Aihe

Vastuulinen media kertoo vaalikansalle

Anonyymi

”Perussuomalaisten suosion kasvua selittää puheiden siistiytyminen, joka johtuu puolueen sisäisen kurinpidon tiukentumisesta. Esimerkkiä näytti kesäkuussa eduskuntaryhmä, joka yksimielisesti erotti juvalaisen Ano Turtiaisen jäsenyydestään määräajaksi toistuvasti sopimattoman some-käyttäytymisen vuoksi. Turtiainen perusti omaa nimeään kantavan yhden edustajan eduskuntaryhmän.”

”Populistipuolueelle tyypillisesti perussuomalaiset yrittävät miellyttää kaikkia. Talouspolitiikassa se on verokriittisyydellään kurvannut keskeltä selvästi oikealle, jopa ohi kokoomuksen. Kannatusta onkin tullut suurituloisten joukosta. Samaan aikaan puolue moittii työttömyysputken poistoa, joka on ollut vaikea pala hallituksessa vasemmistoliitolle.”

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007733047.html

Lapin Kansa pitää perus­suomalaisten gallup­menestystä todisteena oikeisto­populistisen ”Suomi ensin” -politiikan toimivuudesta.

”Osa perussuomalaisista on ottanut Yhdysvaltojen tapahtumien jälkeen etäisyyttä Donald Trumpiin. Se tuskin tarkoittaa trumpismin katoamista puolueesta.”

”Yhdysvaltojen tapahtumat pakottavat suomalaisetkin keskusteluun siitä, mihin jyrkkään vastakkainasetteluun perustuva ääripääpopulismi ja siihen usein liittyvä vihanlietsonta voi politiikassa johtaa.”

”Vallastaan juopunut ja siihen takertunut Trump on horjuttanut työkseen kansan uskoa hallintoon, viranomaisiin ja valtamediaan. – – Tavoitteena on ollut demokratian horjuttaminen, missä hän on osittain onnistunutkin.”

”Suomessakin on nähtävissä vastaavanlaista liikehdintää. Täältäkin löytyy valtaan pyrkiviä voimia, jotka kyseenalaistavat oikeusvaltioperiaatteen, ihmisoikeudet ja muut demo­kraattisen järjestelmän perusasiat. Tilalle he tarjoavat ympäripyöreitä lupauksia paremmasta huomisesta ja valtaeliittivapaasta yhteiskunnasta – mitä se sitten tarkoittaakaan.”

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onko kepulla vaikeuksia savossa ja lapissa ja iso mörkö perussuomalaiset vaanii siellä, kuin iso paha susi ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   181
   1899