Aihe

Hurja talouskasvu Kiinassa, 5 uutta miljardööriä viikossa

Anonyymi

Kiinan talous kasvaa tänä vuonna noin 10% ja rikkaimpien 500 suuryhtiön listalla on 140 kiinalaista ja 120 usalaista firmaa. 80% kiinalaisjäteistä valtion omistamia. Lähes kaikki kiinalaiset omistavat asuntonsa. Joka viikko 5 uutta miljardööriä ja uusissa patenteissa sekä satelliiteissä Kiina ohitti jo vuosi sitten Usan. Kaiken lisäksi tuloerot Kiinan sisällä nyt pienemmät kuin Euroopassa. Teknologisessa kehityksessä muut jäämässä Kiinan jalkoihin.

12

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiina tuottaa yli 90% mobiileista, 90% tietokoneista, 90% antibioteista tai niiden osista, 70% tv-vastaanottimista, 60% rokotteista, 52-54% teräksestä ja alumiinista, lähes 30% ajoneuvoista. Listaa voisi jatkaa kytkimistä, aurinkopaneeleista, lentokoneista jne... Aivan ylivoimainen tuotantotaloudessa. Kiina rakentaa kaupunkeja ja kaupunginosia jossa liikenne kulkee lähes täysin maan alla kun maan päälle asujaimistojen ympärille rakennetaan viheralueita. Tänä vuonna Kiina ohittaa Usan myös ihmisten elinikäodotteessa.

  • Anonyymi

   Maailma siirtyy aikakauteen jossa länsi marginalisoituu koko ajan.

  • Anonyymi

   Eli Suomessa syytä laskea palkkoja---täytyykin twiitata Marinille että korottaa asumiskuluja lisää.

  • Anonyymi

   Kiina näyttää hakkaavan kapitaali-imperiumin sen omassa pelissä. Oliko kommunismi ja sosialismi sittenkin parempi?

  • Anonyymi

   Huumemiljardöörejä T:hiihtäjä 47 härmästä

  • Anonyymi

   Kiina on siirtymässä ja osittain jo siirtynyt Orwell-maiseen 'isoveli valvoo' -yhteiskuntaan. On ihme jollei tuollainen vaikuta ajanmittaan talouteen jarruttavaa kitkerää lemua.

  • Anonyymi

   Kaikki alkoi siitä hetkestä kun Usan presidentti Nixon irrotti dollarin kultasidonnaisuudesta elokuussa 1971. Siihen käytännössä päättyi Usan reaalitalouden kasvu. Sen jälkeen kasvoi vain virtuaali eli feikkitalous. Nyt ollaan tultu sen tien päähän. Lännen peli on pelattu. Lännellä on paskat housussa. 😆

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   No joo, mutta jos rikastuu liikaa niin puolue tulee apuun. Tapaus Jack Ma nyt tuoreimpana, mutta ei ainoana.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kiinaa voi mielistellä ja Pandoista pitää huolta, mutta ei sitä politiikkaa suomeen ikinä. Samaa paskaa kuin itä-naapurissa, ihmisiä katoaa ja tapetaan "huomaamattomasti", tai sitten ei.

   Meilläkin tuo salailu on ottamassa valtaa, ensi hävisi salakuljetuksella Särkänimen Delfiinit ja nyt suomeen salakujetetut Isis naiset lapsineen.

   Kaikki tämä tapahtuu yön pimeydessä.

  • Anonyymi

   Kiina etenee omista traditioistaan suvereenisti eikä tarvitse länttä. Sillä ei siihen ole mitään syytä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   103
   4696