Aihe

Miksei Suomeen hankita venäläisvalmisteista Sputnik-rokotetta?

Anonyymi

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eihän putinkaan uskalla sitä ottaa!

  • Anonyymi

   Poliittisten esteitten vuoksi?

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Poliittisten syitten vuoksiko Suomi ei osta Venäjältä Sputnik-koronarokotetta, vaikka sen teho koronavirusta vastaan on yli 90 %?

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007746557.html

    Kuka tutki että 91% tepsii, kaikki tarvitsisi vahvistaa 3 riippumattoman kautta, jotta totuus olisi kaikkialla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka tutki että 91% tepsii, kaikki tarvitsisi vahvistaa 3 riippumattoman kautta, jotta totuus olisi kaikkialla.

    Ei ole mitään estettä, miksei EU ja sitä kautta Suomikin voisi tätä venäläisvalmisteista Sputnik V-rokotetta hankkia. Tällä Sputnikilla on varmasti kova kysyntä myös muualla, joten vaikka sitä haluttaisiinkin hankkia Eurooppaan, on toinen kysymys, paljonko sitä ois saatavilla. Venäjä tosin on jo käynnistänyt myyntiluvan saamisen Sputnikin käyttöön otolle Euroopan lääkevirastolta Emalta. Sputnik-rokotteen tulokset ovat selkeät ja rokotteen tieteellinen perusta osoitettu onnistuneeksi.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007779222.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka tutki että 91% tepsii, kaikki tarvitsisi vahvistaa 3 riippumattoman kautta, jotta totuus olisi kaikkialla.

    Moskovassa pärjää kuulema ihan hyvin ilmankin, jos kaupungin pormestarin mukaan puolet (6 miljoonaa) on jo sairastanut, mikä taas taisi olla puolet enemmän kuin mitä ovat Venäjän ilmoittamat julkiset luvut...

    Mutta mitäs me Venäjästä... kohta entinen valtio.


  • Anonyymi

   Oikea kysymys on miksei Suomessa tuoteta nenäsuihkeena annettavaa omaa ja Suomessa kehitettyä koronarokotetta, jolla olisi valtavat markkinat maailmalla vielä vuosikausia?

   Venäläistä rokotetta ei kukaan järkevä viime päivien venäläistä "totuutta" seurannut itseensä piikitä. Voi olla, että loppuu tuotanto, kun maa alkaa vallan uusjaon tänä keväänä.

   • Anonyymi

    Suomessa ei satsata nenäsuihkeena annettavan koronarokotteen kehittämiseen varoja, koska se suihke-rokote toimisi niin, että sitä pitäisi joka aamu suihkuttaa nenään. On paljon parempi kehittää varsinainen rokote nenäsuihkeen sijasta, koska rokotetta ei tarvitse antaa kuin korkeintaan kaksi pistosta ja se (yksi-kaksi pistosta) tehoaa vuosia.


  • Anonyymi

   Ehkäpä syynä on Venäjän hallinto, joka laittaisi vaikka piruuttaan placebota sekaan, jotta virus leviäisi uudestaan ja tehokkaammin. Riski tällaiselle on keskimääräistä suurempi. Jokaisesta erästä joutuisi tekemään pistokokeita ja huonolla tuurilla ei osuisi kohdalle yksikään. Paljastuminenkin olisi Venäjän hallinnon mielestä salaliitto/CIA/jenkit, jne. syytä.

   Nyt kun itse Sputnik on testattu riippumattomasti, ehkä myös Putin uskaltaa sen ottaa :D

  • Anonyymi

   Virustutkimuksella on Venäjällä pitkät perinteet ja tämä venäläisen kehittämä Sputnik V-koronarokote on siitä hyvä todiste; se on hyvin suunniteltu. Siinä rokotteessa ohje koronaviruksen piikkiproteiinin tuotosta viedään solujen sisään kantajaviruksen avulla. Näin elimistö luo immuunivasteen piikkiproteiinille, mutta samalla se elimistö kyllä luo immuunivasteen myös kantajaviruksena käytetylle adenovirukselle. Kun tehosterokote annetaan käyttämällä samaa kantajavirusta, siihen kohdistuva puolustusreaktio huonontaa tehosterokotuksen vaikutusta. Venäläiset ovat ratkaisseet tämän ongelman Sputnik V-rokotteessa loistavasti; sen hienous on se, että käytetään kahta erilaista kantajavirusta; ensimmäisessä rokotteesta yhdenlaista adenovirusta ja tehosterokotteessa toisenlaista adenovirusta. Näin ohje puolustautua piikkiproteiinilta [koronavirukselta] viedään solujen sisään eri viruksilla, jolloin immuunivastetta kantajavirukselle ei tule ja rokotteen teho on näin parempi. Siksi ei olekaan erityisen yllättävää, että Sputnikissa on hyvä suojateho, arvostetun lääketieteellisen Lancet-julkaisun mukaan 91,6-prosenttisen tehokas.

   Euroopan unionin maista Unkari on hyväksynyt venäläisvalmisteisen Sputnik V-koronarokotteen käytön, miksei Suomi?

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007781666.html

   https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext?utm_campaign=tlcoronavirus21&utm_source=twitter&utm_medium=social

  • Anonyymi

   Hallituksen suosio romahtaa, jos korona saadaan kuriin!

   • Anonyymi

    Venäläisen kehittämä Sputnik V-koronarokote on teholtaan parempi kuin AstraZenecan ”kansanrokote”. Molemmat rokotteet ovat toimintatavoiltaan samanlaisia, näissä rokotteissa adenovirus toimii vektorina eli kuljettimena.
    Aiemmin myyntiluvan saaneet Pfizerin ja Modernan koronarokotteet perustuvat niin sanotun lähetti-rna:n käyttöön. Lähetti-rna on pieni pätkä koronaviruksen genomia, joka pakataan nanokapseliin ja ruiskutetaan elimistöön. Geeninpätkä ohjaa solun valmistamaan koronaviruksen piikkiproteiinia, joka laukaisee immuunipuolustuksen.
    Venäjällä virustutkimus on korkeatasoista ja sitähän se tietysti on Yhdysvalloissakin.


  • Anonyymi

   Yksi hyvä syy on että tätä ei ole tarpeeksi testattu kuten WHO sanoo.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   674
   6557
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   5044