Aihe

Kun sovitus-sanan sisältö raiskataan...

Anonyymi

... raiskataan samalla kaikki muukin.
Evankeliumi on ilouutinen. Uutinen on yleisölle suunnattu viesti jostakin tapahtumasta, joka on tosi täysin riippumatta siitä, kuinka uutiseen suhtaudutaan - muutenhan uutinen ei olisi mikään uutinen vaan pelkkä tarina, joka on totta niille, jotka sen uskovat, ja valhetta niille, jotka eivät siihen usko.
Kun Suomi julistautui itsenäiseksi vuonna 1917, siitä viestitetty uutinen oli totta riippumatta siitä, ketkä suomalaisista siihen uskoivat. Epäuskoiset suomalaiset asuivat itsenäistyneessä maassa yhtä lailla kuin uutiseen uskoneetkin.
Sovituksen raiskaajat muuntavat ilouutisen pelkäksi tarinaksi, jonka totuudellisuus riippuu uutisen vastaanottajasta. Samalla he muuntavat uutiseen uskomisen taikavoimaksi, joka tekee uutisesta totta - koskapa heidän mukaansa epäuskoisia uutinen koko maailman sovituksesta ei kosketa.

Tämä mielipuolisuus saa aikaa sen, että tällaiset paviaanit saattavat kysyä: Mitä järkeä on kuuluttaa maailmalle uutista koko maailman sovituksesta, jos SE KOSKEE KAIKKIA riippumatta siitä, kuka siihen uskoo? He toisin sanoen kysyvät: Mitä järkeä on kuuluttaa maailmalle uutista koko maailman sovituksesta, jos SE ON TOTTA?

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juu. Syytä Jeesusta siitä valheenkylvöstä.

   • Anonyymi

    Kommentti on yhtä fiksu kuin syyttää juutalaisia Aushwitzin joukkomurhista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   373
   4692
  2. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   355
   3330