Aihe

Ennen autot kesti vaan niin nykyäänkin

Anonyymi

Olin 1989-91 töissä tekniikan myyntiyhtiössä ja siellä oli kaksi tosi paljon ajettua autoa. Talbot diesel, ajettu 650 tkm ja Ford Transit, ajettu vähän alle 600 tkm. Ajoin molemmilla ja kumpikin auto jäi käyttöön, kun minulla työt loppuivat. Molemmat olivat 80-luvun malleja, tarkemmin en enää muista.

Nykyisessä työpaikassa puuteollisuus yrityksessä on käytössä Toyota Hiace -06, ajettu 595 tkm ja Nissan Primera diesel -03 ajettu 500 tkm. Tuotannon työnjohtaja ajaa töihin 30 km päästä Citroen C5 dieselillä, jolla on ajettu 690 tkm.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kai ne autot kestää niin kauan kun niitä korjaa?

   Käy katsoon Play Del Inglesissä takseja. No, Koronan jälkeen.

   Ajetaan yli miljoona kilometriä. Istuin edellisellä matkalla takseissa (kun ne on halpoja) ja katsoin matkamittarit. Siinä 700 000 - 1,3 miljoonaa kilometriä vaihteluväli.

   Enimmäkseen Toyota Corollaa, mutta muutama mersu. Kuskit nauraa kun kertoo, että Suomessa Taxi vaihdetaan uuteen kun ajettu 300 000km.

   Näin muualla!

  • Dieseleillä on perinteisesti ajettu paljon, ja verotuksen vuoksi pitääkin, koska vähemmän ajavalle tulee bensa/hybridi edullisemmaksi.

   Onhan dieseli kestävämpikin. Citroënin bensavehkeitäkin kehutaan, mutta bensa-Talbotti aikoinaan oli 200 000 km ajettuna yleensä jo aika sohlo ja äänekäs ketjunrallattaja. ; )

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4979
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   106
   1894