Aihe

Tuulisähkö leipätyönä

Anonyymi

Kuvitelkaapa että teillä on "Vesileipä"-niminen leipomo, joka on pitkään toimittanut markkinoille vaikkapa 1000 pkt ruisleipää joka päivä. Eräänä päivänä leivän jakelija ilmoitaa, että nyt muutamaan päivään ei leipää voikaan ottaa toimitettavaksi.
Tämä johtuu siitä, että "Tuulileipä"-nimisellä leipomolla on niiin paljon jauhoja ja hiivaa, että sen tätyy nyt vain leipoa. Tämän lisäksi Tuulileipä saa valtion tukea leipomiseen.

Yrittäjänä ette tietenkään voi tällaista hyväksyä. Niinpä leivän jakelija päättää maksaa teille korvauksen leipomatta jääneistä leivistä. Nämä korvausrahat jakelija ottaa asiakkailta pitkällä aikavälillä nostamalla leivän hintaa.

Eli, tilanne on se että Tuulileipä työntää markkinoille leipää edulliseti ja lisäksi saa valtiolta "leivänsyöttötariffin" mukaisen korvauksen.
Samaan aikaan leivänjakelija maksaa kuluttajilta kerättävistä rahoista korvausta Vesileivälle, leipomatta jääneistä leivistä.
Kuluttaja maksaa tietysti koko ajan täyttä, alati nousevaa hintaa leivästään.

Kuulostaako järkevältä?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vielä lisäyksenä. Vesileipä saatta jopa joutua heittämään jauhoja "ohi taikinakoneen", kun leipominen on kelletty.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   13315
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   5035