Aihe

Kaikki autonvalmistajat lopettavat polttomoottoriautojen valmistuksen.....

Anonyymi

........seuraavan kymmenen vuoden aikana. Teslan ensimmäinen oma sähköauto Tesla model S, ajettiin ulos tehtaasta vuonna 2012 eli vain kahdeksan vuotta sitten, Nyt tilanne on tämä mikä on. On päivän selvää, että polttomottoriautoja ei valmisteta enää kymmenen vuoden kuluttua eli vuonna 2030.

Naurettavaa kun eilen televisiouutisissakin puhuttiin pölttomoottoriautojen kieltämisestä vuonna 2030. Ei niitä tarvitse kieltää, Ne häviävät kieltämättäkin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster_(2008)

26

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Totta joka sana.

   • Anonyymi

    Faktat ovat ikäviä änkyröiden kannalta.


  • Anonyymi

   Voimme sopia EU:n ja muun maailman kanssa että Suomi saa pitää likaiset polttomoottoriautonsa kunhan poistamme päästöjen alennuksena käytöstä kaikki saastuttavat suuripäästöiset puulämmitteiset saunamme ja sinetöimme muut saastuttavat pientulisijamme vuosittain tarkastettavilla sineteillä käyttämättömyyden osoittamiseksi vain erikseen anottavaa hätätilakäyttöä varten josta peritään erillinen päästömaksu , eli käyttö sallittaisiin erillisestä päästömaksusta vain ja ainoastaan muun lämmitysmuodon toiminnan estyttyä pitkäaikaisesti .

   • Anonyymi

    Pientulisijoilla ei ole juuri merkitystä niin kauan, kuin Helen polttaa laivalastillisen kivihiiltä viikossa. Eikä tilanne juuuri muutu, vaikka sen sijaan aletaan polttaa risuja vastaava määrä.


   • Anonyymi

    Kaikissa uudemmissa uuneissa ja kiukaissa on pienhiukkasille päästörajat jotka pitää hyväksyttää ennen kuin niitä saa myydä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pientulisijoilla ei ole juuri merkitystä niin kauan, kuin Helen polttaa laivalastillisen kivihiiltä viikossa. Eikä tilanne juuuri muutu, vaikka sen sijaan aletaan polttaa risuja vastaava määrä.

    Päivämäärä on jo lukossa, kun helen lopettaa saastuttamisen, etkö tiennyt.

    Päivämäärää milloin polttomoottori autot paalataan lopullisesti, ei ole lyty lukkoon, joten on häpeällistä ajaa polttiksella, kohta saatte muna sateen ajellessa saatuttimillanne,


  • Anonyymi

   Aika näyttää kuinka kehitys tulee menemään, mutta ehkä meidän pikkusielujen ja matosten ei kannata pieniä aivojamme moisella asialla kiusata, sillä emme pysty asiaan kauheasti vaikuttamaan.

  • Anonyymi

   Voihan niissä kiukaissa ja teollisuustuotantouuneissa olla hyväksytyt päästörajat mutta täyspäästöttömyys tarkoittaa niitten kieltämistä yhtälailla kuin kylämuurarin muuramien uunien kieltämistä ja kieltolistalle voitaisiin ottaa grillit lukuunottamatta kaasu- ja sähkögrillejä ja kieltää voisimme myös päästökatkuiset savustusuunit . Pieni hintahan tuo on jos saamme sillä pitää likaisiksi arvioidut polttomoottoriautomme tällä kaupalla : Siis merkitystä on jos muille maille sopii tällainen päästökaupankäynti ja voi sopiakin kun osoitamme pientulisijojemme ja puukiukaittemme määrän verrattuna polttomoottoriautojemme määrään .

   • Anonyymi

    Mussun mussun. Sähköauto on 100 kertaa parempi kuin alkeellinen polttis.


  • Anonyymi

   Niin vihreille ituhipeille kuin kaurajuomaa litkiville vihervassuille pitää tuottaa edelleen viljaa ja niiden pakkauksiin kartonkia metsähakkuilla. Maatiloilla, erityisesti Suomen ulkopuolella viljapelloilla kulkee 50 vuotta vanhoja traktoreita, jotka käyttävät dieseliä, valuttavat öljynsä pelloille maistuviksi lisäaineiksi jne.
   Koko jalostus- ja kuljetusketju toimii dieselvoimalla vielä yli 2050-luvullakin, joten mikäpä ongelma on dieselauton omistajalle.

   • Anonyymi

    Eiköhän maatilan traktoreiden yms. sähköistäminen ole paljon helpompaa kuin monen muun osa-alueen. Sähkötraktorit tulevatkin jo ryminällä.


  • Anonyymi

   Voisihan ne traktorit vaihtaa hevosiin , aaseihin ja muuleihin tai vetohärkiin? Suomi voisi tällä tavoin olla ensimmäinen puhtaan , saastuttamattoman maatalouden maa maailmassa . Olisi hienoa nähdä puhtaasti elävä landet istumassa aasin vetämissä kärryissä , auraamassa peltoa vetohärillä tai ratsastamassa hevosineen perunapellolla.

   • Anonyymi

    Yllätyt varmaan,että kyllä ne on muita kuin isäntiä jotka tuolloin aaseilla ajelee.Ne ovat kaltaisiasi renkiainekseen kuuluvia.Työn iloa vaan.


  • Anonyymi

   Puhtailla sähköautoilla muut ajelee saastuttamatta ja tuhoamatta planeettaamme pian loputkin mutta näyttää ettei jossain peräkylillä niihin siirtymishalua löydy kun ei niillä ole siellä ennen ajeltu niin ei nyt eikä myöhemminkään .

   • Anonyymi

    Bolsonaron pojat Brasiliassa hakkaavat sademetsää aukoiksi soijapeltoja varten, vaikka täällä olisi 100-prosenttinen sähköautokanta. Soijajuomaa kun pitää ituhipille saada yhä enemmän.


  • Anonyymi

   Tänä vuonna neljäsosa (todennäköisesti kolmasosa) rekisteröityistä autoista on ladattavia niin ei ole vaikea ennustaa, että kaikki uudet autot ovat vuonna 2030 sähköautoja.

   • Anonyymi

    Näin on, muutos tulee nopeasti.


  • Anonyymi

   Aivan yhdentekevää kielletäänkö polttomoottoriautot vai lopetetaanko niitten polttoaineitten myynti . Kielletään vain polttoaineitten myynti ja hallussapito jos polttomoottoriautoja ei saa kieltää ja maailma pelastuu .

  • Anonyymi

   Jos Brasilia saastuttaa ja tuhoaa ilmastoa ja ilmakehää niin meidän on syytä vähentää omat päästömme huomattavasti alle nollan , siis pitkälti negatiivisiksi että voimme kompensoida osan näistä päästöistä . Se vaatii muutoksia mutta kykenemme siihen vallan mainiosti .

  • Anonyymi

   Iso osa työsssäkäyvistä ajaa ”tonnin” autolla. Milloin mahtaa tonnilla saada toimivan sähköauton?

   • Anonyymi

    Miten pitkä työmatka?


   • Anonyymi

    Keppivaihteisella dieselillä ei ole tonninkaan arvoa.


  • Anonyymi

   Joidenkin ymmärrys riittää tajuamaan vasta vuoden päästä tammikuussa kuinka nopeasti sähköautot valtaavat markkinat polttomoottoriautoilta.

  • Anonyymi

   Voi voi, kyllä bensa-autoja tehdään vielä kymmenienkin vuosien päästä, eri asia paljonko niihin on lisätty hybridiä ym....
   Maailmassa on enemmän maita ja paikkoja joita ei asia kiinnosta, eikä ole mahdollista liikkua kuin bensan tai dieselin voimalla.

   • Anonyymi

    No kun ei niitä tehdä, semmoisissa kehitysmaissa mistä puhut ei edes valmisteta autoja. Voivat toki Kuuban tyyliin ajella ikivanhoilla rouskuilla jos jostain vielä saavat polttonesteitä.


   • Anonyymi

    Perushybridit ovat historiaa kymmenen vuoden päästä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   20193
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16141
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   12780
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   311
   10421
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10313