Aihe

Minipillereiden ja hormonikierukan ero?

Anonyymi

Osaisiko joku kertoa mitä eroa on minipillereillä ja hormonikierukalla muuta kun käyttötapa?
Olen miettinyt jomman kumman aloittamista/ottoa. Enemmänkin mietin sivuvaikutuksia ovatko samanlaisia vai poikeavatko miten toisistaan.
Toki kaikki kokevat sivuvaikutukset erilaisina mutta jos olet itse vaikka vaihtanut toisesta toiseen niin oletko huomannut mitään eroa?

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Moiksu. Minipillereissä ja kierukassa tosiaan vaikuttava aine sama eli keltarauhashormoni. Pitoisuus veressä kuitenkin vaihtelee, sillä kierukka vaikuttaa ns suoraa systeemisesti kehoon (on jo kehon sisällä) kun taas pillerit suun kautta otettavana käy läpi kehon metabolian ja matkaa suolistossa.
   Molemmissa haittoina on vuoto-ongelmat eli tiputtelua ja että menkat saattaa tulla omia aikojaan. Mutta parhaassa tapauksessa molemmat voivat myös tasoittaa kierron tai jättää menkat kokonaan pois. Kierukassa on mahdollisena haittana munasarjakystien muodostuminen, ovat yleensä harmittomia mutta saattavat ilmaantuessaan aiheuttaa kipua ja vuoro-ongelmia. Kierukassa plussana toki huolettomuus ja pitkäaikaisuus. Pillereissä taas tarvii muistaa ottaa tiettyyn kellonaikaan. Itse en näitä ole vaihdellut keskenään, mutta työskentelen äitiysneuvolassa joten sen kautta hieman osaan sanoa.

  • Anonyymi

   Kierukasta ei ole kokemusta mutta mulla minipillerit lopettu kuukautiset ja olen käyttänyt noin 10 vuotta.Joskus voi tulla vuotoa pari päivää mutta kuuluu minipillereihin.Esim viimeksi tuli vuotoa 9 kuukautta sitten.Mutta yksilöllistä on lisääntyykö vuoto vai väheneekö.Vaikka itse en seksiä harrasta niin musta on kiva ettei tule vuotoa.Ja sekin on normaalia.Ainakin cerazetessa on hyvä että siinä pitää unohduksesta kulua yli 12 tuntia ennen kuin ehkäisyteho heikkenee.Ite en ole unohtanut pilleriä 10 vuoden aikana kuin yhden kerran.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   7912
  2. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   20
   3735