Aihe

Brexitin ihanuus paljastuu pätkittäin!

Anonyymi

BRITANNIAN pääministeri Boris Johnson on vaatinut EU:lta ”nopeita toimia” jännitteiden lieventämiseksi Pohjois-Irlannissa, kertoo Britannian yleisradio BBC.

Tavaraliikenteen tarkastukset Pohjois-Irlannin satamissa keskeytettiin tiistaina, koska satamatyöntekijöitä oli uhattu. EU-komissio ilmoitti eilen, että se on kehottanut työntekijöitä lopettamaan työskentelyn väliaikaisesti turvallisuushuolien vuoksi.

Britannian hallitus kirjelmöi keskiviikon vastaisena yönä EU-komissiolle ja pyysi väliaikaisesti kevennyksiä tarkastuksiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

BBC:n mukaan Britannia pyytää armonajan pidentämistä kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen eli 2023 asti, jotta brexit-sopimuksen vaikutukset Pohjois-Irlannille olisivat mahdollisimman vähäiset.

POHJOIS-IRLANNIN satamissa on otettu käyttöön tavaraliikenteen tarkastuksia sen jälkeen kun Britannia irtautui EU:sta lopullisesti siirtymäajan päätyttyä vuodenvaihteessa.

Sopimuksen mukaan Britanniasta Pohjois-Irlantiin menevät hyödykkeet tarkistetaan ja tulliselvitetään, koska Pohjois-Irlannilla on maaraja Irlannin kanssa.

Irlanti kuuluu EU:hun ja Pohjois-Irlanti Britanniaan, mutta niiden välisen rajan avoimuus on taattu vuoden 1998 sopimuksessa rauhan säilyttämiseksi Pohjois-Irlannissa.

Käytännössä tarkastukset ovat johtaneet tavaraliikenteen viivästyksiin ja joissakin tapauksissa myös Britanniasta tuotavien päivittäistavaroiden kaupan keskeytyksiin.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siinä on taas todistus brexitin kuvitellusta ihanuudesta.
   Mikä se hyöty tästäkin touhusta on aiempaan verrattuna?

   • Anonyymi

    Kyse on arvovalinnoista.

    Jos raha on kaikki kaikessa, niin sitten varmaankin kannattaa olla osa EU:a (Saksaa).

    Jos taas arvostaa itsenäisyyttä j demokratiaa enemmän kuin rahaa, niin ei kannata olla osa EU:a (Saksaa).


  • Anonyymi

   Pian salakuljetus alkaa kukoistaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   11280
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   164
   4571