Aihe

Sekä lännen että Venäjän merkitys vähenee

Anonyymi

Maailman suurimmat kansantaloudet ovat: 1) Kiina. 2) USA 3) Intia 4) Japani 5) Saksa 6) Venäjä 7) Indonesia 8) Brasilia 9) Britannia 10) Ranska

Brittitutkimuksen mukaan Intia ohittaa USA viimeistään vuonna 2040. Euroopan talouksista vain Venäjä ja Saksa niukin naukin yltää 10 suurimman joukkoon siinä vaiheessa. Britannia ja Ranska putoavat listalta. IMF:n mukaan Kiina kiskoi 5 vuotta etumatkaa lisää koronapandemian aikana ja on jo 40% Usaa suurempi vuonna 2025. Etumatka sen jälkeenkin kasvaa 2-3% vuosittain.

Lännen hegemonian aika on ohi.

25

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tämä johtuu siitä että Kiinan, Etelä-Korean ja Japanin väestön älykkyys on testien mukaan 6-8 pistettä korkeampi kuin usalaisten ja eurooppalaisten. Esim Kiinasta löytyy 200 miljoonaa ihmistä joiden ÄO ylittää 120 pisteen rajan. Japanista 22 miljoonaa. Usasta 31 miljoonaa mutta esim Saksasta vain 8 miljoonaa.

   Entä sitten kun valkoisten osuus Usassa laskee alle 50%:n ja aasialaisten nousee vain 7% eikä heistäkään ole kuin osa Itä-Aasiasta? Latinoista vain 2% saavuttaa saavuttaa vähintäin 120 pisteen tuloksen. Mustista alle 1%. Usassa juutalaisten lukumäärä jopa laskee joten askenaasijuutalaisten painoarvo romahtaa.

  • Anonyymi

   Israelin väestön ÄO on testien mukaan vain keskim 94. Myytti juutalaisten älykkyydestä kumoutuu. Askenaasijuutalaisten osuus on vähentynyt kaiken aikaa ja yhä suurempi osa Israelin juutalaisista on melko tyhmää sakkia.

  • Anonyymi

   Usassa tehtiin jo 1970-luvulla suuri valinta. Reaalitalouden kasvu per capita käytännössä päättyi kun dollari irrotettiin kultakannasta. Samalla alettiin koulutuksen tasoa alentaa sillä eliitti näki viimeistään 1980-luvulla ettei tuotanto palaa Usaan enää koskaan takaisin. Miksi siten satsata nuorison koulutukseenkaan? Viihdettä ja huuhaata ja huumeita turhakkeille. 😄

  • Anonyymi

   Eikö vieläkään mene perille ettei Kiina ole maailman suuri talous. Uusin tilasto on viime vuodelta, ja USA:n bruttokansantuote on huomattavasti suurempi kuin Kiinan, ja asukasta kohden mitattuna BKT on USA:ssa kahdeksankertainen Kiinaan nähden.
   Mikä laittaa sinut trollin jankuttamaan samaa valhettasi täällä viikosta ja vuodesta toiseen?

   • Anonyymi

    Olet onneton juuttunut tuohon nominaali-bkt harhaan. Tiesitkö että Usan bkt:sta enää alle 25% koostuu reaalitaloudessa? 🤣


  • Anonyymi

   Älykkyyden merkitys ja suhteelliset erot räjähtävät valtavan suuriksi kun mennään tieteentekijöiden tasolle, siis 140 pisteeseen ja sen yläpuolelle. Esim Usassa valkoisten ja mustien ero oli 1:11 insinööri/lääkäritasolla (120 pistettä) mutta jo 1:80 tuolla tieteellisellä tasolla (140- pistettä).

   Juuri siksi tuo itäaasialaisten 6-8 pisteen ylivoima iskee rajulla voimalla insinööritasolla, mutta vielä rajummin tieteentekemisen tasolla.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Niin. Vuonna 1989 Suomea väitettiin nominaali-bkt:lla OECD-maiden toiseksi rikkaimmaksi maaksi. Samana vuonna julkaistu ostovoimakorjattu bkt (GDP-PPP) paljasti karumman totuuden: olimme EHKÄ sijalla 20 tuolla listalla. Suomen valuutta oli noin 25% yliarvostettu ja pääasiassa siitä muodostui tuo harha.

    Siksi vain typerys luottaa kuin pukki sarviinsa tuohon nominaali-bkt lukemaan. Taloustieteessä käytetään useimmiten juuri ostovoimakorjattua bkt-lukemaa kun arvioidaan maiden kansantalouksien kokoja ja vaurautta.

    *****Penna Tervo*****


   • Anonyymi

    Riisikuppinsa täyttäminen vain on kiinalaiselle halvempaa Kiinassa, sellainen on lajissaan ostovoimakorjattu bkt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin. Vuonna 1989 Suomea väitettiin nominaali-bkt:lla OECD-maiden toiseksi rikkaimmaksi maaksi. Samana vuonna julkaistu ostovoimakorjattu bkt (GDP-PPP) paljasti karumman totuuden: olimme EHKÄ sijalla 20 tuolla listalla. Suomen valuutta oli noin 25% yliarvostettu ja pääasiassa siitä muodostui tuo harha.

    Siksi vain typerys luottaa kuin pukki sarviinsa tuohon nominaali-bkt lukemaan. Taloustieteessä käytetään useimmiten juuri ostovoimakorjattua bkt-lukemaa kun arvioidaan maiden kansantalouksien kokoja ja vaurautta.

    *****Penna Tervo*****

    Siitä "Suomi - Euroopan Japani" tuli oikea yleinen vitsi 1990-luvun alussa jolla eteenkin demareita ja kokoomuslaisia kiusattiin. Demarit eteenkin Liikasen ollessa valtiovarainministerinä hurahtivat nominaali-bkt harhaan. Väyrynen, Esko Seppänen ja Casimir Ehrnrooth tiesivät synkän totuuden paljon paremmin: Suomi oli vaarallisella Koiviston-Kullbergin vahvan markan politiikalla tuhoamassa maan kilpailukyvyn.


  • Anonyymi

   Tuon brittitutkimuksen mukaan vuonna 2040 Venäjä on listalla sijalla 7 ja Saksa 10.

   • Anonyymi

    Venäjän pörssin osakeindeksin kehitys on ollut aivan surkea jo viimeiset 10 vuotta, varsinkin verrattuna muihin maailman pörsseihin, että ei ole Venäjä nousemassa muuta kuin kaalinostokorjatussa bkt:ssa.


  • Taloudellisesti Venäjä on aina ollut pikkutekijä.

   Kiinan kansantalouden koko on osin spekulatiivinen. Ensinnäkin tilastot joihin se perustuu ovat diktatuurin virallisia tilastoja, joita kukaan ei pääse tarkistamaan. Toiseksi jotta Kiinasta saadaan USA:ta suurempi, niin vertailua "oikaistaan" ottamalla huomioon se, että Kiinan valuuttakurssi pidetään keinotekoisen alhaisena Kiinan kilpailukyvyn parantamiseksi.

   EU:n BKT vuonna 2019 oli 18300 miljardia dollaria. USA:n vastaava oli 20540. Eli EU on kokonaisuutena USA:n veroinen talousmahti. Jos EU haluaa vaikuttaa niihin sääntöihin joilla maailmankauppaa käydään, niin EU:n integraatiota pitää vahvistaa eikä EU:ta hajoittaa. Hajanainen EU tarkoittaa, että Kiina ja USA päättävät asiat keskenään.

  • Anonyymi

   Voi olla että tieteentekijöissä Kiinasta ja Etelä-Koreasta löytyy miljoonaa asukasta kohden jopa 3 kertaa enemmän potentiaalia kuin Euroopasta ja Usasta varsinkin kun länsimaat multikulturalismin nimissä vain tyhmentävät väestöään. Britti - ja norjalaistutkimusten mukaan maiden koululaisten matemaattinen osaaminen on laskenut 1990-luvulta lähtien. Kun brittinuorista 1970-luvulla 25% suoriutui vaativista matemaattisista tehtävistä oli osuus 2010-luvulla laskenut 5%:iin. Älykkyystesteissä havaittiin merkittäviä pudotuksia monissa länsimaissa. Vauhti on ollut luokkaa 0.2-0.4 pistettä per vuosi.

   Jos yleisellä tasolla ÄO laskee lännessä 4-5 pistettä johtaa se katastrofaalisiin seurauksiin insinööritasolla mutta vielä pahempiin tieteentekemisen tasolla. Kun ymmärtää vielä yleisen arvopohjan romahtamisen ja kulttuurin rappeutumisen on ns lännen edessä todennäköisesti hyvin synkkä tulevaisuus.

  • Anonyymi

   Professori Timo Vihavainen kirjassaan "Länsimaiden tuho" ennakoi asian. Kulttuurin rappio on valtava prosessi ja kerran vauhtiin päästyään sitä on lähes mahdoton pysäyttää. Onneksi olen jo kuollut kun tämä rappio alkaa todella reaalisoitua länsimaissa. Oikeastaan olisi hupaisaa pilven reunalta katsella miltä silloin nykyisten kaksikymppisten punavihreiden ja muiden mädättäjien naamat silloin näyttävät.

  • Anonyymi

   Vain kulttuurit joilla on arvot ja henkistä kapasiteettiä säilyttävät asemansa. Kun muut antavat mädättää itsensä näiden arvonsa säilyttäneiden suhteellinen asema tietenkin vahvistui rajusti.

   On helppo nähdä että Kiina ja muut Aasian Itä-Aasian maat ovat voittamassa. Vetelä länsi luhistuu ja Venäjän ainoa mahdollisuus säilyä on pitää tiukka välimatka ja etäisyys rappeutuvaan länteen. Turvaväli on sille välttämätön.

   • Mitkä ovat Kiinan arvot? Kommunismi, diktatuuri, vähemmistöjen sorto, toisinajattelijoiden likvidointi, korruptio.


  • Anonyymi

   Kiina ohitti vuonna 2019 uusissa satelliiteissä ja patenteissa Usan. Eräs merkkipaalu sekin. Usassa tieteentekemisen kultainen sukupolvi on jo menossa hautaan. Uusi sakki on entistä tyhmempää ja poliittisesti mädätetty. Usan yliopistoissa on menossa myös ajattelun kahlitseminenkin. Tosin silläpä ei taida olla enää juuri merkitystä jos ajattelun taso on jo valmiiksi matalahko. 🤔🤣

  • Anonyymi

   Älykkyydessä jääminen Aasiasta jälkeen on asia josta ei tietenkään saa sanoa valtamediassa mitään.

  • Anonyymi

   Velttoja paskoja ja haihattelijoita lännessä piisaa. Ei mitään jakoa tulevaisuuden maailmassa. Länsi lisäksi islamisoituu. Mogadishu Avenue on Helsingin tuleva valtaväylä. Siellä moniosaajat luuhaa lököttävät housut roikkuen hupparit päällä.

  • Anonyymi

   Britannia Oxford-tutkimuksen mukaan menettää 3.8% bkt:tään vaihtotasevajeen vuoksi vuosittain.

  • Anonyymi

   Kristinusko auttaisi asiaan jos se otettaisiin todesta. Herra siunaa omia. Lue vaikka Aabrahamin elämänkerta.

  • Anonyymi

   Kiinan talous oli ainoa joka jatkoi kasvuaan koronavuonna 2020. Kasvu oli 2.3%. Muilla talous supistui 4-7%. Aasiassa vähemmän. Usassa romahdusta padottiin vain hurjalla 3300 miljardin vajeen kasvattamisella. Biden on kusessa. Aloittaako III maailmansodan tuo vanha hölmö?

  • Anonyymi

   Älykkyysosamäärä tutkimusten tuloksia on syytä seurata jotta tajuaa minne osaaminen on siirtymässä. On myös olemassa mahdollisuus että Amerikan mädättävä vaikutus turmelee lopulta jopa Japania.

  • Anonyymi

   Saahan ne britit 'tutkia'. Yrittäisivät ensin saada vessat Intian 'tiikerin' asukkaille. Yhdysvallat ja Kiina ovat toki valovuosia muita edellä teknologiassa, jenkki keksii ja Xi vakoilee keksinnön.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   20970
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   676
   14880
  3. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   14633
  4. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   622
   8809
  5. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   679
   5510