Aihe

Mistä keskustellaan?

Oletteko arvoisat palstalaiset huomanneet, että mitä älyttömämmän aloituksen tänne tekee, sitä vilkkaampaa on siihen osallistuminen? Vaan teepä asiallinen aloitus, mietitty,perusteltu ja relevantista aiheesta, niin tuuli vain hiljaa humisee, ei osallistujia näy. Edelleen olen sitä mieltä, että joku vuosi takaperin täällä oli vielä hyvääkin keskustelua, mutta moderointi taisi tappaa sen. En itsekään juuri viitsi enää vaivautua, koska kyllähän asiatekstin tuottaminen ainakin itseltäni jonkin aikaa vie. Jos se sitten vaietaan kuoliaaksi tai poistatetaan niin...mitäpä suotta. Miten te koette tilanteen?

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä, jos on asiallisempaan suuntaan menty. Jokaiselle aihepiirille on omat palstansa ja tätä jakoa kannattaisi noudattaa.

  • Ehkä aiemmin käytiin asia täyteisempiä keskusteluja uskonnosta itsestään sekä Raamatusta ja sen sanomasta. Palstan otsikkohan on "luterilaisuus". Itse ihmettelen että miksi täällä on niin usein esim. Patmos- lähetysjärjestön ja niissä toimiviin henkilöhin liittyviä aloituksia? Eikö niille olisi jokin toinen palsta?

   • Anonyymi

    Patmos on luterilainen järjestö.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Patmos on luterilainen järjestö.

    Aito.usko.nenuli.mirri.vainen tarvitsee elääkseen etusivulla trendaavia ketjuja. Trolleja pitää syöttää, ne muuten kuolevat.

    👍


  • Anonyymi

   Olen huomannut selvästi, että jos esittää asiallisesti uskoontuloonsa vaikuttavia kokemuksia ja perustelee Raamatun ehdotonta totuutta ylivoimaisen pätevästi, alkaa iso rakkikoiralauma räkyttää. He huomauttelevat lääkityksen pettämisestä, harhoista, vajaaälyisyydestä jne.. Esittävät omia vääristyneitä käsityksiä ja valheita Pyhästä erehtymättömästä Raamatustamme. Rakkaudella kehoitan jokaista perehtymään rukoillen Raamatun ylivertaiseen viisauteen.

   • Anonyymi

    Meidät jokainenhan kerran Tuomiolla tuomitaan sanojemme mukaan. Ne todistavat siitä hengestä, joka meissä, kussakin ihmisessä asuu.

    Vanhurskaat sanat todistavat vanhurskaudesta. Jumalattomat sanat jumalattomuudesta.

    Me siis itse tuomitsemme itsemme: olimmeko täällä Jumalan ja kaiken Häntä edustavan puolella, vai Häntä vastaan. Ei kukaan muu.

    Jos jumalaton ei ymmärrä mitään taivaallisista, olisi edes hiljaa. Pilkkaamalla Jumalaa ja Hänen Henkensä ilmentymiä, myös ihmisissä, kaivaa vain kuoppaa itselleen.

    Mutta tämä on kunkin oma asia. Jos joku on noin tyhmä, se on pois vain häneltä itseltään. Jokainen vastaa vain itsestään.


   • Anonyymi

    Itse olen huomannut selvästi, että jos esittää asiallisesti uskonnottomuuteensa vaikuttavia kokemuksia ja mitätöi Raamatun valheet ylivoimaisen pätevästi, alkaa iso rakkikoiralauma räkyttää. He huomauttelevat synnistä, demoneista ja Saatanasta sekä uhkailevat helvetillä. Julistavat vain sokeasti Raamatun olevan ”erehtymätön totuus” sivuuttaen kaiken logiikan ja järkiperusteet (nähty jo tässäkin ketjussa). Esittävät omia vääristyneitä käsityksiä ja valheita muinaisen aavikkokansan lorukokoelmasta. Rakkaudella kehoitan jokaista perehtymään järkeään käyttäen vaikkapa Raamatun historian tieteelliseen tutkimukseen ja faktatietoon ylipäätään.


  • Anonyymi

   Hiljaista kuin Joosefin haudassa? Matteuksen evankeliumi:
   5:40 ja jos joku tahtoo sinun kanssasi käydä oikeutta ja ottaa ihokkaasi, anna hänen saada vaippasikin.

  • Anonyymi

   "Meidät jokainenhan kerran Tuomiolla tuomitaan sanojemme mukaan. Ne todistavat siitä hengestä, joka meissä, kussakin ihmisessä asuu."

   No kuka sinuun nyt on muuttanut asumaan eikös se ole jakomielitautisuutta kun yhdessä ruumiissa on henkiä kuin kerrostalossa

   "Vanhurskaat sanat todistavat vanhurskaudesta. Jumalattomat sanat jumalattomuudesta."

   Ja puutteessa olevien puutteesta ja Allahiin uskovien Allahista ja kokkki kolmonen ruuanlaitosta eikös se niin mene

   "Me siis itse tuomitsemme itsemme: olimmeko täällä Jumalan ja kaiken Häntä edustavan puolella, vai Häntä vastaan. Ei kukaan muu."

   En ole tuomitseva luonne joten sanon itselleni syytekohtaa 1 syytön ja muut syyttett hylätään näin päätti tämä tuomioistuin joten homma jatkuu ...

   "Jos jumalaton ei ymmärrä mitään taivaallisista, olisi edes hiljaa. Pilkkaamalla Jumalaa ja Hänen Henkensä ilmentymiä, myös ihmisissä, kaivaa vain kuoppaa itselleen."

   Suomen oikeusvaltiossa on mielipiteenilmaisun vapaus joten mitkään uskomuskerhot tai aatteelliset pikkuryhmät eivät voi edes harkita kieltämistä asioihin kantaa ottamasta joten homma jatkuu...

   "Mutta tämä on kunkin oma asia. Jos joku on noin tyhmä, se on pois vain häneltä itseltään. Jokainen vastaa vain itsestään."

   Hyvä kun ymmärsit miksi siis sekainnut muiden asioihin joita et edes tunne ja alat määräilemään mitä he voivat tehdä ja mitä eivät eikös tuollainen ole jo huonoa käytöstäkin ?

  • Anonyymi

   Vastaan aina sellaiseen missä on vähän vastauksia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   746
   7649
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   6357
  3. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   10
   2803
  4. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2485