Aihe

Hitler ja Göbbels uskoivat tosissaan sosialismiin

Anonyymi

Hitler on 1.5.1927:
"Me olemme sosialisteja. Me olemme tämän päivän kapitalistisen järjestelmän vihollisia koska se riistää taloudellisesti heikkoja , epäreilujen palkkojen takia ja koska se arvioi ihmisiä omaisuuden ja rikkauden eikä suorituksen ja velvollisuuksien vuoksi ja me pyrimme tuhoamaan tämän systeemin kaikissa muodoissaan."

Göbbels 1932:
"Sota voittoja tienaavia vastaan, rauha työntekijöiden kanssa! Tuho kaikille tämän maan poliittisen järjestelmän kapitalistisille vaikutteille."

Göbbels illalla kesäkuun 21.6.41 päiväkirjaansa, Operaatio Barbarossan aattona:

"Nyt viemme Venäjälle oikean sosialismin."

25

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Liikkeen irstas kommarihaara tuhottiin.

   • Anonyymi

    Ihminen muuttuu niinkuin Nalle Wahlroos, nuorena tistellaan kommunistiporukassa , vanhempana keinotellaan Caymansaarilta ja potkitaan mummot pankkikonttoreista,
    Samanlaista toimintaa kuin kultahampaiden vääntäminen vainajilta.


  • Anonyymi

   Poliittista historiaa ja Weimarin puolukarttaa tutkinut Hamblochille natsipuolueen sijoittaminen ei tuottanut ongelmia.

   Näin Hambloch jaotteli puolueet:

   -Weimarin puolueet ( ne jotka tukivat Weimarin tasavaltaa ja sen instituutioita)
   -Kansallismieliset puolueet
   -Vallankumoukselliset puolueet

   Kahta puoluetta lukuunottamatta puolueet olivat joko Weimar - tai kansallismielistä, taantumuksellisia. Kaksi puoluetta jotka olivat vallankumouksellisia olivat kommunistit ja NSDAP, siis natsipuolue.

  • Anonyymi

   Niin.... Jos et ole huomannut, puoleen nimi oli Saksan kansallissosialistinen puolue.

   • Anonyymi

    Onhan Kokkeli-kaartikin "työväenpuolue".


   • Anonyymi

    Se oli Saksan Kansallissosialistien Työväenpuolue.


   • Anonyymi

    "puoleen nimi oli Saksan kansallissosialistinen puolue."

    Ei vaan Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue.


  • Anonyymi

   Natsit noustuaan valtaan verottivat rajusti yrityksiä ja pakottivat ne palkkaamaan uutta työvoimaa. Todt valitti 1930-luvun lopulla että Saksasta oli tulossa bolshevistinen maa. Moni Hitleriä tukenut yrittäjä luuli että natseista tulee yrittäjien palvelioita kunnes huomasi myöhemmin että heistä oli tullut yrittäjien herroja.

  • Anonyymi

   Ei Hitler uskonut mutta Röhm uskoi.

   • Anonyymi

    Höpö höpö. Hitler uskoi sosialismiin, kansalliseen sosialismiin. Hitler teki suurfirmojen johtajista renkejä ja verotti rajusti niiden voittoja. Fritz Todtin mukaan Saksa oli muuttumassa bolshevistiseksi. Natsit tunkivat myös yrityksiin ja pakottivat ne maksamaan puolueelle mittavia lunnaita.


  • Anonyymi

   Hölynpölyä, ei Saksaa sosialisoitu Hitlerin toimesta, päinvastoin suuryritykset tekivät suuria voittoja, armeijan ja valtion ennennäkemättömän isoilla tilauksilla.

   Lisäksi Saksan valtio toimitti yriyksille miljoonittain ilmaista orjatyövoimaa.

   • Anonyymi

    Voitot sosialisoitiin. Ja rajulla kädellä. Tämän myönsivät yritysjohtajat itse. Aluksi mogulit luulivat tekevänsä natseista palvelijoitaan mutta he erehtyivät, erehtyivät pahemman kerran.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voitot sosialisoitiin. Ja rajulla kädellä. Tämän myönsivät yritysjohtajat itse. Aluksi mogulit luulivat tekevänsä natseista palvelijoitaan mutta he erehtyivät, erehtyivät pahemman kerran.

    Yritykset menestyivät hyvin ennen sotaa. Saksan talous suorastaan kukoisti ja vallitsi täystyöllisyys.

    Sota muutti sitten kaiken alkumenestyksen jälkeen.

    Sodan päätyttyä Saksa oli rauniokasa. Myös talous oli raunioina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yritykset menestyivät hyvin ennen sotaa. Saksan talous suorastaan kukoisti ja vallitsi täystyöllisyys.

    Sota muutti sitten kaiken alkumenestyksen jälkeen.

    Sodan päätyttyä Saksa oli rauniokasa. Myös talous oli raunioina.

    Yritykset olivat täysin NSDAP:n armoilla joita valtio ja puolue verottivat ankarasti. Hitler teki niin kuin vaaliopuheissaan lupasi. Osakkeenomistajille ei jäänyt juuri mitään jaettavaa, ei ainakaan verrattuna 1920-lukuun.


  • Anonyymi

   Natsipuolueen sosialismimyönteisyys on kiusallinen asia ollut aina niin kommunisteille kuin sosialisteille. Kun siihen yhdistää vielä sen että natsit olivat ensimmäinen vihreää huuhaata päätöksiin ajanut puolue maailmassa onkin selvä miksi valevasemmisto ja vihreät haluavatkin kääntää NSDAP-tutkimukset lähinnä holocaustiin. Mutta edes siinäkään kaikki ei mene putkeen sillä historioitsijat pystyvät nostamaan myös Marxin ja Engelsin sekä vaikkapa George Bernhard Shawn rotuteoriat ja rotuhyginen framille. Ruotsin SDP oli johtava eurooppalainen eugeniikkapuolue.

   Mustan ja valkean sijasta eurooppalainen historiamme onkin harmaa, vieläpä hyvin synkän mustan harmaa.

   *****Penna Tervo*****

  • Anonyymi

   Jos Göbbels valehteli suurille massoille olevansa sosialisti niin miksi hän olisi Operaatio Barbarossan aattona valehdellut itselleen kirjoittamalla omaan päiväkirjaansa nämä sanat:

   "Nyt viemme Venäjälle oikean sosialismin".

  • Anonyymi

   Kaikille vasemmistolaisille on ollut aina kiusallista myöntää natsien myös olleen sosialisteja, eikä vain sosialisteja vaan äärimmäisen radikaaleja sosialisteja. Vain bolsheviikit Venäjällä pystyivät kilpailemaan radikalismissaan natsien kanssa. Myöhemmät sosialistit ovatkin olleet natseihin ja bolsheviikkeihin verrattuna aivan lällärikamaa, myös taistolaiset.

  • Anonyymi

   Natseilla oli keskuudessaan myös radikaali sosialistinen äärilaita,joka vaati suurteollisuuden ja pankkilaitoksen sosialisointia kansan elinvoiman edistämiseksi.
   Ilmeisesti vaikutusvaltaisin kansallissosialisti oli Ernst Röhm,jolla oli komennossaan SA.Hän olisi sen kautta pystynyt sosialistisen vallankaappauksen tekemään.
   Hitleriä tukeva suurporvaristo oli kauhuissaan Röhmin vaikutusvallan kasvusta,joten Hitlerin oli eliminoitava tuo haitallinen suuntaus puolueesta.Röhmin avoin homoseksuaalisuus antoi Hitlerille vapaat kädet,mitään laillisia muotoja ei tarvinnut noudattaa.

  • Anonyymi

   Tietysti oli sosialisti, kansallisosialistisen puolueen perustaja.

   Ettekö vieläkään tajua että tämä natsien nimittäminen "äärioikeistolaisiksi" on tyypillinen kulttuurimarxilaisten käyttämä silmänkääntötemppu, eli suomeksi sanottuna käsitteiden ja sanojen väärentämisen malliesimerkki.

   Samaa jatkumoa on homoliittojen nimeäminen avioliitoksi, rasimiskäsitteen laajentaminen lähes kaikkeen kuttuurienväliseen erimielisyyteen, jnejne.

   • Anonyymi

    Kyllä natsit olivat oikeistolaisia.
    Ihsn samaa sakkia kuin trumpistit USA:ssa nykyään.

    Oikeistolainen on myös Putinin puolue. Hyvin samantyyppinen kuin natsit.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä natsit olivat oikeistolaisia.
    Ihsn samaa sakkia kuin trumpistit USA:ssa nykyään.

    Oikeistolainen on myös Putinin puolue. Hyvin samantyyppinen kuin natsit.

    "Kyllä natsit olivat oikeistolaisia.
    Ihsn samaa sakkia kuin trumpistit USA:ssa nykyään...."

    Taaas tuli em. kommentissa todistettua, miten hyvin kulttuurimarxismi on sekoittanut nykyajan ihmisten päät. Ei enää minkäänlaista käsitteellistä ajatusta, pelkkää ulkoaopittua papukaijapropagandaa päivästä päivään...


  • Anonyymi

   Saksalaisten suurille massoille työolot ja palkat paranivat tasaisesti. Vuodesta 1932 vuoteen 1938 todelliset viikon bruttoansiot nousivat 21 %. Kun otetaan huomioon vero- ja vakuutusvähennykset sekä elinkustannusindeksi, oli todellisten nettoviikkoansioiden nousu aikavälillä 14 %. Samaan aikaan vuokrat pysyivät samana lämmityksen ja valaistuksen kustannusten itse asiassa laskiessa hiukan suhteellisesti. Kuluttajahinnat todella laskivat joidenkin tuotteiden, kuten kodinkoneiden, kellojen ja monien ruokatarvikkeiden, kohdalla. Brittiläinen historioitsija Niall Ferguson huomioi: ”Kuluttajahinnat nousivat keskimäärin vain 1,2 % vuodessa 1933 ja 1939 välillä. Tämä tarkoitti sitä, että saksalaiset työläiset tulivat paremmin toimeen niin nimellisesti kuin käytännössäkin: vuosien 1933 ja 1938 välillä nettoansiot kasvoivat 22 % asumiskustannusten noustessa vain 7 %.” Jopa sodan puhkeamisen jälkeen syyskuussa 1939 työläisten tulot jatkoivat nousuaan. Vuoteen 1943 mennessä Saksan työläisten tuntiansio oli noussut 25 % ja viikkoansiot 41 %.

   Useimpien Saksan työläisten ”tavallinen” työpäivä oli kahdeksan tuntia ja ylityölisät olivat reiluja. Korkeampien palkkojen lisäksi työläisten etuihin kuuluivat merkittävästi paremmat oltavat, kuten terveellisyyttä ja turvallisuutta vaalivat säännökset, edullisia lämpimiä aterioita tarjoavat työpaikkaruokalat, urheilukentät, puistot,edulliset teatteriesitykset ja konsertit, näyttelyt, urheilu- ja retkeilyryhmät, tanssit, aikuiskoulutuskurssit ja avustuksin tuettu turismi. Laajaa sosiaaliturvaverkostoa, joka sisälsi eläkevakuutuksen ja kansallisen terveydenhoidon, laajennettiin entisestään.

   • Anonyymi

    On varmaankin ollut nautinnollista olla saksalainen työläinen vuonna 1943, eteenkin sotateollisuuden palveluksessa tietäen että minä päivänä tai iltana tahansa pommikoneet ovat päällä pudottamassa 1 000 - 2500 tonnia pommeja? 🤔


  • Anonyymi

   ...ja niin Hitleristä tuli yksi Euroopan rikkaimpia miehiä...

   • Anonyymi

    ??? Hitler oli täysin immuuni rahan, ynnä muun maallisen mammonan houkutuksille, kuten asialleen omaitautuneen idealistin tuleekin olla. Olisi vain suotavaa että se idealismi sitten suuntautuu hyvän- eikä pahan palvelukseen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   283
   3309
  2. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   49
   3251
  3. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2177