Hitler ja Göbbels uskoivat tosissaan sosialismiin

Anonyymi

Hitler on 1.5.1927:
"Me olemme sosialisteja. Me olemme tämän päivän kapitalistisen järjestelmän vihollisia koska se riistää taloudellisesti heikkoja , epäreilujen palkkojen takia ja koska se arvioi ihmisiä omaisuuden ja rikkauden eikä suorituksen ja velvollisuuksien vuoksi ja me pyrimme tuhoamaan tämän systeemin kaikissa muodoissaan."

Göbbels 1932:
"Sota voittoja tienaavia vastaan, rauha työntekijöiden kanssa! Tuho kaikille tämän maan poliittisen järjestelmän kapitalistisille vaikutteille."

Göbbels illalla kesäkuun 21.6.41 päiväkirjaansa, Operaatio Barbarossan aattona:

"Nyt viemme Venäjälle oikean sosialismin."

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Liikkeen irstas kommarihaara tuhottiin.

      • Anonyymi

        Ihminen muuttuu niinkuin Nalle Wahlroos, nuorena tistellaan kommunistiporukassa , vanhempana keinotellaan Caymansaarilta ja potkitaan mummot pankkikonttoreista,
        Samanlaista toimintaa kuin kultahampaiden vääntäminen vainajilta.


    • Anonyymi

      Poliittista historiaa ja Weimarin puolukarttaa tutkinut Hamblochille natsipuolueen sijoittaminen ei tuottanut ongelmia.

      Näin Hambloch jaotteli puolueet:

      -Weimarin puolueet ( ne jotka tukivat Weimarin tasavaltaa ja sen instituutioita)
      -Kansallismieliset puolueet
      -Vallankumoukselliset puolueet

      Kahta puoluetta lukuunottamatta puolueet olivat joko Weimar - tai kansallismielistä, taantumuksellisia. Kaksi puoluetta jotka olivat vallankumouksellisia olivat kommunistit ja NSDAP, siis natsipuolue.

    • Anonyymi

      Niin.... Jos et ole huomannut, puoleen nimi oli Saksan kansallissosialistinen puolue.

      • Anonyymi

        Onhan Kokkeli-kaartikin "työväenpuolue".


      • Anonyymi

        Se oli Saksan Kansallissosialistien Työväenpuolue.


      • Anonyymi

        "puoleen nimi oli Saksan kansallissosialistinen puolue."

        Ei vaan Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue.


    • Anonyymi

      Natsit noustuaan valtaan verottivat rajusti yrityksiä ja pakottivat ne palkkaamaan uutta työvoimaa. Todt valitti 1930-luvun lopulla että Saksasta oli tulossa bolshevistinen maa. Moni Hitleriä tukenut yrittäjä luuli että natseista tulee yrittäjien palvelioita kunnes huomasi myöhemmin että heistä oli tullut yrittäjien herroja.

    • Anonyymi

      Ei Hitler uskonut mutta Röhm uskoi.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Hitler uskoi sosialismiin, kansalliseen sosialismiin. Hitler teki suurfirmojen johtajista renkejä ja verotti rajusti niiden voittoja. Fritz Todtin mukaan Saksa oli muuttumassa bolshevistiseksi. Natsit tunkivat myös yrityksiin ja pakottivat ne maksamaan puolueelle mittavia lunnaita.


    • Anonyymi

      Hölynpölyä, ei Saksaa sosialisoitu Hitlerin toimesta, päinvastoin suuryritykset tekivät suuria voittoja, armeijan ja valtion ennennäkemättömän isoilla tilauksilla.

      Lisäksi Saksan valtio toimitti yriyksille miljoonittain ilmaista orjatyövoimaa.

      • Anonyymi

        Voitot sosialisoitiin. Ja rajulla kädellä. Tämän myönsivät yritysjohtajat itse. Aluksi mogulit luulivat tekevänsä natseista palvelijoitaan mutta he erehtyivät, erehtyivät pahemman kerran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitot sosialisoitiin. Ja rajulla kädellä. Tämän myönsivät yritysjohtajat itse. Aluksi mogulit luulivat tekevänsä natseista palvelijoitaan mutta he erehtyivät, erehtyivät pahemman kerran.

        Yritykset menestyivät hyvin ennen sotaa. Saksan talous suorastaan kukoisti ja vallitsi täystyöllisyys.

        Sota muutti sitten kaiken alkumenestyksen jälkeen.

        Sodan päätyttyä Saksa oli rauniokasa. Myös talous oli raunioina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritykset menestyivät hyvin ennen sotaa. Saksan talous suorastaan kukoisti ja vallitsi täystyöllisyys.

        Sota muutti sitten kaiken alkumenestyksen jälkeen.

        Sodan päätyttyä Saksa oli rauniokasa. Myös talous oli raunioina.

        Yritykset olivat täysin NSDAP:n armoilla joita valtio ja puolue verottivat ankarasti. Hitler teki niin kuin vaaliopuheissaan lupasi. Osakkeenomistajille ei jäänyt juuri mitään jaettavaa, ei ainakaan verrattuna 1920-lukuun.


    • Anonyymi

      Natsipuolueen sosialismimyönteisyys on kiusallinen asia ollut aina niin kommunisteille kuin sosialisteille. Kun siihen yhdistää vielä sen että natsit olivat ensimmäinen vihreää huuhaata päätöksiin ajanut puolue maailmassa onkin selvä miksi valevasemmisto ja vihreät haluavatkin kääntää NSDAP-tutkimukset lähinnä holocaustiin. Mutta edes siinäkään kaikki ei mene putkeen sillä historioitsijat pystyvät nostamaan myös Marxin ja Engelsin sekä vaikkapa George Bernhard Shawn rotuteoriat ja rotuhyginen framille. Ruotsin SDP oli johtava eurooppalainen eugeniikkapuolue.

      Mustan ja valkean sijasta eurooppalainen historiamme onkin harmaa, vieläpä hyvin synkän mustan harmaa.

      *****Penna Tervo*****

    • Anonyymi

      Jos Göbbels valehteli suurille massoille olevansa sosialisti niin miksi hän olisi Operaatio Barbarossan aattona valehdellut itselleen kirjoittamalla omaan päiväkirjaansa nämä sanat:

      "Nyt viemme Venäjälle oikean sosialismin".

    • Anonyymi

      Kaikille vasemmistolaisille on ollut aina kiusallista myöntää natsien myös olleen sosialisteja, eikä vain sosialisteja vaan äärimmäisen radikaaleja sosialisteja. Vain bolsheviikit Venäjällä pystyivät kilpailemaan radikalismissaan natsien kanssa. Myöhemmät sosialistit ovatkin olleet natseihin ja bolsheviikkeihin verrattuna aivan lällärikamaa, myös taistolaiset.

    • Anonyymi

      Natseilla oli keskuudessaan myös radikaali sosialistinen äärilaita,joka vaati suurteollisuuden ja pankkilaitoksen sosialisointia kansan elinvoiman edistämiseksi.
      Ilmeisesti vaikutusvaltaisin kansallissosialisti oli Ernst Röhm,jolla oli komennossaan SA.Hän olisi sen kautta pystynyt sosialistisen vallankaappauksen tekemään.
      Hitleriä tukeva suurporvaristo oli kauhuissaan Röhmin vaikutusvallan kasvusta,joten Hitlerin oli eliminoitava tuo haitallinen suuntaus puolueesta.Röhmin avoin homoseksuaalisuus antoi Hitlerille vapaat kädet,mitään laillisia muotoja ei tarvinnut noudattaa.

    • Anonyymi

      Tietysti oli sosialisti, kansallisosialistisen puolueen perustaja.

      Ettekö vieläkään tajua että tämä natsien nimittäminen "äärioikeistolaisiksi" on tyypillinen kulttuurimarxilaisten käyttämä silmänkääntötemppu, eli suomeksi sanottuna käsitteiden ja sanojen väärentämisen malliesimerkki.

      Samaa jatkumoa on homoliittojen nimeäminen avioliitoksi, rasimiskäsitteen laajentaminen lähes kaikkeen kuttuurienväliseen erimielisyyteen, jnejne.

      • Anonyymi

        Kyllä natsit olivat oikeistolaisia.
        Ihsn samaa sakkia kuin trumpistit USA:ssa nykyään.

        Oikeistolainen on myös Putinin puolue. Hyvin samantyyppinen kuin natsit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä natsit olivat oikeistolaisia.
        Ihsn samaa sakkia kuin trumpistit USA:ssa nykyään.

        Oikeistolainen on myös Putinin puolue. Hyvin samantyyppinen kuin natsit.

        "Kyllä natsit olivat oikeistolaisia.
        Ihsn samaa sakkia kuin trumpistit USA:ssa nykyään...."


        Taaas tuli em. kommentissa todistettua, miten hyvin kulttuurimarxismi on sekoittanut nykyajan ihmisten päät. Ei enää minkäänlaista käsitteellistä ajatusta, pelkkää ulkoaopittua papukaijapropagandaa päivästä päivään...


    • Anonyymi

      Saksalaisten suurille massoille työolot ja palkat paranivat tasaisesti. Vuodesta 1932 vuoteen 1938 todelliset viikon bruttoansiot nousivat 21 %. Kun otetaan huomioon vero- ja vakuutusvähennykset sekä elinkustannusindeksi, oli todellisten nettoviikkoansioiden nousu aikavälillä 14 %. Samaan aikaan vuokrat pysyivät samana lämmityksen ja valaistuksen kustannusten itse asiassa laskiessa hiukan suhteellisesti. Kuluttajahinnat todella laskivat joidenkin tuotteiden, kuten kodinkoneiden, kellojen ja monien ruokatarvikkeiden, kohdalla. Brittiläinen historioitsija Niall Ferguson huomioi: ”Kuluttajahinnat nousivat keskimäärin vain 1,2 % vuodessa 1933 ja 1939 välillä. Tämä tarkoitti sitä, että saksalaiset työläiset tulivat paremmin toimeen niin nimellisesti kuin käytännössäkin: vuosien 1933 ja 1938 välillä nettoansiot kasvoivat 22 % asumiskustannusten noustessa vain 7 %.” Jopa sodan puhkeamisen jälkeen syyskuussa 1939 työläisten tulot jatkoivat nousuaan. Vuoteen 1943 mennessä Saksan työläisten tuntiansio oli noussut 25 % ja viikkoansiot 41 %.

      Useimpien Saksan työläisten ”tavallinen” työpäivä oli kahdeksan tuntia ja ylityölisät olivat reiluja. Korkeampien palkkojen lisäksi työläisten etuihin kuuluivat merkittävästi paremmat oltavat, kuten terveellisyyttä ja turvallisuutta vaalivat säännökset, edullisia lämpimiä aterioita tarjoavat työpaikkaruokalat, urheilukentät, puistot,edulliset teatteriesitykset ja konsertit, näyttelyt, urheilu- ja retkeilyryhmät, tanssit, aikuiskoulutuskurssit ja avustuksin tuettu turismi. Laajaa sosiaaliturvaverkostoa, joka sisälsi eläkevakuutuksen ja kansallisen terveydenhoidon, laajennettiin entisestään.

      • Anonyymi

        On varmaankin ollut nautinnollista olla saksalainen työläinen vuonna 1943, eteenkin sotateollisuuden palveluksessa tietäen että minä päivänä tai iltana tahansa pommikoneet ovat päällä pudottamassa 1 000 - 2500 tonnia pommeja? 🤔


    • Anonyymi

      ...ja niin Hitleristä tuli yksi Euroopan rikkaimpia miehiä...

      • Anonyymi

        ??? Hitler oli täysin immuuni rahan, ynnä muun maallisen mammonan houkutuksille, kuten asialleen omaitautuneen idealistin tuleekin olla. Olisi vain suotavaa että se idealismi sitten suuntautuu hyvän- eikä pahan palvelukseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2395
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      172
      1521
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      332
      1506
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      939
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      780
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      727
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    Aihe