Aihe

Pelastussuunnitelma

Anonyymi

Kaikilla uskovaisilla on varmasti tiedossa, että Jumalalla oli pelastussuunnitelma valmiina jo ennen kuin hän aloitti luomisen. Efesolaiskirjeen 1. luku kertoo tästä. Myös 1.Moos.1.luku kertoo, kuinka ihminen tulisi varmuudella lankeamaan:

1. Mooseksen kirja 2:16-17
"16. Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, 17. mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, on sinun totisesti kuoltava." "

Jae 17 sanoo ihan suoraan, että päivänä, jona sinä syöt, on sinun kuoltava. Se ei siis sano, että JOS sinä syöt, vaan se sanoo, että sinä tulet syömään siitä.

Miksi Jumala tarkoituksella pani ihmisen samalle planeetalle Saatanan kanssa, kun Jumala jo ennen luomistaan tiesi ihmisen lankeavan? Sen Saatanan, joka sai kolmasosan taivaan enkeleistäkin lankeamaan. Tuossa luvussa 17 ihminen sai Jumalalta tietoonsa, että he tulevat lankeamaan.

Eikä ole mikään ihme, että ihminen lankesi. Ei Aadamilla ja Eevalla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia olla lankeamatta. Heillä ei ollut tietoa siitä, mitä synti on. Heillä ei ollut lapsuuden kokemusta synnistä, ei vuosien nuoruuden kokemuksia siitä, miten syntiin voi langeta tai miten lankeamisen voisi välttää, eikä aikuisuuden kypsyyttä, joka perustuisi aiemman iän kokemuksiin. Eivät he ymmärtäneet syntiä ja sen luonnetta. He olivat kertakaikkiaan mahdottomassa tilanteessa, josta ei voisi selvitä mitenkään muutoin kuin lankeamalla.

Miksi siis Jumala toimillaan saattoi ihmisen tilanteeseen, jossa tämä varmuudella lankeaisi?

Tässä kohden ei oikein voi sanoa perusteluksi ihmisen vapaata tahtoakaan, koska eihän sellainen ole vapaata tahtoa kun ainoa vaihtoehto on syntiinlankeemus.

Juutalaisten pyhien kirjoitusten mukaan ihmisen oli tarkoituskin langeta. Miksi? Koska ihmisistä oli tarkoitus tulla Jumalan palvelijoita alhaistakin alhaisemmalle luomisen tasolle. Ihmisistä oli tarkoitus tulla osa Jumalan perhettä maapallolla ja maasta olisi tarkoitus tulla Jumalan asuinsija planeetallamme.

Juutalaisten kirjoitusten mukaan, koska Aadam ja Eeva eivät olleet vielä riittävän tietoisia synnistä, oli heille itsestään selvää, etteivät he olleet vielä siellä alhaisimmalla tasolla ja hedelmän puusta syöminen oli heidän mielestään luonnollinen teko, joka johdattaisi heidät Jumalan toivomaan lopputulokseen: maailmaan, jossa he tulisivat toimimaan Jumalan kirkastamiseksi ja korottamiseksi.

Mutta oliko Jumalalla puhtaat jauhot pussissaan kun sen sijaan, että Jumala olisi vain tappanut ihmiset, kuten lupasi, hän sen lisäksi vielä kirosi maan ja antoi vaimolle synnytystuskat sekä miehelle kirouksen, jonka mukaan hänen olisi ansaittava leipänsä otsa hiessä? Hän siis ei kertonut ihmisille koko touutta siitä, miten käy kun he lankeavat. Jumala ei siis pitänyt sanojaan.

Millaisia ajatuksia nämä pyhät kirjoitukset herättävät sinussa?

Entä miksi Jumala tarkoituksella järjesti ihmisen lankeaman syntiin?

Jos Jumala ei järjestänyt ihmistä lankeamaan, miten sinä perustelet nuo yllä mainitut raamatunkohdat?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onhan tuo aika mielenkiintoista luettavaa. Tuon perusteella voisi jo päätellä, että Jeesuksen uhraaminen olisi ollut vähintä, mitä Jumala olisi voinut tehdä ihmiskunnalle kaiken tuon jälkeen.

  • Anonyymi

   Tämä aloitus ja pohdinta on ihan relevanttia ja varmasti useat kristityt, joille Jumala on luonnollisena lahjana antanut hyvän kognitiivisen ajattelun tason, ovat näitä kysymyksiä tykönään pohtineet. Paavalikin Roomalaiskirjeessä tuo esiin tätä Jumalan käsittämätöntä viisautta ja lausahtaa ( Room. 11:32) : ’Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.’

   Tämä Suomi24 ei kuitenkaan ole sopiva alusta syviin hengellisiin keskusteluihin. Joten jos ja uskoakseni kun sinulla (aloittaja 06.02.2021 13:08) on kiinnostusta jatkaa aiheen parista, niin laita minulle s-postia luukku.com sellaiseen, missä etuosa ennen (at) merkkiä on: kmilaakso

   = = =
   Nyt tietysti vaarana minulle on se, että tällä foorumilla liikkuvat ”hörhöt” ottavat myös minuun yhteyttä, joten toivon, että jo ensimmäisessä s-postissasi jatkaisit vähän lisää näitä omia pohdintojasi aiheen tiimoilta. Jos minulle tulee useampi e-mail tämän asian tiimoilta luukkuun, niin huonon ortografian omaaviin jätän tylysti vastaamatta.

   • Anonyymi

    Mikä estää meitä keskustelemasta tällä palstalla? Siitä voisivat hyötyä muutkin. Haluan pysyä anonyyminä.


  • Anonyymi

   Tuo pohdinta ei tavallaan hyödytä mitään ellei se peilaa nykyhetkeen uskovan elämässä. Jo jotkut näkevät luomisen tuovan mukanaan jo käskyn pyhittää lepopäivä kuten Jumala teki. Heillä ei ole mitään lankeemiseen ongelmaa, vaan ainoastaan se, että maailman tärkein käsky on annettu luomisessa.

   Paavali kiteytty hyvin, että kaikki tottelemattomuuden alla eikä kukaan voi sanoa että olen täyttänyt lain enkä tarvitse mitään muuta.

   Kun me nyt arvioimme Jumalan suunnitelmia ja arvoimme niitä, niin pitää muistaa että Jumalan suunnitelma ei ole vielä valmis. Me emme tiedä mikä on lopullinen päämäärä ja lopputulos. Kaikki nyt on kuitenkin vain välivaihetta. Aivan samalla tavalla kuin vanha liitto oli välivaihe, jolloin oli Mooseksen käskyt ja niiden noudattamatta jättämisestä kuolemantuomio.

   Emme tiedä onko ihmisellä vielä tulevaisuudessa parempi osa kuin mitä koskaan oli paratiisissa.

   • Anonyymi

    "Heillä ei ole mitään lankeemiseen ongelmaa, vaan ainoastaan se, että maailman tärkein käsky on annettu luomisessa."

    Niin, luomisen yhteydessä annettiin käsky vain yksi käsky:

    1. Mooseksen kirja 2:16-17
    "16. Ja Herra Jumala antoi ihmiselle tämän käskyn: ”Syö vapaasti kaikista muista puutarhan puista, 17. mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, sinä totisesti kuolet.” "

    "Emme tiedä onko ihmisellä vielä tulevaisuudessa parempi osa kuin mitä koskaan oli paratiisissa."

    Ette vai? Miksi ette? Raamattu kun kertoo sen ihan tarkalleen: kaikki tullaan ennallistamaan. Eeden, ihmisen ja Jumalan välinen yhteys ja se, että maapallosta tulee Jumalan asuinpaikka. Me pääsemme takaisin osaksi Jumalan maapallolla elävää ruumillista perhettä, jossa ihminen on edelleen Jumalan kuva, enkelien jatkaessa henkimaailman olentoina, Jumalan kuvina.


   • Anonyymi

    "Tuo pohdinta ei tavallaan hyödytä mitään ellei se peilaa nykyhetkeen uskovan elämässä. "

    No eipä juuri kukaan oikeasti peilaa noita 2000 vuotta sitten eläneille ihmisille kirjoitettuja tekstejä nykyhetkeen.

    Jos peilaisi, unohdettaisiin keskustelut naisen asemasta seurakunnassa sekä homokeskustelut. Keskityttäisiin enemmän ihmisten auttamiseen kuin nykyään. Jätettäisiin pois turhat rituaalit, kuten ehtoollinen ja kaste ja keskityttäisiin oikeasti elämään Jeesuksen käskyjen mukaan pitäen huolta kaikista lähimmäisistä sukupuoleen, kansallisuuteen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   9466
  2. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   21
   3975