Aihe

Jahas, kenenkäs sakkiloita nyt oli taas asialla?

Anonyymi

Seurueväkeä ilmeisesti rikostyypistä sekä tuntomerkeistä päätellen?

"Syyte: Mies ryös­tet­tiin ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa, teossa käy­tet­tiin raakaa vä­ki­val­taa ja eri­lai­sia vä­li­nei­tä

Syyttäjä vaatii, että oikeus tuomitsisi neljä miestä ja kaksi naista törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta.

Oulun käräjäoikeudessa on keskiviikkona käsitelty pari kuukautta sitten kaupungissa tapahtunutta raakaa väkivaltatapausta.

Syyttäjä vaatii, että oikeus tuomitsisi neljä miestä ja kaksi naista törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta ja petoksesta.

Syyttäjä väittää, että nämä kuusi syytettyä kohdistivat yhdessä väkivaltaa oululaisasunnolle vieraaksi tulleeseen mieheen viime elokuussa ja veivät tältä omaisuutta.

Syyttäjän mukaan miestä muun muassa sahattiin retkisahalla, poltettiin tupakalla, lyötiin voimapihdeillä, viilleltiin teräaseella ja häneen pistettiin useita kertoja neulalla huumausainetta.

Lisäksi miehen pää painettiin vesiämpäriin niin, ettei hän pystynyt enää hengittämään. Häntä myös osoiteltiin kaasuaseella ja uhkailtiin seurauksilla, jos hän kertoo asiasta poliisille.

Syyttäjän mukaan uhri sidottiin maalarinteipillä

Mieheltä vietiin kännykkä ja muuta omaisuutta. Syyttäjän mukaan mies pakotettiin antamaan verkkopankkitunnukset, pankkikortti ja sen tunnusluku. Hänen henkilötiedoillaan tehtiin lainahakemuksia, tilattiin puhelin ja hänen tililtään nostettiin rahaa.

Syyttäjän haastehakemuksesta käy ilmi myös se, että väkivaltaisuuksien jälkeen miehen kädet ja jalat sidottiin maalarinteipillä eikä hän voinut liikkua.

Myös päätä teipattiin siten, että hänellä oli vaikeuksia hengittää eikä hän voinut huutaa apua. Syyttäjä väittää, että mieheltä riistettiin liikkumisvapaus noin vuorokauden ajaksi.

Hän vaatii, että käräjäoikeus tuomitsee viisi syytettyä kolmeksi vuodeksi vankilaan. Kuudennelle syytetylle hän hakee pidempää eli neljän vuoden vankeustuomiota, sillä hän väittää kyseisen miehen käyttäneen vakavinta väkivaltaa.

Asianomistajana oleva mies vaatii syytetyiltä yhteensä yli 10 000 euron edestä erilaisia korvauksia.

Syytetty väittää tarjonneensa mustikkakeittoa

Syytetyt kiistävät pääosin syytteet ja vaativat niiden hylkäämistä. He kiistävät myös korvausvaatimukset.

He vetoavat muun muassa siihen, että he eivät ole osallistuneet väkivallan käyttöön tai vieneet mieheltä omaisuutta.

Yksi syytetyistä katsoo, että hän oli asunnolla vain maalaamassa sitä ja juomassa ollutta. Hän väittää oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessa, että hän rauhoitteli uhria, auttoi sitomaan tämän vammoja ja tarjosi tälle mustikkakeittoa.

Toinen syytetty puolestaan myöntää lyöneensä uhria kepillä, mutta kiistää muunlaisen väkivallan käytön. Hän väittää yrittäneensä päinvastoin estää sen käyttämisen. Syytetyn mukaan hän ei oman pelkotilansa vuoksi uskaltanut poistua asunnolta tai puuttua tapahtumiin muutoin.

Törkeimmistä väkivallanteoista syytetty mies myöntää olleensa asunnolla. Hän kuitenkin kiistää kohdistaneensa asianomistajaan väkivaltaa yksin tai yhdessä muiden kanssa. Hän kiistää myös sitomisen ja omaisuuden anastamisen.

Vyyhteen liittyy myös pari muuta syytettä ja syytettyä.

Myöhemmin selviää, milloin oikeus antaa tuomionsa."

- Kaleva

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

    Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
    Maailman menoa
    424
    4976
   2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

    "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
    Maailman menoa
    103
    1887