Aihe

Kansalaaset, me Kokoomukses ollahan taas tärkiän valinnan eres!

Anonyymi

Valtakunnan Supoon eli Suojelupoliisin agenralla ollahan jälleen ja uurestansa vaikian mutta tärkiän valinnan eres!
Supon johtajan ja poliisin tehtäväkenttä laajenoo ja tuloo olemahan myös tierustelussa tärkiämmäs roolis!
Meirän Kokoomuksen eherokas Pentti Alttari on erelleen mukana uutta Supoon päällikkyä ja johtajaa valittaessa. ( Spekulootu ja puhuttu naiseherokas Päivi Kairamoa ei kattottu sopivaksi miesten hommihin, vaikka kouluutus ja työura sitä puolustaa - mutta SDP-tausta ....ei!).

Ja käytännös Pentti Alttarin sopivuus ja taustat ovat erelleen kunnos, kun nyt uudestansa eherokkahien taustat ja kaikki yhteyret aina sukulaisuuksia ja muita sironnaisuuksia myöten tutkitahan!
( Se notta moon ihan oikia serkku-flikka Pentille ei sellaasenaan ole vaikuttava tekijä nytkään, mutta ei myöskään e-pohojalaasena täysin merkityksetön, on muistattava!).
Pyyrämmä kaikki te arvoosat kokoomukselaaset (Ka-Ko) ja kannattajamma puhuvat Pentti Alttarin puolesta jatkohon, jos sitä kysytähän!

Kiitos ja kaikkia hyvää - myös muistanetta Kokoomuksen vaaliis!
Teirän
Ansa Risukko
Kansanerustaja, ent. 2. nainen - ja 1. -puhemies, ja terv.tieteiren tri - Seinäkoski
__________________________________________________________________________________________Viittaus uutisehen 31.12.2020
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007714296.html _
"Supon päällikkö­valinta turvallisuus­selvitystä vaille valmis – Päivi Kairamoa ei valittu laajaan taustojen tarkistukseen
Valtioneuvosto nimittänee suojelupoliisin seuraavan päällikön helmikuun alkuun mennessä.
VALTIONEUVOSTO on valmis nimittämään suojelupoliisin (Supo) uuden päällikön, kun haastattelujen jälkeen valikoituneen henkilön laaja turvallisuusselvitys on valmis ja puhdas. Laajan turvallisuusselvityksen teko kestää normaalisti kuusi viikkoa, mutta sisäministeriön valintaryhmässä odotetaan taustojen tarkistuksen olevan valmis tammikuun aikana.

Valtioneuvosto päässeekin nimittämään tiedustelupalveluksi muuntautuvan Supon päällikön tammikuun aikana.

SUPON seuraavaksi päälliköksi oli vahvasti ehdolla suurlähettiläs Päivi Kairamo, joka Helsingin Sanomien ja Iltalehden tietojen mukaan nautti kannatusta tehtävään. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) johtama valintaryhmä ei kuitenkaan valinnut häntä laajaan turvallisuusselvitykseen.

Laaja turvallisuusselvitys tehdään yhdestä yhteensä viidestä haastatellusta ehdokkaasta. Käytännössä se tarkoittaa ehdotusta seuraavaksi suojelupoliisin päälliköksi.

Supon päälliköksi haki alun perin yksitoista henkilöä, joista siis viisi valittiin haastatteluun. Hakijoiden joukossa on myös Supon nykyinen päällikkö Antti Pelttari.

TEORIASSA laajassa turvallisuusselvityksessä voi tulla esille asioita, jotka kääntävät valintaryhmän pään ja joku muu viidestä haastatellusta pannaan laajaan taustojen tarkistukseen. Käytännössä on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että kisaan lähteneen taustat eivät olisi riittävän puhtaat tiedustelupalveluksi muuntautuvan Supon päälliköksi.

Laajassa selvityksessä Supo selvittää omien ja muun poliisin rekisteritietojensa lisäksi henkilön elinkeinotoimintaan liittyvät tiedot sekä perhe- ja sukulaisuussuhteet. Myös tiedot varallisuudesta, veloista ja muista taloudellisista sidonnaisuuksista ovat selvityksen kohteena.

Laajaan turvallisuusselvitykseen kuuluu myös muun muassa ulkomaansidonnaisuuksiensa selvittäminen. Henkilön läheisestä tehdään lisäksi perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

SUPON päälliköksi haki Pelttarin ohella kaksi muutakin poliisin johtotehtävissä kokenutta konkaria. He ovat keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Tero Kurenmaa ja sisäministeriön kansallisen turvallisuuden yksikön johtaja Petri Knape, joka on virkavapaalla Supon apulaispäällikön tehtävästä.

Hakijoiden joukossa olivat alun perin myös eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio sekä Mari Juritsch, joka työskentelee Euroopan raja- ja merivartiovirastossa Frontexissa, jossa hän vastaa EU:n jäsenvaltioiden rajahaavoittuvuuksien arvioinnista." _//

Artikkeliin liittyviä aiheita

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

    Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
    Kotimaiset julkkisjuorut
    182
    10375
   2. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

    "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
    Maailman menoa
    141
    6535
   3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

    "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
    Kotimaiset julkkisjuorut
    398
    2793
   4. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

    Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
    Kotimaiset julkkisjuorut
    151
    2143
   5. Maisa otti raskauskirtin esille

    Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
    Kotimaiset julkkisjuorut
    139
    1937