Aihe

Norjassa rakennetaan juoksusavelle

Anonyymi

Norjalaiset ovart tutustuneet omaan maahansa jo satoja vuosia. Yhä edelleen siellä rakennetaan juoksusavelle rinnemaastoihin. Mitä tästä voi sanoa?

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Öljylautat rakennetaan hyvin mutta maakrapujen talot kyhätään liejun päälle, paaluttamatta.
   Noh, vierivä talo ei sammaloidu.

   • Anonyymi

    Norjalainen sananlasku.


  • Anonyymi

   Tosiasia on se, että alkuperäinen Ruotsin Waltakunta [johon kuului myös Itämaa eli nyk. Suomen Tasavalta] on niitä maita maailmassa, jolla on oma kunnollinen peruskallio. Näin ei ole kaikkialla.

   Moni maailman suurkaupungeista on rakennettu erityyppisille jokilietteille ja savimaille. Tästä syystä moni suurkaupunki riskeeraa hiljalleen vajota mereen pohjaveden laskiessa, vaikka merien pinta ei edes nousisi.

   Toki me täällä alkuperäisen Ruotsin Waltakunnan alueella olemme onnellisessa asemassa siksikin, että täällä peruskalliomme edelleen nousee jääkauden jälkeen.

   Heja!!

   • Anonyymi

    Hej böghora miten meni lätkässä?


  • Anonyymi

   Kyllä minua vähän ihmetyttää, koska vastaavanlaisia maanvyörymiä on ollut jo riittävän pitkään, että pitäisi kyetä tekemään riskiarvoita.

   Tiedä sitten, voisiko esimerkiksi puiden istutuksilla saada asiaa korjattua jo rakennetuilla alueilla. Jos joka toinen puu olisi pintajuurinen (kuusi?) ja joka toinen syväjuurinen (mänty?), niin voisi toivoa, että puiden juuriverkosta muodostaa sellaisen esteen, etteivät talon nyt sentään ihan mukkelismakkelis mene, vaan pahimmassa tapauksessa savitursuaa rinteen alaosasta ulos ja talot laskeutuvat hillitymmin alaspäin.

  • Anonyymi

   Pitäisi olla varoitusjärjestelmä (vaikka kaapelit ojien pohjien alle tai sijaintilyhtyjä valomittarein seurattuna), joka hälyttää, kun vyöry siirtää maamassoja. Saadaan evakuointi ajoissa hoidettua.

   Etsittävä ja jalostettava puita, joilla on mahdollisimman laaja ja syvälle ulottuva juuristo.

   Puretaan muualta Norjan alueelta kivisiä vuoristoja ja tehdään juoksusaven keskelle vyörymättömiä linjoja, jotka pysäyttävät tai ainakin heikentävät vyöryjen etenemisiä. Poikittain vyöryjen suunnan suhteen jos onnistuu.

   Jäädytetään 10-20 m linjoja 5-15 metrin syvyyteen asti esim. vyöryjen suhteen poikittain lämpöpumpuilla ja lämmitetään asuinalueita saatavalla lämpöenergialla (tai muutetaan sähköksi).

   Poltetaan juoksusavea tiileksi maan sisällä vyöryjen heikentämiseksi sopivin kohdin (napalmilla tms).

   Rakennetaan/kytketään koko kylä isoon teräsputkistolaattaan, jolloin yksittäiset talot eivät sorru.

   Tms. Jne Jne.

   Huomioidaan kilometrien vyöryalueet kerralla, ei vain kylien kohtia.

   • Anonyymi

    Samma på norsk, Bitte.


  • Anonyymi

   Nyt onkin persuila pähkäily kun eivät voikaan syyttää asiasta EUta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21734
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6161
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   361
   4116