Aihe

Onnellisuus ja terveys löytyi työttömydyestä

Anonyymi

Se onniin totta. Sitä ei huomaakaan kun silmät sumussa juoksee työn ja kdoin väliä, siinä välissä pitäs tehdämuutakin, hiota koti, lapset ja kaupat pyykit... ei onnistu.

Kun jäin kotiin vuosi sitten, niin terveysteni on huippuluokkaa, ei ole vaivannut mitkään kolotukset eikä flunssat, koronasta puhumattakaan. Onnellisuus ja jaksaminen löytyivät myös, nyt jakaa perheen kanssa reissata ja viettää aikaa ja koti on aina puhdat ja puhtaat vaatteet kaapissa.

Töissä ollessa näin ei ollut. Kotia ei ehtinyt koskaan siivoomaan, ja likasia vaatteita lojui jokapaikassa ja ei koskaan ollut puhtaita vaatteita. Niitä sitten rätillä hinkattiin puhtaiski tahrat pois tai pestiin nyrkkipyykkiä lavuaarissa. Kamalaa.

Nyt koti kiiltää että aurinkolasit pitää olla päässä kun kotia katsoo. Onnellisempia ei voida olla kuin nyt ja teveritä. Työttömyys sen aikaan sai. Kiitos että ymmärsimme tehdä itsemme työttömiksi.

13

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vapaus tehdä mitä itse haluaa ja kokee tärkeäksi, on ensisijainen onnellisuuden tae.

  • Anonyymi

   Kunhan vaan muistat sitten juosta ihan kunnon vuoksi, ettei kunto rappeudu.
   Se käy yllättävän nopeasti.

   • Anonyymi

    En juokse, en ulkoile talvisin. Keäsllä olen paljon ulkona. Mulla on hyvä kunto ollut 16 v vaikka olenkin työtön, varmasti sen vuoksi että ei tarvi istua paikallaan koko pivää. eikä raataa orjana.

    Kovin nopeasti ei ole mun kunto ainakaan rapissut, kun miettii miten työttömyys vuosia, no eipä se kunto siitä rapaudu vaikka työtön olisit, se rapautuu siitä jos valittaa kaiken aikaa ja orjailee.


  • Anonyymi

   Pääsen näillä minuuteilla kortistoon 12 kk määräaikatyöstä.

   NYT NAUTITAAN ja ITKEN ILOSTA!

   Työnteko vei yöunet, stressaa, sai painon nousemaan. Ei ollut järkevä timmin pitkäaikaistyöttömän mennä töihin, kun stressin kautta yöunet meni ja painoa nousi. Ja millä palkalla, se lisäraha mikä tuli meni ihan suoraan työssäkäyntikuluihin.

   Tyhmä tekee töitä ja viisas pääsee vähemmällä.

   OLEN ONNELLINEN, ihan kohta astun työpaikkani ovesta...

   VIIMEISEN KERRAN!!!

   • Anonyymi

    Tervetuloa meidän oman elämän herroiksi ja rouviksi, tänne kastiin ja onnelliseen elämään!


  • Anonyymi

   Minulla oli vaarallinen välivaihe. Jäätyäni lopullisesti työttömäksi aloitin 3:n vuoden mittaisen, viimeistään puolelta päivin alkavan ryyppyputken.
   Työelämässä rapautunut kunto ja terveys alkoi lähenemään kriittistä rajaa.
   Elintapojen muutos paransi kaiken. Oman terveyden ja kunnon hoitamisessa ei ollut mitään esteitä.
   Aikaa rajattomasti, ei stressiä ja rahaa riittävästi vaatimattomiin tarpeisiin.
   Kun ei alkoile, ei tupakoi eikä pubiloi niin varsin vähällä pystyy elämään tyydyttävää elämää.

  • Anonyymi

   Nyt varsinkin on onnellinen olo kun on talvi, eikä tarvi mennä tuonne ulos ollenkaan ellei taho ja ellei ole pakko. NIIIN ONNNEllinen kuin olla voi. Sisällä lämpimässä. Olisi kauheeta lähtä väsyneenä ulos sillon se ylmä iskee pahati kun on väsynyt ja pahlla tuulella.

   Nyt kun on kotona niin ei voi asiat paremmin olla. Tiistaina on taas rahakas päivä tulee anssi tilille, vaikkei oo entisiäkään tuhlannu, ei ole voinu kun ei voi mennä ulos. Senkun pitsaa ja ruokakassin tilaa ovelle. Ihanaaa

  • Anonyymi

   Mitä ihmeen kirjoitusta tuo on kun käy töissä niin kotona sillon paskasta ja vaatteet hujanhajan, käyttäkää järkeä että ette sotke. Jos valmistaa ruokaan niin tiskaa astiat heti ja pyyhkii pöydän samantien. Kuvastaa hyvin ihmisiä paskoissaan. Rautalankaa monen ihmisen toimintoihin tarvis opastuksena. Mikä raskas työ se on laittaa pyykkikone pyöriin. Kerran viikossa vaikka lauantaina siivouspäivä.

   • Anonyymi

    Eihän sitä jaksa jos käy pakkotöissä. Siksi en hae mihinkään kun ei sitä jaksa enää töiden jälkeen muuta kun nukkua. Mikään ei kiinnosta eikä mitään jaksa.

    Jos pyykit saa koneeseen niin ei niitä enää jaksa pois sieltä ottaa, on jo nukahtanu ennenkuin se pysähtyy, sinne hometuisi jos laittaisi. Parempi pyyhkästä paperilla liat pois jos jaksaa tai mennä likasissa vatteissa. Kun olin töissä en pessy pyykkiä kun kerran vuodessa.
    Nyt viikottain tai joka toinen viikko. Nyt on puhdasta kun olen kotona.

    Kuka siivoo vapaapäinänä, ei kukaan. Sillon nukutaan.


  • Anonyymi

   No jo on aneemista.

  • Anonyymi

   Jotenkin tuo kodin hoito on niin pikkujuttu ja automaattista, ettei sitä edes huomaa, kun hujauttaa sen työpäivän jälkeen kuntoon. Tietty kerran viikossa vedetään vähän paremmin imuroidaan ja mopataan joka toinen viikko. Päivittäiset siivousjutut ja ruuanlaitot, pyykit ja askareet on vain muutaman minuutin juttuja, kun ne osaa vetää järjestelmällisesti muutaman minuutin askareina nippuun. Ja pakko ei ole arkena olla priimaa, kunhan on maha täys, tiskit tiskattu ja huomisen työpäivän tarpeetkin menee läjään jossain kohtaa iltaa.
   Mutta nyt työttömänä, lapset osaa jo itse valita vaatteensa ja väsätä välipalansa. Kotona ei tarvi tehdä enään paljoa mitään, kun kakarat ei ole enää taaperoikäisiä.
   Hajoaa pää, ulos on päästävä ja vaikka kolattava salaa lunta, jos ei muuta keksi. Tietenkin me ihmiset ollaan erilaisia. Siinä missä joku toinen juoksee turhaan pyykkitelineellä 10 kertaa kantaa toinen telineellisen siistissä nipussa kahdella kululla kaappiin. Ja ruokaakin me tykätään kaikki syödä vähän eritavalla valmistettuna.
   Töihin pääsy ois kivaa, selkä paskanakin, ennenkuin kotona vailla isompia tekemisiä. Kun ulos on päästävä.

  • Anonyymi

   Lähipiirissä niin moni ukkelikin tekee ruokia ettei naisen harteille jää kaikki hommat. Yksinasuvia on paljon niin eipä ihmeellisiä kotitöitä edes tarvi tehdä.

   • Anonyymi

    Meinaat siis ettei yksinäinen tarvi ruokaa, ei siivousta, ei pyykkäystä ei mitään, mut jos on kaksi niin sitten heti tarvii?

    Samanalainen ihminen se on yksinäinen kuin muutkin. Aika jännä ajatus sulla, ettei yki ihminen tarvi mitään.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   376
   8704
  2. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   8211
  3. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   382
   6325
  4. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   243
   4231
  5. Korona-altistuminen joogasalilla ja puutteelliset tiedot

   "Ylilääkäri Jarno Rieppo kertoo, että tartuntaketjujen jäljitys on kesken eikä kaikkia mahdollisesti altistuneita ole vielä tavoitettu puutteellisten
   Iisalmi
   93
   2537