Aihe

Toivottavasti usa banaanivaltio hajoaa

Anonyymi

Kyllähän heillä niin sekava vaalijärjestelmä menee kahteen osaan koko koko maa

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sen aika näyttää, mutta en usko sen vielä tapahtuvan.

  • Anonyymi

   Vaalijärjestelmähän itsessään on kokolailla selkeä, vaikka eroaakin Suomen järjestelmästä. Kansan tahto kyllä tulee selväksi lähes aina. Joitain rajatapauksia on, koska edustajat valitaan puhtaasti enemmistön perusteella kaikissa muissa osavaltioissa, paitsi yhdessä, jossa vähemistökin voi saada edustajan, taisi olla maryland tai maine. Koko liittovaltiotasolla tällainen hajautettu järjestelmä voi tietysti johtaa siihen, ettei voittajaksi aina pääsekään, vaikka liittovaltiotasolla saisikin eniten ääniä.

   Juuri näinhän se voi käydä Suomessakin ja lähes poikkeuksetta käykin. . Vaalipiireistä valitaan ko vaalipiirin eniten ääniä saaneet, ei valtakunnan tasolla eniten ääniä saaneet.

   Trumpista ja hänen epätoivoisista ja demokratiaa totaalisesti väheksyvistä ja jopa tuhoavista yrityksistä huolimatta USA on demokratia. Onhan sen Trumpkin saanut tuta.

  • Anonyymi

   Presidentinvaalit USAssa eivät ole suorat kansanvaalit kuten Suomessa nykyisin. Ei, vaan edustukselliset. Näinhän oli Suomessakin vielä 80-luvullakin, kun kansa valitsi valitsijamiehet, jotka valitsivat presidentin. Valitsijamiehiä ei sitonut millään tavalla se, kenkenkä taakse he vaalikampanjassaan asettuivat. Eli äänestäjä ei voinut olla varma ketä hänen äänestämänsä valitsijamies tulisi äänestämään. Valitsijamiehet kävivät jatkuvaa lehmänkauppaa keskenään ja jopa mustan hevosen, eli henkilön, joka ei edes ollut ehdolla, valitseminen presidentiksi oli mahdollista.m

  • Anonyymi

   Niin epäselvä äänestysjärjestelmä monimutkainen

  • Anonyymi

   Miksi vain kaksi puoluetta. Toinen onnistuu aina estämään toisen yritykset, vaikka ne kuinka hyödyttäisivät kansalaisia. Koska eivät ole heidän aloitteensa, ne on kumottava periaatteesta. Hyvin menee!

  • Anonyymi

   Pikakorjaus olisi enemmistövaalista luopuminen eli 50.1 % ääniä saanut ei saisi 100% valitsijamiehistä.
   Poistaisi vilppidemokraattien innon väärentää ääniä 50.1 %:n saavuttamiseksi

   Postiäänestyksestä voisi luopua. Luopuminen vaikuttaisi tasisesti eri puolueiden kannattajiin. Vaihtoehtona laskeminen aina kahden eri puolueita edustavan ääntenlaskijan toimesta.

   Vaalipaikalla äänestämiseen tunnistautumispakko, jota valvoisi aina kaksi eri puolueita edustavaa virkailijaa.

  • Anonyymi

   Trump ajoi jo usan alas. Se ei ole enää arvostettu toimija maailmalla, vaan naurun kohde kuten perussuomalaiset.

  • Anonyymi

   Taitaa tavis jenkille olla samantekevää kuka presidenttinä
   jos presidentti parantaa köyhien ihmisten terveyden hoitoa niin ei se sitä omalla rahallaan tee...
   verottaa rahat siihen kaikilta myös köyhältä Tietysti jos köyhälle käy oikein hyvä tuuri ja se sairastuu vakavasti niin silloin tietysti hyötyy...
   kolikolla voisivat tuhakkeen sinne usaankin valita.

  • Anonyymi

   Mitäpä se oikeastaan haittaisi jos pohjoisen demokraattinen jenkkilä plus California siitä etelän vetelästä uskonto paskasta eroon pääsisikin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4976
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1887