Aihe

Sini-musta liikkeellä samat värit kuin Lapuan liikkeella

Anonyymi

Sinimusta liike. Isänmaallinen äärioikeistolainen yhdistys julkaistaan alkuvuoden aikana. Se määrittelee itsensä kansallismieliseksi yhdistykseksi. Herää kysymys mihin Suomi ja suomalaiset tällaista tarvitsee. Eiko USA:n tapahtumat ole opettaneet mitään, vai onko ne olleet peräti esikuvina tällaiselle liikkeelle? Näitä Trumpin ”imitoijia” näyttää sikiävän kuin sieniä sateella.

Mitenkä lieneekään sattunut nuo väri valinnat, sininen ja musta, sinimusta olivat Suomessa sotien välillä toimineen äärioikeistolaisen järjestön, Lapuan liikkeen ja Isänmaallisen kansanliikkeen (IKL), värit. Lapuan liikkeen ja myöhemmin IKL:n nuorisojärjestön nimi oli vuoteen 1936 asti Sinimustat.

Lapuanliike oli Suomessa vuosina 1929–1932 toiminut antikommunistinen ja oikeistoradikaali kansanliike. Sen tavoitteena oli kitkeä kommunismi Suomesta, mutta taustalla oli myös pidemmälle vietyjä tavoitteita. liike painosti poliittisia päättäjiä väkivallalla, sen uhalla ja poliittisella terrorilla.

Ekä edellä mainittu toimintakaan riittänyt, liikkeen asiaa ajettiin muun muassa kansalaiskokouksilla, kansalaislähetystöillä, valtuuskunnilla, erilaisilla joukkovoiman osoituksilla ja kirjelmillä.

Lapuan liikkeen ja nuorisojärjestö Sinimustien tunnetuin toimintatapa olivat muilutukset eli kommunistien ja muiden vasemmistolaisten sekä liian maltillisiksi koettujen porvarillisten poliitikkojen väkivaltaiset kyyditykset. Niin sanotun ”Lapuan lain” nimissä tehtiin vahingontekoja, pahoinpitelyjä ja poliittisia murhia.

Lähde Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapuan_liike

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Riinan oudot selitykset

    Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    108
    10089
   2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

    "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
    Maailman menoa
    83
    3549