Aihe

Iran ampui Ukrainalaisen matkustajakoneen alas vuosi sitten

Anonyymi

Ukrainalainen matkustajakone ammuttiin alas Iranissa vuosi sitten, Kiovassa muistetaan uhreja

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa kokoonnutaan tänään muistamaan Iranissa alas ammutussa ukrainalaisessa matkustajakoneessa olleita ihmisiä. Kiovassa kokoonnutaan tänään muistamaan Iranissa alas ammutussa ukrainalaisessa matkustajakoneessa olleita ihmisiä.

Iran ampui Ukraine International Airlinesin matkustajakoneen vahingossa alas tasan vuosi sitten. Kone ammuttiin alas pian sen jälkeen, kun se oli lähtenyt Iranin pääkaupungista Teheranista. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat.

Suurin osa uhreista oli iranilaisia tai kanadalaisia. Uhrien joukossa oli myös muun muassa 17 ihmistä, joilla oli Ruotsin kansalaisuus tai he asuivat maassa.

Aluksi Iran kertoi onnettomuuden johtuneen teknisestä viasta. Myöhemmin se myönsi, että kone ammuttiin alas vahingossa. Boeing 737 -matkustajakoneeseen osui kaksi ohjusta.

Iranin ilmailuviranomaisen viime kesänä julkaiseman raportin mukaan virheiden ketjureaktio johti koneen alasampumiseen.

Viime vuoden tammikuussa Iranin ilmatorjunta oli korkeassa valmiudessa, sillä Yhdysvaltojen ja Iranin välit olivat kiristyneet ja Iran oli varautunut uuteen vastaiskuun.

Yhdysvallat oli hieman aiemmin tehnyt Irakissa ilmaiskun, jossa kuoli vaikutusvaltainen iranilaiskenraali Qassem Suleimani. Iran vastasi tähän tekemällä raketti-iskuja kahteen Yhdysvaltojen joukkojen tukikohtaan Irakissa.

Kiovassa tänään pidettävään muistotilaisuuteen osallistuu muun muassa Ukrainan presidentinhallinnon ja ulkoministeriön edustajia sekä uhrien omaisia.

muslimit murhaa Kristittyjä mielin määrin.
islam on murhaamista

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Liikenne topissa

    Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
    Virrat
    74
    10755
   2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

    Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
    Parisuhde
    136
    7131
   3. Maisa se jaksaa valehdella

    https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
    Kotimaiset julkkisjuorut
    200
    6026
   4. Liedenpohja

    Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
    Virrat
    19
    3281
   5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

    Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
    Maailman menoa
    145
    2279