Aihe

Puolustustahtoa mitataan väärin

Anonyymi

Suomalaisten maanpuolustustahto saadaan liian korkeaksi, kun vastaajan annetaan olettaa että saamme apua Natolta vaikkemme Naton jäsen olekaan.

Yli puolet suomalaisistahan uskoo, että saisimme apua Natolta vaikkemme Naton jäsen olekaan.

Kysytään : "Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta",
Yli 70 prosenttia vastaa kyllä.

Pitäisi kysyä: " Menisitkö sotimaan jos Venäjä hyökkäisi Suomeen emmekä saisi mistään apua." Yli 70 prosenttia luultavasti vastaisi en menisi. Sehän olisikin kuin itsemurha.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kysely-kylla-nato-auttaa-vaikkei-jasen-olekaan/3134302#gs.pde1fc

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijalta-taystyrmays-eu-ja-nato-eivat-auttaisi-suomea-sotilaallisesti/3135338#gs.pde3jj

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Väärin mitattua korkeaa maanpuolustustahtoa käytetään argumenttina Natoon liittymistä vastaan.

   Vastaajien annetaan olettaa että saamme apua Natolta vaikkemme jäsen olekaan.

   Jos asia näin olisi niin voisimme todella pärjätäkin ja sotaan kannattaisi mennä.

   Mutta kun ei ole. Nato auttaa vain jäsenmaitaan.

  • Anonyymi

   https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859948/Natolahde+Suomen+hallitukselle+tehty+selvaksi+ettei+apua+tule+ilman+jasenyytta

   Suomessa elää ajatus, että muut länsimaat auttaisivat Suomea, jos Venäjä painostaisi meitä poliittisesti tai käyttäisi meitä vastaan sotilaallista voimaa.

   Korkea-arvoinen Nato-lähde kertoo Lännen Medialle, että Suomen hallitukselle on tehty kristallinkirkkaaksi, ettei Naton voima auta tosipaikassa suomalaisia, ellemme ole puolustusliiton jäseniä.

   Naton logiikka kulkee Suomen – kuten sodassa olevan Ukrainankin – kohdalla seuraavasti: pelkän kumppanimaan auttaminen asettaisi varsinaisia jäsenmaita vaaralle alttiiksi tai kasvattaisi niiden riskiä. Nato ei vaarantaisi jäsentensä Norjan, Viron, Latvian, Liettuan, Puolan tai Tanskan turvallisuutta Suomen vuoksi.

   Moni suomalainen toivoo, että puolueettomana tai liittoutumattomana Suomi voisi pysyä Venäjän mahdollisen sotilaallisen toiminnan synnyttämien jännitteiden ulkopuolella. Korkea-arvoinen Nato-lähde pitää ajatusta Suomen ulkopuolisuudesta epärealistisena.

   Taustakeskusteluissa Suomen arvioidaan suomettuvan ja jäävän lopulta Venäjän sotilaalliseen etupiiriin, jos emme liity Natoon.

   Suomen pelätään jäävän myös Venäjän taloudellisen painostuksen armoille.

   Amerikkalaiset tuovat esille näkökohdan, että Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen taloutta ja antaisi valtiolle ja yrityksille selkänojaa Venäjän kanssa käytävään kauppaan.

   – Suurin testi teille olisi kestää Venäjän propaganda jäsenyysprosessin aikana. Jäsenyyden jälkeen tilanne rauhoittuu. Venäläiset ovat käyneet paljon kauppaa norjalaisten ja saksalaisten kanssa, vaikka nämä ovat olleet Natossa, eräs lähde huomauttaa.

  • Anonyymi

   Tämä meidän optiohöpötys on todella typerää , suomi on päättänyt että ei ole jäsen ja että myötätuntoa saamme kun tilanne tulee .
   Liittymättömyys johtuu YYA:ajan aivopesusta ja perinteestä ja tietenkin arkuudesta ja typeryydestä .
   Meidän nykyinen presidenttikin luikerteli häntä koipien välissä kansanäänestyksen taakse piiloon kun mielipidettä häneltä kysyttiin .

  • Anonyymi

   Auttaahan Nato Ukrainaakin vaikka sitä ei edes teoriassa voida hyväksyä Naton jäseneksi.

   Nato auttaa taatusti jos se on saamassa vastineeksi hyväsijaintisen tukikohta alueen/alueita.

   Natohan on Suomeen änkemässä ihan väkisin. Minkäänlaista jäsenyyttä se sei vaadi. Tokihan se Natolle olisi helpompaa, mutta voihan ne väkisinkin tulla tänne.

   Julistavat Niinistön diktaattoriksi ja järjestävät Nato Tiltujen avulla Niinistön päviltä ja Stubbin sen tilalle. Se on sitten siinä. Suomella maailman toiseksi tyhmin pressa ja Suomi kituu Naton kynsissä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   266
   18963
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13876
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   343
   10362
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   70
   7567
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   357
   4634