Aihe

Lapsenusko ei ole peruste mennä kasteelle

Anonyymi

Lapsenusko, niin hyvä asia kuin se onkin, ei riitä perusteluksi kasteelle. Kasteelle menevällä ihmisellä täytyy olla se uuden ihmisen usko, jotta hänen vanha ihmisensä voidaan haudata kasteen hautaan,
Room6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
6:5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,

Tämä ei yksinkertaisesti onnistu ellei ole uutta ihmistä (uudestisyntynyttä ihmistä) , joka nousee kastehaudasta vertauskuvana Kristuksen ylösnousemisesta uuteen elämään. Jos kaste suoritetaan henkilölle, joka ei ole uudestisyntynyt, ei edellä kerrottu prosessi pysty tapahtumaan ja se kaste jää turhaksi. Oikeastaan se kaste muuttuu vahingolliseksi sillä se voi estää oikean kasteen myöhemmin niinkuin luterilaisessa kirkossa ihmisiä estetään menemästä oikealle kasteelle.

Raamatussa ei missään sanota, että lapsenuskolla varustettu ihminen olisi kastettu. Lapsenuskolla varustetun ihmisen on kyllä helppo ottaa vastaan oikea usko ja uudestisyntyä verrattuna sellaisiin ihmisiin, joilta puuttuu lapsenusko.

Luterilainen kirkko levittää mielellään sellaista oppia, että uudestisyntyminen tapahtuu muka kasteessa mutta se ei Raamatun mukaan pidä ollenkaan paikkaansa. Kaikki ihmiset, joita Raamatussa kastettiin, kastettiin vasta uudestisyntymän jälkeen.

Tässä muutamia (noin 3012 kpl) esimerkkejä ihmisistä, jotka kastettiin uudestisyntymän jälkeen. He eivät uudestisyntyneet kasteessa. Kasteen merkitys ei ole uudestisynnyttää ihmisiä.
Apostolien teot:
19:1 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia.
19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan."
19:3 Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella."
19:4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen."
19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.
19:6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.
19:7 Heitä oli kaikkiaan noin kaksitoista miestä.

Apostolien teot:
2:40 Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta."
2:41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
2:42 Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Esimerkiksi 13 vuotias on vielä täysi lapsi .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   674
   6543
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   5032