Rahan valta maailmassa

Anonyymi

Me saimme seurata Suomessakin tapahtumia Yhdysvalloissa, kun kansa marssii sisään kongressirakennukseen. Koko maailman demokratiat alkoivat kauhistella tapahtumaa. Mistä siinä oli kysymys?
Ei kysymys ollut Trumpista ja siitä, että hänen presidenttikautensa olisi pitänyt saada jatkua. Ei, kysymys oli paljon isommasta asiasta, joka alun perin neljä vuotta sitten nosti Trumpin presidentiksi. Trump lupasi ennen vaaleja ja virkaanastujaispuheessaan, että valta palautetaan kansalle. Mitä Trump sillä tarkoitti – eikö kansalla ollut valta jo? Kenellä se oli, jos se ei ollut kansalla – kansahan sai äänestää vaaleissa haluamiaan ehdokkaita. Niinhän tapahtuu lähes kaikissa maissa, myös Venäjällä kansa saa äänestää vaaleissa. Onko Venäjälläkin valta kansalla, kun se saa äänestää?

Ei Venäjällä valta ole kansalla, vaikka se saa äänestää; ei Yhdysvalloissa valta ole kansalla, vaikka se saa äänestää; ei Suomessa valta ole kansalla, vaikka kansa saa äänestää. Kenellä valta on kaikissa maailman maissa riippumatta siitä, millainen valtiomuoto eri maissa on?

Tällä hetkellä ja jo pitkään valta on ollut rahan valtaa; rahan valta hallitsee kaikissa maailman maissa. Yhdysvalloissa rahan valta nostaa valtaan haluamiaan ehdokkaita, jotka ovat alisteisia sille vallalle. 2018 Yhdysvaltojen välivaaleissa käytettiin vaaleihin yli 5,2 miljardia dollaria (Kokon tutkimus Yhdysvaltain välivaaleista 2018), jolla rahalla nostettiin kongressiin 470 rahan vallalle alisteisia edustajia edustajainhuoneeseen ja senaattiin. Vai voitko kuvitella, että rahan valta nostaa valtaan rahan valtaa vastustavia ihmisiä? Yhdysvalloissa on pitkään ollut rahan valtaan nostaman poliittisen eliitin valta riippumatta puolueesta, josta valtaan pääsevät edustajat tulevat.
Tätä valtaa kansa uskoi Trumpin pystyvän muuttamaan, että kansa saisi vallan itselleen rahan vallan sijaan. Trump ei tiennyt, että tällä hetkellä maailmaa hallitsevaa rahan valtaa ei voida kukistaa millään tavalla; sitä ei voi kukistaa, rahan valta on niin täydellisen suvereenia valtaa, ettei ihmisvoimin sitä voida enää kukistaa tässä maailmassa. Uskoiko Trump itse omiin lupauksiinsa, kun hän lupasi, että valta palautetaan kansalle – ehkä hän sinisilmäisesti uskoi, koska hän tunsi rahan vallan sisältäkäsin ja siksi kuvitteli itse pystyvänsä muuttamaan asioita. Hän ajatteli kai, että jos hän saisi jatkaa, niin muutos olisikin mahdollista. Se ei ole mahdollista – Trump tietää sen nyt itsekin.

Yhdysvaltain kansan toivo murskattiin näissä vaaleissa, niin kuin edellisissäkin; rahan valta otti ja asetti rahan vallalle alisteiset poliitikot jälleen valtaan Yhdysvalloissa ja puolet amerikkalaisista äänestäjistä pettyivät, että muutosta ei saatu aikaan. Eivät he Trumpin takia kongressiin marssineet, vaan tämän unelman särkymisen takia, koska Trump oli heidän toivonsa, että valta voitaisiin Yhdysvalloissakin palauttaa kansalle. Totuus vain on jäätävän kylmä; rahan valtaa ei voida enää kukistaa maailmassa. Sille ovat alisteisia kaikki maailman valtiot. Sille on alisteinen Kiinan kommunistinen puolue, vaikka se sanoo, että he hyväksyvät tämän ’rahan vallan’ niin kauan, kuin se palvelee Kiinan tarkoitusperiä.

Mikäli Kiina eräänä päivänä päättäisi ottaa kaikki yritykset valtion hallintaan Kiinassa, eivätkä nuo yritykset enää saisi siirtää voittoja pois Kiinasta, silloin Kiina joutuisi nopeasti toteamaan, että heidän maailmankauppansa romahtaisi hetkessä. Kaikki maailman valtiot alkaisivat tukea omien maidensa yrityksiä tulemaan pois Kiinasta ja nopeasti nousisi valtaisa tuotanto eri puolille maailmaa korvaamaan Kiinan tuontia. Kiinan kansa joutuisi nopeasti tuhon partaalle, nälkää näkemään. On mahdoton ajatella, että Kiinakaan voisi luopua alistussuhteestaan rahan vallalle – sen on pakko hyväksyä sen luomat kaupan ja talouden säännöstöt suurelta osin.
Venäjällä Putin ei pysyisi kauaa vallassa, ellei hän olisi alisteinen Venäjän rahan vallan alaisuuteen ja antaisi Venäjällä rahan vallan toimia lähes vapaasti; silloin kun Venäjän oligargit päättävät siirtää Putinin syrjään (jos hän asettuisi heitä vastaan), se vain tapahtuu – rahan valta on kaikkialla maailmassa todellista hallintavaltaa.
Mikäli Saudi-Arabian hallinto alkaisi rajoittaa voimakkaasti rahan vallan toimijoita heidän maassaan, tuo maa joutuisi hyvin nopeasti sekasortoon ja vaikeuksiin. Diktatuurihallinnotkin ovat alisteisia rahan vallalle. Se ei siis riipu valtiomuodosta ja mistään aatemuodosta, rahan valta on totaalista valtaa maailmassa.
Rahan valta näkyy EU toiminnassa erityisesti juuri nyt; EU on täysin polvillaan rahan vallan edessä, sillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Rahan valta on nimeämätöntä valtaa; ei voida nimetä ketään ihmisiä, jotka sitä valtaa voisivat ohjailla suvereenisesti; maailman rikkaimmatkaan eivät pysty sitä ohjailemaan kuin vain osittain. Maailman suurimmat pankit ja finanssilaitoksetkin ovat alisteisia rahan vallalle, jonka he itse ovat olleet luomassa. Rahan vallan takana onkin paljon ihmistä suurempi voima.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mitä ihmettä

        Kaipaat hänessä
        Ikävä
        103
        1575
      2. Välillä käy mielessä

        olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
        Ikävä
        78
        1214
      3. Mitä oikein

        Näet minussa? Kerro.
        Ikävä
        88
        1137
      4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

        Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
        Ikävä
        139
        1046
      5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

        Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
        Raamattu
        580
        995
      6. Mika Muranen juttu tänään

        Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
        Sananvapaus
        1
        987
      7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

        Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
        Tv-sarjat
        8
        902
      8. Kotipissa loppuu

        Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
        Kuhmo
        20
        890
      9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

        Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
        Tv-sarjat
        9
        734
      10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

        On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
        Kokkola
        8
        680
      Aihe