Aihe

Akkuauton lataus maksoi 1.74eur / kwh

Anonyymi

13

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onko TM:n toimitus oikeasti noin uusavutonta? Olen sanaton...

   Ainakin tämä kaveri oppi sen, että akun pitää olla lämmin. Tesla lämmittää akun automaattisesti, kun ottaa suunnaksi Superchargerin.

   Nykyisillä akuilla aikapohjaista DC-latausta (eli pikalatausta, 150-350 kW) ei kannata tehdä yli 60-70% varaustason. Tai voi käydä kuten tälle TM:n toimittajalle, joka ei vaivautunut ottamaan asioista selvää.

   Seuraavan sukupolven akut (mm. Teslan ja osa solid-state akuista) ovat eri asia, niitä voi ladata sinne 90%+ pintaan nopeasti.

   • Anonyymi

    eikö autoilun pitänyt olla vaivatonta?

    kuinkas se asia nyt kääntyy päälaelleen?

    kyllä jos ostat kalliin E auton niin on varaa maksaa vaikka mikä lataus


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    eikö autoilun pitänyt olla vaivatonta?

    kuinkas se asia nyt kääntyy päälaelleen?

    kyllä jos ostat kalliin E auton niin on varaa maksaa vaikka mikä lataus

    Ehkä hieman yllättäen autoja pitää osata käyttää oikein...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    eikö autoilun pitänyt olla vaivatonta?

    kuinkas se asia nyt kääntyy päälaelleen?

    kyllä jos ostat kalliin E auton niin on varaa maksaa vaikka mikä lataus

    > kyllä jos ostat kalliin E auton niin on varaa maksaa vaikka mikä lataus

    E auto ostetaan sokean uskon voimin. Autot ovat niin kalliita, että alkajaisiksi pitää unohtaa hankintakustannus, rahoituskulut ja arvonalenema. Tai ne kuitataan sössöttämällä, että akku kestää 30 vuotta ja polttomoottoriautot menettävät täysin arvonsa 2030 mennessä.

    Huoltokuluja ei ole, rengaskuluja ei ole, koska patteriautot ovat 2 tonnin painostaan huolimatta lentokykyisiä tulevaisuuden autoja.

    Latauksen pitää olla halpaa, mieluummin ilmaisia, jotta patterisukovainen pääsee kehumaan "katsokaa miten fiksu olen, kun kustannukseni ovat vain pari euroa/100 km, kun polttomoottoriautolla ajo maksaa 0,45 €/km (sisältäen arvonaleneman, huoltokulut ym. mitä patteriauton tapauksessa ei tarvitse huomioida).

    Ilmainen lataus on tärkeä siinäkin mielessä, että ilmainen latauspiste = ilmainen parkkipaikka. Tämän vuoksi yksi patteripetteri kehtasi vaati HS yleisönosastokirjoituksessa, että patteriautoilla pitäisi olla oikeus parkeeratan minkä tahansa asuintalonkin pihalla oleville latauspaikoille.

    Sehän on selvää, että patteriautoilijoiden mielestä taloyhtiöt pitää velvoittaa rakentamaan ilmaiset latauspaikat kaikille patteriautoille.

    Onhan petteriautojen määrä sentään räjähtänyt. Niitä on jo 55 000. Tosin valtaosa näistä patteriautoista on varustettu pienen patterin lisäksi isolla polttomoottorilla. Eli ovat lataushybridejä. Mutta petteri ei anna tosiasioiden häiritä. Ei senkään, että maassamme on yli 13 000 kaasuautoa ja alle 10 000 täyssähköautroa. Vain ja ainoastaan täyssähköautoista saa vouhottaa ja tässä puuhassa saa kaikki hybriditkin valehdella patteriautoiksi.


  • Anonyymi

   Et vaan osaa.

   "Teslan Superchargereiden heikkotehoinen lataus oli kuitenkin ainakin osittain oma vikani, koska en ymmärtänyt ohjelmoida navigaattorin avulla ajon aikaista akun esilämmitystä päälle ennen latausta."

   Ihmeellistä syyttää autoa jos ei osaa käyttää sitä. Pelkkää omaa tupelointiahan tuo on.

   • Anonyymi

    kohta on kuluttajansuoja täynnä E asiaa


  • Anonyymi

   Ihmettelen suuresti, ja olen pettynyt, että suuri ja arvostettu Tekniikan Maailma lehtikin on alkanut viljelemään klikkiotsikoita!
   Eikö tuollaisen lehden pitäisi tekniikan lehti kun on, pikemminkin ottaa neuvova asenne kirjoitteluunsa kuin hakea jotain ääripään idiotismia uuden tekniikan käyttämisessä?

  • Anonyymi

   mitäs tuo rikkaita haittaa-pitää erottua

  • Anonyymi

   Hanuri jäässä ja akkunat huurussa kuin Sotšin turisti linjurissa!😵😵😵

  • Anonyymi

   Miksei tuo TM.n pelle tee yhtä tyhmää kirjoitusta polttomoottoriautosta:
   "Menin huoltoasemalle ja tankkasin, auto kulki tankkauksen jälkeen sata metriä ja sammui kolisten. Korjauskuluiksi tuli 3000 euroa, tulipa polttoainelitralle hintaa...
   Samalla kävin huoltsikalla ostamassa vesipullon ja valitsin hyllystä kolme euroo maksavan pullon vaikka vieressä oli samankokoinen pullo eurolla... Huijausta."

   Tyhmä voi olla, mutta sitä harva kuuluttaa koko kansalle.

  • Anonyymi

   noo rikkaat on oma lajinsa

  • Anonyymi

   Sähköautot on uusavuttomien peukalokeskelläkämmentä jeesustelu maailmanparantaja pellejen vehkeitä. Onnea vaan tähän kusetukseen osallistuneille!

  • Anonyymi

   kuinkas myyjät asian kääntää suomeksi?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   14756
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   272
   5345