Aihe

Muslimiviha on ihan yhtä järjetöntä kuin juutalaisviha

Anonyymi

Juutalaisia on vainottu kautta aikojen mitä erilaisemmista syistä: Esimerkiksi Venäjällä tsaristinen "ohrana" alkoi käyttää systemaattisesti antisemitismia taistelussa työväenliikettä vastaan. Juutalaisia syytettiin mm. maailmanvalloitushankkeista. Ranskassa juutalaisia syytettiin mustan surman aikana taudin levittäjiksi. Saksassa teollistuminen synnytti laajan työväestön köyhälistön, joka tunsi syvää tyytymättömyyttä. Syntipukki löydettiin jälleen juutalaisista, joita pidettiin "kansan hyväksikäyttäjinä". Saksassa poliittinen antisemitismi ei vielä ollut valtiollinen mahti, mutta aatteen kannatus nousi, mikä näkyi myös juutalaisvastaisina julkaisuina, joita Adolf Hitler käytti myöhemmin oikeuttaakseen juutalaisten tuhoamisen.

Täällä Suomessa muslimimaahanmuuttajista käytetään hyvin samaa retoriikka. Heitä syytetään valloitusyrityksestä (maalaillaan kuvaa muslimien määrästä Suomessa vuonna 2050). Koronan leviäminenkin on joidenkin mielestä muslimien syy. Puhumattakaan siitä, että käyttävät kansaamme hyväksi, kun tulevat tänne elämään meidän tuilla.

Retoriikka ei ole vuosisatojen aikana muuttunut mitenkään. Syntipukki on vain vaihtunut. Muslimiviha on yhtä järjetöntä kuin juutalaisviha.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kautta historian samoja uhkakuvia on käytetty, kun on haluttu saada syy vähemmistöjen kurittamiseen. Nyt persut käyttävät tosiaan ihan noita samoja argumentteja. Luottavat siihen että kannattajansa eivät tunne historiaa ja nähtävästi luotolle on pohjaa.

  • Anonyymi

   Samaan liittyy yksipuolinen kirjoittelu eli nostetaan esiin tietoisesti vain vihan kohteena olevaan ryhmään kuuluvien henkilöiden rikoksia. Minua puistattaa esim. wikipediasivusto Terrorismi Suomessa, jossa otsikosta poiketen ei ole kerrota kattavasti Suomen terrorismista, vaan harhaanjohtavasti ainoastaan islamilaisesta terrorismista. Arveluttavaa mustamaalaamista.

  • Oisikohan tuossa sitä, että tietynlaiset ihmiset haluavat aina löytää syyllisen muualta kuin itsestään . Jos itsellä ei mene niin hyvin kuin haluaisi, on kivempi syyttää tilanteesta esimerkiksi ulkomaalaisia, tässä tapauksessa islamilaisia. Paljon vaikeampi on tunnustaa, että tilanteeseen ei välttämättä ole yksinkertaista ratkaisua tai, mikä vielä pahempaa, että vika on itsessä.

   Samaa ihmisryhmää yhdistää myös auktoriteettiusko. He eivät luota siihen että tasa-arvoiset ihmiset osaisivat sopia asioista keskenään, vaan odottavat sen sijaan että erehtymätön Johtaja kertoo mitä pitää tehdä. Historia on osoittanut mihin tällainen johtaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   12816
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   189
   12253
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   7996
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   20
   5481
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   197
   3262