Aihe

Aivan huippua! Ruotsalaiskunta näytti kuinka mamut saadaan töihin

Anonyymi

(eli turvapaikkaturistit)

Sandviken on pieni 23 000 asukkaan kaupunki, jossa ulkomaalaissyntyisten henkilöiden työttömyys on ollut Ruotsin kärkikastia. Kunnanisät käärivät hihat ja kuntaan saatiin 415 uutta työpaikkaa.

No asiahan ei tietenkään ole niin, että kolmansista maista tulleet rakettitutkijat olisivat yhtäkkiä löytäneet raketteja tutkittavaksi, kyse oli yksinkertainen kikka kakkonen: nämä 415 työtöntä otettiin kunnan palkkalistoille. Homma taas rahoitetaan täysin kokonaan valtion apurahalla.

Eikä nämä työt vaadi älykkyyttä, eikä muutenkaan osaamista. Muutama esimerkki.

– Kunnan kirjastoon palkattiin muutama henkilö virkailijaksi. Yksi toimii kirjaston aulassa jonkinlaisena vahtimestari-portsarina. Toimeenkuvaan kuuluu tervehtiä sisäätulijoita ja ulosmenijöitä, talvella lumen putsaaminen portailta luudalla, kesäisin irtolehdistä.

– Muutamalle henkilölle kehitettiin työtä ”kolapartiosta” kiinteistönhoito-osastolta. Kolapartio haravoi syksyllä lehtiä perinteiseen tapaan haravalla. Kun lehdet oli haravoitu, niin kolapartio vetäytyi taukotupaan säätämään kolien auraskulmia ja odottamaan lunta. Nyt kun lunta on tullut, niin kolapartio on täydessä työn touhussa kolaamassa kunnantalon pihaa. Joka tähän asti on vetäisty traktorilla viidessä minuutissa puhtaaksi.

– Puisto-osastolle saatiin monta uutta upeaa työpaikkaa. On oma penkkiporukka, joka kiertää putsaamassa kunnan puistoissa olevat istumapenkit; ruuvit kiristetään, vesi kuivataan ja sen sellaista. Talvisin lapioidaan lunta.

– Myös kunnantalolle saatiin uusia aivan mahtavia työpaikkoja. Esimerkiksi yhdelle henkilölle keksittiin leimaajan virka. Leimaaja istuu huoneessaan ja lyö kunnan leiman papereihin, joihin leima tarvitaan.

- Sairaaloihin ja terkkareihin palkattiin hissivahteja jne.

Aivan mahtavaa!

17

69

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Otetaanko täällä mallia?

   • Anonyymi

    Ohisalo jo kuumana.


  • Anonyymi

   Näin minäkin tekisin, tosin runsasta tukipottia voisi karsia. Heikotusta, lumitöitä, lehtien haravointia riittää kaikille tunkeutuneille vastapaoksi anteliaalle sosiaaliturvalle. Jos ei duuni kelpaa, painu vittuun..

   • Anonyymi

    kaikki tietyötkin ja ojankaivuut tehtiin ennen lapioilla miestyönä siitä mallia


  • Anonyymi

   Uskomatonta touhua.

  • Anonyymi

   Huoltosuhteen paikkaajia 😂

   • Anonyymi

    Heti kun Viro vapautui Venäjästä. Kävimme tallinnassa. Ihmeteltiin kun kun ukot nurmikentältä lapiovat joukolla traktorin peräkärryyn lumia. Joka ei ollut kenenkään tiellä. Huvittavan näköistä oli !


  • Anonyymi

   Ohisalo varmaan innostuisi tuosta.

  • Anonyymi

   Toi on paha, homma kuin neukkulassa aikanaan.

   • Anonyymi

    Ohisalo haluaa kaikille karkoituspäätöksen saaneille tämänkin palvelun.


  • Anonyymi

   Ottavatko huomioon sen ongelman, että osa noista henkilöistä ei ole luotettavia eli heidän läsnäolonsa voi aiheuttaa julkisissa tiloissa asioiville turvallisuusuhkaa?

   • Anonyymi

    Muslimithan siinä kyseessä on pääosin.


  • Anonyymi

   Onhan tässä mahdollisuus vanhaan tuttuun järjestelyyn. Perustetaan kaksi työporukkaa. Toinen eli niistä pienempi rikkoo ikkunoita ja se suurempi sitten korjaa ikkunoita. Työllisyys on taattu ja samalla saadaan ikkunatkin vaihdettua uudempiin.

   • Anonyymi

    Tehokkaampaa olisi tietysti palkata niitä tuhoamaan autoja.

    Saataisiin Suomen autokanta uudistumaan. No, tosin Ruotsissahan tämäkin on jo toteutettu.


  • Anonyymi

   Muistuttaa tosiaan jo vanhan neukkulan touhuja.

  • Anonyymi

   Ruotsi on täysin lirissä musujensa kanssa.

  • Anonyymi

   Ja riikit maksaa......maksaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   13315
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   5035