kiven heiton päässä... nyt on helppoa!


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Vihreät- Kokkarit- Demarit on vallassa Stadissa ja yhteistuumin saaneet aikaan Ok ihan kivoja tönöjä ja paljon uutta, mutta tuhonneet samalla luontoa niin paljon että alkaa vanhaa stadilaista v.... ttaan.

    Vihreä runoja rustaava kaavoitusmestarimme on sitä mieltä että ratikat ratkaisevat Stadin liikenneongelmat. Sanonpa vaan ettei täällä mitään ongelmia ollut ennen kuin Vihreät pääsi valtaan.....


  • Anonyymi

   Kyllä kaupan pitää olla maksimissaan kilometrin päässä asunnolta.

   • Anonyymi

    samaa mieltä sanoo autoton selkävikanen. nyt 100m kauppaan enää. pystyn 2-3kg kassilla kantaa kilometrin päästä selän takia. 100m päästä menee jopa 6kg kassissa hyvänä päivänä


  • Anonyymi

   kiva että 27 vuotiaalla on varaa ostaa pasilasta
   kaksio

   • Anonyymi

    niin siis ensiasunnoksi. kermaperse äidinkieli mu kun soomi


  • Anonyymi

   Eikä tuota matkaa tarvitse edes kävellä. Kyseisen asutusalueen reunalla kulkee useampikin bussilinja, joten pysäkille ei ole kovin pitkä matka. Viimeistään syksyllä aikataulumuutosten aikaan bussilinja 50 laitetaan koukkaamaan asuinalueen keskeltä.

  • Anonyymi

   Täällä oli kolmen päivän sähkökatko, kauppaan kymmenen kilometriä röykkystä tietä ja vettäkään ei tule muualta kuin taivaalta ja tuttavan tuomana, mutta pieniä kuin hyttysen aivastus nämä minun vaikeudet, verrattuna helsikiläisten kärsimyksiin ja kauhuihin.

   • Anonyymi

    Ahas, mikäs urhoollisuusmitali täältä laitetaan?


  • Anonyymi

   Asunnosta LIDL.iin ei saa olla 200 metriä enempää.

  • Anonyymi

   Kai te ymmärrätte, että palveluiden läheisyyden vuoksi ihmiset haluavat asua keskustassa tai sen liepeillä? Silloin siitä asumisesta maksetaan myös kovempaa hintaa. Jos asutte korvessa, sen kämppänne arvo on satasissa, koska palvelut ovat kaukana eikä infraa ole.

   • Anonyymi

    mä asun korvessa nyt pikkukauppa vaa 100m päässä, rakennuksen toises päässä pikkubaari ja atm. ei muita palveluja, en kyl tiedä mitä ne palvelut edes oliskaan ainakaan julkiset.


  • Anonyymi

   Ei ole pelkoa että muuttavat maalle meitä naurattamaan

  • Anonyymi

   Meillä pohjoisessa ei internet toiminut vuoteen 2019 mennessä kuin kalliin itse ostetun lisäantennin avulla. Yleensä vuorokausia 0,1 - 0,5 Mbbs ja katkeili väliin vuorokausiksi. Pankin sivun avaaminen kesti minuutteja, ja kun alkoi maksamaan laskua, saattoi yhteys katketa ja piti päivystää milloin yhteys toimi sen verran että laskun sai maksettua.

   Muuan helsinkiläinen radiojuontaja manasi v. 2107 radio-ohjelmassaan, että hänen uusi nettipeli ei aina toiminut niin nopeasti kuin piti, koska yhteys kävi välillä selvästi elle 50 mbbs. Tämä v-tutti juontajaa suunnattomasti ja hän manasi operaattorin huonoa palvelua rikollisuudeksi, koska luvattu Mbbs-määrä ei toteutunut koko ajan tasaisesti. Itse olisin tuolloin ollut ikityytyväinen, jos yhteys kotona olisi ollut varmuudella tasaisesti edes 1 Mbps.

  • Anonyymi

   Alueelle eli uudellemaalle on kerääntynyt uusavuttomien asujaimisto . Kun äiti ei enää syötä niin kaikesta pitää valittaa .

   • Anonyymi

    Olisivatko ne uusavuttomat muuttaneet tänne kepulandiasta kuitenkin.


   • Anonyymi

    Ainakaan tuosta aloittajan linkittämästä jutusta ei kyllä saanut kuvaa, että olisivat valittaneet.
    Olivat ihan tietoisia jo muuttaessaan, että kaikki palvelut ei ole hetkessä saatavilla aivan vieressä, ihan myönteisellä mielellä odottivat alueen kehittymistä.


  • Anonyymi

   NO, ne lihoo ja lässähtää liikunnan puutteesta ja kuolee ennen aikojaan.

   • Anonyymi

    Kyllä syrjäkylien asukkaat tottuvat autoilla liikkumaan, jotta eivät osaa kävellä lyhyitä matkojakaan, autolla pitää päästä ihan oven eteen. Sitten ihmetellään, kun keho on mennyt huonoon kuntoon, henki ei kulje ja sydän reistailee, vielä kun pitää sauhutella ja pilata sillä keuhkot.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä syrjäkylien asukkaat tottuvat autoilla liikkumaan, jotta eivät osaa kävellä lyhyitä matkojakaan, autolla pitää päästä ihan oven eteen. Sitten ihmetellään, kun keho on mennyt huonoon kuntoon, henki ei kulje ja sydän reistailee, vielä kun pitää sauhutella ja pilata sillä keuhkot.

    Onhan näistä ollut uutisia, että tutkitusti Suomessa syrjäseutujen koululaisilla on nykyään koululaisista huonoin fyysinen kunto, johtuen siitä että kaikki kulkemiset hoidetaan autokyydillä.


  • Anonyymi

   Helsingissä asuvilla ei monilla ole autoa, koska julkinen liikenne toimii siellä ihan eri tavalla kuin maaseudun perukoilla, mutta ei ehkä noilla uusilla alueilla ainakaan heti.

   Tuokin mies on asunut aiemmin ydinkeskustassa, jossa on yleensä lähistöllä pieni kauppa tai kioski. Ennen rakennettiin uudelle asuinalueelle heti kauppa ja muita palveluita, nykyään ei tehdä niin, koska ajatellaan, että ihmisillä on auto, jolla pääsee kauaksi kauppaan.

  • Anonyymi

   Innostuin matkoja mittailemaan kodistani. 200 m säteellä on 9 ravintolaa. Mäkkäri ja Hese, Subikin löytyy. Ruokakauppoja on 5. Tavarataloja 6. Paikallinen liikenne lähtee kaikkialle aivan ääreltään. Hautaustoimistoja 3. Kukkakauppoja 3. Autokouluja 2. Vanhusten talo. Lasten päivähoitopaikka.
   Terveyskeskus 0.5 km. Yliopistosairaala n. 2 km. Hullujenhuone 5 km. Umpihullujenhuone n. 3 km. Kaikkiin kohteisiin pääsee kävelemällä.
   Tämmöistäkin on olemassa.

   • Anonyymi

    Tuo on keksitty juttu.


   • Anonyymi

    "Hullujenhuone 5 km."

    Liian kaukana kun tarvetta tulee oikeesti ni etpähän kävele enää tuota 5km

    Soitin torstaina tk:hon ja sanoin että tuore avioero ahistaa niin paljon etten kestä enää enkä saa ees nukuttua. pyysin unilääkettä tai mielummin rauhoittavia ei tullu vaan pitäs mennä sinne juttelee bussilla yli tunnin matka. ei onnistu enää.. en kyllä uskaltaskaan, kirjoittavat lähetteen vaikka pakkohoitoon niin sinne jään sitten. nauravat penteleet pelottavan vahingonilosesti ilman syytä. haen keppanaa lähikaupasta 100m päästä niin nukun ees pari tuntia.


  • Anonyymi

   Yksityisautoilu on vihreiden kaupungissa jo kielletty, polkupyörä varastetaan viimeistään ostopäivää seuraavana yönä ja joukkoliikenne on uudella alueella tuntematon, niin kävellen se on kauppaan mentävä.

   • Anonyymi

    Tuskin kielletty, mutta parkkipaikkoja autoille on liian vähän. Kyllä "peltihevosia" sitten muualla onkin yli tarpeen, ei viitsitä kävellä sataa metriä vaan ängetään autoilla ahtaimpiin sopukoihin.


  • Anonyymi

   Vihreiden mielestä ei saisi laajentaa asuialueita, puhumattakaan rakentaa uusia, sillä se lisää vain ongelmia.

  • Anonyymi

   Vihreär vaativat heti ennallistamista, myöskin muiden asuinaluteiden kohdalla, koska se vaatii teollisuutta ja siitä tulee ongelmia.

  • Anonyymi

   Eivät nuo ongelmat sen ratkaisemattomampia ole helsinkiläisille kuin maalaisillekaan, mutta tottakai kaikkialla verrataan asuntoa hankkiessa asioinnin helpoutta verrattuna toiseen paikalliseen vaihtoehtoon jossa kaupat on ihan vieressä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4974
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1880