Keskusta tyylistä selvää maalaisjärkistä kieltä nyt tarvitaan

Olisi presidentin nyrkin aika.
Hallitus ei kykene antamaan mitään uskoa siihen, että rajoitusten tunnollinen noudattaminen johtaisi johonkin. Aina vain on tulossa uusia rajoitteita. Ministerien puhetapa ja sen sisältö ei ole missään määrin kannustava. Juuri nyt tarvittaisiin kannustusta ja uskoa parempaan sekä ennen kaikkea selkeitä päätöksiä ja niiden tehokasta viestimistä.

Pääministeri Sanna Marinin ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun maanantaisesta tiedotustilaisuudesta ymmärsi tuskin mitään sellainenkaan kuulija, joka on yrittänyt korona-asioita seurata.
Koronasuunnitelmiin saatiin uudet tasot 1, 2 ja 3 ja edelleen pitäisi muistaa perus-, kiihtymis- ja leviämisvaiheen kriteerit. Tämä on aivan liian monimutkaista. Tilanteen vakavuuden huomioiden, näin heikkoon suoritukseen viestinnässä ei nyt olisi varaa.

Ministeri Kiurun selostus hallituksen päätöksistä koskien eri toimenpidetasoja ja niiden edellytyksiä sekä niistä aiheutuvia toimia oli sellaista sekavaa hallintokieltä, ettei se tavalliselle kuulijalle auennut. Pelottavaa on ajatella, että päätökset ovat juuri niin sekavia, miltä ne kuulostavat.

Tärkeintä olisi antaa kansalaisille selkeä viesti siitä, miten nyt tulee toimia. Mitkä ovat tärkeimmät asiat koronaviruksen pysäyttämiseksi. Koronaviruksen nopeasti leviävien muunnosten pysäyttämiseksi olisi Suomen rajoilla toteutettava tehokkaita toimia, jotta tartuntojen kulkeutuminen Suomeen estettäisiin. Koko Suomen suojaamiseksi rokotuskampanjaa tulisi tehostaa ja painottaa sitä alueilla, joissa koronatartuntoja on enimmin.

Siinä kuin ovat sanovinaan Kiuru ja Marin, mutteivat silti sano mitään selvää.
Hallituksen koronatoimissa on havaittavissa edelleen samoja ongelmia kuin viime keväänä. Hallinnosta ei oikein saada irti sellaisia tehoja kuin nyt tarvittaisiin. Lainsäädäntömuutokset kestävät, ja pitkään jatkunut löperö toiminta ihmetyttää. Korona-asiat ovat hallinnossa liian levällään. Koronanyrkkiä olisi tarvittu, ja sitä tarvittaisiin yhä.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Tilanteen vakavuuden huomioiden, näin heikkoon suoritukseen viestinnässä ei nyt olisi varaa.”
      Samaa mieltä. Hallituksen koronaviestinnän seuraaminen on täyttä ajanhukkaa. Paljon puhetta, vähän villoja.
      KORONANYRKKI olisi ollut järkevä yhteistoimi elin, jossa osaavimmat ja pätevimmät ammattilaiset olisivat koordinoineet parhaan ja yksiselitteisen viestinnän koko kansalle. Näitä ongelmia ei olisi ollut lainkaan, kuten monet epäselvät ja ristiriitaiset tiedot toimista ja tavoista, siis jatkuvat edelleen. Tasavallan Presidentin ehdotus keväältä on paras mitä on kuultu.

      Itsepäisyys ja tosiasioiden kiistäminen on Marinin hallituksen tavaramerkki. Suomen koronan hoitoon tarvitaan selkeää johtamista. Niin ihmiset kuin yrityksetkin tarvitsevat selkeät ohjeet, kuinka toimitaan. Hallituksen ministereiltä puuttuu kokemus johtamisesta, samoin avustajilta, joiden ainoa pätevyys on oikeanlainen jäsenkirja. Nyt pääministeri lusikka käteen ja Niinistön puheille, kuulemaan järjen ääntä, sopien nyrkin perustamisesta.

    • Anonyymi

      Marin joka käänsi kansan kassan, jää historiaan.

    • Anonyymi

      Marinin kommentti 8.10.2020: "Maskeja ei ollut keväällä 2020 ja oli vaara, ettei niitä osattaisi käyttää. "
      Melkoinen kommentti. Ei se nyt mikään amerikan temppu olisi ollut tehdä ohjeistus, jos kansalaisia eli äänestäjiä pitää niin tyhminä! Torjui koronanyrkin. No vielä sellainen perustetaan!

    • Anonyymi

      Lääketieteen-tohtori ja Keskusta tyylistä. Varmaan uutta suomea, jota opiskeluaikoinani ei osattu. Silloin kirjoitettiin lääketieteentohtori ja olisi kirjoitettu myös keskustatyylistä, mutta siitä tyylistä opiskelupiireissäni ei tiedetty mitään.

      • Anonyymi

        Onpas sinulla ollut opiskelupiirit!! Kielioppiverheitä tutkitte, hohohhohhoohohooooo...

        Meillä oli opiskelupiireissä vähän toinen meno, tyttöjä katseltiin ja joskus päästiin vähän pidemmällekin, välillä otettiin hapanta tai pidettiin muuten vaan lystiä. Ei meille tullut mieleenkään tutkia kirjoitusvirheitä, mutta sinulla se on jäänyt päälle vieläkin. Otan osaa, ei mahda olla läheisilläsi helppoa.


    • Anonyymi

      Vasemmiston amatöörihallitus havahtui vasta viime viikolla siihen, että työterveyden mukaanotto rokotuksiin vaatii lainsäädäntöä. Olishan tuossa ollut liki vuosi aikaa suunnitella ja tehdä tarvittavat lait, ettei tarvitse kiireellä säveltää.
      Hallituksella on ollut tähän mennessä yksi tehtävä ja siinäkin ne epäonnistuvat. Eli Korona-tiedottajana oleminen.
      Valitettavasti tämän vasemmistohallituksen puheet ovat suuret mutta teot sopii tuokkoseen.

      Tasavallan presidentin Sauli Niinistön viime kevään esittämän koronanyrkin tarve on edelleenkin ilmeinen. Tiedotustilaisuudet koronasta ovat varsinaisia pönötystilaisuuksia kalvosulkeineen. Lyhyemmin ja ytimekkäämmin, please!

      Kansalaisten rokotemyönteisyyttä tai vastaisuutta ilmentää hyvin jatkuvasti uutislähetyksissä ym. pyörivät kuvat ROKOTENEULOISTA ja siitä kun niitä tökkäillään ihmisten olkavarteen. Tai kuvat, joissa koronatestitikun sieraimeen saanut henkilö ilmeellään kertoo miltä se tuntuu. Eivät innosta muuhun kuin kanavan vaihtoon.

    • Anonyymi

      Niinistön nyrkkipuheet olivat vain tönäisy takaapäin.

    • Anonyymi

      "Kyllä lyötiin ihan kunnolla. Nyrkein käytiin päälle."
      -Juha-Lesta Sipilä-

      • Anonyymi

        Niinistökö sitä tänään löi ?


    • Anonyymi

      Britannia pyrkii rokottamaan 15 miljoonaa ihmistä helmikuun puoliväliin mennessä.
      Israel myös pitkällä. Meillä påääministeri yhä toivoo ja saa kehuja sosialisteilta.
      pitikin sattua tyttöset näin pahana aikaan hallitukseen, vielä vasemmistolaisia joille ei niin kiinnostavia ole yhteiskunta asiat eteenpäin viemisiksi.

    • Anonyymi

      Hallitus on hermostunut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) eilisestä tiedottamisesta, kertoo Yle. THL toivoi eilen, että pääkaupunkiseudun ravintolat suljettaisiin kolmeksi viikoksi koronan leviämisen takia. Se myös toivoi pääkaupunkiseudun hiihtolomalaisten välttävän matkustamista.
      Sosiaali- ja terveysministeriö on eilen iltapäivällä puhutellut THL:n johdon.
      Elisessä valtioneuvoston istunnossa arvosteltiin THL:n ulostuloa ja sovittiin, että sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johto keskustelee asiasta THL:n johdon kanssa. THL:n tiedote tuli yllätyksenä hallitukselle, ja sitä pidettiin harkitsemattomana.
      Keskusteluun osallistuivat eilen ministeriöstä sekä kansliapäällikkö että molemmat ministerit, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd). THL:stä paikalla oli laitoksen johto pääjohtaja Markku Tervahaudan johdolla.

      Punatytöt ihmeissään, kun eivät osaa.

    • Anonyymi

      Juurikin noin !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe