Aihe

Joko tekoäly on ottanut vallan?

Anonyymi

Kun katselee viimeaikaisia uutisia, on mieleen hiipinyt epäilys että jokin superäly jolla on ihmisvihamielinen agenda ohjaa Maailman toimintaa. Facebookin, Twitterin ym. Moderointia ohjaa jo algometrit, mutta onko oppiva tekoäly jo se joka todellisuudessa tekee myös päätökset? Onko niin että superälykäs ohjaa myös politiikan suuntaa?
Tekoälyllä ei varmasti ole mitään empatiaa ihmisiä kohtaan.
Nyt joku nörtti selittää varmasti että ihmiset ohjelmoivat koneet ja niitä käytetään vain apuna päätöksenteossa.
Entä jos koneet ovat jo ylittäneet tuon horisontin? Entä jos niiden toiminta on niin älykästä että emme edes huomaa kun meitä manipuloidaan?
Tämä hiipii väkisin mieleen kun seuraa uutisia koronahysteriasta, USA:n vaaleista ja Venäjän mellakoista. Mikään noista ei vaikuta siltä mitä ne ovat todellisuudessa. Valtamediaan ei kannata uskoa. Kun luin tämän päivän Iltasanomia, minulle tuli fyysisesti huono olo, niin läpinäkyvää agendajournalismia - Pizzagate oli muka vain 'salaliittolaisten' horinaa, piensijoittajat (jotka yrittävät estää suursijoittajia rikastumasta) idiootteja jotka joutaisivat vankilaan, Venäjän mielenosoittajat 'vapaustaistelijoita' jne.
Mistä Suomen valtamedia ottaa käskynsä? Hybriditutkimuslaitokseltako, vain mikä se diplomaattistatuksen takana piileksivä tiedustelukeskus on Helsingissä?
Ihmiskuntaa siis uhkaa teknologia ja se ilmeisesti tulee olemaan meidän lajimme lopettaja kuten meteoriitti tappoi dinosaurukset.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

    Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
    Kotimaiset julkkisjuorut
    65
    8040
   2. Matti Silmu :(

    Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
    Yölintu
    20
    3756