Aihe

Evankeliumin järjettömyys

Anonyymi

Olemme oppineet Raamatusta jo sen, että sielujen pelastumiselle on erilaiset ehdot eri aikakausina ja eri ihmisryhmille. Ne, jotka ovat kuulleet evankeliumin, ovat eri asemassa kuin ne, jotka eivät ole sitä kuulleet. Jälkimmäiset voivat pelastua ihan vain olemalla hyviä ihmisiä ja noudattamalla rakkauden käskyä. (Matt 12:33-37; Room 2:11-29) Evankeliumin kuulleiden on sitten pakko pitää totena kuulemansa ”hullutus”, jos mielivät pelastua.

Raamatun jumala on väärämielinen ja puolueellinen tuomioissaan ja jakaessaan armoa. Hän on valinnut Israelin kansan ja ilmoittanut itsensä sen profeetoille, mutta ei ole puhunut pakanoille mitään. Sen sijaan hän on surmannut surutta pakanat, koska nämä eivät ole uskoneet häntä ja totelleet hänen käskyjään. Tai siksi, että he ovat palvelleet epäjumalia. Mitä muuta he olisivat voineetkaan palvella, kun Jumala oli hiljaa eikä ilmestynyt heille?

Kaikki ne ovat eri asemassa muihin nähden, joille Jumala on ilmestynyt ja puhunut selvästi. Nämä profeetat, Jeesus ja apostolit tiesivät sen, että Jumala on olemassa ja mitä hän tahtoo. Muiden pitää uskoa se heidän todistuksensa sanan kautta. Tämä asettaa profeetat, Jeesuksen ja apostolit eri asemaan kuin muut ihmiset. Apostolit eivät itse edes uskoneet Jumalan herättäneen Jeesusta kuolleista ennen kuin näkivät hänet sen jälkeen. Mikä oikeus Jumalalla on vaatia muita pitämään totena evankeliumi, kun hänen lähimmät opetuslapsetkaan eivät sitä totena pitäneet ja pelastuivat silti ”näkemisen kautta”?

Jos evankeliumin totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin miksi Jumala on lähettänyt taitamattomat ja yksinkertaiset ihmiset sitä julistamaan? Miksi hän ei lähettänyt voimallisia enkeleitä tai julistanut sitä itse taivaasta selvällä äänellä? Jos evankeliumin totena pitäminen olisi pelastumisen ehto ja Jumala olisi oikeamielinen tuomitessaan, niin hänen pitäisi todistaa Jeesuksen kuolleista herättämisestä tavalla, joka ei herätä epäilyksiä ja voidaan varmentaa objektiivisesti. Nyt sen uskominen on jätetty kokonaan epämääräisten silminnäkijöiden havaintojen ja siitä tehtyjen muistiinpanojen varaan. Nämä evankeliumit kirjoitettiin kaiken lisäksi yli 20 vuotta itse tapahtumien jälkeen.

Paavali on apostoleista viimeinen, joka sanoi nähneensä ylösnousseen Jeesuksen. Hän poikkeaa muista apostoleista siten, että näki kirkastetun Herran. Muut näkivät Jeesuksen lihaa ja luuta olevassa muodossa, joka muistutti ihan tavallista ihmistä, mutta oli ”toisen muotoinen” eli hieman eri näköinen kuin se Jeesus, jonka nämä olivat tunteneet ennen hänen kuolemaansa ristillä. Opetuslapset kuitenkin uskoivat tämän henkilön olevan se sama Nasaretilainen rakentajan poika, kun näkivät hänen haavansa ja koskettelivat hänen ruumistaan. Sitten he söivät kalaa ja joivat oletettavasti myös viiniä Herran kanssa, mikä kertoo Jeesuksen olleen ruumiillisessa muodossa elävä, sen sijaan, että hän olisi ollut ”henki” (aave, kummitus, pelkkä ilmestys tai hallusinaatio).

145

206

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos sitä taivaaseen halutaan niin ei ole muuta vaihtoehtoa kun tulla uskoon.

   • Anonyymi

    Täysin turha kommentti taas.


   • Anonyymi

    Aloittaja neuvoo maailmankaikkeuden suurinta viisautta. Haukut myös Hänen ehdottoman oikeuden mukaisia rangaistuksia. Et ilmeisesti näe, kuinka veden paisumus on hyödyttänyt ihmiskuntaa, koska läpeensä paatuneet ihmiset pyyhkäistiin pois, koska he eivät totelleet Jumalan hyviä neuvoja, vaan hylkäsivät ne ja antautuivat palvomaan saatanaa, jolloin Jumala kunnioitti heidän tahtoaan ja vetäytyi pois. Sodoman ja Gomorran, kävi samoin. Tuhatvuotisen valtakunnan lopulla päästetään saatana irti. Se lähtee keräämään sotajoukkoja ympäri maapalloa. Se kerää kaltaisianne, omanedun tavoittelijoita ja lähtee Jeesusta ja Hänen pyhiänsä vastaan miljoonien kokoisella joukolla, tehdäkseen lopullisesti selvää Jeesuksesta. Mutta Jeesus tuhoaa tulella koko sotajoukon, sekunnissa. Näin hyvä voittaa lopullisesti. Tämän jälkeen, seuraa viimeinen tuomio. Kumman sinä haluaisit voittavan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aloittaja neuvoo maailmankaikkeuden suurinta viisautta. Haukut myös Hänen ehdottoman oikeuden mukaisia rangaistuksia. Et ilmeisesti näe, kuinka veden paisumus on hyödyttänyt ihmiskuntaa, koska läpeensä paatuneet ihmiset pyyhkäistiin pois, koska he eivät totelleet Jumalan hyviä neuvoja, vaan hylkäsivät ne ja antautuivat palvomaan saatanaa, jolloin Jumala kunnioitti heidän tahtoaan ja vetäytyi pois. Sodoman ja Gomorran, kävi samoin. Tuhatvuotisen valtakunnan lopulla päästetään saatana irti. Se lähtee keräämään sotajoukkoja ympäri maapalloa. Se kerää kaltaisianne, omanedun tavoittelijoita ja lähtee Jeesusta ja Hänen pyhiänsä vastaan miljoonien kokoisella joukolla, tehdäkseen lopullisesti selvää Jeesuksesta. Mutta Jeesus tuhoaa tulella koko sotajoukon, sekunnissa. Näin hyvä voittaa lopullisesti. Tämän jälkeen, seuraa viimeinen tuomio. Kumman sinä haluaisit voittavan?

    Julistat vain suu vaahdossa omia perättömiä uskomuksiasi. Pelkkiä tyhjiä sanoja, ei päätä eikä häntää.


  • Kiitos aloittajalle.
   Huomaan, että kirjoituksesi on inhimilinen, ihmisen kriittisten päätemien ohjaamana tehty.
   Jumala ajatukset ovat niin kaukana meidän ajatuksistamme, kuin taivas on maasta. Jumala ilmoittaa itsensä meille jokaiselle Totuudessa, Rakkaudessa ja Tiellä jolla Hän ohjaa meitä.

   Jumalan toiminta on täydellistä Rakautta. Hän ei ole jättänyt mitään sattuman varaan. Ketään Hän ei jätä huolimattomasti ulkopuolelle asuinpaikan, - aikakauden, eikä mistään muustakaan ihmsestä riippumattomasta syystä.

   On paljon tärkeitä tekiöitä, joita Jumala on ihmiselle antanut, että ihmnen ymmärtää toimia Jumalan tahdon mukaisesti jokaisessa maailman paikassa ja kaikkina aikakausina. Esim. omatunto, rakkaus, luonto ja paljon muuta sellaista, mitä me ei ymmärretä jymalan puheeksi. Kaikkia näitä ihminen voi käyttää oikein tai vääntää vääräksi oman itsekyyden mukaan, joista kaikista on seuraamuksensa ja opetuksensa.

   Evankeliumin Jumala antoi ihmisille ilosanomana Jumalan Pojan sntymänä ihmisesi ja elävän täydellisesti Jumalan tahdon mukaisesti. Mutta kärsien sen rangaistuksen, mlkä kuuluu Jumalan tahdon rikkomuksesta. Tämä sovitettu tuomio on vapaa sovitus, jonka Jumala antaa kaikille niille jotka ottavat sen vastaan ja hyväksyvät Jumalan tahdon elämässän.
   Tämä sovitus on suoritettu kaikkien ihmisen puolesta, asuivat he milloin tahansa js missä tahansa.

   Tämä aihe on tärkeä ja koko elämän mittainen oppiminen ja kasvaminen.
   Seuraan tätä aihetta mahdollisuuksieni mukaan.

   • Anonyymi

    Onko se rakkautta, kun Jumala tappaa viattomia ihmisiä sen vuoksi, että yksi ihminen (Aatami) "teki syntiä"?

    Sääti kuoleman rangaistukseksi kaikille Aatamin jälkeläisille ja langetti hirveät kiroutkset, joiden vuoksi viattomat ihmiset joutuvat kärsimään.

    On luonut ihmisille myrkyllisiä eliöitä, tappavia petoja, loisia ja säätää luonnonilmiöt, niin että ihmiset loukkaantuvat ja kuolevat niissä (maanjäristykset, tsunamit, maanvyörymät, tulvat, tulivuorenpurkaukset, meteorien iskut, hirmumyrskyt, kuivuus, kylmyys, jne.)

    On tappanut itse surutta pakanat, kun katui tehneensä ihmisen (tulvakertomus).

    On tappanut Sodoman ja Gomorran ja muut lakeuden kaupungit pudottamalla kuumia kiviä (meteoreita) heidän niskaansa.

    On käskenyt tappaa Israelin viholliskansat imettäviä äitejä, lapsia ja vanhuksia myöten (kansanmurhat).

    On itse tappanut Israelin vihollisia pudottelemalla kiviä taivaasta heidän päälleen ja muilla tavoin.

    On tappanut Israelin kansaa, kun itse käski Daavidin laskea Israelin luvun ja piti sitä laskutoimitusta syntinä.

    On tappanut Egyptin esikoiset ilman armoa.

    On käskenyt tappaa mitättömistä syistä Israelin kansalaisia. Jos joku kerää puita tai sytyttää tulen, niin nirri pois. Jos joku kiroaa tai lyö vanhempiaan, niin henki pois. Jos joku palvelee epäjumalia, niin henki pois. Jos joku tekee aviorikoksen, niin henki pois. Mutta kun Salomo ja Daavid tekivät näitä syntejä, niin heitä ei saanutkaan tappaa. Reilua?

    Tappaisitko itse, jos joku tulisi sanomaan, että Jumala käskee tappaa typeristä syistä? Jos vaikka oma poikasi on juomari ja irstailija, niin veisitkö hänet kylän vanhinten eteen tuomittavaksi ja kivitettäväksi kuoliaaksi?

    Olisitko totellut "Jumalaa", kun tämä antoi tuollaisia käskyjä "ihmisten suun kautta"?

    Vai olsitko epäillyt, että "Hei, ei hyvä ja rakastava Isä voi käskeä tappamaan tuollaisista syistä, eikä hän itsekään voi tappaa ilman oikeutettua syytä!"

    Etkö tajua, että sinua on petetty seurakunnassa. Sinulle on opetettu sellainen kuva Jumalasta, joka ei vastaa Raamatun antamaa kuvaa. Kun luet Raamattua- jos luet- niin huomaat, että Jumala on siellä erilainen kuin se Jumala, johon uskot. Raamatun jumala on väärämielinen ja paha: hirviömäinen sadisti, joka murhaa ilman mitään pätevää syytä ja kohtelee ihmisiä eri arvoisesti.

    Mooseksen monet käskyt ovat huonoja käskyjä ja samoin Jumalan monet teot Raamatussa. Niitä ei pidä noudattaa milloinkaan ja Jumalan teot tulee tuomita pahoina, jos oma oikeustaju on parempi kuin Raamatun kirjoittajilla. Onko vai ei? Oletko yhtä paha kuin Raamatun kirjoittajat? Huomaa, että Raamatun kirjoitukset ovat ihmisten sanaa ja käskyt ovat ihmisten käskyjä. Jumalalla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa, jos sattuisi olemaan olemassa, tai sitten Jumala tosiaan on paha. Palveletko siis pahaa Jumalaa?


   • Anonyymi

    Jos evankeliumin tai Jumalan olemassa olon totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin etkö pidä omituisena sitä, että Jumala on hiljaa ja piileksii, niin että vilpittömät ja objektiiviset etsijät eivät häntä löydä?

    Miksi Jumala lähetti opetuksesta osattomat ihmiset "todistamaan Jeesuksesta" sen sijaan, että olisi itse ilmoittanut taivaasta tämän olevan hänen rakas poikansa, jota tulee totella?

    Etkö ihmettele sitä, että muut noiden sanojen kuulijat luulivat ukkosen jyrisseen, mutta valitut opetuslapset saivat selvää sanoista? (Jeesuksen kasteen jälkeiset sanat evankeliumeissa)

    Jos Jumala tahtoisi pelastaa kaikki ihmiset sen kautta, että nämä uskovat hänen olevan olemassa ja että hän on herättänyt kuolleista Jeesuksen, niin miksi hän ei ilmesty kaikille ihmisille ja miksi Jeesus ei näyttäydy kaikille ihmisille?

    Miksi vain "valitut" profeetat ja todistajat ovat nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?

    Näin Raamatussa ihan oikeasti sanotaan. Et sitä ehkä tiedä, mutta totta se on:

    2.Mooseksen kirja:
    24:9 Ja Mooses ja Aaron, Naadab ja Abihu ynnä seitsemänkymmentä Israelin vanhinta nousivat vuorelle.
    24:10 Ja he näkivät Israelin Jumalan; ja hänen jalkainsa alla oli alusta, niinkuin safiirikivistä, kirkas kuin itse taivas.
    24:11 Eikä hän kajonnut kädellänsä israelilaisten valittuihin, ja he katselivat Jumalaa, söivät ja joivat.

    Ei näiden vanhinten tarvinnut uskoa Jumalan olevan olemassa. He näkivät hänet omin silmin. Helppoa se on pitää totena tuollainen asia, kun itse omin silmin näkee, mutta ihan rehellisten ihmisten on nykyään vaikea uskoa Jumalan olevan olemassa, koska hän on hiljaa eikä ilmesty kenellekään. Juttuja kyllä piisaa, mutta ei häntä kukaan ole ihan oikeasti nähnyt - niin kuin ei Jeesustakaan muuten kuin oman mielensä harhoissa ja kuvitelmissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko se rakkautta, kun Jumala tappaa viattomia ihmisiä sen vuoksi, että yksi ihminen (Aatami) "teki syntiä"?

    Sääti kuoleman rangaistukseksi kaikille Aatamin jälkeläisille ja langetti hirveät kiroutkset, joiden vuoksi viattomat ihmiset joutuvat kärsimään.

    On luonut ihmisille myrkyllisiä eliöitä, tappavia petoja, loisia ja säätää luonnonilmiöt, niin että ihmiset loukkaantuvat ja kuolevat niissä (maanjäristykset, tsunamit, maanvyörymät, tulvat, tulivuorenpurkaukset, meteorien iskut, hirmumyrskyt, kuivuus, kylmyys, jne.)

    On tappanut itse surutta pakanat, kun katui tehneensä ihmisen (tulvakertomus).

    On tappanut Sodoman ja Gomorran ja muut lakeuden kaupungit pudottamalla kuumia kiviä (meteoreita) heidän niskaansa.

    On käskenyt tappaa Israelin viholliskansat imettäviä äitejä, lapsia ja vanhuksia myöten (kansanmurhat).

    On itse tappanut Israelin vihollisia pudottelemalla kiviä taivaasta heidän päälleen ja muilla tavoin.

    On tappanut Israelin kansaa, kun itse käski Daavidin laskea Israelin luvun ja piti sitä laskutoimitusta syntinä.

    On tappanut Egyptin esikoiset ilman armoa.

    On käskenyt tappaa mitättömistä syistä Israelin kansalaisia. Jos joku kerää puita tai sytyttää tulen, niin nirri pois. Jos joku kiroaa tai lyö vanhempiaan, niin henki pois. Jos joku palvelee epäjumalia, niin henki pois. Jos joku tekee aviorikoksen, niin henki pois. Mutta kun Salomo ja Daavid tekivät näitä syntejä, niin heitä ei saanutkaan tappaa. Reilua?

    Tappaisitko itse, jos joku tulisi sanomaan, että Jumala käskee tappaa typeristä syistä? Jos vaikka oma poikasi on juomari ja irstailija, niin veisitkö hänet kylän vanhinten eteen tuomittavaksi ja kivitettäväksi kuoliaaksi?

    Olisitko totellut "Jumalaa", kun tämä antoi tuollaisia käskyjä "ihmisten suun kautta"?

    Vai olsitko epäillyt, että "Hei, ei hyvä ja rakastava Isä voi käskeä tappamaan tuollaisista syistä, eikä hän itsekään voi tappaa ilman oikeutettua syytä!"

    Etkö tajua, että sinua on petetty seurakunnassa. Sinulle on opetettu sellainen kuva Jumalasta, joka ei vastaa Raamatun antamaa kuvaa. Kun luet Raamattua- jos luet- niin huomaat, että Jumala on siellä erilainen kuin se Jumala, johon uskot. Raamatun jumala on väärämielinen ja paha: hirviömäinen sadisti, joka murhaa ilman mitään pätevää syytä ja kohtelee ihmisiä eri arvoisesti.

    Mooseksen monet käskyt ovat huonoja käskyjä ja samoin Jumalan monet teot Raamatussa. Niitä ei pidä noudattaa milloinkaan ja Jumalan teot tulee tuomita pahoina, jos oma oikeustaju on parempi kuin Raamatun kirjoittajilla. Onko vai ei? Oletko yhtä paha kuin Raamatun kirjoittajat? Huomaa, että Raamatun kirjoitukset ovat ihmisten sanaa ja käskyt ovat ihmisten käskyjä. Jumalalla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa, jos sattuisi olemaan olemassa, tai sitten Jumala tosiaan on paha. Palveletko siis pahaa Jumalaa?

    Fyysinen kuolema ei ole lopullinenen kuolema, vaan ihmisen sielu ja henki irtaantuu ruumiista ja mene väliaikaiseen paikkaan odottamaan viimeist tuomiota.

    Ma joutui kirotuksi Adamin synnin tähden.
    Gal. 3;
    13. Kristus lunasti meidät vapaiksi lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän puolestamme, sillä on kirjoitettu: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu."
    14. Näin Abrahamin siunaus tulee pakanoiden osaksi Kristuksessa Jeesuksessa, jotta me uskon kautta saisimme luvatun Hengen.
    15. Lupaus ja laki

    2.Piet. 3:
    11. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia teidän tuleekaan olla pyhässä elämässä ja jumalanpelossa
    12. odottaessanne ja jouduttaessanne Jumalan päivän tuloa, tuon päivän, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat.
    13. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.

    ilm.21:
    5. Valtaistuimella istuva sanoi: "-Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi myös: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet."
    6. Vielä hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoiselle lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.
    7. Joka voittaa, perii tämän, ja minä olen oleva hänen Jumalansa ja hän minun poikani.
    8. Mutta pelkurien ja epäuskoisten(19), saastaisten ja murhaajien, haureellisten ja noitien, epäjumalanpalvelijoiden ja kaikkien valehtelijoiden osa on tulisessa, rikkiä palavassa järvessä. Tämä on toinen kuolema."

    Vedenpaisumus. Ei siinä sanota että surutta, päinvastoin
    1.Moos.6:
    5. Mutta Herra näki, että ihmisen pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki hänen sydämensä ajatukset ja taipumukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat.
    6. Silloin Herra katui, että oli tehnyt ihmiset maan päälle, ja hänen sydämensä tuli murheelliseksi.
    7. Herra sanoi: "Minä pyyhin pois maan päältä ihmisen, jonka loin. Minä hävitän ihmiset ja eläimet, myös pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt."
    8. Nooa sai kuitenkin armon Herran silmissä.

    Sodoma ja Gomorra.
    1.Moos, 18:
    20. Herra sanoi: "Koska valitushuuto Sodoman ja Gomorran vuoksi on suuri ja koska niiden synnit ovat hyvin raskaat,
    21. minä lähden alas katsomaan, ovatko niiden asukkaat tehneet kaiken sen, mistä minulle on valitettu, vai eivät. Tahdon tietää sen."
    Lue 1.Moos. luvut 18 ja 19 kokonaan.


   • Välva kirjoitti:

    Fyysinen kuolema ei ole lopullinenen kuolema, vaan ihmisen sielu ja henki irtaantuu ruumiista ja mene väliaikaiseen paikkaan odottamaan viimeist tuomiota.

    Ma joutui kirotuksi Adamin synnin tähden.
    Gal. 3;
    13. Kristus lunasti meidät vapaiksi lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän puolestamme, sillä on kirjoitettu: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu."
    14. Näin Abrahamin siunaus tulee pakanoiden osaksi Kristuksessa Jeesuksessa, jotta me uskon kautta saisimme luvatun Hengen.
    15. Lupaus ja laki

    2.Piet. 3:
    11. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia teidän tuleekaan olla pyhässä elämässä ja jumalanpelossa
    12. odottaessanne ja jouduttaessanne Jumalan päivän tuloa, tuon päivän, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat.
    13. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.

    ilm.21:
    5. Valtaistuimella istuva sanoi: "-Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi myös: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet."
    6. Vielä hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoiselle lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.
    7. Joka voittaa, perii tämän, ja minä olen oleva hänen Jumalansa ja hän minun poikani.
    8. Mutta pelkurien ja epäuskoisten(19), saastaisten ja murhaajien, haureellisten ja noitien, epäjumalanpalvelijoiden ja kaikkien valehtelijoiden osa on tulisessa, rikkiä palavassa järvessä. Tämä on toinen kuolema."

    Vedenpaisumus. Ei siinä sanota että surutta, päinvastoin
    1.Moos.6:
    5. Mutta Herra näki, että ihmisen pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki hänen sydämensä ajatukset ja taipumukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat.
    6. Silloin Herra katui, että oli tehnyt ihmiset maan päälle, ja hänen sydämensä tuli murheelliseksi.
    7. Herra sanoi: "Minä pyyhin pois maan päältä ihmisen, jonka loin. Minä hävitän ihmiset ja eläimet, myös pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt."
    8. Nooa sai kuitenkin armon Herran silmissä.

    Sodoma ja Gomorra.
    1.Moos, 18:
    20. Herra sanoi: "Koska valitushuuto Sodoman ja Gomorran vuoksi on suuri ja koska niiden synnit ovat hyvin raskaat,
    21. minä lähden alas katsomaan, ovatko niiden asukkaat tehneet kaiken sen, mistä minulle on valitettu, vai eivät. Tahdon tietää sen."
    Lue 1.Moos. luvut 18 ja 19 kokonaan.

    Vanha testamentti on vanhan liiton aikaa, jolloin oli voimassa Mooseksen laki.
    Jeesuksen kuoleman jälkeen elämme Uuden testamentin aikaa ja elämme Uudessa liitossa, jonka Jumala teki Jeesuksen Evankeliumin kautta.

    Kysymyslistasi on pitkä, joudun pätkittäin vastaamaan


   • Välva kirjoitti:

    Vanha testamentti on vanhan liiton aikaa, jolloin oli voimassa Mooseksen laki.
    Jeesuksen kuoleman jälkeen elämme Uuden testamentin aikaa ja elämme Uudessa liitossa, jonka Jumala teki Jeesuksen Evankeliumin kautta.

    Kysymyslistasi on pitkä, joudun pätkittäin vastaamaan

    Room. 13:
    8. Veljellinen rakkaus
    Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain.
    9. Sillä käskyt "Älä tee huorin", "Älä tapa"(14), "Älä varasta", "Älä himoitse" ja mikä muu käsky tahansa sisältyvät tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
    10. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Rakkaus on siis lain täyttymys.

    Jaak. 2:
    5. Kuulkaa, rakkaat veljeni! Eikö Jumala ole valinnut niitä, jotka ovat maailman silmissä köyhiä, olemaan rikkaita uskossa ja sen valtakunnan perillisiä, jonka hän on luvannut häntä rakastaville?
    6. Mutta te olette häpäisseet köyhän. Eivätkö juuri rikkaat sorra teitä ja vedä teitä tuomioistuinten eteen?
    7. Eivätkö juuri he pilkkaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?
    8. Jos te noudatatte Raamatun kuninkaallista lakia: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein.
    9. Mutta jos te katsotte henkilöön, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät lainrikkojiksi.
    10. Sillä se, joka pitää koko lain mutta rikkoo yhdessä kohdassa, on syyllinen kaikissa kohdin.
    11. Hän, joka sanoi: "Älä tee huorin", sanoi myös: "Älä tapa." Jos et teekään huorin mutta tapat, olet lainrikkoja.
    12. Puhukaa ja toimikaa niin kuin ne, jotka tuomitaan vapauden lain mukaan.
    13. Tuomio on näet armoton sille, joka ei ole osoittanut laupeutta. Laupeus saa tuomiosta riemuvoiton.


   • Välva kirjoitti:

    Room. 13:
    8. Veljellinen rakkaus
    Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain.
    9. Sillä käskyt "Älä tee huorin", "Älä tapa"(14), "Älä varasta", "Älä himoitse" ja mikä muu käsky tahansa sisältyvät tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
    10. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Rakkaus on siis lain täyttymys.

    Jaak. 2:
    5. Kuulkaa, rakkaat veljeni! Eikö Jumala ole valinnut niitä, jotka ovat maailman silmissä köyhiä, olemaan rikkaita uskossa ja sen valtakunnan perillisiä, jonka hän on luvannut häntä rakastaville?
    6. Mutta te olette häpäisseet köyhän. Eivätkö juuri rikkaat sorra teitä ja vedä teitä tuomioistuinten eteen?
    7. Eivätkö juuri he pilkkaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?
    8. Jos te noudatatte Raamatun kuninkaallista lakia: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein.
    9. Mutta jos te katsotte henkilöön, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät lainrikkojiksi.
    10. Sillä se, joka pitää koko lain mutta rikkoo yhdessä kohdassa, on syyllinen kaikissa kohdin.
    11. Hän, joka sanoi: "Älä tee huorin", sanoi myös: "Älä tapa." Jos et teekään huorin mutta tapat, olet lainrikkoja.
    12. Puhukaa ja toimikaa niin kuin ne, jotka tuomitaan vapauden lain mukaan.
    13. Tuomio on näet armoton sille, joka ei ole osoittanut laupeutta. Laupeus saa tuomiosta riemuvoiton.

    Mooseksen käskyt ovat hyviä, mutta ihminen ei pysty niitä noudattamaan.

    Jeesus noudatti koko lain täydellisesti ja kärsi viattomanan niiden rikkomisesta kuuluvan rangaistuksen. Sen tuomion Jumalan Poika Jeesus kärsi meidän puolestamme ja hän tarjoaa sitä sovitusta meille jokaiselle. Meillä jää valittavaksi , käännymmekö pois synneistämme ja otammeko sovituksen henkilökohtaisesti vastaan.
    Tämän voi vain jokainen itse vapaaehtoisesti sopia Jumalan kanssa. Jumala auttaa kaikessa mitä tarvitset sen tote4utumiseen.

    Sellainen lapsi joka ei vielä ymmärrä tätä, hän on viaton ja Jumalan siunaama, kuten Jeesus ottii lapsen syliinsä ja sinasi häntä. Pieni lapsi on puhdas ja taivaskelpoinen aina.

    Matt. 18:
    2. Niin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen
    3. ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
    4. Joka siis nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
    5. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tämän kaltaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.
    6. Mutta joka viettelee yhdenkin näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sille olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Fyysinen kuolema ei ole lopullinenen kuolema, vaan ihmisen sielu ja henki irtaantuu ruumiista ja mene väliaikaiseen paikkaan odottamaan viimeist tuomiota.

    Ma joutui kirotuksi Adamin synnin tähden.
    Gal. 3;
    13. Kristus lunasti meidät vapaiksi lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän puolestamme, sillä on kirjoitettu: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu."
    14. Näin Abrahamin siunaus tulee pakanoiden osaksi Kristuksessa Jeesuksessa, jotta me uskon kautta saisimme luvatun Hengen.
    15. Lupaus ja laki

    2.Piet. 3:
    11. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia teidän tuleekaan olla pyhässä elämässä ja jumalanpelossa
    12. odottaessanne ja jouduttaessanne Jumalan päivän tuloa, tuon päivän, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat.
    13. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.

    ilm.21:
    5. Valtaistuimella istuva sanoi: "-Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi myös: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet."
    6. Vielä hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoiselle lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.
    7. Joka voittaa, perii tämän, ja minä olen oleva hänen Jumalansa ja hän minun poikani.
    8. Mutta pelkurien ja epäuskoisten(19), saastaisten ja murhaajien, haureellisten ja noitien, epäjumalanpalvelijoiden ja kaikkien valehtelijoiden osa on tulisessa, rikkiä palavassa järvessä. Tämä on toinen kuolema."

    Vedenpaisumus. Ei siinä sanota että surutta, päinvastoin
    1.Moos.6:
    5. Mutta Herra näki, että ihmisen pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki hänen sydämensä ajatukset ja taipumukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat.
    6. Silloin Herra katui, että oli tehnyt ihmiset maan päälle, ja hänen sydämensä tuli murheelliseksi.
    7. Herra sanoi: "Minä pyyhin pois maan päältä ihmisen, jonka loin. Minä hävitän ihmiset ja eläimet, myös pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt."
    8. Nooa sai kuitenkin armon Herran silmissä.

    Sodoma ja Gomorra.
    1.Moos, 18:
    20. Herra sanoi: "Koska valitushuuto Sodoman ja Gomorran vuoksi on suuri ja koska niiden synnit ovat hyvin raskaat,
    21. minä lähden alas katsomaan, ovatko niiden asukkaat tehneet kaiken sen, mistä minulle on valitettu, vai eivät. Tahdon tietää sen."
    Lue 1.Moos. luvut 18 ja 19 kokonaan.

    Jumalan tappamat pakanat joutuivat yleisen kristinuskon tulkinnan mukaan helvettiin.

    Eikö heidän tappaminen ole vielä pahempaa sen vuoksi, että he joutuivat helvettiin?


   • Välva kirjoitti:

    Mooseksen käskyt ovat hyviä, mutta ihminen ei pysty niitä noudattamaan.

    Jeesus noudatti koko lain täydellisesti ja kärsi viattomanan niiden rikkomisesta kuuluvan rangaistuksen. Sen tuomion Jumalan Poika Jeesus kärsi meidän puolestamme ja hän tarjoaa sitä sovitusta meille jokaiselle. Meillä jää valittavaksi , käännymmekö pois synneistämme ja otammeko sovituksen henkilökohtaisesti vastaan.
    Tämän voi vain jokainen itse vapaaehtoisesti sopia Jumalan kanssa. Jumala auttaa kaikessa mitä tarvitset sen tote4utumiseen.

    Sellainen lapsi joka ei vielä ymmärrä tätä, hän on viaton ja Jumalan siunaama, kuten Jeesus ottii lapsen syliinsä ja sinasi häntä. Pieni lapsi on puhdas ja taivaskelpoinen aina.

    Matt. 18:
    2. Niin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen
    3. ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
    4. Joka siis nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
    5. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tämän kaltaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.
    6. Mutta joka viettelee yhdenkin näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sille olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."

    Mooseksen laki ei olekäytössä uuden liiton aikana, eli Jeesuksen kuoleman jälkeisenä aikana.

    Nyt elämme uuden liiton aikaa.

    Lue Jeesuksen pitämä vuorisaarna
    Matteuksen evankeliumi luvut 5,6 ja 7


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Vanha testamentti on vanhan liiton aikaa, jolloin oli voimassa Mooseksen laki.
    Jeesuksen kuoleman jälkeen elämme Uuden testamentin aikaa ja elämme Uudessa liitossa, jonka Jumala teki Jeesuksen Evankeliumin kautta.

    Kysymyslistasi on pitkä, joudun pätkittäin vastaamaan

    On ihan sama mitä historiallista aikakautta on eletty tai eletään. Raamatun jumalan ja Mooseksen lain "huonot" käskyt ovat huonoja kaikkina aikoina. Ei se tee tappamista yhtään paremmaksi asiaksi, että eletään jotakin tiettyä historiallista aikakautta.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Room. 13:
    8. Veljellinen rakkaus
    Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain.
    9. Sillä käskyt "Älä tee huorin", "Älä tapa"(14), "Älä varasta", "Älä himoitse" ja mikä muu käsky tahansa sisältyvät tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
    10. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Rakkaus on siis lain täyttymys.

    Jaak. 2:
    5. Kuulkaa, rakkaat veljeni! Eikö Jumala ole valinnut niitä, jotka ovat maailman silmissä köyhiä, olemaan rikkaita uskossa ja sen valtakunnan perillisiä, jonka hän on luvannut häntä rakastaville?
    6. Mutta te olette häpäisseet köyhän. Eivätkö juuri rikkaat sorra teitä ja vedä teitä tuomioistuinten eteen?
    7. Eivätkö juuri he pilkkaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?
    8. Jos te noudatatte Raamatun kuninkaallista lakia: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein.
    9. Mutta jos te katsotte henkilöön, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät lainrikkojiksi.
    10. Sillä se, joka pitää koko lain mutta rikkoo yhdessä kohdassa, on syyllinen kaikissa kohdin.
    11. Hän, joka sanoi: "Älä tee huorin", sanoi myös: "Älä tapa." Jos et teekään huorin mutta tapat, olet lainrikkoja.
    12. Puhukaa ja toimikaa niin kuin ne, jotka tuomitaan vapauden lain mukaan.
    13. Tuomio on näet armoton sille, joka ei ole osoittanut laupeutta. Laupeus saa tuomiosta riemuvoiton.

    Mitä tahdot sanoa lainaamalla Raamatun lauseita?

    Etkö osaa ajatella omilla aivoillasi vai miksi lainaat pelkästään Raamattua?


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Mooseksen käskyt ovat hyviä, mutta ihminen ei pysty niitä noudattamaan.

    Jeesus noudatti koko lain täydellisesti ja kärsi viattomanan niiden rikkomisesta kuuluvan rangaistuksen. Sen tuomion Jumalan Poika Jeesus kärsi meidän puolestamme ja hän tarjoaa sitä sovitusta meille jokaiselle. Meillä jää valittavaksi , käännymmekö pois synneistämme ja otammeko sovituksen henkilökohtaisesti vastaan.
    Tämän voi vain jokainen itse vapaaehtoisesti sopia Jumalan kanssa. Jumala auttaa kaikessa mitä tarvitset sen tote4utumiseen.

    Sellainen lapsi joka ei vielä ymmärrä tätä, hän on viaton ja Jumalan siunaama, kuten Jeesus ottii lapsen syliinsä ja sinasi häntä. Pieni lapsi on puhdas ja taivaskelpoinen aina.

    Matt. 18:
    2. Niin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen
    3. ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
    4. Joka siis nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
    5. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tämän kaltaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.
    6. Mutta joka viettelee yhdenkin näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sille olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."

    Sinusta on siis hyvä tappaa ihminen, jos tämä kerää puita tai sytyttää tulen sapattina?

    Tai jos tämä palvelee epäjumalia (on vääräuskoinen)?

    Jos nuo ja kymmenet muut Mooseksen lain käskyt ovat hyviä, niin miksi et noudata niitä uuden liiton aikana?

    Miksi kristityt pitävät syntinä Mooseksen lain huonojen käskyjen noudattamista, jos ne kerran hyviä käskyjä ovat?

    Vai etkö pidä syntinä sitä, että vanhempiaan lyönyt tai kironnut ihminen tapetaan?

    Tai avion rikkonut?

    Eikös näille pitäisi antaa aikaa "parannukseen" sen sijaan, että heidät tapetaan?

    Miksi Jumala ei tapattanut Salomoa ja Daavidia, kun nämä tekivät syntiä, josta Mooses on säätänyt rangaistuksena kuoleman?

    Polttopuita sapattina kerännyt mies kyllä tapettiin, mutta ei näitä kuninkaita, vaikka toinen palvoi epäjumalia ja piti tuhatta vaimoa, ja toinen tapatti Uurian salatakseen huorintekonsa tämän vaimon kanssa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos evankeliumin tai Jumalan olemassa olon totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin etkö pidä omituisena sitä, että Jumala on hiljaa ja piileksii, niin että vilpittömät ja objektiiviset etsijät eivät häntä löydä?

    Miksi Jumala lähetti opetuksesta osattomat ihmiset "todistamaan Jeesuksesta" sen sijaan, että olisi itse ilmoittanut taivaasta tämän olevan hänen rakas poikansa, jota tulee totella?

    Etkö ihmettele sitä, että muut noiden sanojen kuulijat luulivat ukkosen jyrisseen, mutta valitut opetuslapset saivat selvää sanoista? (Jeesuksen kasteen jälkeiset sanat evankeliumeissa)

    Jos Jumala tahtoisi pelastaa kaikki ihmiset sen kautta, että nämä uskovat hänen olevan olemassa ja että hän on herättänyt kuolleista Jeesuksen, niin miksi hän ei ilmesty kaikille ihmisille ja miksi Jeesus ei näyttäydy kaikille ihmisille?

    Miksi vain "valitut" profeetat ja todistajat ovat nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?

    Näin Raamatussa ihan oikeasti sanotaan. Et sitä ehkä tiedä, mutta totta se on:

    2.Mooseksen kirja:
    24:9 Ja Mooses ja Aaron, Naadab ja Abihu ynnä seitsemänkymmentä Israelin vanhinta nousivat vuorelle.
    24:10 Ja he näkivät Israelin Jumalan; ja hänen jalkainsa alla oli alusta, niinkuin safiirikivistä, kirkas kuin itse taivas.
    24:11 Eikä hän kajonnut kädellänsä israelilaisten valittuihin, ja he katselivat Jumalaa, söivät ja joivat.

    Ei näiden vanhinten tarvinnut uskoa Jumalan olevan olemassa. He näkivät hänet omin silmin. Helppoa se on pitää totena tuollainen asia, kun itse omin silmin näkee, mutta ihan rehellisten ihmisten on nykyään vaikea uskoa Jumalan olevan olemassa, koska hän on hiljaa eikä ilmesty kenellekään. Juttuja kyllä piisaa, mutta ei häntä kukaan ole ihan oikeasti nähnyt - niin kuin ei Jeesustakaan muuten kuin oman mielensä harhoissa ja kuvitelmissa.

    Jumala ei pidä evankeliumia piilossa. Hän on antanut opetuslapsilleen tehtäväksi julistaa evankeliua kaikille luoduille.
    Uudestisyntyneet Jeesuksen omat ja Häntä tottelevat ovat Hänen opetuslapsiaan

    Jeesuksen opetuslapseus ei ole kiinni oppimäärästä, ei tittelistä, eikä yhteiskunnallisesta asemasta, vaan sydämen suhteesta Jeesukseen.

    Joh 8:
    31. Sitten Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani
    32. ja tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita."
    Jumala antaa ilmoituksensa itse valitsemilleen ihmisille.

    Luukas 2:
    8. Paimenet ja enkelit
    Sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa.
    9. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. He pelästyivät suunnattomasti,
    10. mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle.
    11. Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.
    12. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."
    13. Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:
    14. "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto."

    Joh.14:
    15. Lupaus Pyhästä Hengestä
    "Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni.
    16. Ja minä rukoilen Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti,
    17. Totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, sillä se ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän luonanne ja on teissä.
    18. En minä jätä teitä orvoiksi vaan tulen luoksenne.
    19. Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää näe minua, mutta te saatte nähdä minut, sillä minä elän ja tekin saatte elää.
    20. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä.
    21. Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle."


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Mooseksen käskyt ovat hyviä, mutta ihminen ei pysty niitä noudattamaan.

    Jeesus noudatti koko lain täydellisesti ja kärsi viattomanan niiden rikkomisesta kuuluvan rangaistuksen. Sen tuomion Jumalan Poika Jeesus kärsi meidän puolestamme ja hän tarjoaa sitä sovitusta meille jokaiselle. Meillä jää valittavaksi , käännymmekö pois synneistämme ja otammeko sovituksen henkilökohtaisesti vastaan.
    Tämän voi vain jokainen itse vapaaehtoisesti sopia Jumalan kanssa. Jumala auttaa kaikessa mitä tarvitset sen tote4utumiseen.

    Sellainen lapsi joka ei vielä ymmärrä tätä, hän on viaton ja Jumalan siunaama, kuten Jeesus ottii lapsen syliinsä ja sinasi häntä. Pieni lapsi on puhdas ja taivaskelpoinen aina.

    Matt. 18:
    2. Niin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen
    3. ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
    4. Joka siis nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
    5. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tämän kaltaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.
    6. Mutta joka viettelee yhdenkin näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sille olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."

    ”Mooseksen käskyt ovat hyviä...” Etkö ole koskaan lukenut Mooseksen lakia vai oletko psykopaatti? Suorastaan tursuaa niin kuvottavia raakuuksia, että itse alan voida pahoin!


   • Anonyymi

    On niin helppoa sivuuttaa taas kaikki logiikka sillä, että ”Jumalan ajatukset ovat niin kaukana meidän ajatuksistamme” ja ihmisten käsityskyvyn ulkopuolella. Tuollaisella logiikalla voikin perustella ihan miten pähkähulluja älyttömyyksiä tahansa kunhan vaan väittää, että Jumala on niistä vastuussa. Uskotko sokeasti ihan miten älyttömiä juttuja tahansa, jos niiden vain sanotaan oleman ”jumalallisen järjen” tuotosta?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos evankeliumin tai Jumalan olemassa olon totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin etkö pidä omituisena sitä, että Jumala on hiljaa ja piileksii, niin että vilpittömät ja objektiiviset etsijät eivät häntä löydä?

    Miksi Jumala lähetti opetuksesta osattomat ihmiset "todistamaan Jeesuksesta" sen sijaan, että olisi itse ilmoittanut taivaasta tämän olevan hänen rakas poikansa, jota tulee totella?

    Etkö ihmettele sitä, että muut noiden sanojen kuulijat luulivat ukkosen jyrisseen, mutta valitut opetuslapset saivat selvää sanoista? (Jeesuksen kasteen jälkeiset sanat evankeliumeissa)

    Jos Jumala tahtoisi pelastaa kaikki ihmiset sen kautta, että nämä uskovat hänen olevan olemassa ja että hän on herättänyt kuolleista Jeesuksen, niin miksi hän ei ilmesty kaikille ihmisille ja miksi Jeesus ei näyttäydy kaikille ihmisille?

    Miksi vain "valitut" profeetat ja todistajat ovat nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?

    Näin Raamatussa ihan oikeasti sanotaan. Et sitä ehkä tiedä, mutta totta se on:

    2.Mooseksen kirja:
    24:9 Ja Mooses ja Aaron, Naadab ja Abihu ynnä seitsemänkymmentä Israelin vanhinta nousivat vuorelle.
    24:10 Ja he näkivät Israelin Jumalan; ja hänen jalkainsa alla oli alusta, niinkuin safiirikivistä, kirkas kuin itse taivas.
    24:11 Eikä hän kajonnut kädellänsä israelilaisten valittuihin, ja he katselivat Jumalaa, söivät ja joivat.

    Ei näiden vanhinten tarvinnut uskoa Jumalan olevan olemassa. He näkivät hänet omin silmin. Helppoa se on pitää totena tuollainen asia, kun itse omin silmin näkee, mutta ihan rehellisten ihmisten on nykyään vaikea uskoa Jumalan olevan olemassa, koska hän on hiljaa eikä ilmesty kenellekään. Juttuja kyllä piisaa, mutta ei häntä kukaan ole ihan oikeasti nähnyt - niin kuin ei Jeesustakaan muuten kuin oman mielensä harhoissa ja kuvitelmissa.

    Kysyit: ..Miksi vain "valitut" profeetat ja todistajat ovat nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?
    2.Mooseksen kirja: 24..............

    Vastaukseni:
    Nämä kaikki mainitut olivat uskossa. Jumala itse valitsee kenelle ilmestyy ja miten.
    Lue koko seuraava luku

    1. 24. luku
    Liiton tekeminen Siinailla
    Herra sanoi Moosekselle: "Nouskaa Herran luo, sinä ja Aaron, Naadab, Abihu ja seitsemänkymmentä Israelin vanhinta. Kumartukaa kasvoillenne maahan ollessanne vielä etäämmällä.
    Lue koko luku Raamatusta

    Joh 14:..............
    19. Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää näe minua, mutta te saatte nähdä minut, sillä minä elän ja tekin saatte elää.
    20. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä.
    21. Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle."
    22. Juudas - ei se Iskariot - sanoi hänelle: "Herra, mistä syystä sinä aiot ilmaista itsesi meille etkä maailmalle?"
    23. Jeesus vastasi hänelle: "Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan.
    24. Se, joka ei rakasta minua, ei pidä minun sanojani. Mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun vaan Isän, joka on minut lähettänyt.
    25. Tämän minä olen puhunut teille ollessani teidän luonanne.
    26. Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut."
    ........


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Mooseksen käskyt ovat hyviä, mutta ihminen ei pysty niitä noudattamaan.

    Jeesus noudatti koko lain täydellisesti ja kärsi viattomanan niiden rikkomisesta kuuluvan rangaistuksen. Sen tuomion Jumalan Poika Jeesus kärsi meidän puolestamme ja hän tarjoaa sitä sovitusta meille jokaiselle. Meillä jää valittavaksi , käännymmekö pois synneistämme ja otammeko sovituksen henkilökohtaisesti vastaan.
    Tämän voi vain jokainen itse vapaaehtoisesti sopia Jumalan kanssa. Jumala auttaa kaikessa mitä tarvitset sen tote4utumiseen.

    Sellainen lapsi joka ei vielä ymmärrä tätä, hän on viaton ja Jumalan siunaama, kuten Jeesus ottii lapsen syliinsä ja sinasi häntä. Pieni lapsi on puhdas ja taivaskelpoinen aina.

    Matt. 18:
    2. Niin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen
    3. ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.
    4. Joka siis nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
    5. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tämän kaltaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.
    6. Mutta joka viettelee yhdenkin näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sille olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen."

    Jumala on itse sanonut, että Mooseksen lain käskyt ovat huonoja. (Hes 20:25)

    Oletko eri mieltä Jumalan kanssa?

    Vai eivätkö Hesekielin kautta tulleet "Jumalan sanat" olekaan Jumalan sanoja?

    Jos eivät, niin mistä tiedät, mitkä "Jumalan sanat" Raamatussa ovat Jumalan sanaa, ja mitkä eivät?


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Jumala ei pidä evankeliumia piilossa. Hän on antanut opetuslapsilleen tehtäväksi julistaa evankeliua kaikille luoduille.
    Uudestisyntyneet Jeesuksen omat ja Häntä tottelevat ovat Hänen opetuslapsiaan

    Jeesuksen opetuslapseus ei ole kiinni oppimäärästä, ei tittelistä, eikä yhteiskunnallisesta asemasta, vaan sydämen suhteesta Jeesukseen.

    Joh 8:
    31. Sitten Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani
    32. ja tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita."
    Jumala antaa ilmoituksensa itse valitsemilleen ihmisille.

    Luukas 2:
    8. Paimenet ja enkelit
    Sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa.
    9. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. He pelästyivät suunnattomasti,
    10. mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle.
    11. Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.
    12. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."
    13. Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:
    14. "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto."

    Joh.14:
    15. Lupaus Pyhästä Hengestä
    "Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni.
    16. Ja minä rukoilen Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti,
    17. Totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, sillä se ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän luonanne ja on teissä.
    18. En minä jätä teitä orvoiksi vaan tulen luoksenne.
    19. Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää näe minua, mutta te saatte nähdä minut, sillä minä elän ja tekin saatte elää.
    20. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä.
    21. Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle."

    Miksi opetuslapset ja apostolit etunenässä eivät julistaneet evankeliumia pakanoille heti sen jälkeen, kun olivat käskyn saaneet?

    Kesti kuusi vuotta ennen kuin Pietari meni pakanoiden tykö ja siihen tarvittiin yliluonnollinen ilmestys, että hän sen teki.

    Ei tuntunut tietävän muiden apostolien tavoin mitään siitä, että Jumala on antanut parannuksen elämäksi myös pakanoille ja käskenyt julistaa myös heille evankeliumia.

    Jos Jumala olisi tahtonut pelastaa pakanoita evankeliumin totena pitämisen kautta, niin miksi ei lähettänyt heti opetuslapsiaan sitä julistamaan?

    Miksi Jeesus sanoi tulleensa vain Israelin kansan kadonneiden lammasten tykö?

    Ja miksi Jumala lähetti opetuksesta osattomia kalastajia ja muita yksinkertaisia ihmisiä huonoilla matkapeleillä (aaseilla) ja jalkaisin maan ääriin, kun olisi voinut lähettää yliluonnolliset enkelit siivillä lentäen ja tehdä voimallisia tekoja, niin että pakanat olisivat uskoneet ja pelastuneet.

    Mutta ei. Sitä ei Jumala tehnyt. Surkeita sanan saattajia on lähettänyt, jotka eivät tee voimallisia tekoja, eivät paranna sairaita, eivät herätä kuolleita, eikä kovin monet usko heidän todistuksensa sanaa, kun perustelut ovat niin huonot, että järkevä ihminen ei heitä usko.

    Ja kesti 2000 vuotta ennen kuin evankeliumi tavoitti kaikki kansat: suurin osa kansoista eli täysin tietämättömänä Jeesuksesta 1400-1500 vuotta, kunnes nykyaikainen lähetystyö lähti kunnolla käyntiin. Apostolit pääsivät aikoinaan hädin tuskin Rooman valtakunnan äärirajoille asti... eivät edes tienneet, että ihmisiä on Amerikoissa, Australiassa, Afrikassa Etiopian ja Egyptin takana ja Aasiassa Indus-joen tuolla puolen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On niin helppoa sivuuttaa taas kaikki logiikka sillä, että ”Jumalan ajatukset ovat niin kaukana meidän ajatuksistamme” ja ihmisten käsityskyvyn ulkopuolella. Tuollaisella logiikalla voikin perustella ihan miten pähkähulluja älyttömyyksiä tahansa kunhan vaan väittää, että Jumala on niistä vastuussa. Uskotko sokeasti ihan miten älyttömiä juttuja tahansa, jos niiden vain sanotaan oleman ”jumalallisen järjen” tuotosta?

    Juuri näin.

    Kristityt ovat kunnostautuneet siinä, että kerskaavat järjettömyydellä ja pitävät silti itseään viisaina.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Kysyit: ..Miksi vain "valitut" profeetat ja todistajat ovat nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?
    2.Mooseksen kirja: 24..............

    Vastaukseni:
    Nämä kaikki mainitut olivat uskossa. Jumala itse valitsee kenelle ilmestyy ja miten.
    Lue koko seuraava luku

    1. 24. luku
    Liiton tekeminen Siinailla
    Herra sanoi Moosekselle: "Nouskaa Herran luo, sinä ja Aaron, Naadab, Abihu ja seitsemänkymmentä Israelin vanhinta. Kumartukaa kasvoillenne maahan ollessanne vielä etäämmällä.
    Lue koko luku Raamatusta

    Joh 14:..............
    19. Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää näe minua, mutta te saatte nähdä minut, sillä minä elän ja tekin saatte elää.
    20. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä.
    21. Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle."
    22. Juudas - ei se Iskariot - sanoi hänelle: "Herra, mistä syystä sinä aiot ilmaista itsesi meille etkä maailmalle?"
    23. Jeesus vastasi hänelle: "Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan.
    24. Se, joka ei rakasta minua, ei pidä minun sanojani. Mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun vaan Isän, joka on minut lähettänyt.
    25. Tämän minä olen puhunut teille ollessani teidän luonanne.
    26. Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut."
    ........

    Ei Israelin tarvinnut uskoa tai valita Jumalaa. Jumala ilmestyi heille kysymättä heidän tahtoaan. Jumala valitsi heidät kysymättä heidän tahtoaan.

    Ja vaikka Israel näki Herran enkelin johdattavan valona ja pilvenpatsaana kansaa erämaassa 40 vuoden ajan, niin se ei silti uskonut Jumalaa vaan oli tottelematon ja palveli epäjumalaa (kultaista vasikkaa) heti kun Mooseksen silmät eivät olleet katsomassa ja enkeli höyrysi vuorella profeetalle...

    Ja vaikka Israel oli nähnyt kaikki Mooseksen tekemät ihmeet, niin se ei silti uskonut Jumalaa (oli uskoton Herralle).

    Mutta totta on se, että sen ei olisi tarvinnut uskoa Jumalan olevan olemassa, koska he tosiaan näkivät Jumalan (ne 74 vanhinta) ja kansa sai yliluonnolliset todistukset Herrasta. Toista se on suomalaisen Matin ja Liisan kanssa, kun eivät näe yhtä ainoaa ihmettä ja Jumala piilottelee: ei lähetä enkeleitä eikä Jeesustakaan ilmestymään, niin kuin tämä ilmestyi opetuslapsille kuolemansa jälkeen.

    Eivät he uskoneet sitä ennen: uskoivat vasta kuin näkivät. Ei se ole uskoa vaan "näkemistä" Raamatun mukaan.

    Ja Raamattu on monin paikoin ristiriitainen kirja. Sanotaan, että Jumala ei kadu, mutta katui silti; että kukaan ei ole nähnyt Jumalaa, mutta 74 vanhinta on nähnyt hänet; jne.

    Tämä ei liene ihme, sillä Raamatun kirjoittajia on monia ja he ovat keskenään eri mieltä monista asioista. Yhtä ainoaa uskoa ja oppia et Raamatusta löydä. Tämän vuoksi kristityt ovat jakaantuneet tuhansiin eri lahkoihin, eivätkä poloiset huomaa sitä, että Raamattu on itsessään ristiriitainen ja on sen vuoksi typeräär riidellä sen sanomasta (ja olemattomasta Jumalasta).

    Voi teitä! :)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jumalan tappamat pakanat joutuivat yleisen kristinuskon tulkinnan mukaan helvettiin.

    Eikö heidän tappaminen ole vielä pahempaa sen vuoksi, että he joutuivat helvettiin?

    Yleinen tulkinta on epämääräinen eikä ole totta.
    Jumala voi armahtaa jokaisen, riippumatta taustasta. Jeesus rukoili ristillä anteeksiantoa surmaajilleen.

    Luukas 23:
    33. Kun saavuttiin paikalle, jota kutsutaan Pääkalloksi, sotilaat ristiinnaulitsivat siellä Jeesuksen ja pahantekijät, toisen hänen oikealle puolelleen, toisen vasemmalle.
    34. [Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät." ] Sotilaat jakoivat keskenään hänen vaatteensa heittäen niistä arpaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä tahdot sanoa lainaamalla Raamatun lauseita?

    Etkö osaa ajatella omilla aivoillasi vai miksi lainaat pelkästään Raamattua?

    Luotettavinta on Jumalan Sana Raamattu.
    Luotan Jumalaan eniten, enkä itseeni, enkä kenenkään ihmisen sanomiseen niinkuin Jumalan ilmoitukseen


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinusta on siis hyvä tappaa ihminen, jos tämä kerää puita tai sytyttää tulen sapattina?

    Tai jos tämä palvelee epäjumalia (on vääräuskoinen)?

    Jos nuo ja kymmenet muut Mooseksen lain käskyt ovat hyviä, niin miksi et noudata niitä uuden liiton aikana?

    Miksi kristityt pitävät syntinä Mooseksen lain huonojen käskyjen noudattamista, jos ne kerran hyviä käskyjä ovat?

    Vai etkö pidä syntinä sitä, että vanhempiaan lyönyt tai kironnut ihminen tapetaan?

    Tai avion rikkonut?

    Eikös näille pitäisi antaa aikaa "parannukseen" sen sijaan, että heidät tapetaan?

    Miksi Jumala ei tapattanut Salomoa ja Daavidia, kun nämä tekivät syntiä, josta Mooses on säätänyt rangaistuksena kuoleman?

    Polttopuita sapattina kerännyt mies kyllä tapettiin, mutta ei näitä kuninkaita, vaikka toinen palvoi epäjumalia ja piti tuhatta vaimoa, ja toinen tapatti Uurian salatakseen huorintekonsa tämän vaimon kanssa.

    Kuten jo aikaisemmin mainitsin, emme elä enää Vanhan liiton aikaa, vaan Uuden liiton aikaa. Emme elä enää vanhantestamentin aikaa, vaan Uuden testamentin aikaa

    Tappaminen on rikos Jumalaa vastaan.

    Lue mieluummin Uutta Testamenttia, se on helpompi ymmärtää. Vanha testamentti aukeaa helpommin vasta Uuden Testamentin ymmärtämisen myötä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    ”Mooseksen käskyt ovat hyviä...” Etkö ole koskaan lukenut Mooseksen lakia vai oletko psykopaatti? Suorastaan tursuaa niin kuvottavia raakuuksia, että itse alan voida pahoin!

    Mooseksen laki ei aukea helposti jos ei ymmärrä Uuden Liiton ja Vanhan Liiton eroa.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Mooseksen laki ei aukea helposti jos ei ymmärrä Uuden Liiton ja Vanhan Liiton eroa.

    Sama Jumala silti ollut kyseessä kautta aikojen eikös vaan? Miksi antoi ”vanhassa liitossa” niin sairaita käskyjä, vaikka olisi kaiketi voinut silloinkin tehdä toisin ja säätää edes hieman inhimillisempiä lakeja?


   • Anonyymi kirjoitti:

    On niin helppoa sivuuttaa taas kaikki logiikka sillä, että ”Jumalan ajatukset ovat niin kaukana meidän ajatuksistamme” ja ihmisten käsityskyvyn ulkopuolella. Tuollaisella logiikalla voikin perustella ihan miten pähkähulluja älyttömyyksiä tahansa kunhan vaan väittää, että Jumala on niistä vastuussa. Uskotko sokeasti ihan miten älyttömiä juttuja tahansa, jos niiden vain sanotaan oleman ”jumalallisen järjen” tuotosta?

    En usko mainitsemillasi perusteilla.
    Tuollaisesta Jumala varottaa ihmisiä.

    Fil. 1:
    9. Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja tieto ja kaikenlainen ymmärrys lisääntyisi,
    10. niin että voisitte tutkia, mikä on parasta, ja olisitte puhtaita ja moitteettomia Kristuksen päivään saakka,
    11. täynnä vanhurskauden hedelmää, jonka Jeesus Kristus saa aikaan Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi.

    1.Tess.5:
    15. Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille.
    16. Iloitkaa aina.
    17. Rukoilkaa lakkaamatta.
    18. Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa.
    19. Henkeä älkää sammuttako,
    20. profetoimista älkää väheksykö,
    21. mutta koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää.
    22. Karttakaa kaikenlaista pahaa.

    1.Joh.4:
    1. Rakkaani, älkää uskoko jokaista henkeä, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta, sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
    2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta.
    3. Yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta. Sellainen on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo nyt on maailmassa.
    4. Lapset, te olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat(2), sillä hän, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
    5. He ovat maailmasta. Siksi heidän puheensakin on maailmasta, ja maailma kuuntelee heitä.
    6. Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, kuuntelee meitä. Joka ei ole Jumalasta, se ei meitä kuuntele. Tästä me tunnemme totuuden Hengen ja eksytyksen hengen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jumala on itse sanonut, että Mooseksen lain käskyt ovat huonoja. (Hes 20:25)

    Oletko eri mieltä Jumalan kanssa?

    Vai eivätkö Hesekielin kautta tulleet "Jumalan sanat" olekaan Jumalan sanoja?

    Jos eivät, niin mistä tiedät, mitkä "Jumalan sanat" Raamatussa ovat Jumalan sanaa, ja mitkä eivät?

    Tämän takia Raamatun paikan liirräminen tekstiin on tärkeä, ettei puhu ohi Raamatun. Tarkasta itse.
    Kommentaari Raamatun kommentissa mainitaan: Hesekiel 20:25-26Tässä ei puhuta Mooseksen laista, jonka merkityksen Hesekiel vahvistaa (20:11,13,21)...........

    Room. 9:
    Mitä me siis sanomme? Että pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saaneet vanhurskauden, nimittäin uskosta tulevan vanhurskauden.
    31. Sitä vastoin Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut.
    32. Miksi ei? Siksi, että se ei perustunut uskoon vaan tekoihin. Israelilaiset näet loukkaantuivat kompastuskiveen,
    33. niin kuin on kirjoitettu:
    "Minä panen Siioniin kompastuskiven ja loukkauskallion, mutta joka uskoo häneen, ei joudu häpeään."
    1. Luku 10
    Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän puolestaan, että he pelastuisivat.
    2. Minä todistan heistä, että heillä on intoa Jumalan puolesta mutta ei ymmärrystä.
    3. Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, he eivät ole alistuneet Jumalan vanhurskauteen.
    4. Kristus on näet lain loppu(12), vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
    Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka tulee laista, että ihminen, joka täyttää lain, elää siitä.
    6. Mutta se vanhurskaus, joka tulee uskosta, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: 'Kuka nousee taivaaseen?' - nimittäin tuomaan Kristusta alas -
    7. tai: 'Kuka astuu alas syvyyteen?' - nimittäin nostamaan Kristusta kuolleista."
    8. Mitä se siis sanoo?
    "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi",
    nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.
    9. Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut,
    10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka uskoo häneen, joudu häpeään."
    12. Ei tässä ole eroa juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä, sillä yksi ja sama on kaikkien Herra. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi.
    13. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.
    14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen häntä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa häneen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Onhan kirjoitettu: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka julistavat hyvää sanomaa!"
    16. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Jesaja sanookin: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17. Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    En usko mainitsemillasi perusteilla.
    Tuollaisesta Jumala varottaa ihmisiä.

    Fil. 1:
    9. Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja tieto ja kaikenlainen ymmärrys lisääntyisi,
    10. niin että voisitte tutkia, mikä on parasta, ja olisitte puhtaita ja moitteettomia Kristuksen päivään saakka,
    11. täynnä vanhurskauden hedelmää, jonka Jeesus Kristus saa aikaan Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi.

    1.Tess.5:
    15. Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille.
    16. Iloitkaa aina.
    17. Rukoilkaa lakkaamatta.
    18. Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa.
    19. Henkeä älkää sammuttako,
    20. profetoimista älkää väheksykö,
    21. mutta koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää.
    22. Karttakaa kaikenlaista pahaa.

    1.Joh.4:
    1. Rakkaani, älkää uskoko jokaista henkeä, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta, sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
    2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta.
    3. Yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta. Sellainen on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo nyt on maailmassa.
    4. Lapset, te olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat(2), sillä hän, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
    5. He ovat maailmasta. Siksi heidän puheensakin on maailmasta, ja maailma kuuntelee heitä.
    6. Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, kuuntelee meitä. Joka ei ole Jumalasta, se ei meitä kuuntele. Tästä me tunnemme totuuden Hengen ja eksytyksen hengen.

    Ja silti mitätöit kaiken järjen käytön jo moneen kertaan, koska ”Jumalan ilmoitus on luotettavampi”?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja silti mitätöit kaiken järjen käytön jo moneen kertaan, koska ”Jumalan ilmoitus on luotettavampi”?

    Jumalaan luottaminen ei mitätöi järjen käyttöä. "järkemme" on Jumalan antama ominaisuus meille ihmisille, sitä ei voi mitätöidä. Mutta Jumala Luojana ja Jumalana on paljon viisaampi kuin me.Jumala on ON.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Jumalaan luottaminen ei mitätöi järjen käyttöä. "järkemme" on Jumalan antama ominaisuus meille ihmisille, sitä ei voi mitätöidä. Mutta Jumala Luojana ja Jumalana on paljon viisaampi kuin me.Jumala on ON.

    Jos jotain ei voi kyseenalaistaa, silloin luopuu terveestä järjestä ja uskoo sokeasti. Sokeasti voi uskoa ihan miten naurettavaa soopaa tahansa. Ei ole siis mitään takeita tästä ”viisaudesta”, ellet itse sen logiikkaa edes tajua.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Yleinen tulkinta on epämääräinen eikä ole totta.
    Jumala voi armahtaa jokaisen, riippumatta taustasta. Jeesus rukoili ristillä anteeksiantoa surmaajilleen.

    Luukas 23:
    33. Kun saavuttiin paikalle, jota kutsutaan Pääkalloksi, sotilaat ristiinnaulitsivat siellä Jeesuksen ja pahantekijät, toisen hänen oikealle puolelleen, toisen vasemmalle.
    34. [Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät." ] Sotilaat jakoivat keskenään hänen vaatteensa heittäen niistä arpaa.

    Voi sinua, kun sanot syntisten ja jumalattomien olevan Jumalan valtakunnan perillisiä.

    Kumoat Raamatun kirjoitukset ihmisen opilla!

    Ei se takaa anteeksiantoa, että Jeesus pyysi sitä Isältä.

    Evankeliumi(e)n mukaan vain ristinryövärille luvattiin paikka paratiisissa.

    Muut eivät uskoneet, vaikka Jeesus pyysi heille anteeksiantoa Isältä.

    Nythän sinä kerettiläinen opetat jo sitä, että evankeliumia ei tarvitse uskoa ja silti pelastuu!

    Oletko aloittajan kanssa samaa mieltä Raamatun tulkinnasta?


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Luotettavinta on Jumalan Sana Raamattu.
    Luotan Jumalaan eniten, enkä itseeni, enkä kenenkään ihmisen sanomiseen niinkuin Jumalan ilmoitukseen

    Raamattu on ihmisten kirjoittama. Se on ihmisten sanaa ja ihmisten käskyjä. Luotat siis muinoin eläneiden ihmisten sanaan ja pidät heidän oikeustajuaan parempana kuin nykyään elävien lainsäätäjien.

    Jos ihmisen oikeustaju on terve eikä ole vääristynyt uskon vuoksi, niin hän pitää nykyisiä lakeja paljon parempia kuin monia Mooseksen lain syrjiviä, muita sortavia, eriarvoiseen kohteluun johtavia, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavia käskyjä.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Kuten jo aikaisemmin mainitsin, emme elä enää Vanhan liiton aikaa, vaan Uuden liiton aikaa. Emme elä enää vanhantestamentin aikaa, vaan Uuden testamentin aikaa

    Tappaminen on rikos Jumalaa vastaan.

    Lue mieluummin Uutta Testamenttia, se on helpompi ymmärtää. Vanha testamentti aukeaa helpommin vasta Uuden Testamentin ymmärtämisen myötä.

    Jos nyt olisi teokratia Israelissa ja olisit siellä lähetyssaarnaajana, niin pitäisit hyvänä sitä, että Mooseksen laki on yhteiskunnan laki. Sen mukaan tapettaisiin tiettyjä lain käskyjä rikkovat ihmiset joko kivittämällä tai polttamalla heidät.

    Tämä selvä. Älä odota myötätuntoa itseäsi kohtaan. Sinua kohdellaan samoin kuin sinä olet valmis muita kohtelemaan ja pelkän eriuskoisuuden vuoksi. Olet sadisti, kiduttaja ja murhaaja; samanlainen kuin Raamatun ja erityisesti Mooseksen lain kirjoittajat.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Mooseksen laki ei aukea helposti jos ei ymmärrä Uuden Liiton ja Vanhan Liiton eroa.

    Kyllä minä ymmärrän uuden ja vanhan liiton välisen eron.

    Uudessa liitossa olisi syntiä noudattaa vanhan liiton käskyjä, jotka kehottavat eriarvoiseen kohteluun, syrjintään, sortoon, väkivaltaan ja tappamiseen.

    Sinä se tässä et ymmärrä näiden liittojen eroja, etkä sitä, että Raamatun jumala on antanut eri aikakausina erilaiset käskyt ja ohjeet häneen uskoville ihmisille.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Tämän takia Raamatun paikan liirräminen tekstiin on tärkeä, ettei puhu ohi Raamatun. Tarkasta itse.
    Kommentaari Raamatun kommentissa mainitaan: Hesekiel 20:25-26Tässä ei puhuta Mooseksen laista, jonka merkityksen Hesekiel vahvistaa (20:11,13,21)...........

    Room. 9:
    Mitä me siis sanomme? Että pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saaneet vanhurskauden, nimittäin uskosta tulevan vanhurskauden.
    31. Sitä vastoin Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut.
    32. Miksi ei? Siksi, että se ei perustunut uskoon vaan tekoihin. Israelilaiset näet loukkaantuivat kompastuskiveen,
    33. niin kuin on kirjoitettu:
    "Minä panen Siioniin kompastuskiven ja loukkauskallion, mutta joka uskoo häneen, ei joudu häpeään."
    1. Luku 10
    Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän puolestaan, että he pelastuisivat.
    2. Minä todistan heistä, että heillä on intoa Jumalan puolesta mutta ei ymmärrystä.
    3. Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, he eivät ole alistuneet Jumalan vanhurskauteen.
    4. Kristus on näet lain loppu(12), vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
    Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka tulee laista, että ihminen, joka täyttää lain, elää siitä.
    6. Mutta se vanhurskaus, joka tulee uskosta, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: 'Kuka nousee taivaaseen?' - nimittäin tuomaan Kristusta alas -
    7. tai: 'Kuka astuu alas syvyyteen?' - nimittäin nostamaan Kristusta kuolleista."
    8. Mitä se siis sanoo?
    "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi",
    nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.
    9. Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut,
    10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka uskoo häneen, joudu häpeään."
    12. Ei tässä ole eroa juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä, sillä yksi ja sama on kaikkien Herra. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi.
    13. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.
    14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen häntä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa häneen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Onhan kirjoitettu: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka julistavat hyvää sanomaa!"
    16. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Jesaja sanookin: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17. Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

    Kommentaarit eivät ole yksimielisiä sen suhteen, mitä "huonot lait" tarkoittavat. (Hes 20:25) Jotkut ovat sitä mieltä, että ne tarkoittavat seremonialakia (uhrit, pappeus, temppeli) ja Gill sanoo niiden olevan Mooseksen lain rangaistusmääräyksiä: Mooseksen laki on hyvä niitä kohtaan, jotka sitä noudattavat, mutta huono niille, jotka rikkovat sitä kohtaan. Se johtaa kuolemaan, sillä laki käskee tappaa lain rikkojat sen sijaan, että antaisi anteeksi ja uuden mahdollisuuden elämään.

    Näemme tästäkin erimielisyydestä sen, että ihmiset tulkitsevat Raamattua mielivaltaisesti siten, että se sopii omiin tarkoitusperiin ja teologiaan, joka on lyöty ennakolta lukkoon. Niin sinäkin.

    Olipa asia niin tai näin, niin Mooseksen lain syrjimiseen, sortoon, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavat käskyt ovat huonoja käskyjä, joita ei olisi pitänyt koskaan noudattaa.

    On kuvottavaa, että jotkut pitävät hyvinä käskyjä, jotka käskevät tappaa ihmisen vain sen vuoksi, että tämä kerää polttopuita ja sytyttää tulen sapattina, nai kuukautisten aikana, kiroaa tai lyö vanhempiaan tai kiroaa Jahvea, palvelee epäjumalia (on vääräuskoinen), jne.

    Uudessa liitossa noiden käskyjen noudattamista pidetään syntinä, joten mikä mahtaa olla niissä ja niiden kirjoittajassa vikana?

    Tiedän kyllä, että kaltaisesi sadistinen murhaaja olisi valmis tappamaan heti, kun käsky tulee, mutta nykyään elävät ihmiset ovat onneksi pääsääntöisesti oikeustajultaan parempia kuin sinä ja Mooseksen lain kirjoittajat.

    Kaltaisesi murhaajat pitäisi panna vankilaan, jotta hyvät ihmiset varjeltuisivat pahuudeltanne.

    Teissä ei ole ikuista elämää, koska olette mieleltänne vanhan liiton murhaajia.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Jumalaan luottaminen ei mitätöi järjen käyttöä. "järkemme" on Jumalan antama ominaisuus meille ihmisille, sitä ei voi mitätöidä. Mutta Jumala Luojana ja Jumalana on paljon viisaampi kuin me.Jumala on ON.

    Sinusta on siis järkevää tappaa ihminen, jos tämää kerää puita ja sytyttää tulen sapattina tai rikkoo muita Moosksen lain käskyjä vastaan, joista on säädetty rangaistuksena kuolema?

    Ja pidät siis kaikkia muitakin Mooseksen lain käskyjä hyvinä.

    Tämä selvä.

    Älä ihmettele, jos terveen oikeustajun omaavat ihmiset vieroksuvat sinua ja kiertävät sinut kaukaa. Olet kuvottava sadistinen murhaaja: samanlainen kuin Mooseksen lain kirjoittajat.

    Kaikki nykyiset lait länsimaisissa demokratioissa ovat paremmat kuin Mooseksen lain huonot käskyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja silti mitätöit kaiken järjen käytön jo moneen kertaan, koska ”Jumalan ilmoitus on luotettavampi”?

    Tämä kohta todistaa suuresta Rakkaudesta ja viisaudesta

    Kol. 1:
    21. Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    Room. 8:7; Ef. 2:1-2; Ef. 2:12
    22. Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    Ef. 1:4; Ef. 5:26-27; Tiit. 2:14; 1Piet. 3:18
    23. jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    Mark. 16:15; Room. 10:18; 1Kor. 15:58


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Tämän takia Raamatun paikan liirräminen tekstiin on tärkeä, ettei puhu ohi Raamatun. Tarkasta itse.
    Kommentaari Raamatun kommentissa mainitaan: Hesekiel 20:25-26Tässä ei puhuta Mooseksen laista, jonka merkityksen Hesekiel vahvistaa (20:11,13,21)...........

    Room. 9:
    Mitä me siis sanomme? Että pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saaneet vanhurskauden, nimittäin uskosta tulevan vanhurskauden.
    31. Sitä vastoin Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut.
    32. Miksi ei? Siksi, että se ei perustunut uskoon vaan tekoihin. Israelilaiset näet loukkaantuivat kompastuskiveen,
    33. niin kuin on kirjoitettu:
    "Minä panen Siioniin kompastuskiven ja loukkauskallion, mutta joka uskoo häneen, ei joudu häpeään."
    1. Luku 10
    Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän puolestaan, että he pelastuisivat.
    2. Minä todistan heistä, että heillä on intoa Jumalan puolesta mutta ei ymmärrystä.
    3. Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, he eivät ole alistuneet Jumalan vanhurskauteen.
    4. Kristus on näet lain loppu(12), vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
    Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka tulee laista, että ihminen, joka täyttää lain, elää siitä.
    6. Mutta se vanhurskaus, joka tulee uskosta, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: 'Kuka nousee taivaaseen?' - nimittäin tuomaan Kristusta alas -
    7. tai: 'Kuka astuu alas syvyyteen?' - nimittäin nostamaan Kristusta kuolleista."
    8. Mitä se siis sanoo?
    "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi",
    nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.
    9. Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut,
    10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka uskoo häneen, joudu häpeään."
    12. Ei tässä ole eroa juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä, sillä yksi ja sama on kaikkien Herra. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi.
    13. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.
    14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen häntä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa häneen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Onhan kirjoitettu: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka julistavat hyvää sanomaa!"
    16. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Jesaja sanookin: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17. Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

    Tarkistin. Kommentaarien enemmistö tulkitsee mielestäni oikein. Hesekiel 20:25 ei sano Mooseksen lain käskyjä "huonoiksi". Huonoja käskyjä ovat sen sijaan ne, joita Israel noudatti, kun polttivat esikoisiaan ihmisten joukosta uhreina epäjumalille. Herra antoi heidät näiden käskyjen valtaan, kun olivat luopuneet Herran käskyjä noudattamasta.

    Vaikka tämä tulkinta on nähdäkseni oikea, ei se muuta itse asia miksikään. Mooseksen lain syrjintään, sortoon, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavat käskyt ovat "huonoja". Niiden säätäjän oikeustaju on vääristynyt ja moraali huono.

    On pöyristyttävää, että vielä nykyään elää ihmisiä, joiden mielestä Mooseksen lain käskyjä rikkovat ihmiset on oikein kivittää tai polttaa kuoliaaksi.

    Ja että on oikein kohdella ihmisiä eriarvoisesti: syrjiä ja sortaa naisia, orjia ja pakanakansoja (Israel on näitä paremmassa asemassa Mooseksen laissa).

    Miten joku voi olla niin sokea, että ei näe tätä asiaa, ja sanoo palvelemaansa jumalaa hyväksi, niin että tämä puoltaisi nykyisiä ihmisoikeuksia ja länsimaisten demokratioiden lakeja, vaikka Mooseksen laki on niitä vastaan: sadistinen, raaka, väärämielinen ja huono?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei Israelin tarvinnut uskoa tai valita Jumalaa. Jumala ilmestyi heille kysymättä heidän tahtoaan. Jumala valitsi heidät kysymättä heidän tahtoaan.

    Ja vaikka Israel näki Herran enkelin johdattavan valona ja pilvenpatsaana kansaa erämaassa 40 vuoden ajan, niin se ei silti uskonut Jumalaa vaan oli tottelematon ja palveli epäjumalaa (kultaista vasikkaa) heti kun Mooseksen silmät eivät olleet katsomassa ja enkeli höyrysi vuorella profeetalle...

    Ja vaikka Israel oli nähnyt kaikki Mooseksen tekemät ihmeet, niin se ei silti uskonut Jumalaa (oli uskoton Herralle).

    Mutta totta on se, että sen ei olisi tarvinnut uskoa Jumalan olevan olemassa, koska he tosiaan näkivät Jumalan (ne 74 vanhinta) ja kansa sai yliluonnolliset todistukset Herrasta. Toista se on suomalaisen Matin ja Liisan kanssa, kun eivät näe yhtä ainoaa ihmettä ja Jumala piilottelee: ei lähetä enkeleitä eikä Jeesustakaan ilmestymään, niin kuin tämä ilmestyi opetuslapsille kuolemansa jälkeen.

    Eivät he uskoneet sitä ennen: uskoivat vasta kuin näkivät. Ei se ole uskoa vaan "näkemistä" Raamatun mukaan.

    Ja Raamattu on monin paikoin ristiriitainen kirja. Sanotaan, että Jumala ei kadu, mutta katui silti; että kukaan ei ole nähnyt Jumalaa, mutta 74 vanhinta on nähnyt hänet; jne.

    Tämä ei liene ihme, sillä Raamatun kirjoittajia on monia ja he ovat keskenään eri mieltä monista asioista. Yhtä ainoaa uskoa ja oppia et Raamatusta löydä. Tämän vuoksi kristityt ovat jakaantuneet tuhansiin eri lahkoihin, eivätkä poloiset huomaa sitä, että Raamattu on itsessään ristiriitainen ja on sen vuoksi typeräär riidellä sen sanomasta (ja olemattomasta Jumalasta).

    Voi teitä! :)

    Ei Jumalan tarvinnut kysyä, Hän tiesi.

    Kyllä näin oli, Israel oli tottelematonta kansaa vaeltaessaan erämaassa. Mutta rangaistuksena heidän sukupolvensa ei päässyt luvattuun maahan, vaan kuolivat erämaahan.

    Jumala ei piilottele suomalaisilta. Meille on evankeliumi julistettu, mutta kansamme on kieltänyt puhumasta Jumalasta ja ovat tottelamtttomia, Suomessa on kova villitys luonnottomiin asioihin ja kaikenlaista Jumalan vastustamista. Nuorin sukupolvi on lähes tietämätönta Jumalasta, sen on piilottanut nykyiset vanhemmat. Mitä tästä seuraa ???

    Se mikä on Raamatun kirjoihin valittu, on Jumalan antama ilmoitus eri ihmisille. Ilmoituksen lähde on Jumala, eikä Hänen ilmoituksensa ole ristiriitaista. Nämä on kirjoitettu ja jäljennetty tarkasti valvotuissa olosuhteissa.Eri käännöksissä on valittu eri sanoja ja sanamuotoja tietämättä tai tahallaan. Esim. jonkun kirkkokunnan oma käännös voi poiketa alkuperäisestä ilmoituksesta. 1938 käännöksestä on jätetty muutamia jakeita pois, sen huomaat puuttuvista jaenumeroistakin.
    Parhaina käännöksinä pidän esim Raamattu Kansalle käännöstä. Seuraa alkutekstiä, mutta esim Novum on teos, josta voi tarkastaa alkutekstin sanojen tarkoitusta. Sen saa nykyään myös dikiversioinakin Multiversum Oy.ltä.

    Voi meitä, kunpa uskoisimme, että ihmisjärki ei riitä maailmankaikkeuden Luojan ilmoitusta ymmärtämään muuta, kuin Hänen Pyhän Henkensaä avaamana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin.

    Kristityt ovat kunnostautuneet siinä, että kerskaavat järjettömyydellä ja pitävät silti itseään viisaina.

    1.Kor.1:
    20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailmanajan älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi?
    21. Koska Jumalan viisaudesta maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.
    22. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
    23. mutta me saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta. Hän on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
    24. mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sama Jumala silti ollut kyseessä kautta aikojen eikös vaan? Miksi antoi ”vanhassa liitossa” niin sairaita käskyjä, vaikka olisi kaiketi voinut silloinkin tehdä toisin ja säätää edes hieman inhimillisempiä lakeja?

    Emme voi ihmisjärjellä arvioida Jumalan tekoja. Ei me olla niin viisaita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos jotain ei voi kyseenalaistaa, silloin luopuu terveestä järjestä ja uskoo sokeasti. Sokeasti voi uskoa ihan miten naurettavaa soopaa tahansa. Ei ole siis mitään takeita tästä ”viisaudesta”, ellet itse sen logiikkaa edes tajua.

    Kaikki mielipiteet, puheet ja kirjoitukset on arvioitava. Mutta arviointi on järkevintä tehdä alkuperäisen ilmoituksen antajan kirjoituksilla. Mitä Hän on toisissa vastaavissa kohdissa ilmoittanut. Meidän pitää käyttää järkeämme, mutta huomattava, että mielipiteemme muuttuvat ymmärryksemme lisääntyessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi sinua, kun sanot syntisten ja jumalattomien olevan Jumalan valtakunnan perillisiä.

    Kumoat Raamatun kirjoitukset ihmisen opilla!

    Ei se takaa anteeksiantoa, että Jeesus pyysi sitä Isältä.

    Evankeliumi(e)n mukaan vain ristinryövärille luvattiin paikka paratiisissa.

    Muut eivät uskoneet, vaikka Jeesus pyysi heille anteeksiantoa Isältä.

    Nythän sinä kerettiläinen opetat jo sitä, että evankeliumia ei tarvitse uskoa ja silti pelastuu!

    Oletko aloittajan kanssa samaa mieltä Raamatun tulkinnasta?

    Me kaikki olemme tehneet syntiä. Mutta armo tulee Jumalalta Jeesuksen sovityksen tähden.
    En lähde lajittelemaan enkä laittamaan ihmismielen mukaisia ehtoja Jumalalle, ei niin voi tehdä. Sen mitä Jumala on ilmoittanut, sen mukaisesti tulee myös tuomiot tai armahdus.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Tämä kohta todistaa suuresta Rakkaudesta ja viisaudesta

    Kol. 1:
    21. Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    Room. 8:7; Ef. 2:1-2; Ef. 2:12
    22. Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    Ef. 1:4; Ef. 5:26-27; Tiit. 2:14; 1Piet. 3:18
    23. jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    Mark. 16:15; Room. 10:18; 1Kor. 15:58

    Tuo ei todista yhtään mistään mitään. Pelkkää onttoa sanahelinää ja katteettomista lupauksia.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Emme voi ihmisjärjellä arvioida Jumalan tekoja. Ei me olla niin viisaita.

    Ja taas kerran säälittävästi kierrät kaiken logiikan. Enkö jo sanonut aikaisemmin jotain tällaisista pähkähulluista argumenteista?


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Kaikki mielipiteet, puheet ja kirjoitukset on arvioitava. Mutta arviointi on järkevintä tehdä alkuperäisen ilmoituksen antajan kirjoituksilla. Mitä Hän on toisissa vastaavissa kohdissa ilmoittanut. Meidän pitää käyttää järkeämme, mutta huomattava, että mielipiteemme muuttuvat ymmärryksemme lisääntyessä.

    Tarkoitin, että Raamatun todenperäisyydestä ei ole mitään takeita ellei sen logiikkaa voi edes kyseenalaistaa. Mielipiteet muuttuvat, mutta miten voit olettaa, että nimenomaan Raamatun mukaisiksi? Mitäpä jos ymmärryksen lisääntyessä tajuaakin koko Raamatun olevan aivan puuta heinää kannesta kanteen? Näin on nimittäin monelle kriittisesti asiaa ajateltua käynyt, jotka siihen sinun tavoin ennen sokeasti uskoivat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu on ihmisten kirjoittama. Se on ihmisten sanaa ja ihmisten käskyjä. Luotat siis muinoin eläneiden ihmisten sanaan ja pidät heidän oikeustajuaan parempana kuin nykyään elävien lainsäätäjien.

    Jos ihmisen oikeustaju on terve eikä ole vääristynyt uskon vuoksi, niin hän pitää nykyisiä lakeja paljon parempia kuin monia Mooseksen lain syrjiviä, muita sortavia, eriarvoiseen kohteluun johtavia, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavia käskyjä.

    Koska Jumala Rakastaa ihmistä, eikä ihminen voi täyttää Hänen asettamiaan lakejaan, siksi Jumala itse sovitti ihmisen synnit itsensä kanssa.
    Jumala on ehdottoman oikeudenmukainen ja Hän on ilmoittanut Raamatussa sen mitenkä Hän tuomitsee.

    Room.2:
    20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailmanajan älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi?
    21. Koska Jumalan viisaudesta maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.
    22. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
    23. mutta me saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta. Hän on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
    24. mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.

    Room. 9:
    30. Mitä me siis sanomme? Että pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saaneet vanhurskauden, nimittäin uskosta tulevan vanhurskauden.
    31. Sitä vastoin Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut.
    32. Miksi ei? Siksi, että se ei perustunut uskoon vaan tekoihin. Israelilaiset näet loukkaantuivat(11) kompastuskiveen,
    33. niin kuin on kirjoitettu:
    "Minä panen Siioniin kompastuskiven ja loukkauskallion, mutta joka uskoo häneen, ei joudu häpeään."
    1. Luku 10
    Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän puolestaan, että he pelastuisivat.
    2. Minä todistan heistä, että heillä on intoa Jumalan puolesta mutta ei ymmärrystä.
    3. Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, he eivät ole alistuneet Jumalan vanhurskauteen.
    4. Kristus on näet lain loppu(12), vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Tämä kohta todistaa suuresta Rakkaudesta ja viisaudesta

    Kol. 1:
    21. Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    Room. 8:7; Ef. 2:1-2; Ef. 2:12
    22. Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    Ef. 1:4; Ef. 5:26-27; Tiit. 2:14; 1Piet. 3:18
    23. jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    Mark. 16:15; Room. 10:18; 1Kor. 15:58

    Miksi et lue Mooseksen lakia?

    Sitä tulee tutkia päivät ja yöt.

    Miksi et tottele Jumalaa?

    Miksi kiertelet ja kartat vastaamasta Mooseksen lain yksityiskohtiin, jotka kertovat sen monien käskyjen olevan ihmisoikeuksien vastaisia?


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Ei Jumalan tarvinnut kysyä, Hän tiesi.

    Kyllä näin oli, Israel oli tottelematonta kansaa vaeltaessaan erämaassa. Mutta rangaistuksena heidän sukupolvensa ei päässyt luvattuun maahan, vaan kuolivat erämaahan.

    Jumala ei piilottele suomalaisilta. Meille on evankeliumi julistettu, mutta kansamme on kieltänyt puhumasta Jumalasta ja ovat tottelamtttomia, Suomessa on kova villitys luonnottomiin asioihin ja kaikenlaista Jumalan vastustamista. Nuorin sukupolvi on lähes tietämätönta Jumalasta, sen on piilottanut nykyiset vanhemmat. Mitä tästä seuraa ???

    Se mikä on Raamatun kirjoihin valittu, on Jumalan antama ilmoitus eri ihmisille. Ilmoituksen lähde on Jumala, eikä Hänen ilmoituksensa ole ristiriitaista. Nämä on kirjoitettu ja jäljennetty tarkasti valvotuissa olosuhteissa.Eri käännöksissä on valittu eri sanoja ja sanamuotoja tietämättä tai tahallaan. Esim. jonkun kirkkokunnan oma käännös voi poiketa alkuperäisestä ilmoituksesta. 1938 käännöksestä on jätetty muutamia jakeita pois, sen huomaat puuttuvista jaenumeroistakin.
    Parhaina käännöksinä pidän esim Raamattu Kansalle käännöstä. Seuraa alkutekstiä, mutta esim Novum on teos, josta voi tarkastaa alkutekstin sanojen tarkoitusta. Sen saa nykyään myös dikiversioinakin Multiversum Oy.ltä.

    Voi meitä, kunpa uskoisimme, että ihmisjärki ei riitä maailmankaikkeuden Luojan ilmoitusta ymmärtämään muuta, kuin Hänen Pyhän Henkensaä avaamana.

    Olet typerä ihminen, joka karttaa vastaamasta, ja elää denialismissa.

    Evankeliumia ei ole julistettu useimmille maailman kansoille ennen 1600- ja 1700-lukujen modernia lähetystyötä. Se on kokonaan ihmisen teknisen kehityksen ansiota, että kaukaiset kansat tavoitettiin Afrikassa, Aasiassa, Australiassa ja Amerikoissa. Jumala ei ole laittanut tikkua ristiin ilmoittaakseen itsensä pakanoille ennen tätä. Se siitä Jumalan hyvästä tahdosta pelastaa pakanat evankeliumin kautta.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    1.Kor.1:
    20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailmanajan älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi?
    21. Koska Jumalan viisaudesta maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.
    22. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
    23. mutta me saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta. Hän on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
    24. mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.

    Viisaat karttavat kristinuskoa, koska tietävät sen kannattajien pitävän totena epätosiksi tiedettyjä taruja.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Emme voi ihmisjärjellä arvioida Jumalan tekoja. Ei me olla niin viisaita.

    Päinvastoin. Nimenomaan järjellä tulee arvioida Jumalan teoiksi väitettyjä tekoja ja hänen antamiaan käskyjä Raamatussa. Järjellä ne paljastuvat ihmisoikeuksien vastaisiksi ja niin pahoiksi, että Jumala tuomittaisiin nykyisten lakien mukaan elinkautiseen vankeuteen tai kuolemaan, jos olisi olemassa ja hänet saataisiin kiinni. Sen olemattoman sijaan tulisi Raamatun kirjoittajat vaatia edesvastuuseen sepostuksistaan.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Kaikki mielipiteet, puheet ja kirjoitukset on arvioitava. Mutta arviointi on järkevintä tehdä alkuperäisen ilmoituksen antajan kirjoituksilla. Mitä Hän on toisissa vastaavissa kohdissa ilmoittanut. Meidän pitää käyttää järkeämme, mutta huomattava, että mielipiteemme muuttuvat ymmärryksemme lisääntyessä.

    Just joo. Arvioit sadistista hirviötä puolustavilla teksteillä niitä tekstejä, jotka puolustavat tätä sadistista hirviötä. Lopputuloksen me tiedämme...


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Me kaikki olemme tehneet syntiä. Mutta armo tulee Jumalalta Jeesuksen sovityksen tähden.
    En lähde lajittelemaan enkä laittamaan ihmismielen mukaisia ehtoja Jumalalle, ei niin voi tehdä. Sen mitä Jumala on ilmoittanut, sen mukaisesti tulee myös tuomiot tai armahdus.

    Kukaan ei ole tehnyt syntiä, koska synti on Jumalan tahdon vastaisuutta. On mahdotonta olla ja tehdä jotakin olemattoman vastaista. Se on vähän sama kuin olla vastaan saunatonttua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu on ihmisten kirjoittama. Se on ihmisten sanaa ja ihmisten käskyjä. Luotat siis muinoin eläneiden ihmisten sanaan ja pidät heidän oikeustajuaan parempana kuin nykyään elävien lainsäätäjien.

    Jos ihmisen oikeustaju on terve eikä ole vääristynyt uskon vuoksi, niin hän pitää nykyisiä lakeja paljon parempia kuin monia Mooseksen lain syrjiviä, muita sortavia, eriarvoiseen kohteluun johtavia, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavia käskyjä.

    Raamattu on ihmisten kirjoittama Jumalan antaman ilmoituksen mukaisesti. Jumala itse valvoi että ilmoitus kirjoitettiin niinkui Jumala itse on sen tahtonut.
    Raamattu ei siis ole ihmisten mielipiteiden eikä minkään aikakauden tuote.
    Raamattu aukeaa vain sen ilmoittajan Jumalan Pyhän Hengen aukaisemana.

    Emme voi myöntää, että ihmisen oikeustaju olisi terve eikä vääristynyt. Vertaa vaikka eri valtioiden ja eri aikakausien jne. ihmisten mielipiteitä oikeasta oikeustajusta.

    Mooseksen lakiin ei kannata perehtyä, ennenkuin on ymmärtänyt uudentestamentin ja erityisesti Evankeliumin. Evankeliumi vapauttaa meidät Mooseksen laista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitin, että Raamatun todenperäisyydestä ei ole mitään takeita ellei sen logiikkaa voi edes kyseenalaistaa. Mielipiteet muuttuvat, mutta miten voit olettaa, että nimenomaan Raamatun mukaisiksi? Mitäpä jos ymmärryksen lisääntyessä tajuaakin koko Raamatun olevan aivan puuta heinää kannesta kanteen? Näin on nimittäin monelle kriittisesti asiaa ajateltua käynyt, jotka siihen sinun tavoin ennen sokeasti uskoivat.

    Kriittinen ajattelu johtaa väistämättä järkevän ihmisen seuraaviin johtopäätöksiin:

    1. Raamattu sisältää paljon epätosia taruja, legendoja ja myyttejä, ja virheitä, liioittelua ja suoranaisia valheita historiallisessa kerronnassa.

    2. Raamatun kirjoittajien oikeustaju on vääristynyt ja moraali on huonompi kuin useimmilla nykyään elävillä ihmisillä.

    3. Ei ole järkevää pitää Raamatun jumalaa todellisena (se on yhtä epätodellinen kuin muiden kansojen jumalat niiden jumaltaruissa).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos nyt olisi teokratia Israelissa ja olisit siellä lähetyssaarnaajana, niin pitäisit hyvänä sitä, että Mooseksen laki on yhteiskunnan laki. Sen mukaan tapettaisiin tiettyjä lain käskyjä rikkovat ihmiset joko kivittämällä tai polttamalla heidät.

    Tämä selvä. Älä odota myötätuntoa itseäsi kohtaan. Sinua kohdellaan samoin kuin sinä olet valmis muita kohtelemaan ja pelkän eriuskoisuuden vuoksi. Olet sadisti, kiduttaja ja murhaaja; samanlainen kuin Raamatun ja erityisesti Mooseksen lain kirjoittajat.

    Ensinnäkin tietosi aiheesta ovat väärät.
    Israelissa ei noudateta Mooseksen lakia.
    Et voi tehdä psykologisia päätelmiä toisista ihmisistä, jos et ole saanut siihen pitkän ajan erikoliskoulutusta. Jotenka sinä itse tuomitset ja siten vedät tuomion päällesi.
    Tarvitset Evankeliumin tuomaa armoa, samoin kuin minäkin ja jokainen muukin ihminen.

    Matt. 7:
    1. "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi.
    2. Millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan, ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.
    3. Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa hirttä omassa silmässäsi?
    4. Tai kuinka voit sanoa veljellesi: 'Anna minun ottaa roska silmästäsi', kun omassa silmässäsi on hirsi?
    5. Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, niin sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.
    6. Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi raatelemaan teitä."
    7. Anova saa

    Joh. 1:
    16. Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet osamme ja armoa armon lisäksi,
    17. sillä laki on annettu Mooseksen kautta, armo ja totuus ovat tulleet Jeesuksen Kristuksen kautta.
    18. Jumalaa ei ole kukaan milloinkaan nähnyt. Ainutsyntyinen Jumala joka on Isän rinnalla, on hänet ilmoittanut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä minä ymmärrän uuden ja vanhan liiton välisen eron.

    Uudessa liitossa olisi syntiä noudattaa vanhan liiton käskyjä, jotka kehottavat eriarvoiseen kohteluun, syrjintään, sortoon, väkivaltaan ja tappamiseen.

    Sinä se tässä et ymmärrä näiden liittojen eroja, etkä sitä, että Raamatun jumala on antanut eri aikakausina erilaiset käskyt ja ohjeet häneen uskoville ihmisille.

    Eri aikakausina on ollut eri käskyjä, Mutta nyt elämme viimeisiä aikoja ja meille on ilmoitettu Jumalan tahto.

    Jumala on muuttumaton ja on sovittanut kaikki maailman ihmisten tekemät synnit.
    Hän Tuomitsee meidät ehdottoman oikeudenmukaisesti.
    Jumala on antanut ilmoituksensa jokaisen sydämeen jo aikakausien alusta alkaen niiden loppuun asti. Meille tässä ajassa on ilmoitus tutkittavana myös kirjallisessa muodossa.

    Me kuulemme Evankeliumin, ja meidän suhtautuminen siihen ratkaisee sen onko se meille hyödyksi.

    Hepr.4:
    1. Varokaamme siis, ettei kenenkään teistä havaittaisi jääneen taipaleelle, sillä lupaus päästä hänen lepoonsa on yhä voimassa.
    2. Onhan hyvä sanoma julistettu meille niin kuin heillekin. Kuultu sana ei kuitenkaan hyödyttänyt heitä, koska se ei sulautunut uskossa niihin, jotka sen kuulivat.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Raamattu on ihmisten kirjoittama Jumalan antaman ilmoituksen mukaisesti. Jumala itse valvoi että ilmoitus kirjoitettiin niinkui Jumala itse on sen tahtonut.
    Raamattu ei siis ole ihmisten mielipiteiden eikä minkään aikakauden tuote.
    Raamattu aukeaa vain sen ilmoittajan Jumalan Pyhän Hengen aukaisemana.

    Emme voi myöntää, että ihmisen oikeustaju olisi terve eikä vääristynyt. Vertaa vaikka eri valtioiden ja eri aikakausien jne. ihmisten mielipiteitä oikeasta oikeustajusta.

    Mooseksen lakiin ei kannata perehtyä, ennenkuin on ymmärtänyt uudentestamentin ja erityisesti Evankeliumin. Evankeliumi vapauttaa meidät Mooseksen laista.

    Ja edelleenkin, MIKSI Jumala on säätänyt tuon Mooseksen lain, josta ihmiset täytyy myöhemmin vapauttaa? Millä pyhä henki perustelee kaikki nuo Vanhan Testamentin verilöylyt ylipäätäänkin? Sinun pitäisi kaikesta päätellen tietää vastaukset, kun kerran Pyhä Henki on ne sinulle itse selittänyt.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Eri aikakausina on ollut eri käskyjä, Mutta nyt elämme viimeisiä aikoja ja meille on ilmoitettu Jumalan tahto.

    Jumala on muuttumaton ja on sovittanut kaikki maailman ihmisten tekemät synnit.
    Hän Tuomitsee meidät ehdottoman oikeudenmukaisesti.
    Jumala on antanut ilmoituksensa jokaisen sydämeen jo aikakausien alusta alkaen niiden loppuun asti. Meille tässä ajassa on ilmoitus tutkittavana myös kirjallisessa muodossa.

    Me kuulemme Evankeliumin, ja meidän suhtautuminen siihen ratkaisee sen onko se meille hyödyksi.

    Hepr.4:
    1. Varokaamme siis, ettei kenenkään teistä havaittaisi jääneen taipaleelle, sillä lupaus päästä hänen lepoonsa on yhä voimassa.
    2. Onhan hyvä sanoma julistettu meille niin kuin heillekin. Kuultu sana ei kuitenkaan hyödyttänyt heitä, koska se ei sulautunut uskossa niihin, jotka sen kuulivat.

    Jumala on muuttumaton, mutta silti käskynsä ja tahtonsa muuttuvat tuon tuosta? Tuo kieroutunut väitetty ”oikeudenmukaisuus” kristinuskossa on muutenkin todella perverssi.


   • Välva
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommentaarit eivät ole yksimielisiä sen suhteen, mitä "huonot lait" tarkoittavat. (Hes 20:25) Jotkut ovat sitä mieltä, että ne tarkoittavat seremonialakia (uhrit, pappeus, temppeli) ja Gill sanoo niiden olevan Mooseksen lain rangaistusmääräyksiä: Mooseksen laki on hyvä niitä kohtaan, jotka sitä noudattavat, mutta huono niille, jotka rikkovat sitä kohtaan. Se johtaa kuolemaan, sillä laki käskee tappaa lain rikkojat sen sijaan, että antaisi anteeksi ja uuden mahdollisuuden elämään.

    Näemme tästäkin erimielisyydestä sen, että ihmiset tulkitsevat Raamattua mielivaltaisesti siten, että se sopii omiin tarkoitusperiin ja teologiaan, joka on lyöty ennakolta lukkoon. Niin sinäkin.

    Olipa asia niin tai näin, niin Mooseksen lain syrjimiseen, sortoon, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavat käskyt ovat huonoja käskyjä, joita ei olisi pitänyt koskaan noudattaa.

    On kuvottavaa, että jotkut pitävät hyvinä käskyjä, jotka käskevät tappaa ihmisen vain sen vuoksi, että tämä kerää polttopuita ja sytyttää tulen sapattina, nai kuukautisten aikana, kiroaa tai lyö vanhempiaan tai kiroaa Jahvea, palvelee epäjumalia (on vääräuskoinen), jne.

    Uudessa liitossa noiden käskyjen noudattamista pidetään syntinä, joten mikä mahtaa olla niissä ja niiden kirjoittajassa vikana?

    Tiedän kyllä, että kaltaisesi sadistinen murhaaja olisi valmis tappamaan heti, kun käsky tulee, mutta nykyään elävät ihmiset ovat onneksi pääsääntöisesti oikeustajultaan parempia kuin sinä ja Mooseksen lain kirjoittajat.

    Kaltaisesi murhaajat pitäisi panna vankilaan, jotta hyvät ihmiset varjeltuisivat pahuudeltanne.

    Teissä ei ole ikuista elämää, koska olette mieleltänne vanhan liiton murhaajia.

    Nyt jonku kirjoituksen tulkinta on mennyt ihan pieleen?
    En ole tarkoittanut niin kuin kommentistasi päätellen luulen sinun käsittävän.

    Minun kommenttini, johon viittasit, oli kommentti anonyymin kommenttiin, jota pidin vääränä.

    Palaan myöhemmin aiheeseen jos tarve vaatii.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo ei todista yhtään mistään mitään. Pelkkää onttoa sanahelinää ja katteettomista lupauksia.

    Ei se ole sanahelinää, vaan käytännössä toteutunutta totta.

    Jumalan Pojan Jeesuksen syntyminen aidoksi ihmiseksi neitsyt Marian synnyttämäna ja Isänä on Jumala, todistaa suurimmasta Rakkaudesta. Jumalan ainut Poika Jeesus suoritti täydellisesti kaikki Jumalan antamat lait täysin puhtaasti ja virheetömästi. Jeesus viattomana kärsi syntisten ihmisten puolesta Jumalan lait rikkoneille ihmisille kuuluavan tuomion.
    Tämä sovitus on tarjolla meille kaikille ihmisille, meidän on hyväksyttävä ja otettava tämä Evankeliumi vastaan sen mukaisesti, mitä Jumalan Poika Jeesus meille opettaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja taas kerran säälittävästi kierrät kaiken logiikan. Enkö jo sanonut aikaisemmin jotain tällaisista pähkähulluista argumenteista?

    Olethan voinut sanoa mitä vain, mutta ihmisen sanomiset eivät ole verrattavissa Jumalan Sanomiseen.
    Jumala itse toteuttaa oman ilmoituksensa, kuten seuraavankin

    1.Kor.2:
    9. Mutta, niin kuin on kirjoitettu:
    "Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat",
    10. sen Jumala on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Jumalan syvyydetkin.
    11. Kuka muu tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
    12. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, jotta tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut.
    13. Siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamin sanoin vaan Hengen opettamin, selittäen hengelliset asiat hengellisesti.
    14. Sielullinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on Jumalan Hengestä, sillä se on hänelle hullutusta, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska sitä on tutkittava hengellisesti.
    15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkii kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkimaan.
    16. Sillä kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä? Mutta meillä on Kristuksen mieli.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitin, että Raamatun todenperäisyydestä ei ole mitään takeita ellei sen logiikkaa voi edes kyseenalaistaa. Mielipiteet muuttuvat, mutta miten voit olettaa, että nimenomaan Raamatun mukaisiksi? Mitäpä jos ymmärryksen lisääntyessä tajuaakin koko Raamatun olevan aivan puuta heinää kannesta kanteen? Näin on nimittäin monelle kriittisesti asiaa ajateltua käynyt, jotka siihen sinun tavoin ennen sokeasti uskoivat.

    Luotan täysin Raamatun alkuperän olevan Jumalan Sanaa. eli Jumalan ilmoitus ihmisille.

    Olen itse nähnyt ja kokenut, että Raamatun alkuperä on voinut olla vain Jumalalta.

    Arvostan todellisia tapahtumia ja nimenomaan niiden arviointia totuuden etsimisessä. Mutta olen nähnyt myös erittäin selvästi mitenkä maailmassa ihmiset ovat kahden vaihtoehdon välillä , nimittäin totuus tai valhe.
    Tiedän nähneeni kovan pitkän arvioinnin tuloksena selvästi kahden eri voiman kesinäisen eron. Toinen on valheellinen sitova eksytys ja toinen on vapaaehtoinen vapaus totuudessa. Ihmiset jotka pitävät itseään hyviksinä, ovat yleensä täydellisesti sokeita todellisuudelle.
    Maailmassa on kova kamppailu hyvän ja pahan välillä. Jo kansakuntien uskonnon ja kansakunnan kokonaistilanteen arviointi paljastaa mikä on pahan vaikutusta.

    Suomi kristittynä maana on noussut hyvinvoinnissa korkealle. Mutta kun noin 50 vuotta sitten alkoi nuorten protestointiliikkeet tuomaan kristillisisten oppien vastaista kapinointia ja radikaaleja ateistisia ja hippiliikehdintää ja vielä hindulaisilta joogaa ja transendenttista mietiskelyä yms. ,niin ihmisten valheessa eläminen on räjäyttänyt mielet. Kansakuntamme on saanut pimeyden voimat jotka ovat pukeutuneet valkeuden ja hyvyyden kaapuun.
    Jos ilman ennakkoajatuksia analysoi tarkemmin ihmisten kuvitelmia ja tekoja itsestään, niin huomaa, että heidän tekonsa hedelmät ovat päinvastaisia, kuin he uskovat niiden olevan. Ensikuvitelmat näyttävät hyviltä, mutta lopputulos onkin päinvastainen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet typerä ihminen, joka karttaa vastaamasta, ja elää denialismissa.

    Evankeliumia ei ole julistettu useimmille maailman kansoille ennen 1600- ja 1700-lukujen modernia lähetystyötä. Se on kokonaan ihmisen teknisen kehityksen ansiota, että kaukaiset kansat tavoitettiin Afrikassa, Aasiassa, Australiassa ja Amerikoissa. Jumala ei ole laittanut tikkua ristiin ilmoittaakseen itsensä pakanoille ennen tätä. Se siitä Jumalan hyvästä tahdosta pelastaa pakanat evankeliumin kautta.

    Matteus 24:
    14. . Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi et lue Mooseksen lakia?

    Sitä tulee tutkia päivät ja yöt.

    Miksi et tottele Jumalaa?

    Miksi kiertelet ja kartat vastaamasta Mooseksen lain yksityiskohtiin, jotka kertovat sen monien käskyjen olevan ihmisoikeuksien vastaisia?

    Kristuksessa elämällä emme ole mooseksen lain alla, vaan Kristus on lain loppu.

    Room. 10:
    4. Kristus on näet lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.


   • Välva kirjoitti:

    Matteus 24:
    14. . Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.

    Edelliseen päätelmiäni jatkoa.

    Koska ei ole vielä tullut loppua, ei evankeliumia ole vielä julistettu kaikille kansoille.
    Kuinka pian loppu tulee em. tapahtuman jälkeen, en tiedä?
    Onko kyseessä maailman loppu, vai aikakauden loppu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viisaat karttavat kristinuskoa, koska tietävät sen kannattajien pitävän totena epätosiksi tiedettyjä taruja.

    Tuo voi olla jonkun mielipide ja vain siksi se jääkin.
    Vai kuvitteletko että tämän maailman viisaat ihmiset voisivat ymmärtää Jumalaa oman viisautensa varassa.

    Fil 2:
    3. Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian vuoksi, vaan pitäkää nöyrästi toista parempana kuin itseänne.
    4. Älkää katsoko vain omaa parastanne vaan myös toisten.
    5. Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli.

    Kol.2:
    6. Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä.
    7. Juurtukaa häneen, rakentukaa hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava.
    8. Varokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, jotka perustuvat ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eivätkä Kristukseen.
    9. Hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,
    10. ja teillä on tämä täyteys hänessä(1), joka on kaiken hallituksen ja vallan pää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan ei ole tehnyt syntiä, koska synti on Jumalan tahdon vastaisuutta. On mahdotonta olla ja tehdä jotakin olemattoman vastaista. Se on vähän sama kuin olla vastaan saunatonttua.

    Jos jotakin et tunne ja siksi pidät sitä olemattomina, sellainen ei ole realistinen johtopäätös.
    Tällöin kuvitelmat omaan viisauteen uskomisesta ilmaisee ymmärryksen pienuutta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Just joo. Arvioit sadistista hirviötä puolustavilla teksteillä niitä tekstejä, jotka puolustavat tätä sadistista hirviötä. Lopputuloksen me tiedämme...

    Ei sadistinen hirviö kärsi viattomana syntisen ihmisen puolesta syntisille kuuluvaa tuomiota. Vaan päinvastoin. Äärettömän suuri Rakkaus ihmistä kohtaan todisti sen mitä Jeeesus Jumalan Poika teki meidän syntisten ihmisten puolesta.

    Jumalan vastustaja saatana kaikkine demoneineen oli se joka vaikutti ihmisissä sen pahuuden, mitä he tekivät Jeesukselle. Sama saatana demoneineen vaikuttaa nykyisinkin Jumalan vastustamista ihmisissä.

    Totuuden tunnustaminen on alku Tielle pääsemiseksi. Silloin ihminen voi sydämestään huutaa avuksi Jeesusta.
    Jeesus on Tie, Totuus ja Elämä.

    Ap.t.2:
    21. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

    Room. 10:
    13. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.
    14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen häntä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa häneen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Onhan kirjoitettu: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka julistavat hyvää sanomaa!"
    16. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Jesaja sanookin: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17. Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Viisaat karttavat kristinuskoa, koska tietävät sen kannattajien pitävän totena epätosiksi tiedettyjä taruja.

    Kuka on """tiennyt""".

    Mitään Raamatun teksteistä ei ole koskaan pystytty kumoamaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet typerä ihminen, joka karttaa vastaamasta, ja elää denialismissa.

    Evankeliumia ei ole julistettu useimmille maailman kansoille ennen 1600- ja 1700-lukujen modernia lähetystyötä. Se on kokonaan ihmisen teknisen kehityksen ansiota, että kaukaiset kansat tavoitettiin Afrikassa, Aasiassa, Australiassa ja Amerikoissa. Jumala ei ole laittanut tikkua ristiin ilmoittaakseen itsensä pakanoille ennen tätä. Se siitä Jumalan hyvästä tahdosta pelastaa pakanat evankeliumin kautta.

    et tainnut lukea tekstiä johonka vastasit.


  • Anonyymi

   3Moos.26:27-29 Ja jos te ette vielä sittenkään kuule minua, vaan yhä käytte minua vastaan, niin minäkin kiivastuksessani käyn teitä vastaan ja kuritan teitä seitsenkertaisesti teidän syntienne tähden. Ja te syötte poikienne lihaa, ja tyttärinne lihaa syötte. 5Moos.28:53 Siinä hädässä ja ahdistuksessa, johon sinun vihollisesi saattaa sinut, sinä syöt oman kohtusi hedelmän, syöt poikiesi ja tyttäriesi lihaa, jotka Herra, sinun Jumalasi on sinulle antanut. Jer.19:9 Ja minä panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toistensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa, jolla heitä ahdistavat heidän vihollisensa, ne, jotka etsivät heidän henkeänsä. Val.4:10 Armeliaat vaimot keittivät omin käsin lapsiansa: ne tulivat ruuaksi tyttären, minun kansani sortuessa. 2Kun.6:28-29

   • Anonyymi

    Raamatun lause vastaaja. Höh.


  • Anonyymi

   Val.4:6 Tyttären, minun kansani, syntivelka on Sodoman syntiä suurenpi; Sodoma hävitettiin yhtäkkiä kätten siellä riehumatta. Hes.16:46-49

  • Anonyymi

   2Moos.32:33 Mutta Herra vastasi Moosekselle: Joka on tehnyt syniä munua vastaan, sen minä pyyhin pois kirastani. Ps.69:28-29 Lisää heile rikosta rikoksen päälle, ja sinun vanherskauteesi he älköön pääskö. Pyyhittäköön heidät pois elämän kirjasta, älköönkä heitä kirjoitettako vanhurskasten lukuun.

  • Anonyymi

   "Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat"

   17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
   18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
   19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
   20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
   21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
   22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
   23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
   24 mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
   25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
   26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
   27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
   28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
   29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
   30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
   31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra."
   ( 1 Kor. 1)

   s-seutulainen

  • Anonyymi

   "Jos evankeliumin totena pitäminen olisi pelastumisen ehto"
   Ei jos, vaan ON. Niinhän käärmekkin sanoi Eevalle ONKO JUMALA SANONUT.. Eli kylvi epäilyksen naisen mieleen.
   Jumalalla on syynsä miksi teki niin , kuin teki , meillä jää vain uskominen, kun olemme USKOONTULLEET..

   • Anonyymi

    Eikö ole typerää pitää totena vanhoja kirjoituksia, joiden mukaan jotkut muinoin eläneet ihmiset ovat mukamas nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?

    Etenkin kun ne kirjoitukset käskevät tappamaan ja kohtelemaan eriarvoisesti ihmisiä (orjia, naisia, viholliskansoja).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö ole typerää pitää totena vanhoja kirjoituksia, joiden mukaan jotkut muinoin eläneet ihmiset ovat mukamas nähneet Jumalan ja kuulleet hänen äänensä?

    Etenkin kun ne kirjoitukset käskevät tappamaan ja kohtelemaan eriarvoisesti ihmisiä (orjia, naisia, viholliskansoja).

    Raamatun tekstiin luottaminen ei ole typerää, vaan viisautta. Jumala itse antaa meille ymmärryksen , jos otamme sen vastaan.

    Mark. 4:
    33. Monin tällaisin vertauksin Jeesus puhui ihmisille sanaa, sen mukaan kuin he kykenivät kuulemaan.
    34. Ilman vertausta hän ei puhunut heille, mutta opetuslapsilleen hän selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

    Joh. 17:
    22. Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, minä olen antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä
    23. - minä heissä ja sinä minussa - jotta he olisivat täydellisesti yhtä ja maailma tietäisi, että sinä olet lähettänyt minut ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet rakastanut minua.
    24. Isä, minä tahdon, että myös nämä, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä, missä minä olen, ja näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua ennen maailman perustamista.
    25. Vanhurskas Isä, maailma ei ole tuntenut sinua, mutta minä tunnen sinut, ja nämä ovat saaneet tietää, että sinä olet minut lähettänyt.
    26. Minä olen tehnyt sinun nimesi heille tunnetuksi ja teen vastakin, että se rakkaus, jolla sinä olet rakastanut minua, olisi heissä ja minä olisin heissä."

    1.Kor.2:
    6. Jumalan salattu viisaus
    Me puhumme kyllä viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailmanajan viisautta emmekä tämän maailmanajan kukistuvien hallitsijoiden viisautta.
    7. Me puhumme Jumalan salattua, kätkettyä viisautta, jonka Jumala on jo ennen maailmanaikoja määrännyt meidän kirkkaudeksemme.
    8. Sitä ei kukaan tämän maailmanajan hallitsijoista ole tuntenut, sillä jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa.
    9. Mutta, niin kuin on kirjoitettu:
    "Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat",
    10. sen Jumala on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Jumalan syvyydetkin.
    11. Kuka muu tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
    12. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, jotta tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut.
    13. Siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamin sanoin vaan Hengen opettamin, selittäen hengelliset asiat hengellisesti.
    14. Sielullinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on Jumalan Hengestä, sillä se on hänelle hullutusta, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska sitä on tutkittava hengellisesti.
    15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkii kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkimaan.
    16. Sillä kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä? Mutta meillä on Kristuksen mieli.


   • Välva kirjoitti:

    Raamatun tekstiin luottaminen ei ole typerää, vaan viisautta. Jumala itse antaa meille ymmärryksen , jos otamme sen vastaan.

    Mark. 4:
    33. Monin tällaisin vertauksin Jeesus puhui ihmisille sanaa, sen mukaan kuin he kykenivät kuulemaan.
    34. Ilman vertausta hän ei puhunut heille, mutta opetuslapsilleen hän selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

    Joh. 17:
    22. Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, minä olen antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä
    23. - minä heissä ja sinä minussa - jotta he olisivat täydellisesti yhtä ja maailma tietäisi, että sinä olet lähettänyt minut ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet rakastanut minua.
    24. Isä, minä tahdon, että myös nämä, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä, missä minä olen, ja näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua ennen maailman perustamista.
    25. Vanhurskas Isä, maailma ei ole tuntenut sinua, mutta minä tunnen sinut, ja nämä ovat saaneet tietää, että sinä olet minut lähettänyt.
    26. Minä olen tehnyt sinun nimesi heille tunnetuksi ja teen vastakin, että se rakkaus, jolla sinä olet rakastanut minua, olisi heissä ja minä olisin heissä."

    1.Kor.2:
    6. Jumalan salattu viisaus
    Me puhumme kyllä viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailmanajan viisautta emmekä tämän maailmanajan kukistuvien hallitsijoiden viisautta.
    7. Me puhumme Jumalan salattua, kätkettyä viisautta, jonka Jumala on jo ennen maailmanaikoja määrännyt meidän kirkkaudeksemme.
    8. Sitä ei kukaan tämän maailmanajan hallitsijoista ole tuntenut, sillä jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa.
    9. Mutta, niin kuin on kirjoitettu:
    "Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat",
    10. sen Jumala on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Jumalan syvyydetkin.
    11. Kuka muu tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
    12. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, jotta tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut.
    13. Siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamin sanoin vaan Hengen opettamin, selittäen hengelliset asiat hengellisesti.
    14. Sielullinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on Jumalan Hengestä, sillä se on hänelle hullutusta, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska sitä on tutkittava hengellisesti.
    15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkii kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkimaan.
    16. Sillä kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä? Mutta meillä on Kristuksen mieli.

    Kukaan ei ole kyennyt kumoamaan mitään Raamatun alkuteksteistä.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Raamatun tekstiin luottaminen ei ole typerää, vaan viisautta. Jumala itse antaa meille ymmärryksen , jos otamme sen vastaan.

    Mark. 4:
    33. Monin tällaisin vertauksin Jeesus puhui ihmisille sanaa, sen mukaan kuin he kykenivät kuulemaan.
    34. Ilman vertausta hän ei puhunut heille, mutta opetuslapsilleen hän selitti kaiken, kun he olivat keskenään.

    Joh. 17:
    22. Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, minä olen antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä
    23. - minä heissä ja sinä minussa - jotta he olisivat täydellisesti yhtä ja maailma tietäisi, että sinä olet lähettänyt minut ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet rakastanut minua.
    24. Isä, minä tahdon, että myös nämä, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä, missä minä olen, ja näkisivät minun kirkkauteni, jonka sinä olet minulle antanut, koska olet rakastanut minua ennen maailman perustamista.
    25. Vanhurskas Isä, maailma ei ole tuntenut sinua, mutta minä tunnen sinut, ja nämä ovat saaneet tietää, että sinä olet minut lähettänyt.
    26. Minä olen tehnyt sinun nimesi heille tunnetuksi ja teen vastakin, että se rakkaus, jolla sinä olet rakastanut minua, olisi heissä ja minä olisin heissä."

    1.Kor.2:
    6. Jumalan salattu viisaus
    Me puhumme kyllä viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailmanajan viisautta emmekä tämän maailmanajan kukistuvien hallitsijoiden viisautta.
    7. Me puhumme Jumalan salattua, kätkettyä viisautta, jonka Jumala on jo ennen maailmanaikoja määrännyt meidän kirkkaudeksemme.
    8. Sitä ei kukaan tämän maailmanajan hallitsijoista ole tuntenut, sillä jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa.
    9. Mutta, niin kuin on kirjoitettu:
    "Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat",
    10. sen Jumala on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Jumalan syvyydetkin.
    11. Kuka muu tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
    12. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, jotta tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut.
    13. Siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamin sanoin vaan Hengen opettamin, selittäen hengelliset asiat hengellisesti.
    14. Sielullinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on Jumalan Hengestä, sillä se on hänelle hullutusta, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska sitä on tutkittava hengellisesti.
    15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkii kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkimaan.
    16. Sillä kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä? Mutta meillä on Kristuksen mieli.

    Pelkkiä tyhjiä sanoja on vaikea ruveta kumoamaan. Kumoa sinä vaikkapa tämä väite: ”hölkyn kölkyn sössön lässyn pölöpölö bläää!” Et varmasti pysty osoittamaan tuota vääräksi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pelkkiä tyhjiä sanoja on vaikea ruveta kumoamaan. Kumoa sinä vaikkapa tämä väite: ”hölkyn kölkyn sössön lässyn pölöpölö bläää!” Et varmasti pysty osoittamaan tuota vääräksi!

    Ei nuo esitämäsi kirjoitukset ole mitenkään vaikuttavia. Jos et edes halua etsiä ja tuntea Jumalaa, niin todennäköisesti et Häntä tunnekaan. Se ei poista Jumalan vaikutuksen kokemista uudestisyntyneiltä, jotka ovat Hänet kohdanneet. Jumala on todistanut omileen olemassaolonsa omalla tavallaan. Mutta Jumalan vastustaja yrittää eksyttää uskossa olevan pois Jumalan yhteydestä siitä Jumala varottaa.

    Jos taas joku luopuu uskosta toisen takia, niin tämä toinen on aiheuttanut vakavan synnin, kuten seuraavassa on kirjoitetu.

    Kol. 2:
    Paavalin kirje kolossalaisille
    2 LUKU.
    1. Sillä minä tahdon, että te tiedätte, kuinka suuri kilvoittelu minulla on teidän tähtenne ja laodikealaisten ja kaikkien tähden, jotka eivät ole minun ruumiillisia kasvojani nähneet,
    Fil. 1:30; Kol. 4:16
    2. että heidän sydämensä, yhteenliittyneinä rakkaudessa, saisivat kehoitusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen,
    Joh. 17:3; Ef. 3:18-19; Fil. 1:9
    3. jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.
    Jes. 45:3
    4. Tämän minä sanon, ettei kukaan teitä pettäisi suostuttelevilla puheilla.
    Room. 16:17-18; Ef. 5:6
    5. Sillä jos ruumiillisesti olenkin poissa, olen kuitenkin teidän kanssanne hengessä ja iloitsen nähdessäni järjestyksen, joka teidän keskuudessanne vallitsee, ja teidän lujan uskonne Kristukseen.
    1Kor. 5:3; Kol. 1:23
    6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
    Ef. 4:1-2; 1Tess. 5:18
    7. juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
    1Kor. 1:5; Ef. 2:21-22; 1Tess. 5:18
    8. Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
    Matt. 15:2-3; Gal. 4:3; Gal. 4:9-10; Ef. 2:2; Hebr. 13:9

    Gal. 1:
    6. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
    Gal. 5:8; 1Tim. 1:6
    7. joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
    Ap.t. 15:1; 2Kor. 11:3-4
    8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
    1Kor. 16:22
    9. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Kukaan ei ole kyennyt kumoamaan mitään Raamatun alkuteksteistä.

    Kyllä vain on kyennyt, mutta sinä et vain sitä tiedä tai tunnusta, koska olet lyönyt lukkoon uskomuksesi Raamatun virheettömyydestä ja erehtymättömyydestä.

    Ei ole olemassa edes mitään yhtä ainoaa oikeaa "alkutekstiä". Käsikirjoituksia on monia ja ne on koottu pienistä fragmenteista sen sijaan, että vanhimmat säilyneet tekstit olisivat "koko Raamattu" tai edes "kokonainen kirja".

    Käsikirjoituksissa on jopa merkittäviä eroja kuten näemme Joosuan kirjan eri versioista ja yleensä Tanakhin eri versioista. Uudessa testamentissa näemme katolisten isien tekemiä muokkauksia ja Apostolien teoista on olemassa kaksi eri versiota, joista pidempi on valittu Uuteen testamenttiin.

    Vanhassa testamentissa on paljon epätosia taruja: luomismyytit (2 kpl), tulvakertomus, Baabelin hajaannus (kielten synty), Sodoman ja Gomorran tuho (Lootin vaimo ei tosiaan muuttunut suolapatsaaksi, vaikka niin uskot), Egyptin orjuus, Mooseksen ja Egyptin noitien tekemät ihmeet, Israelin vaellus erämaassa 40 vuotta enkelien johdossa, Jumalan ilmestyminen Israelin 74 vanhimmalle ja Moosekselle, Jumala pudotti kiviä Israelin vihollisten niskaan Joosuan aikana ja taisteli Israelin rinnalla ja puolesta muiden kansojen sotilaita ja jumalia vastaan, Jumala pysäytti auringon ja kuun taivaalle päiväkaudeksi, siirsi Aahaan aurinkokelloa 10 astetta taaksepäin Jesajan ja Hiskian aikana (aurinko liikkui siis taivaalla takaisin siitä, mistä oli tullut: maan pyörimisliike kääntyi päinvastaiseksi), Pietari löysi kolikon kalan suusta Jeesuksen sanojen mukaan ja maksoi sillä temppeliveron, sairaat parannettiin ja kuolleet herätettiin, Jeesus lopetti myrskyn järvellä, käveli veden päällä, apostolit tekivät valtavia ihmeitä, jne.

    Kyllä nuo ovat ihan puppua ja satua kaikki. Eri tieteenalat (mukaan lukien luonnontieteet) ovat osoittaneet monet noista Raamatun kertomuksista epätosiksi ja nekin (ihmeet), joita ei voida jälkikäteen tieteellisesti epätosiksi todistaa, ovat tyypillistä tuon ajan tarinointia, joka ei ole kirjaimellisesti totta vaan on osittain tai kokonaan keksittyä (liioittelua tai valhetta, kokonaan satua). Tämän lisäksi Raamatussa on asiavirheitä, jotka tiedetään asiavirheiksi ja sisäisiä ristiriitoja: Kyrenius ei ollut Syyrian maaherra Jeesuksen syntyessä, Apt 9:7 vs. 22:9, itämaan tietäjät ja Herodeksen toimeenpanema lasten surma ovat epätosia legendoja, samoin Luukkaan jouluevankeliumi, Jeesuksen sukuluettelot ovat virheelliset ja puutteelliset, jne.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Ei nuo esitämäsi kirjoitukset ole mitenkään vaikuttavia. Jos et edes halua etsiä ja tuntea Jumalaa, niin todennäköisesti et Häntä tunnekaan. Se ei poista Jumalan vaikutuksen kokemista uudestisyntyneiltä, jotka ovat Hänet kohdanneet. Jumala on todistanut omileen olemassaolonsa omalla tavallaan. Mutta Jumalan vastustaja yrittää eksyttää uskossa olevan pois Jumalan yhteydestä siitä Jumala varottaa.

    Jos taas joku luopuu uskosta toisen takia, niin tämä toinen on aiheuttanut vakavan synnin, kuten seuraavassa on kirjoitetu.

    Kol. 2:
    Paavalin kirje kolossalaisille
    2 LUKU.
    1. Sillä minä tahdon, että te tiedätte, kuinka suuri kilvoittelu minulla on teidän tähtenne ja laodikealaisten ja kaikkien tähden, jotka eivät ole minun ruumiillisia kasvojani nähneet,
    Fil. 1:30; Kol. 4:16
    2. että heidän sydämensä, yhteenliittyneinä rakkaudessa, saisivat kehoitusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen,
    Joh. 17:3; Ef. 3:18-19; Fil. 1:9
    3. jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.
    Jes. 45:3
    4. Tämän minä sanon, ettei kukaan teitä pettäisi suostuttelevilla puheilla.
    Room. 16:17-18; Ef. 5:6
    5. Sillä jos ruumiillisesti olenkin poissa, olen kuitenkin teidän kanssanne hengessä ja iloitsen nähdessäni järjestyksen, joka teidän keskuudessanne vallitsee, ja teidän lujan uskonne Kristukseen.
    1Kor. 5:3; Kol. 1:23
    6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
    Ef. 4:1-2; 1Tess. 5:18
    7. juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
    1Kor. 1:5; Ef. 2:21-22; 1Tess. 5:18
    8. Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
    Matt. 15:2-3; Gal. 4:3; Gal. 4:9-10; Ef. 2:2; Hebr. 13:9

    Gal. 1:
    6. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
    Gal. 5:8; 1Tim. 1:6
    7. joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
    Ap.t. 15:1; 2Kor. 11:3-4
    8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
    1Kor. 16:22
    9. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

    Aivan yhtä vakuuttavia oli esittämäni kirjoitukset kuin nuo jakeesikin. Jos Jumalan löytäminen edellyttää täysin sokeaa uskoa vailla mitään näyttöä, niin saattaa jäädä kohdallani löytämättä. Kyllähän subjektiivisesti voi kokea vaikka mitä, mutta sellaisella ei ole mitään todistusarvoa, kuten ei noilla jakeillakaan joita taas tänne kopioit.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Ei nuo esitämäsi kirjoitukset ole mitenkään vaikuttavia. Jos et edes halua etsiä ja tuntea Jumalaa, niin todennäköisesti et Häntä tunnekaan. Se ei poista Jumalan vaikutuksen kokemista uudestisyntyneiltä, jotka ovat Hänet kohdanneet. Jumala on todistanut omileen olemassaolonsa omalla tavallaan. Mutta Jumalan vastustaja yrittää eksyttää uskossa olevan pois Jumalan yhteydestä siitä Jumala varottaa.

    Jos taas joku luopuu uskosta toisen takia, niin tämä toinen on aiheuttanut vakavan synnin, kuten seuraavassa on kirjoitetu.

    Kol. 2:
    Paavalin kirje kolossalaisille
    2 LUKU.
    1. Sillä minä tahdon, että te tiedätte, kuinka suuri kilvoittelu minulla on teidän tähtenne ja laodikealaisten ja kaikkien tähden, jotka eivät ole minun ruumiillisia kasvojani nähneet,
    Fil. 1:30; Kol. 4:16
    2. että heidän sydämensä, yhteenliittyneinä rakkaudessa, saisivat kehoitusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen,
    Joh. 17:3; Ef. 3:18-19; Fil. 1:9
    3. jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.
    Jes. 45:3
    4. Tämän minä sanon, ettei kukaan teitä pettäisi suostuttelevilla puheilla.
    Room. 16:17-18; Ef. 5:6
    5. Sillä jos ruumiillisesti olenkin poissa, olen kuitenkin teidän kanssanne hengessä ja iloitsen nähdessäni järjestyksen, joka teidän keskuudessanne vallitsee, ja teidän lujan uskonne Kristukseen.
    1Kor. 5:3; Kol. 1:23
    6. Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
    Ef. 4:1-2; 1Tess. 5:18
    7. juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
    1Kor. 1:5; Ef. 2:21-22; 1Tess. 5:18
    8. Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
    Matt. 15:2-3; Gal. 4:3; Gal. 4:9-10; Ef. 2:2; Hebr. 13:9

    Gal. 1:
    6. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
    Gal. 5:8; 1Tim. 1:6
    7. joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
    Ap.t. 15:1; 2Kor. 11:3-4
    8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
    1Kor. 16:22
    9. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

    Kristittyjen kokemukset ovat selitettävissä puhtaasti luonnollisista syistä johtuviksi. Aivojen sähkökemia ja oletetun jumalan plasebovaikutus selittävät sen kaiken.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristittyjen kokemukset ovat selitettävissä puhtaasti luonnollisista syistä johtuviksi. Aivojen sähkökemia ja oletetun jumalan plasebovaikutus selittävät sen kaiken.

    Olisi btw mielenkiintoista nähdä joku tutkimus tästä uskoontulon ym kokemusten psykologiasta. Mikä sen saa aikaan ja mitä pääkopassa tuolloin oikeastaan taphtuu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisi btw mielenkiintoista nähdä joku tutkimus tästä uskoontulon ym kokemusten psykologiasta. Mikä sen saa aikaan ja mitä pääkopassa tuolloin oikeastaan taphtuu?

    Fysiologisia tutkimuksia ei voida tehdä, koska ihmiset eivät tule uskoon koetilanteissa. Emme saa siis tietää, mitä aivoissa sinä hetkenä tapahtuu, kun ihminen "uudestisyntyy" (tai siis kokee syntyvänsä uudesti Uuden testamentin kirjoitusten mukaan).

    Uudestisyntymisen taustalla olevat asiat ovat hyvin tiedossa. Ihmisillä on jonkinlainen tarve "kohdata Jeesus" tai pyytää apua Jumalalta. Tällainen on tyypillisesti syyllisyyden tunto.

    Ihminen kärsii syyllisyydestä tehtyään jotakin pahaa. Tämä syyllisyyden tunto voi ilmetä kauan itse pahan teon jälkeen ja se voi pitää sisällään ihmisen kokemuksen omasta itsestään (olen paha ihminen) ja elämästä pitkän ajan kuluessa ennen uskoon tuloa.

    "Synnin tuntoon" tullut ihminen on ahdistunut ja rauhaton. Hän tarvitsee apua voidakseen rauhoittua. Kun tähän tilanteeseen tarjotaan Jumalan anteeksiantoa, niin hädässä oleva ihminen takertuu tähän oljenkorteen, vaikka ei kunnolla ymmärrä, mitä silloin tapahtuu. Hän pyytää syntejään anteeksi ja jos tämä tapahtuu uskovien kristittyjen läsnäollessa, niin he voivat johdattaa hänet "antamaan elämänsä Jeesukselle".

    Elämän voi antaa Jeesukselle myös yksin oltaessa. Ihminen luopuu silloin oman elämänsä herruudesta ja antaa määräysvallan Jumalalle. Käytännössä tämä tarkoittaa Uuden testamentin käskyjen ja ohjeiden noudattamista lähinnä sen tulkinnan mukaan, jota se suuntaus (tunnustus, kirkko, lahko) pitää totena, jonka yhteyteen kääntynyt ihminen päätyy heti uskoon tulon jälkeen.

    Kun ihminen uskoo, että Jumala on antanut hänelle synnit anteeksi, niin se poistaa ahdistuksen ja pahan olon: syytökset katoavat ja ihminen saa rauhan. Tätä kutsutaan "Jumalan rauhaksi" uskovien keskuudessa. Evankeliumin kirjoittajat tunsivat tämän rauhan omassa sydämessään, eikä ole syytä epäillä heidän olleen vilpittömiä tässä uskossaan. Yhtä vilpittömiä ovat nykyisen ajan uskovat kristityt, jotka kokevat saaneensa synnit anteeksi Jumalalta (uskottuaan evankeliumin).

    Kun ihminen tahtoo muutosta elämäänsä ja toivoo olevansa parempi ihminen, niin usko auttaa häntä muuttamaan mieltään ja hylkäämään pahat tavat: se saa jopa vapautumaan pahoista riippuvuuksista (alkoholi, huumeet, rikollinen elämäntapa). Näistä on vaikeaa vapautua ilman uskoa Jeesukseen. Kun muutos parempaan tapahtuu, niin se on hyvä asia myös ei-uskovien kannalta ja sen vuoksi sitoutumista evankeliumien Jeesukseen ei tule pitää pelkästään pahana asiana, vaikka se perustuisi keksittyihin tarinoihin todellisuuden sijasta. Kristillinen päihde- ja vankilatyö on tuottanut hyviä tuloksia joidenkin ihmisten kohdalla (näitä on tosin vähän prosentuaalisesti kaikkien autettavien joukossa).

    Usko Jumalaan toimii plasebon (lumelääkkeen) tavoin. Kun joku uskoo, että Jumala vaikuttaa hänessä tahtomista, tekemistä, sanoja ja jopa ajatuksia, niin hän saa siitä voimaa ja muuttaa itse itseään parempaa kohti. Seurauksena on arvomaailman muuttuminen paremmaksi ja samalla muuttuvat käytös ja elämäntavat myös. Kuten aiemmin on todettu, niin tämä muutos on positiivinen, eikä siitä pitäisi ketään liian jyrkästi tuomita, että he pitävät totena epätosia kertomuksia Raamatussa, kunhan antavat muiden ihmisten olla rauhassa, eivätkä pelottele olemattomalla helvetillä.

    Uskonto vastaa siis ihmisen luontaiseen tarpeeseen kokea olevansa hyvä ihminen ja elää terveiden elämäntapojen mukaan kunniallista ja siveellistä elämää. Se vastaa tarpeeseen kokea hyväksyntää ja saada anteeksi pahuus sekä pahat teot, jotka aiheuttavat syyllisyyden tuntoa. Ihminen kuulee ajatuksissaan ja mielissään jatkuvaa syyttelyä siihen asti, kunnes kokee saaneensa synnit anteeksi. Silloin syyttävät äänet lakkaavat kuulumasta tai ainakin hiljentyvät. Seurauksena on edellä kuvattu rauha sydämessä ja mielessä, mikä johtaa hyvässä tapauksessa mielen terveyteen sen sairastumisen sijasta.

    Tässä mielessä on väärin sanoa ihmisen tulleen hulluksi tai menettäneen järkensä, kun hän tulee uskoon ja uudestisyntyy. Asia on pikemmin päinvastoin. Lääkärit ja psykologit tunnustavat uskon positiiviset vaikutukset monien kristittyjen kohdalla.

    Uskosta on myös hyötyä sitä kautta, että pahaa tehneet ihmiset pyytävät uhreiltaan anteeksi pahoja tekojaan ja pyrkivät korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Jos joku on tehnyt rikoksia ennen uskoontuloa, niin hän menee ilmiantamaan itsensä poliisille ja kärsii rikoksist langetetun tuomion, vaikka se olisi vankeutta tai kuolemanrangaistus (kaikki eivät toimi samalla tavalla, mutta osa tekee näin). Tässä asiassa uskovat kristityt ovat esimerkillisiä ja ei-uskovien olisi syytä ottaa heistä mallia. Tämän tunnustavat myös ne ei-uskovat ihmiset, jotka ovat olleet tekemisissä tällaisten uskovien kanssa.

    Tästä tuli nyt uskovia kehuva viesti, mutta en mahda mitään tosiasioille. Tämä on totisinta totta uskovien elämässä, kun uudestisyntyminen on todella tapahtunut heidän mielestään ja muutos on pysyvä. On paljon myös sellaisia tapauksia, joissa todellista muutosta ei tapahdu lainkaan tai muutos ei ole pysyvää. Valitettavasti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Fysiologisia tutkimuksia ei voida tehdä, koska ihmiset eivät tule uskoon koetilanteissa. Emme saa siis tietää, mitä aivoissa sinä hetkenä tapahtuu, kun ihminen "uudestisyntyy" (tai siis kokee syntyvänsä uudesti Uuden testamentin kirjoitusten mukaan).

    Uudestisyntymisen taustalla olevat asiat ovat hyvin tiedossa. Ihmisillä on jonkinlainen tarve "kohdata Jeesus" tai pyytää apua Jumalalta. Tällainen on tyypillisesti syyllisyyden tunto.

    Ihminen kärsii syyllisyydestä tehtyään jotakin pahaa. Tämä syyllisyyden tunto voi ilmetä kauan itse pahan teon jälkeen ja se voi pitää sisällään ihmisen kokemuksen omasta itsestään (olen paha ihminen) ja elämästä pitkän ajan kuluessa ennen uskoon tuloa.

    "Synnin tuntoon" tullut ihminen on ahdistunut ja rauhaton. Hän tarvitsee apua voidakseen rauhoittua. Kun tähän tilanteeseen tarjotaan Jumalan anteeksiantoa, niin hädässä oleva ihminen takertuu tähän oljenkorteen, vaikka ei kunnolla ymmärrä, mitä silloin tapahtuu. Hän pyytää syntejään anteeksi ja jos tämä tapahtuu uskovien kristittyjen läsnäollessa, niin he voivat johdattaa hänet "antamaan elämänsä Jeesukselle".

    Elämän voi antaa Jeesukselle myös yksin oltaessa. Ihminen luopuu silloin oman elämänsä herruudesta ja antaa määräysvallan Jumalalle. Käytännössä tämä tarkoittaa Uuden testamentin käskyjen ja ohjeiden noudattamista lähinnä sen tulkinnan mukaan, jota se suuntaus (tunnustus, kirkko, lahko) pitää totena, jonka yhteyteen kääntynyt ihminen päätyy heti uskoon tulon jälkeen.

    Kun ihminen uskoo, että Jumala on antanut hänelle synnit anteeksi, niin se poistaa ahdistuksen ja pahan olon: syytökset katoavat ja ihminen saa rauhan. Tätä kutsutaan "Jumalan rauhaksi" uskovien keskuudessa. Evankeliumin kirjoittajat tunsivat tämän rauhan omassa sydämessään, eikä ole syytä epäillä heidän olleen vilpittömiä tässä uskossaan. Yhtä vilpittömiä ovat nykyisen ajan uskovat kristityt, jotka kokevat saaneensa synnit anteeksi Jumalalta (uskottuaan evankeliumin).

    Kun ihminen tahtoo muutosta elämäänsä ja toivoo olevansa parempi ihminen, niin usko auttaa häntä muuttamaan mieltään ja hylkäämään pahat tavat: se saa jopa vapautumaan pahoista riippuvuuksista (alkoholi, huumeet, rikollinen elämäntapa). Näistä on vaikeaa vapautua ilman uskoa Jeesukseen. Kun muutos parempaan tapahtuu, niin se on hyvä asia myös ei-uskovien kannalta ja sen vuoksi sitoutumista evankeliumien Jeesukseen ei tule pitää pelkästään pahana asiana, vaikka se perustuisi keksittyihin tarinoihin todellisuuden sijasta. Kristillinen päihde- ja vankilatyö on tuottanut hyviä tuloksia joidenkin ihmisten kohdalla (näitä on tosin vähän prosentuaalisesti kaikkien autettavien joukossa).

    Usko Jumalaan toimii plasebon (lumelääkkeen) tavoin. Kun joku uskoo, että Jumala vaikuttaa hänessä tahtomista, tekemistä, sanoja ja jopa ajatuksia, niin hän saa siitä voimaa ja muuttaa itse itseään parempaa kohti. Seurauksena on arvomaailman muuttuminen paremmaksi ja samalla muuttuvat käytös ja elämäntavat myös. Kuten aiemmin on todettu, niin tämä muutos on positiivinen, eikä siitä pitäisi ketään liian jyrkästi tuomita, että he pitävät totena epätosia kertomuksia Raamatussa, kunhan antavat muiden ihmisten olla rauhassa, eivätkä pelottele olemattomalla helvetillä.

    Uskonto vastaa siis ihmisen luontaiseen tarpeeseen kokea olevansa hyvä ihminen ja elää terveiden elämäntapojen mukaan kunniallista ja siveellistä elämää. Se vastaa tarpeeseen kokea hyväksyntää ja saada anteeksi pahuus sekä pahat teot, jotka aiheuttavat syyllisyyden tuntoa. Ihminen kuulee ajatuksissaan ja mielissään jatkuvaa syyttelyä siihen asti, kunnes kokee saaneensa synnit anteeksi. Silloin syyttävät äänet lakkaavat kuulumasta tai ainakin hiljentyvät. Seurauksena on edellä kuvattu rauha sydämessä ja mielessä, mikä johtaa hyvässä tapauksessa mielen terveyteen sen sairastumisen sijasta.

    Tässä mielessä on väärin sanoa ihmisen tulleen hulluksi tai menettäneen järkensä, kun hän tulee uskoon ja uudestisyntyy. Asia on pikemmin päinvastoin. Lääkärit ja psykologit tunnustavat uskon positiiviset vaikutukset monien kristittyjen kohdalla.

    Uskosta on myös hyötyä sitä kautta, että pahaa tehneet ihmiset pyytävät uhreiltaan anteeksi pahoja tekojaan ja pyrkivät korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Jos joku on tehnyt rikoksia ennen uskoontuloa, niin hän menee ilmiantamaan itsensä poliisille ja kärsii rikoksist langetetun tuomion, vaikka se olisi vankeutta tai kuolemanrangaistus (kaikki eivät toimi samalla tavalla, mutta osa tekee näin). Tässä asiassa uskovat kristityt ovat esimerkillisiä ja ei-uskovien olisi syytä ottaa heistä mallia. Tämän tunnustavat myös ne ei-uskovat ihmiset, jotka ovat olleet tekemisissä tällaisten uskovien kanssa.

    Tästä tuli nyt uskovia kehuva viesti, mutta en mahda mitään tosiasioille. Tämä on totisinta totta uskovien elämässä, kun uudestisyntyminen on todella tapahtunut heidän mielestään ja muutos on pysyvä. On paljon myös sellaisia tapauksia, joissa todellista muutosta ei tapahdu lainkaan tai muutos ei ole pysyvää. Valitettavasti.

    Juuri näitä taustalla vaikuttavia ilmiöitä lähinnä tarkoitinkin kysyessäni. Täytyy lisätä tuohon, että aina vaikutus ei ole noin positiivinen kuin kuvauksessasi (vaikka monen kohdalla toimii noinkin). Sen huomaa esim täällä palstalla, jossa nämä kaiken maailman pahansuovat sadistit mässäilevät helvettifantasioilla ja vaahtoavat Saatanasta kaiken päivää. Vastaavasti kun joku saa uskolla synninpäästön jne, joku muu saa siitä oikeutuksen itsensä ylentämiseen ja muiden halventamiseen. Heidän hengellinen väkivaltansa, kuten pelottelu ja syyllistäminen ym on täten pyhää ja pahoja ihmisiä ovat kaikki, jotka heitä julkeavat kyseenalaistaa. Vaikuttaa siis siltä, että kukin muovaa uskonsa itsensä näköiseksi ja agendoihinsa parhaiten sopivaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aivan yhtä vakuuttavia oli esittämäni kirjoitukset kuin nuo jakeesikin. Jos Jumalan löytäminen edellyttää täysin sokeaa uskoa vailla mitään näyttöä, niin saattaa jäädä kohdallani löytämättä. Kyllähän subjektiivisesti voi kokea vaikka mitä, mutta sellaisella ei ole mitään todistusarvoa, kuten ei noilla jakeillakaan joita taas tänne kopioit.

    Joh.1:
    1. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
    2. Hän oli alussa Jumalan luona.
    3. Kaikki on syntynyt hänen kauttaan. Ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
    4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
    5. Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa.
    6. Tuli mies, Jumalan lähettämä. Hänen nimensä oli Johannes.
    7. Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat hänen kauttaan.
    8. Ei hän ollut se valo, vaan hän tuli todistamaan valosta.
    9. Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
    10. Maailmassa hän oli, ja maailma oli hänen kauttaan syntynyt, mutta maailma ei tuntenut häntä.
    11. Hän tuli omaan maahansa(1), mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
    12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden(2) tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.
    13. He eivät ole syntyneet verestä, eivät lihan tahdosta eivätkä miehen tahdosta vaan Jumalasta.
    14. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me katselimme hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta kuin ainutsyntyisellä Pojalla on Isältä, ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kristittyjen kokemukset ovat selitettävissä puhtaasti luonnollisista syistä johtuviksi. Aivojen sähkökemia ja oletetun jumalan plasebovaikutus selittävät sen kaiken.

    Ei kokemukset ole tuolla esittämälläsi tavalla selitettäväksi. Ethän edes tunne luonnollisia syitä ja luonnonlakeja etkä niiden tekijää. Sillä jos tuntisit, et puhuisi näissä yhteyksissä "plase" vaikutuksista.

    Kuka on antanut aivojen toiminnalle lait joidenka mukaisesti ne toimivat ja kuka niiden toimintaa valvoo. Ei tällaista toimintaa sattumalta synny.
    Kuka määräsi luonnon lait , ei sattumalta mitään näin tarkkaa järjestelmää synny.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisi btw mielenkiintoista nähdä joku tutkimus tästä uskoontulon ym kokemusten psykologiasta. Mikä sen saa aikaan ja mitä pääkopassa tuolloin oikeastaan taphtuu?

    mistä lie löysit btw ?? Älä nyt tuollaisia liitä näihin asioihin.

    Vastaukset.fi:

    Mitä tarkoittaa lyhenne btw?

    Merkitykset, Lyhenteet
    Vastaus:

    Se tarkoittaa *by the way* eli ---> *ainii joo* *hei muuten* ''Aijoo unohdin kertoo sulle--> btw piti kertoo sul*


  • Anonyymi

   Ei Jumala ole paha, nytkin olemme eläneet pitkään pienessä paratiisissa jonka sähkö, öljy ja paperi saivat aikaan.
   On tietokoneetkin.

   Raamattu yms. Ovat vastenmielisiä teoksia, joita eräät karttavat kuin mätänevää ruumista.
   Mutta Raamattu silti pysyy ja elää.
   Miksi?

   Ristillä roikkuvat ruumiit näkynä voittavat lihavan mässäilevän pösilön koska Jumala antoi meille omantunnon, älyn, viisauden, sielun, hengen, empatian ja kaiken muun.

   • Anonyymi

    Viattomat kärsivät ja kuolevat maailmassa.

    Miten niin jumala ei ole paha, jos on itse säätänyt kuoleman rangaistukseksi yhden ihmisen tekemän "synnin" vuoksi ja langettanut kiroukset hänen jälkeläisilleen.

    Raamatun jumala rankaisee syyttömiä toisen tekemästä synnistä.


   • Anonyymi

    Itse olen sitä mieltä, että tämä ylenmääräinen turha teknologia on luonut meille helvetin. Oli tämä nyt taivas tai helvetti, mistä päättelit Jumalan olevan siitä vastuussa? Eivätkös ihmiset ole nämä kaiken maailman helvetinkoneet ja ympäristöä saastuttavat polttoaineet keksinyt?

    Yhtälailla pysyy ja elää muidenkin uskontojen pyhät kirjat, mutta eivät ne kaikki voi olla kuitenkaan totta yhtä aikaa. Tuo ei siis viittaa millään tavalla siihen, että Raamatussa olisi vähääkään totuutta, jos ei kerran Koraanissakaan.

    Mitkä ihmeen ristillä roikkuvat ruumiit näkynä?? Eipä ole ainakaan minun uniini ilmestynyt. Kai telkkarista tulee ihan tarpeeksi väkivaltaa ja splatteria jos kerran sellaista haluaa katsella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viattomat kärsivät ja kuolevat maailmassa.

    Miten niin jumala ei ole paha, jos on itse säätänyt kuoleman rangaistukseksi yhden ihmisen tekemän "synnin" vuoksi ja langettanut kiroukset hänen jälkeläisilleen.

    Raamatun jumala rankaisee syyttömiä toisen tekemästä synnistä.

    Tuo että synnit rangaistaan kolmanteen ja neljänteen polveen on alunperin ihmisoppi, joka tehtiin Baabelin tornin luona ylpeydestä. Taivas kopioi monia ihmisen suunnitelmia ennen kuin tuhosi tornin.

    Se siis perustuukin ihmisen ylpeyteen. Ennen kalojen aikaa ja Jeesusta, joka toi totuuden hengen hallitsi OIKEUDENMUKAISUUDEN HENKI oinaan aikana. Jeesus nuhteli ankarasti oikeudenmukaisuutta.
    Mutta myös mainitsi ON IHMISIÄ JOTKA TEKEVÄT SUUREMPIA TEKOJA KUIN MINÄ. Ja hän tiesi kyllä OIKEUDENMUKAISUUDEN OLEVAN MONILLA ERITTÄIN SUURTA.
    Mutta tuli totuuden hengen aika joka vei kaiken oikeudenmukaisilta.

    Rakasta kuitenkin Jeesustakin. Toivotaan että oikeudenmukainen ihminen tulee kunniaan ansaitsemaansa joskus taas.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viattomat kärsivät ja kuolevat maailmassa.

    Miten niin jumala ei ole paha, jos on itse säätänyt kuoleman rangaistukseksi yhden ihmisen tekemän "synnin" vuoksi ja langettanut kiroukset hänen jälkeläisilleen.

    Raamatun jumala rankaisee syyttömiä toisen tekemästä synnistä.

    Kyllä ne rankaisijat ovat ihmisiä.
    Hulluimmat ovat ateisteja, jotka uskovat vain itseensä jos siihenkään. Viimeistään kuolema päättää ateistien kuvitelmat omista mielipiteistään.
    Tänä aikana vaarallisimmat terroristit ovat kommonistiset ja islamistiset diktaattorit, joiden tuotteet näkyvät uutisissa, esim. Venäjä, kiina pohjoiskorea, iran,


  • Anonyymi

   5Moos.4:27-28 Ja Herra hajoittaa teidät kansojen sekaan, ja ainoastaan vähäinen joukko teitä on jäävä niiden pakanakansojen keskelle, joiden tykö Herra teidät kuljettaa. Ja siellä te palvetette jumalia, jotka ovat ihmiskätten tekoa, puuta ja kiveä, jotka eivät näe eivätkä kuule, eivät syö eivätkä hajua tunne. Ps.115:4. 135:15-18 Pakanain epäjumalat ovat hopeata ja kultaa, ihmiskätten tekoa. Niilä on suu, mutta eivät puhu, niillä on on silmät, mutta eivät näe, niillä on korvat, mutta eivät kuule, eikä niillä ole henkeä suussansa. Niiden kaltaisia ovat niiden tekijät ja kaikki, jotka niihen turvaavat.

  • Anonyymi

   Ongelmanasi on kuoleman pelko.

   Hepr. 2:15 ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia.

   Sitten sinun olisi hyvä lukea edes hieman enemmän Raamattua:

   1. Piet. 4:6 Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää.

   Näillä selviävät monet asiat, joista sinä Jumalaa syyttelet !

   • Anonyymi

    En minä pelkää kuolemaa. Sinä sitä pelkäät, ja muut kaltaisesi tollot uskovaiset. Pelkäätte kuolemaa ja siksi pidätte totena taruja; raamatun satuja.

    Minulla ei ole mitään pelättävää; en usko olemattomiin niin kuin te uskotte. Olematon ei rankaise ja vaikka joku rankaisisi, niin mitä sitten? Ei se muuta millään tavalla minua tai käytöstäni tässä elämässä. Teen edelleen hyvää ja kartan pahaa pelkästään sen vuoksi, että niin on hyvä elää ja se on oikein. Teillä pösilöillä ainoa syy yrittää tuota on helvetin tuomion pelko ja palkinnon saamisen toivo. Jos ette uskoisi helvettiin ja palkintoon, niin rypisitte lätäkössä niin kuin siat ja söisitte omaa oksennustanne.

    Ei ihme, että Jeesus sanoi oksentavansa kaltaisenne siat ulos suustaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En minä pelkää kuolemaa. Sinä sitä pelkäät, ja muut kaltaisesi tollot uskovaiset. Pelkäätte kuolemaa ja siksi pidätte totena taruja; raamatun satuja.

    Minulla ei ole mitään pelättävää; en usko olemattomiin niin kuin te uskotte. Olematon ei rankaise ja vaikka joku rankaisisi, niin mitä sitten? Ei se muuta millään tavalla minua tai käytöstäni tässä elämässä. Teen edelleen hyvää ja kartan pahaa pelkästään sen vuoksi, että niin on hyvä elää ja se on oikein. Teillä pösilöillä ainoa syy yrittää tuota on helvetin tuomion pelko ja palkinnon saamisen toivo. Jos ette uskoisi helvettiin ja palkintoon, niin rypisitte lätäkössä niin kuin siat ja söisitte omaa oksennustanne.

    Ei ihme, että Jeesus sanoi oksentavansa kaltaisenne siat ulos suustaan.

    Nyt erehdyt pahasti !

    Minä olen valmis ja halukas HETI lähtemään Kotiin Isän luo !

    Olen sitä kotiin pääsyä jo pitkään toivonut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt erehdyt pahasti !

    Minä olen valmis ja halukas HETI lähtemään Kotiin Isän luo !

    Olen sitä kotiin pääsyä jo pitkään toivonut.

    Elät vain harhoissasi. Ei sen kummempaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nyt erehdyt pahasti !

    Minä olen valmis ja halukas HETI lähtemään Kotiin Isän luo !

    Olen sitä kotiin pääsyä jo pitkään toivonut.

    Muslimiterroristit luulevat heräävänsä paratiisissa 72 neitsyen palvellessa heitä ja toimiessa heidän seksiorjinaan.

    Heidän harhansa eroavat sinun harhoistasi, mutta yhtä lailla te kaikki olette harhaisia.

    Todistapa se, että Jeesus on nyt paratiisissa tai että Jumala olisi herättänyt hänet kuolleista. Raamattu ei kelpaa todisteeksi...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muslimiterroristit luulevat heräävänsä paratiisissa 72 neitsyen palvellessa heitä ja toimiessa heidän seksiorjinaan.

    Heidän harhansa eroavat sinun harhoistasi, mutta yhtä lailla te kaikki olette harhaisia.

    Todistapa se, että Jeesus on nyt paratiisissa tai että Jumala olisi herättänyt hänet kuolleista. Raamattu ei kelpaa todisteeksi...

    Tässä on kyse nyt USKON asioista, eikä näkemisestä !

    Ihminen ei voi Uskoa, jos ei Jumala ole päässyt sitä Uskoa synnyttämään ihmisessä.

    Tuo muslimi terroristi vertailu on aivan älytön !

    1) Muslimi siis saavuttaa asioita tappamalla ihmisiä !!!

    2) Kristitty menettää pelastuksen sellaisen toiminnan kautta ja vuoksi !

    1) Muslimit kuvittelevat naivansa taivaassaan !

    2) Raamattu taas puhuu ihan toista:

    Matt. 22:30 Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa.


  • Anonyymi

   Hoos.9:17 Minun Jumalani on hylkäävä heidät, sillä he eivät ole häntä totelleet. He joutuvat pakolaisiksi pakanain sekaan.

  • Anonyymi

   1Piet.3.18-19 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas väärän puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväkisi hengessä, jossa hä meni pois ja raarnasi vankeudessa oleville hengille.

  • Anonyymi

   Fiksu aloitus, jota uskonnollisen Tukholman syndrooman vallassa olevat eivät ymmärrä.

  • Anonyymi

   Joh.3:14 Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän. Joh.8:28 Niin Jeesus sanoi heille: Kun olette ylentäneet Ihmisen Pojan, silloin te ymmärrätte, että minä olen se, joka minä olen, ja etten minä itsestäni tee mitään, vaan puhun tätä sen mukaan, kuin minun Isäni on minulle opettanut. Joh.12:32 Ja kun minut ylennetään maasta, niin minä vedän kaikki tyköni.

  • Anonyymi

   Kun sovitus-sanan merkitys raiskataan, raiskataan samalla kaikki muukin.

   Evankeliumi on ilouutinen. Uutinen on yleisölle suunnattu viesti jostakin tapahtumasta, joka on tosi riippumatta siitä, kuinka uutiseen suhtaudutaan - muutenhan uutinen ei olisi mikään uutinen vaan pelkkä tarina, joka on totta niille, jotka sen uskovat, ja valhetta niille, jotka eivät siihen usko.
   Kun Suomi julistautui itsenäiseksi vuonna 1917, siitä viestitetty uutinen oli totta riippumatta siitä, ketkä suomalaisista siihen uskoivat. Epäuskoiset suomalaiset asuivat itsenäistyneessä maassa yhtä lailla kuin uutiseen uskoneetkin.

   Sovitus-sanan sisällönraiskaajat muuntavat ilouutisen pelkäksi tarinaksi, jonka totuudellisuus riippuu uutisen vastaanottajasta. Samalla he muuntavat uutiseen uskomisen taikavoimaksi, joka tekee uutisesta totta - koskapa heidän mukaansa epäuskoisia uutinen koko maailman sovituksesta ei kosketa.

   Tämä mielipuolisuus saa aikaa sen, että tällaiset paviaanit saattavat kysyä: Mitä järkeä on kuuluttaa maailmalle uutista koko maailman sovituksesta, jos SE KOSKEE KAIKKIA riippumatta siitä, kuka siihen uskoo? He toisin sanoen kysyvät: Mitä järkeä on kuuluttaa maailmalle uutista koko maailman sovituksesta, jos SE ON TOTTA?

   • Anonyymi

    Sovituksen sanan uskominen ei muuta ihmistä millään tavalla. Ne juutalaiset, jotka elivät vanhassa liitossa hurskaasti, jatkoivat samaa hurskasta elämää uudessa liitossa. Mikään ei muuttunut... paitsi käskyt ja ohjeet, joiden mukaan tulee elää.

    Vanhassa liitossa nämä samat henkilöt kivittivät jumalanpilkasta ja epäjumalien palvelemisesta ja monien Mooseksen käskyjen rikkomisesta kuoliaaksi, mutta uudessa liitossa ei sitten olekaan lupa kivittää, vaan se olisi syntiä.

    Erilaiset ohjeet ja käskyt eri aikakausille. Ihmiset ovat silti samanlaisia riippumatta siitä, mitä uskovat ja mitä eivät (mitä pitävät totena ja mitä eivät pidä totena).


   • Anonyymi

    "vain harvat ovat ne , jotka sen löytävät", lukee raamatussa, ja todellakin niitä on harvassa, jotka löytävät , - ilouutisen ??

    näitä, evankeliumin vääristelijöitä, löytyy kylläkin "pilvin pimein", niinhän se on kaikissa asioissa yleensäkin, "jäljitelmät" houkuttaa ihmisiä, aina enempi kuin aito, nöyrtyä siihen, että: "mitään en voi itse"
    valitettavasti: edes pelastuksen eteen . . . niin mielelläni kuin ottaisikin "kunniaa itselleen". niitähän, farisealiasetkin raamatussa:
    "sinun opetuslapsesi, eivät tee "niin ja näin . . .", eivä-t voi olla "oikeita" uskovia, jne.


  • Anonyymi

   Jotkut uskovat sillä tavalla, että Jeesus kristus ei ole lainkaan ihminen. He ajattelevat hänen olevan ”Jumala ihmisen ruumiissa”. Tämä käy ilmi heidän ”todistuksestaan”, kun he puhuvat Jeesuksesta ja uskovat, että hän on Jumala (Isän vertainen luoja ja kaikkitietävä Herra, Korkein ja Kaikkivaltias). Tämä on lähellä pakanoiden uskoa, kun he uskovat jumalten tulleen alas taivaasta ja syntyneen neitsyestä. Jumalat ilmestyivät ja seikkailivat pakanoiden jumaltaruissa. Monet kristityt uskovat Jeesuksen olevan samanlainen jumala kuin nämä tarujen jumalat sillä erotuksella, että pitävät Jeesusta ainoana elävänä ja todellisena Jumalana näiden muiden ollessa epäjumalia.

   Jeesuksen ihmisyyden kieltäminen on sama asia kuin evankeliumin kieltäminen. Evankeliumien ja Uuden testamentin kirjoitusten mukaan Jeesus oli ihminen, joka kärsi ihmisenä sielussaan ja ruumiissaan kuoleman ristillä. Hän oli lihaa, luuta ja verta oleva todellinen ihminen sen sijaan, että olisi vain muistuttanut ihmistä, mutta olisi ollut oikeasti jonkinlainen henkiolento ihmisen liharuumiissa. Niinpä edellä kuvattu usko on ”kirottua toista evankeliumia”, jota Paavali jyrkästi vastusti, ja jota vastaan Johannes kirjoitti kaksi ensimmäistä kirjettään: tai hänen opetuslapsensa kirjoittivat ne hänen nimessään. (Gal 1:1-13; 1Joh 1-2) Johannes kirjoitti kirjeensä doketisteja vastaan sen sijaan, että olisi kirjoittanut ne areiolaisia tai unitaareja vastaan, jotka eivät usko Jeesuksen olevan Isän kaltainen ja vertainen Jumala.

   On myös niitä, jotka uskovat Jeesuksen olleen ihminen taivaaseen nousuun tai kuolleista heräämiseen asti. He uskovat, että Jeesus muuttui viimeistään taivaaseen noustessaan Jumalaksi ja lakkasi olemasta ihminen. Hän on palannut taivaassa siihen asemaan, joka hänellä oli ennen ihmiseksi syntymistään: Jumalaksi. Niinpä ihminen kristus Jeesus ei ole heidän mielestään enää olemassa. On vain Jumala, joka on katolisen (yleisen) uskon mukaan kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Tämä on apostolisen uskontunnustuksen ja varhaisen kirkon muiden tunnustusten mukainen oppi, jonka kieltäviä ei ole pidetty edes kristittyinä. Ulkopuolelle on luettu unitaarit ja areiolaiset, joista jälkimmäisten joukkoon Jehovan todistajat ja osa vanhoista adventisteista lukeutuvat. Unitaarit poikkeavat kaikista muista, koska he pitävät Jeesusta pelkästään ihmisenä, jonka Jumala herätti kuolleista ja korotti kaikkien luotujen herraksi taivaassa.

   Usko kolmiyhteiseen jumalaan ja siihen, että Jeesus on yhtä aikaa ihminen ja Jumala, on mysteeri, jota ei voida ymmärtää. Ihmisen järki ei käsitä sitä, eikä sitä oppia ole mahdollista selittää tavalla, joka avautuisi mielelle. Se on järjetön ja sisäisesti ristiriitainen opetus. Ihminen ja Jumala ovat kaksi eri olevaista, joilla on kummallakin oma tietoisuus: ihmisellä on omansa ja Jumalalla omansa. Ihmisellä on oma tahto, ajatukset, mieli, muisti, tunteet, sanat ja teot. Jumalalla on omansa. Jos joku on ihminen, niin hän ei voi olla Jumala, eikä myöskään Jumalan Poika (ylienkeli), joka olisi tullut alas taivaasta henkenä ja syntynyt äitinsä kohdusta ihmiseksi. Jumalat eivät muutu ihmisiksi, eivätkä ihmiset jumaliksi. Enkelit eivät muutu ihmisiksi, eivätkä ihmiset enkeleiksi. Silti tämä jälkimmäinen on hyvin yleinen uskomus nimeltään kristittyjen joukossa. Harvempi ajattelee Jeesuksen olevan enkeli, mutta monet pitävät häntä ”Jumalana ihmisen ruumiissa”.

  • Anonyymi

   Joten mitä yrität sanoa? Onko sinua kohdeltu väärin?

  • Anonyymi

   ei kuitenkaan "koko raamattu" , ole pelkkää "paavalia", Paavalin kirjehän on niinkuin, Paavali itse sanoo: "älkää olko niinkuin, järjettömät (JÄR JETTÖMÄT !!), joita suitsilla jo ohjaksilla ohjeistetaan !!)
   Siis: Suomeksi: "saa käyttää järkeä (järkeKIN . . .), paitsi, lahkoissa:

   "järjen käyttö kielletty"

  • Anonyymi

   Aloittajalle sanoisin: Onko sinulla mahdollista mennä kirjastoon ja lainata sieltä kirjasarja Alfa ja Omega, joka on 8-osainen Uskon että tämä kirja sarja on mielenkiintoinen sinulle.

  • Anonyymi

   5Moos.8:3 Hän nöyruutti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihmien ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee. 2Moos.16:15, 35. Matt.4:4 Mutta hän vastasi ja sanoi: Kirjoitettu on: Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan susta lahtee. Luuk.4:4 Jeesus vastasi hänelle: Kirjoitettu on: Ei ihminen elä ainoastaan leivästä.

  • Anonyymi

   Sergey Lavrov Venäjällä on mahtimies. Mutta vain siellä.

  • Anonyymi

   Uuden testamentin kirjoitusten ja niiden sisältämien evankeliumien mukaan Jumala on herättänyt kuolleista Nasaretilaisen Jeesuksen, minkä jälkeen tämä ilmestyi Jumalan edeltä valitsemille todistajille ja nousi ylös taivaaseen 40 päivän kuluttua. Jumala korotti tämän vanhurskaan miehen kaikkien luotujen herraksi ja kuninkaaksi taivaassa. Me emme näe kaikkea Jeesuksen valtaan alistetuksi vielä nyt tämän maailman päällä, mutta hän on profetioiden mukaan tuleva takaisin ja tuomitseva eläviä ja kuolleita, samalla kun perustaa maan päälle rauhan ajan valtakunnan ja hallitsee sitä kuninkaana. Tätä kestää tuhat vuotta ja sen jälkeen kaikki loput kuolleet heräävät ylös kuolleista, ja heidät tuomitaan tekojensa mukaan tuliseen järveen. Tätä ennen – Kristuksen tulemuksessa – elossa olevat pyhät ja valitut ovat nousseet ylös pilviin Herran tykö ja poisnukkuneet ovat heränneet kuolleista ja liittyneet heihin. Kristuksen omat saavat silmänräpäyksessä kuolemattoman ja katoamattoman ruumiin, jossa he hallitsevat ja tuomitsevat yhdessä Herran kanssa jäljellä olevia ihmisiä.

   Jos tämän julistuksen totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin miksi sitä ei ole julistettu selvästi kaikille kansoille heti sen jälkeen, kun Jeesus oli mennyt Isän tykö taivaaseen? Miksi matkaan lähetettiin alkeellisilla menopeleillä – aasin selässä ja jalkaisin – oppimattomia apostoleja ja kalastajia, jotka eivät osanneet puhua edes kaikkien kansojen kieliä. Miksi kesti liki kuusi vuotta ennen kuin Pietari ensimmäisenä lähti julistamaan evankeliumia pakanoille Kristuksen kuolleista heräämisen jälkeen? Eikö Jeesus ollutkaan antanut käskyä julistaa sitä pakanoille ennen tätä? Apostolien tekojen kuvaus tapahtumista puoltaa näkemystä, jonka mukaan tämä asia tuli yllätyksensä Jerusalemin seurakunnan vanhimmille ja apostoleille itselleen. (Apt 10-11; vrt. Matt 28:18-20) Ovatko lähetyskäskyt siis myöhemmin lisätyt evankeliumeihin? Tarkoitan tällä sitä, että jos Jeesus ei ollut antanut käskyä viedä sanomaa hänen ylösnousemuksestaan pakanoille, niin se selittäisi Apostolien tekojen kuvauksen tässä asiassa. Muuten se on järjetön.

   Omituiseksi asian tekee vielä se, että Luukkaan evankeliumin lopussa on Jeesuksen lähetyskäsky, jossa hän käskee saarnata mielenmuutosta syntien anteeksisaamiseksi hänen nimessään kaikille kansoille. (Luuk 24:46ss.) Saman suuntainen kehotus löytyy myös Apostolien tekojen alusta kaksi kertaa ja toisella kerralla Pietarin suusta: lupaus pyhän hengen lahjasta on annettu kaikille, jotka Jumala kutsuu (sisältää myös pakanat, mikä tiedettiin Jeesuksen lähetyskäskystä ja myöhemmin käytännön lähetystyön kautta). (Apt 1:4-8; 2:38) Miten siis on mahdollista, että lähetyskäsky tulee Pietarille samassa kirjassa myöhemmin täytenä yllätyksenä? (Apt 10) Jerusalemin seurakunnan vanhimmat eivät hekään tunteneet tätä käskyä ja alussa jopa vastustivat evankeliumin julistamista pakanoille. (Apt 11) Outoa tässä on vielä se, että nämä samat juutalaiset uskoivat Jumalan tarjoavan ikuista elämää ensin vain Israelin kansalle, mutta myöhemmin myös pakanoille.

   Tämä on ymmärrettävää, kun tiedetään Jumalan suhtautuminen pakanoihin Vanhassa testamentissa. Opetuslapsilla ei ollut Uutta testamenttia käytössään, kun he lähtivät seuraamaan Jeesusta. He näkivät sen, millä tavalla Jumala suhtautui muihin kansoihin kuin Israeliin Tanakhissa (VT). Herra ei tehnyt elettäkään heidän pelastamisekseen vaan soti Israelin rinnalla heitä vastaan ja tuhosi koko maailman lukuun ottamatta Nooaa ja hänen perhettään, josta Israel on polveutunut Seemin sukulinjassa. Niinpä on normaalia ja Israelin uskoon kuuluvaa ajatella, että Jeesus on tullut pelastamaan ja vapauttamaan vain Israelin kansan, mutta ei ole tullut pelastukseksi koko maailmalle. Opetuslapset odottivat itse asiassa maanpäällistä Israelin kuningaskuntaa Jeesuksen johdolla vielä ennen helluntaita, jolloin he saivat Pyhän Hengen. (Apt 1:4-8) Osa juutalaisista uskoo edelleen, että Israelista tulee herrakansa ja se alistaa muut kansat valtaansa profetioiden mukaan. (Jes 2, 6, 11, Sak 14, Hes 38)

  • Anonyymi

   "Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä." Matt.7:6

   Miksi ihmistä kiinnostaa enemmän kaiken kansan käännyttäminen kuin tuo tässä esiintuotu jae?
   Syy on selvä. Ihminen on perusluonteeltaan vallanhaluinen. Myös henkinen valta kiehtoo. Ja siinä kiehtoo aivan erityisesti käännyttää muita ihmisiä omaan kantaan ja uskoon sopiviksi. koska se pönkittää samalla myös käännyttäjän omaa uskoa oikeassa olemiseen.

  • Anonyymi

   Miten on selitettävissä se, että Pietari, muut apostolit ja Jerusalemin vanhimmat eivät levittäneet evankeliumia heti pakanoille, jos Jeesus oli heitä käskenyt niin tekemään, heti kun he saivat Pyhän Hengen voiman? (Apt 1:8; 11:1ss.) Apostolien tekojen mukaan vaikuttaa jopa siltä, että he eivät edes tienneet Jeesuksen antaneen tätä käskyä, ennen kuin Pietari sai ilmestyksen ja Jumala lähetti hänet pakanoiden tykö. (Matt 28:18-20; Apt 10) On melko selvää, että Apostolien tekojen kirjoittaja tai muokkaaja (siitä on olemassa kaksi eri versiota: lyhyt ja pitkä) ei tiennyt Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä, joka koskee myös pakanoita.

   Tämän perusteella Luukkaan evankeliumin lopussa oleva lähetyskäsky voisi olla myöhempää lisäystä. Markuksen evankeliumin loppu on lähes varmasti kokonaan myöhemmin lisätty: se ei sisältynyt alkuperäiseen evankeliumiin. (Mark 16:9-20) Matteuksen evankeliumin lopun lähetyskäsky on ristiriidassa Jeesuksen aiempien sanojen kanssa, joiden mukaan hän on tullut vain Israelin kadonneiden lammasten tykö. (Matt 15:24) Onko sekin kokonaan myöhempää lisäystä? Lisäystä ei olisikaan vain kolmiyhteisen jumalan opin tueksi muutetut sanat: alkuperäisen version sanat ”minun nimeeni” on muutettu muotoon ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”?

   Näyttää siltä, että lähetyskäskyt on lisätty evankeliumien loppuun myöhemmin. Ne eivät ehkä olekaan sisältyneet alkuperäisiin versioihin. Pienin muutos, joka olisi tehty, on pakanoiden lisääminen käskyyn. Jeesus oli nimittäin aiemmin rajannut evankeliumin levittämisen Israelin kaupunkeihin ja kyliin, sikäli kuin Matteuksen evankeliumi kertoo totuuden tässä asiassa. (Matt 10:6-23; 15:24) Tämä selittäisi sen, miksi Pietari ei tuntenut tätä käskyä, ja tarvitsi taivaallisen näyn lähteäkseen pakanoiden tykö evankeliumia julistamaan. Se selittää myös sen, miksi muutkaan apostolit eivät tätä käskyä tunteneet tätä ennen. (Apt 11:1, 19ss.) Oletus on siis se, että Apostolien teot kertovat asiat siinä järjestyksessä kuin ne tapahtuivat ja evankeliumien loppujen lähetyskäskyt ovat myöhempää lisäystä ainakin pakanoiden osalta.

  • Anonyymi

   Näemme uskon kehittyneen aikojen saatossa. Jumala on kohdellut ihmisiä eri tavalla eri aikoina. Valituille ja pyhille on erilaiset elämänohjeet ja käskyt eri aikakausina. Vanhan liiton aikana piti tappaa ne ihmiset, jotka olivat rikkoneet tiettyjä Mooseksen lain käskyjä vastaan. Jos joku keräsi puita sapattina tai sytytti tulen, niin hänet piti tappaa. Jos joku kirosi tai löi vanhempiaan, niin hänet piti tappaa. Jos joku palveli epäjumalia (oli vääräuskoinen), niin hänet piti tappaa. Jos jonkun poika oli juomari ja irstailija, niin hänet piti tappaa. Mooseksen laissa on kymmeniä käskyjä, joiden rikkomisesta on säädetty kuolemanrangaistus kivittämällä tai polttamalla. Suurin osa kristityistä pitää näitä vanhan liiton käskyjä kumottuina tai vanhentuneina, niin että niitä ei ole edes lupa noudattaa uuden liiton aikakaudella. Jos joku tappaisi Mooseksen lain käskyjä rikkovan ihmisen, tekisi hän syntiä Jumalaa vastaan. Näin toteamme sen, että Jumala on antanut Raamatussa erilaiset ohjeet ja käskyt noudatettavaksi ”kansalleen”.

   On yleensä typerää ajatella, että Raamatun jumala olisi luonut tämän maailman ja olisi ainoa todellinen elävä Jumala. Se on alun perin ollut Israelin heimon pieni jumala, joka on taistellut ja sotinut Israelin rinnalla muiden kansojen jumalia ja sotajoukkoja vastaan. Näemme tämän olevan totta Joosuan, Samuelin, Jesajan, Jeremian ja muiden profeettojen kirjoista. Jumala sotii Raamatussa Israelin kansan rinnalla ja puolesta aivan niin kuin pakanoiden jumalat omien kansojensa rinnalla ja puolesta. Välillä Israel ja Raamatun jumala ovat voitolla, välillä häviöllä. Vaikka Jahve uhoaa tuon tuostakin pakanoita ja näiden jumalia vastaan, ei hän voita niitä. Israel joutuu nöyrtymään ylivoimaisen vihollisen edessä monta kertaa. Se ei pärjää filistealaisille, assyrialaisille ja Babylonin armeijalle. Pohjoinen Samaria ympäristöineen viedään pakkosiirtolaiseksi Assyriaan ja eteläinen Juuda Babyloniaan, josta se sitten palasi takaisin Persian kuningas Kooreksen voitettua Babylonin vuonna 539 eaa.

   Israelin jumala ei vaikuttanut näiden sotien tulokseen, vaikka profeetat kirjoittavat niin. Raamatussa on profetioita, jotka on kirjoitettu tutkitusti jälkikäteen: sen jälkeen, kun se kaikki on jo tapahtunut, mitä ennustetaan ”profeetoissa” (kirjoituksissa). Danielin kirjan 10. ja 11. luvun profetiat on kirjoitettu 160-luvulla eaa. Niissä kuvatut asiat olivat jo tapahtuneet vuosien 333 ja 164 eaa. välillä. Nämä profetiat poikkeavat tarkkuudeltaan muista Raamatun profetioista, mikä osaltaan paljastaa ne jäljestäpäin kirjoitetuiksi. On silti uskottavaa, että esimerkiksi Kooreksen nimi on lisätty jälkikäteen profeetta Jesajan ennustukseen, joka kirjoitettiin arvelujen mukaan jo 200 vuotta ennen Kyyros Suuren valtakautta ja Juudan vapautumista Baabelin orjuudesta. (538 eaa) Tällaiset väärennökset ja valheelliset profetiat syövät Raamatun luotettavuutta. Toki ilman tätäkin tiedetään monien sen kertomusten olevan satua: luomismyytit, tulvakertomus, Baabelin hajaannus, Sodoman ja Gomorran tuho, Egyptin orjuus, Mooseksen tekemät ihmeet, Israelin vaellus 40 vuotta erämaassa, jne.

  • Anonyymi

   Kristityt uskovat käyttävät Raamatun taruja hengellisinä esikuvina ja apuna, kun opetetaan kansaa tekemään hyvää ja karttamaan pahaa. Esimerkiksi puhuva käärme on kuva saatanasta, joka viettelee ihmisen syntiä tekemään ja olemaan tottelematon hyvän Jumalan käskyjä vastaan. Käärmeelle langetettu rangaistus on kuva siitä, miten se syö ihmisen sisintä ja sielua, sen sijaan, että käärme kirjaimellisesti kiemurtelisi maassa ja söisi maan tomua. Käärmeen siemenen ja vaimon siemenen välille langetettu kirous on kuva pahan ja hyvän välisestä taistelusta maan päällä. Vaimon siemen on profetia Kristuksesta, joka täyttyi kristittyjen mukaan Nasaretilaisen Jeesuksen persoonassa: elämässä, kuolemassa ja kuolleista heräämisessä. Nooan arkki ja Nooa ovat kuvia uuden liiton seurakunnasta ja Kristuksesta, jonka kautta sielut pelastuvat. Baabelin torni ja kielten hajaannus on kuva Herrasta luopuneen katolisen kirkon tilasta, kun sen kehittämä mysteeriuskonto on hajottanut Kristuksen ruumiin ja levinnyt kaikkialle maailmaan, mutta eri suuntaukset, tunnustukset, kirkot ja lahkot eivät ymmärrä toisiaan. Ja niin edelleen.

   Näiden hengellisten kuvien pohjalla olevia taruja ei ole tarkoitettu ymmärrettäväksi kirjaimellisesti. Tämä on niiden harvojen kristittyjen näkemys, jotka eivät pidä kiinni Raamatun kirjaimellisesta tulkinnasta ja nuoren maan kreationismista. Raamattua kirjaimellisesti historiallisena totuutena pitävät joutuvat selittämään uskoaan ja kumoamaan tieteellisen tutkimuksen tulokset naurettavalla ja typerällä taikauskolla. Raamatussa on paljon ihmeitä ja sankaritaruja, jotka eivät ole todellista historiaa. Israelin kansan historiankirjoitus ei ole Raamatussa totta kirjaimellisesti ja sellaisenaan. Se on väritetty totuus, niin että Israelin kansan asema Jumalan valittuna kansana ja tulevan maailman valtiaana on ihmisten keksintöä, ei Korkeimman sanaa, jos sellainen sattuisi olemaan olemassa. Mitään objektiivista näyttöä siitä ei ole havaittu, mutta pidämme sen olemassa oloa silti mahdollisena. Se ei vain ole kiinnostunut maailmasta ja ihmisistä niin paljon, että olisi ilmoittanut itsensä meille, tai vaikuttanut historiaan tavalla, joka olisi luonnonlakien vastainen.

  • Anonyymi

   Pääsemme tästä takaisin Israelin heimojumalaan, joka oli alussa vain yksi jumala monien muiden kansojen jumalien joukossa. Israel itsekin palvoi muita jumalia oman jumalansa rinnalla tai sen sijaan. Vanha testamentti kertoo tästä epäjumalien palvelemisesta salaamatta sitä: avoimesti. Sitä se ei kuitenkaan kerro, että Jahve ei poikkea muiden kansojen jumalista, vaan on epäjumala niiden tavoin: sitä ei ole olemassa. Jos se on olemassa, niin on väärämielinen, puolueellinen, rasistinen, syrjivä, sortava, kateellinen, mustasukkainen, omistuksenhaluinen, sadistinen, väkivaltainen ja murhaava hirviö sen sijaan, että olisi hyvä, oikeudenmukainen ja oikeamielinen rakastava ja hyvä taivaallinen isä kaikille ihmisille. Jos olet rehellinen ja oikeustajusi on parempi kuin Raamatun kirjoittajien, niin joudut tunnustamaan tämän asian todeksi. Raamatun Jumala on syyllinen viattomien kärsimykseen ja kuolemaan, koska on säätänyt yhden ihmisen synnistä rangaistukseksi kuoleman kaikille hänen jälkeläisilleen ja langettanut kiroukset, jotka aiheuttavat kärsimystä. Jumala on luonut kaikki vahingolliset eliöt ja on syypää luonnonilmiöihin, joista ihminen ja eläimet kärsivät ilman omaa syytään.

   Kristityillä on muiden luojajumalaan uskovien tavoin kehittymätön teleologinen ajattelutapa. He näkevät kaikessa jonkin tarkoituksen, vaikka sitä ei todellisuudessa olisi. Asiat vain tapahtuvat ilman mitään syytä tai tarkoitusta, joka voitaisiin selittää yliluonnollisella tekijällä ja se olisi todistus luojajumalasta. Meteorit tippuvat taivaalta ja tappavat eliöitä: jumala ei visko niitä alas taivaasta niin kuin Raamattu sanoo sen tekevän. Tulivuoret purkautuvat, maanjäristyksiä tapahtuu, tsunameja syntyy, maa vyöryy, tulvat aiheuttavat vahinkoa, välillä sataa pitkiä aikoja, välillä on pitkiä kausia ilman sateita, on kylmää ja pakkasta, on myös kuuma helle ja auringonpaiste, tuulet syntyvät ilmanvirtauksista maan pyörimisliikkeen tuloksena, on tyven ja on myrsky, ukkonen jyrisee ja taivas salamoi, on hedelmällisiä aikoja ja on puutetta, vilja tuottaa satoa ja katoa, jne. Tämä kaikki tapahtuu ilman, että jumala vaikuttaisi mihinkään. Jumala on täysin tarpeeton elämän ja kuoleman kiertokulun jatkumisen kannalta. Jos ajattelet muuta, niin silloin myös kaikki paha olisi Jumalan aiheuttamaa: myrkylliset eliöt, loiset, pedot, onnettomuudet, katastrofit ja ihan kaikki. Saatana ei ole niitä tehnyt, mutta Raamatun jumala on, jos olisi todellinen. Palveletko häntä?

  • Anonyymi

   Israel oli jakautunut kahtia pohjoiseen Israelin ja eteläiseen Juudan kuningaskuntaan: näin ainakin Raamatun mukaan, eikä tätä ole syytä juurikaan epäillä. Omrin kuningaskunnasta lähtien löytyy myös historian muita todisteita Israelin ja Juudan kuninkaista, eivätkä nämä ole ilmestyneet tyhjästä. Raamatun sisältämät kuningasten kirjat ja aikakirjat kuvaavat ainakin osittain todellisia kuninkaita ja kansan historiaa, mutta monet kertomukset yksityiskohtineen ovat keksittyjä taruja tai liioittelua, joka on tyypillistä tuon ajan kansojen historian kirjoissa. Niissä kuvataan jumalia, sankareita ja kuninkaita tavalla, joka ei voi olla kirjaimellisesti totta, eikä olekaan. Raamattu ei tee tässä poikkeusta. Israelilla ja juutalaisilla on paljon muitakin taruja, joita ei ole sisällytetty Raamattuun, mutta ne eivät poikkea Raamatun taruista uskottavuuden puolesta. Jumala, enkelit ja Israelin sankarit seikkailevat siellä samalla tavalla kuin Raamatun lehdillä. Raamatussa on itse asiassa lainattu joitakin juutalaisia taruja ikään kuin ne olisivat tosia. Näitä ovat mm. Etiopilaisen Eenokin kirja, Mooseksen taivaaseen nousu, Jannes ja Jambres, Aabrahamin testamentti, Sefanjan ilmestys, jne. Kristityt eivät pidä niitä pääsääntöisesti todellisena historian kuvauksena.

   Kun eteläinen Juuda oli viety pakkosiirtolaiseksi Babyloniaan vuonna 587/586 eaa., niin se tarvitsi kansallisen itsetunnon ja oman arvon kohottamiseksi taruja, jotka eivät ole kirjaimellisesti totta. Sen jumala tuli korottaa muiden kansojen jumalien yläpuolelle ja vääristellä historian tapahtumia, ikään kuin tämä pieni heimojumala olisi auttanut kansaansa jo menneisyydessä saavuttamaan suuri voittoja mahtavia viholliskansoja vastaan. Israel kuvataan Raamatussa todennäköisesti paljon suurempana ja vahvempana kansakuntana kuin mitä se on todellisuudessa ollut. Yleinen historia ei tunne Salomon ja Daavidin ajan suurta Israelin kuningaskuntaa, eikä tätä edeltäviä Tuomarien, Juudan ja Mooseksen ajan tapahtumia, joissa Israel saa voiton monista viholliskansoista ja pakenee sitä ennen Egyptin orjuudesta. Ei ole historiallisesti totta, että kaksimiljoonainen kansa lähti Israelista ja vaelsi 40 vuotta erämaassa. Tästä ei ole mitään arkeologisia todisteita. Niitä pitäisi olla paljon, jos kertomukset olisivat tosia. Ne kelpaavat ainoastaan esikuviksi ja hengelliseksi opetukseksi siitä, miten Jumalan valitsema ja pyhittämä ihminen lähtee pois tästä maailmasta ja lakkaa elämästä sen himojen mukaan. Egypti kuvaa hengellisenä puheena tätä maailmaa himoineen ja lohikäärme tai käärme sen hallitsijaa, itsekkäästi elävää ihmistä ja ihmiskuntaa.

   • Anonyymi

    "Kristityt eivät pidä niitä pääsääntöisesti todellisena historian kuvauksena."

    Eikö Mooseksen taivaaseen nousu löydy myös Luukkaan evankeliumista? Opetuslapset omin silmin ovat nähneet, miten Mooses laskeutuu taivaallisesta kirkkaudesta juttelemaan Jeesukselle. Nuo siis eivät ole juutalaisia taruja, vaan kristittyjen opetuslasten todistamia tositapahtumia.


  • Anonyymi

   Jos jokin yliluonnollinen on vaikuttanut osaan Raamatun teksteistä, niin se on käyttänyt epätosia kertomuksia apuna hengellisten totuuksien ja viisauden opettamiseen. Raamattu on järkevää vain tällä tavalla ymmärrettynä. Jos sitä tulkittaisiin kirjaimellisesti ja noudatettaisiin kirjaimellisesti Mooseksen lain tappamiseen ja syrjintään kehottavia käskyjä, niin maailma olisi todella paha paikka elää. Uskontoa onkin käytetty paljon oikeutuksena pahan tekemiseen. Katolisessa uskonnossa – josta protestanttiset kirkot syntyivät uskonpuhdistuksen aikana 1500-luvulla ja jatkoivat sen hirmutekoja ja perinteitä – on perusteltu Mooseksen lain avulla eriuskoisten tappaminen ja pakanakansojen pakottaminen katoliseen uskontoon miekan avulla. Osansa väkivaltaisten murhaajien vihasta ovat saaneet rauhaa rakastavat kastajaliikkeen jäsenet ja antitrinitaarit, joita on tapettu Rooman valtakunnassa 390-luvulta lähtien ja tappamista jatkettiin 1500-luvulla uskonpuhdistajien toimesta. Jeesuksen kristuksen todistajien veri on vuotanut ja se huutaa nyt maasta parempaa kuin Aabelin veri, joka janosi vain kostoa ja rangaistusta. Jeesuksen uskossa olevat antavat anteeksi vainoojilleen ja rukoilevat heidän puolestaan. Tällaista vastaan ei ole laki ja siinä täyttyvät profeettain sanat Jeesuksen ja Paavalin opetusten mukaan.

   Jos siis jotakin todellista ja elävää on Raamatun kirjoituksissa, niin se on edelleen salattua ja pimitettyä niiltä, jotka tulkitsevat Raamatussa lähes kaiken kirjaimellisesti väärin. Näitä ovat myös vapaiden suuntien seurakunnat täynnä. Pahimmat heistä olisivat valmiit tappamaan luterilaisten ja katolisten tavoin, jos eivät uskoisi sitä, että Mooseksen lain käskyjä ei ole lupa noudattaa uudessa liitossa. Nämä toisille pahaa tahtovat ihmiset paljastuvat kuitenkin siitä, että he uskovat heidän palvomansa jumalan tuomitsevan eri tavalla uskovat hyvätkin ihmiset tuliseen järveen, jossa nämä kärsivät tuskaa ja vaivaa ikuisesti, loputtomiin. Sellainen rangaistus lyhyen ajan kestävästä pahan tekemisestä ja pahuudesta on kohtuuton, eikä hyvään ja rakastavaan Jumalaan uskova voi pitää sellaista opetusta totena. Kun vilpittömälle totuutta etsivälle ihmiselle paljastuu, että ikuisen piinahelvetin oppi on kehittynyt vuosituhansien aikana muinaisen Babylonin mysteeriuskonnosta, niin hän lakkaa pitämästä sitä totena, vaikka jotkut Raamatun kohdat näyttävät tukevan sitä. On silti kohtia ja tulkintoja, jotka kumoavat sen tai vähintään osoittavat sen opin kanssa ristiriidassa olevia kohtia Raamatusta. Kun lisäksi tunnetaan helvettiuskon kehitys ja fariseusten uskon pakanallinen tausta, niin sen jälkeen ei tarvitse enää pitää totena heidän taikauskoisia näkemyksiään.

  • Anonyymi

   Mikä on evankeliumi? Mitä siinä kerrotaan? Mitkä asiat tulisi pitää totena, jotta voisi pelastua? Ei niin yhtään mitään siitä, mitä Uudessa testamentissa kerrotaan. Jos on olemassa jotakin elämää ruumiin kuoleman jälkeen, niin ihmisiä ei tuomita hyvään tai huonoon osaan sen perusteella, miten he ovat suhtautuneet Jeesuksen kristuksen evankeliumiin. Apostolit eivät uskoneet, että Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista, ennen kuin näkivät hänet toisen muotoisena (eri näköisenä) kuolleista heräämisen jälkeen. Paavali ei uskonut, ennen kuin näki kirkastetun Herran ja kuuli hänen äänensä. Miksi muiden tulisi pitää totena näiden todistus, kun nämä itsekään eivät sanomaa uskoneet? Jos me näkisimme kirkastetun tai edes haudasta nousseen lihaa ja luuta olevan Kristuksen ruumiin, niin meidän ei tarvitsisi uskoa: me tietäisimme, että evankeliumi on totta. Sen tiesivät myös apostolit, jotka yrittivät saada muut vakuutetuksi todistuksellaan. Mitään järkevää syytä uskoa evankeliumi ei ole olemassa. Se ei ketään hyödytä, eikä muuta ihmistä millään tavalla. Jos ihminen uskoo Jumalaan, joka vaikuttaa voimallaan hänen ajatuksiinsa, sanoihin, tahtoon, muistiin ja tekemiseen, niin hän saa siitä voimaa ja kykenee elämään vähintään auttavasti siten kuin tämä jumala tahtoo hänen elävän.

   Samaan pystyy kuka tahansa, vaikka ei uskoisi. Miksi siis uskoa? On monia, jotka tekevät hyvää ja karttavat pahaa vain sen vuoksi, että luulevat saavansa siitä jonkin palkinnon, tai uskovat välttävänsä rangaistuksen sen ansiosta. Sellainen on arvotonta. Jos ihminen tekee hyvää ja karttaa pahaa siksi, että on hyvä ihminen – se on hänen luontonsa mukaista elämää – niin hän ei odota saavansa palkintoa, eikä pelkää rangaistusta. Hän tekee hyviä tekoja siksi, että se on hänen mielihalunsa: hän iloitsee siitä, kun muilla menee hyvin ja he ovat onnellisia. Sellainen ihminen ei tee pahaa, koska pahan tekeminen ei ole hänen luontonsa mukaista toimintaa. Jos mielihalu on vain hyvään eikä lainkaan pahaan, niin sellainen ihminen on hyvä, eikä hän näyttele hyvää niin kuin tekohurskaat uskovat kristityt tekevät. Hyvä ihminen voi olla uskonnoton ja agnostikko, mutta hän on harvoin ääripään uskova tai ateisti. Sellaisilla on pyrkimys rajoittaa toisten sanan- ja uskonnonvapautta, koska pitävät omaa näkemystään varmasti oikeana ja muiden näkemystä vääränä ja pahaan johtavana.

  • Anonyymi

   Jos olet rehellinen, niin Jeesuksen uskon tavoite on maailman valloittaminen ja eriuskoisten ihmisten alistaminen Jumalan valtaan. Sikäli kuin tämä jumala on hirviömäinen sadisti ja murhaaja – Vanhan testamentin Israelin heimojumala, Jahve – niin uskon päämäärän toteutuminen olisi sama kuin joutua helvettiin maan päällä. Jos Jumala olisi olemassa ja hän olisi hyvä, oikeudenmukainen ja oikeamielinen, niin hän ei alistaisi muita ihmisiä valtansa alle väkivalloin tai uhkaamalla hirveillä kidutuksilla ja kuolemalla. Ne, jotka näin ajattelevat, ovat pahasti eksyksissä ”katolisen jumalan” harhoihin ja vääriin opetuksiin, jotka on johdettu Raamatun teksteistä ja yhdistetty niihin pakanauskontojen pahimmat ainekset. Mysteeriuskonnot ovat pahasta ja sellainen katolisen kirkon oppien varaan perustama kristinusko on – myös sen protestanttinen haara.

   Mitkään orjuuttamiseen, väkivaltaan ja tappamiseen kehottavat tai sitä odottavat uskomukset eivät ole hyviä. Ne, jotka sellaista toivovat, eivät ole hyviä ihmisiä. Ne, jotka pitävät Raamatun jumalan kaikkia tekoja hyvinä, ovat pahoja ihmisiä ja heidän oikeustajunsa on pahasti vääristynyt. Jos rakastat rauhaa ja pyrit siihen, tahdot koko sydämestäsi hyvää muille ihmisille, niin et voi pitää kirjaimellisesti totena Raamatun kertomuksia kaikilta osin. Et voi hyväksyä Mooseksen lain tappokäskyjä ja muita huonoja käskyjä, jotka johtavat syrjintään, sortamiseen, eriarvoiseen kohteluun, puolueellisuuteen ja toisten ihmisten vahingoittamiseen väärin perustein. Et voi pitää hyvinä Raamatun jumalan pahoja tekoja, kun hän on tappanut ihmisiä ilman oikeutettua syytä ja käskenyt tappaa, tehdä jopa kansanmurhia.

  • Anonyymi

   Vaatimukset evankeliumin totena pitämiseen pelastumisen ehtona ovat väärämieliset. Tämä ja monet muut seikat herättävät terveen epäilyksen: ovatko kertomukset Jeesuksen kuolleista heräämisestä ja taivaaseen nousemisesta edes totta? Miksi näistä asioista on kirjoitettu vasta yli 20 vuotta itse tapahtumien jälkeen? Yhtään tätä varhaisempaa kirjoitusta ei ole ainakaan säilynyt meille asti edes kopioina. Miksi Pietari ja juutalaiset eivät lähteneet julistamaan evankeliumia heti myös pakanoille? Miksi Matteuksen evankeliumissa käsketään pitää kaikki (Mooseksen) lain käskyt? (Matt 5:17-19; 23:1ss.) Miksi Jeesus sanoo tulleensa vain Israelin heimon kadonneiden lammasten vuoksi? (Matt 15:24) Miksi Jeesus sanoi tulevansa takaisin sen sukupolven aikana, joka oli elossa apostolien aikana? (Matt 10:23; 24)

   • Anonyymi

    Onko missään tietoa, löysikö tämä jeesus nuo paimenten kadottamat lampaat joskus?


  • Anonyymi

   Miksi evankeliumin lopussa on käsky kastaa kaikkien kansan uskovat opetuslapset vedessä ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”, vaikka aiemmin on sanottu, että Jeesus tuli vain Israelin huoneen kadonneiden lammasten vuoksi? (Matt 28:18-20) Eikö tässä nähdä jo yhden evankeliumin kirjan sisällä uskonnon muuttuneen? Ensin sanotaan Jeesuksen tulleen vain Israelin kansan vuoksi, mutta sitten vuosia myöhemmin sanotaan hänen tulleen pelastamaan myös pakanat ja heitä tulee kastaa Jeesuksen nimeen vedessä. Sanat ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen” ovat myöhempi katolisten isien tekemä muokkaus, eikä niitä löydy muualta Raamatussa. Eusebios lainasi tätä kohtaa vielä muodossa ”kastakaa… minun nimeeni”, mikä muoto on kaikkialla Apostolien teoissa ja kirjeissä.

  • Anonyymi

   Ulostuskone pakaroiden yhtymäkohdassa riittää monelle järjettömyyksiin. Rokotettakaan ei näin ollen tarvitse terveellisesti elävät vaan mielettömät terveet.

  • Anonyymi

   Vanha testamentti ja Jeesuksen ajan juutalaiset olivat jyrkän monoteistisiä: heille Isä oli yksin ainoa totinen ja elävä Jumala. Jeesusta pidettiin pelkkänä ihmisenä vielä synoptisissa evankeliumeissa ja Apostolien teoissa, mutta Johanneksen evankeliumissa hänet on korotettu lähes Isän vertaiseksi jumalaksi. Kolminaisuusoppi on katolisen kirkon kehittämä harhaoppi, jonka kehityksen alku nähdään Uudessa testamentissa. Uskonto on kehittynyt Raamatun sisällä ja sen jälkeen. Se ei ole ollut samanlaista profeettojen, Jeesuksen ja apostolien aikana, ja on muuttunut näiden jälkeen lisää. Ihmiset ovat muuttaneet uskontonsa sisältöä ja muotoa. Ei siis ihme, jos juutalaiset ovat keksineet levittää evankeliumia pakanoille omasta päästään, eikä Jeesus ole sitä käskyä eläessään vielä antanut (näin myös evankeliumit todistavat).

   • Anonyymi

    Outoja ja vieraita oppeja tuot esille.
    Sillä näin on Herra meitä käskenyt: 'Minä olen pannut sinut pakanain valkeudeksi, että sinä olisit pelastukseksi maan ääriin asti'.


  • Anonyymi

   On tosiaan omituista, että Pietari, apostolit ja Jerusalemin seurakunnan vanhimmat eivät tienneet sitä, että evankeliumi oli julistettava myös pakanoille. (Apt 10-11) Jos Jeesus olisi antanut käskyn tästä heti kuolleista heräämisen jälkeen, niin miksi opetuslapset eivät totelleet sitä heti? He saivat Pyhän Hengen helluntaina ja sen piti antaa heille voima todistaa Jeesuksesta kaikille kansoille jo monta vuotta ennen kuin he sen lopulta tekivät. (Apt 1:8) Siihenkin tarvittiin yliluonnollinen ilmestys ja Jumalan sana taivaasta ennen kuin Pietari ensimmäisenä totteli Jumalaa. (Apt 10) Miksi näin?

   Jos Uuden testamentin tarkoitus on vakuuttaa lukijat ja sanan kuulijat siitä, että Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista ja ottanut hänet tykönsä taivaaseen, niin sen kirjoittajat eivät ole onnistuneet kovin hyvin tehtävässään. Evankeliumit ovat ristiriidassa keskenään. Ne sisältävät epätosia legendoja (Matt 2 ja Luuk 2), virheellisiä sukuluetteloita (Matt 1 ja Luuk 3:23ss.), ihmeitä, joita ei ole tapahtunut ja Jeesuksen sanatkin on lisätty kertomuksiin muistin varassa, ellei niitä ole sitten keksitty omasta päästä jälkikäteen. Satuja ihmeistä on myös Apostolien teoissa ja Paavalin kirjeissä.

  • Anonyymi

   Raamatussa on sanoma VAIN JUMALAN HYVYYDESTÄ. Neljältä apostolilta JOTKA OLIVAT PYLVÄITÄ eli tarkoitettu kestäväksi sanomaksi. Loput kahdeksan apostolia kirjoittivat myös Jumalan pahoista piirteistä jotakin. Mutta ne piirteet eivät kestä.

   Pylväs on Pyhä. Jopa perusta voi muuttua eli Pietarista Kristukseen ja edelleen muuksi, MUTTA PYLVÄÄT PYSYKÖÖN.

  • Anonyymi

   Pelastuksen evankeliumin julistamista Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä on Jeesuksen kuolleista ylösnousemuksesta lähtien pyritty estämään - mutta turhaan.

   >> Jos evankeliumin totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin miksi Jumala on lähettänyt taitamattomat ja yksinkertaiset ihmiset sitä julistamaan? Miksi hän ei lähettänyt voimallisia enkeleitä tai julistanut sitä itse taivaasta selvällä äänellä? >>

   Evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta on jo itsessään Jumalan voima, ei sen julistajat.

   16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. ( Rm 1)

   17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
   18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
   ( 1Kor 1)

   Kuten voimme havaita, evankeliumi ristiinnaulistusta Jeesuksesta Kristuksesta on Jumalan voima, mikä vaikutaa uskon.

   Paavalihan tuossa sanoo, että ettei hän ole voimallinen julistaja, vaan se mitä hän julistaa on voimallinen ja vaikuttaa uskon ja sen myötä pelastumisen.

   Kuten hän vielä jatkaa seuraavassa luvussa.

   1 Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan.
   2 Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.
   3 Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,
   4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
   5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
   ( 1Kor 2)

   Ihmisten viisaus, väkevyys, ei edusta Jumalan voimaa.

   Paavali toteaakin tuossa olleensa itse heikkouden vallassa, mutta kuitenkin Jumalan voiman kanssa julistaessaan sanaa rististä.

   Usko Toivonen

  • Anonyymi

   > Olemme oppineet Raamatusta jo sen, että sielujen pelastumiselle on erilaiset ehdot eri aikakausina ja eri ihmisryhmille. Ne, jotka ovat kuulleet evankeliumin, ovat eri asemassa kuin ne, jotka eivät ole sitä kuulleet.

   Olet väärässä. Ikuinen elämä on luvattu vanhurskaille ja se pätee kaikkiin ihmisiin.

   "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
   Mat. 25:46

   "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
   Room. 6:23

  • Anonyymi

   Vaikka juutalaisilla oli tapana opetella ulkoa uskonnollisia tekstejä, voimme nähdä evankeliumeista, että niiden sisältämiä Jeesuksen sanoja ei ole opeteltu samalla tavalla ulkoa kuin muita juutalaisten tekstejä. Tämä on johtanut eroihin evankeliumien välillä. Myöhemmät evankeliumit ovat saaneet vaikutteita aiemmin kirjoitetuista ja kenties kadonneesta Q-lähteestä. Johanneksen evankeliumi poikkeaa synoptisista sisällöltään, tapahtumajärjestykseltään ja kristologialtaan. Miksi evankeliumeja tulisi pitää luotettavana historiallisena lähteenä?

   Evankeliumi, tai oikeammin monet eri versiot evankeliumista, on järjetön, ei kuulosta hyvältä ja tuntuu totuuden vastaiselta. Pitäisikö se torjua ja hylätä? Miksipä ei? Ei sen torjumisesta mitään haittaakaan voi olla. Siitä ei ketään tuomita nyt, kun katolinen kirkko ja sen tyttäret (protestantit) eivät pidä enää maallista valtaa hallussaan. Evankeliumi on historiaa ja vapaus pitää totena vain järkevät ja hyvin perustellut uskomukset on korvannut ”sokean uskon”, jota Uudessa testamentissa vaaditaan.

   • Anonyymi

    Evankeliumeiden mukaan myös Jeesus itse puhui evankeliumeista.
    Markuksen evankeliumi: "Hän sanoi heille: »Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille."

    Jeesus on siis syntynyt vuonna 155 tai sen jälkeen, koska sana "evankeliumi" on kehitetty vasta vuonna 155.


   • Anonyymi

    Evankeliumia Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta on julistettu jo n. 2000 vuoden ajan, vaikka se pyritiin heti alkuunsa estämään.

    27 Ja he toivat heidät ja asettivat neuvoston eteen. Ja ylimmäinen pappi kuulusteli heitä
    28 ja sanoi: "Me olemme kieltämällä kieltäneet teitä opettamasta tähän nimeen; ja katso, te olette täyttäneet Jerusalemin opetuksellanne ja tahdotte saattaa meidän päällemme tuon miehen veren".
    29 Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.
    30 Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte.
    31 Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.
    32 Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat."
    33 Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät.
    34 Mutta neuvostossa nousi eräs fariseus, nimeltä Gamaliel, lainopettaja, jota koko kansa piti arvossa, ja hän käski viedä miehet vähäksi aikaa ulos.
    35 Sitten hän sanoi neuvostolle: "Israelin miehet, kavahtakaa, mitä aiotte tehdä näille miehille.
    ..
    38 Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
    39 mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."
    40 Niin he noudattivat hänen neuvoansa. Ja he kutsuivat apostolit sisään ja pieksättivät heitä ja kielsivät heitä puhumasta Jeesuksen nimeen ja päästivät heidät menemään.
    41 Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
    42 Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta.
    ( Apt 5)

    Tätä ilosanomaa Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta on siis julistettu jo n. 2000 vuotta ja yhä vaan julistetaan, eikä sitä voi kukaan/mikään kukistaa, koska se on Jumalasta.

    Ja yhä ihmisiä tulee uskoon kuultuaan pelastuksen evankeliumia julistettavan ristiinnaulitusta Jeesuksesta Kristuksesta, sillä se on Jumalasta, Jumalan voima, joka saa aikaan sydämen kääntymyksen Herran puoleen.

    Kuten jo alkuseurakunnan aikoina:

    20 Heidän joukossaan oli kuitenkin muutamia kyprolaisia ja kyreneläisiä miehiä, jotka, tultuaan Antiokiaan, puhuivat kreikkalaisillekin ja julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta.
    21 Ja Herran käsi oli heidän kanssansa, ja suuri oli se joukko, joka uskoi ja kääntyi Herran puoleen.
    ( Apt 11)

    Usko Toivonen


  • Anonyymi

   Vanhassa testamentissa Jumala ei käskenyt todistaa hänestä tai Jeesuksesta pakanakansoille. Jeesusta ei edes tunnettu silloin, koska hän ei ollut vielä syntynyt. Mitä hyötyä tai etua on Nasaretilaisen Jeesuksen tuntemisesta? Se on pantu ehdoksi ikuisen elämän saamiselle, mutta niin kuin olemme osoittaneet, ei tämä ehto ole kaikille sama. Jos rehellisiä ollaan, niin Jeesuksen tunteminen ei tuo ihmisen elämään mitään sellaista hyvää, mitä ei voitaisi saavuttaa ilmankin sitä. Kuka edes tuntee Jeesuksen sellaisena kuin hän on ollut ihmisenä maan päällä?

   Paavalin mukaan Jeesusta ei pidä ”lihan mukaan” tunteakaan: hänet pitää tuntea ylösnousseena kirkastettuna Herrana ja Kristuksena, Jumalan Poikana. Mitä tällä sitten tarkoitetaankaan, niin on osoittautunut mahdottomaksi tuntea ihminen, joka on kuollut. Jos Jumala tahdottaisiin tuntea – ja hän olisi olemassa – niin mitä ihmisen tunteminen tässä auttaisi? Jos Jeesus on välimies Jumalan ja ihmisten välillä, niin eikö hän ole sitä riippumatta siitä, pitääkö joku totena evankeliumin vai ei? Miksi tulisi pitää totena kertomukset, jotka ovat ilmeisen epätosia, tai niin huonosti kerrottu, että niitä on tarkan tutkimuksen jälkeen tosi vaikeaa pitää perustellusti totena?

   Vaatimukset evankeliumin uskomisesta ovat kohtuuttomat, kun se pannaan pelastumisen ehdoksi. Apostolit eivät siihen uskoneet, mutta vaativat muita uskomaan. Miksi meidän pitäisi uskoa asiat, jotka he tiesivät todeksi? Minä en usko, uskotko sinä?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   176
   9565
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   374
   7399
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   363
   4623
  4. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   309
   2936