"Työtön" on harhaanjohtava termi

Joku saattaa olla työtön oikeasti, että ei ole mitään työtä tehtäväksi, mutta tiedän, että useat "työttömäksi" virallisesti leimatut eivät ole työttömiä, vaan palkattomia.
Työtä ja toimeentuloa etsivä tekee silmien avautumisesta lähtien jatkuvasti kontaktointia, selvityksiä, oma-arviointeja tai ylläpitää ammattitaitoaan itseopiskelulla, mutta ei saa siitä palkkaa ja joutuu elämään samalla kalvavassa epävarmuudessa Te-toimiston keksiessä syitä olla maksamatta sitä ainoaa viisisatasta kuussa, jolla pitäisi hoitaa kaikki kulut asumisesta liikkumiseen ja ruoasta laskuihin.
Työtön ei ole edes lähellä oikeaa termiä tilanteesta, jossa ammattilainen joutuu tekemään yksin ilman palkkaa toimia, jotka johtaisivat toimeentuloon, oikeampi termi olisi "Palkaton".

14

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuu pois sieltä umpikujasta. Siellä on läpitunkematon seinä vastassa.

    • Anonyymi

      Mulle ei ainakaan ole mitään työtä. En osaa oikeasti yhtään mitään. Eniten ärsyttää nämä TE-toimiston tädit ja työnhakuvalmentajat kun kaikki hokee "kyllä sä nyt jotain osaat". Vähän niinku äidit lapsilleen "kyl sä oot hyvä" vaikka lapsi ei mitään osaa. Sitten laitetaan työharjoitteluihin missä en mitään osaa ja sitten tulee valitusta nyt sä et osaa tahallaan ja karenssilla uhkaillaan. Jokainen tajuaa, että tuossa hermo nopeasti palaa kun on sanonut satoja kertoja, että ei osaa ja sitten sanotaan no kokeile edes ja sitten kun ei osaa niin se onkin tahallista ja karenssilla uhkaillaan. Ihan kuin en itse tietäisi parhaiten, että osaanko jotain vai en. Harva oikeasti osaava on työtön omasta halusta. Moni työtön vain kuvittelee osaavansa mutta ei myönnä itselleen totuutta. Oikeasti jos työttömöt katsottaisiin läpi niin siellä on taatusti paljon sellaisia jotka kuuluisivat muualle kuin kortistoon koska kukaan ei heitä töihin ottaisi.

      • Anonyymi

        missä vaiheessa sisäistit ettet osaa yhtään mitään. Varmaan ihan pienenä tyllerönä. Aloitit koulun siinä 7-vuotiaana niin tajusit ettet osaa lukea. Opettaja sanoi että opetellaankos lapsukaiset lukemaan. Kenties silloin sanoit opettajalle ettet osaa lukea. Opettaja sanoi että lukemaan oppii. Siihen sinä. "Se on mahdotonta koska en osaa lukea entuudestansa."
        Onhan se noinkin jos on päättänyt että uutta ei voi oppia jos ei entuudestansa osaa. Itse olen osamattomuudesta saanut itselleni energiaa oppia uutta. Kokeilun ja tekemisen halu ei vieläkään 65 vuotiaana ole sammunut. Valintahan se uuden oppiminen ja uuden tekeminen on. Uskallusta täytyy olla. Taidot kehittyvät askelittain. Jossain jutuissa se vie vuosia. Jossain jutuissa ihmiselämä on liian lyhyt. Jossain jutuissa muutamassa tunnissa oppii uuden asian tekemään. Ihan uteliaisuuttani kysyn miksi ja miten olet tuollaisen "minä en osaa" ajattelutavan itsellesi hankkinut ? Mitä hyödyt siitä? Haetko nautintoa osaamattomuuden glorifioinnista. Ei kannattaisi.


      • Tässä tilanteessa ei ole ihme, jos ihmisellä menee itsetunto pakkaselle ja lisäksi tämä meidän TE Tuumaillaan Ensin-toimisto on täynnä suojatyöpaikkalaisia, joista suurin osa lukee valmiista paperista saman litanian aktivointitoimia, jotka masentaa energisemmänkin ihmisen.
        Aivan selvästi tämäkin viritys on tehty minimibudjetilla täyttämään minimivaatimukset valtiontalouden tasapainottamiseksi, ei todellakaan yksilöidysti auttamaan ihmistä asettumaan omalle uralle elämässä.

        Ihmisen pätevyyttä ei mitata millään tavalla tässä työttömyyshuijauksessa, eiköhän se jo kerro, paljonko oikeasti tämä pelleily kykenee luomaan mahdollisuuksia "asiakkaalle", joka ei todellakaan ole kuningas tässä puljussa. Häpeällinen inkvisitiolaitos indeed!


    • Anonyymi

      Se oikea termi olisi Palkaton.

      Mutta työtön termillä voidaan paremmin halveksua, panetella, syytellä ja syrjäyttää, niin siksi sitä käytetään.

      • Anonyymi

        Työtön on hyvä sana.


      • Anonyymi

        niin, se on ,, kyykytys on niin kivaa ja antaa kyykyttäjälle voiman tuntoa !
        Kyykyttäjiltä unohtuu myös että ahneuden synti heitä ohjaa...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työtön on hyvä sana.

        On oikein hyvä sana jossain, mutta ei niiden ihmisten osalta, jotka haluaisivat palkkaa tekemästään työstä. Ammattilaisetkin joutuvat nyt katsomaan tätä työttömyysbisnestä huuli pyöreänä, kun sinusta tehdään yhdellä istumalla vapaasti hyväksikäytettävä orjatyöresurssi, jota saa pyöritellä tervassa ja höyhenissä ihan vaan vakituisen henkilöstön ajanvietteeksi halvalla ellei ilmaiseksi. Täällä Suomessa on käsittämätön alistamisen tahto aina, kun siihen vain syntyy tilaisuus, olemmeko niin heikolla itsetunnolla varustettuja todella, että suurin onnistumisemme elämässä on maassa olevan potkiminen ohi mennen.


    • Anonyymi

      Mitä vikaa vanhassa kunnon Luuseri-sanassa on?

      • Anonyymi

        Ihan sama miksi työtöntä kutsuu. Tuskin kukaan työtön välittää miksikä joku nobody häntä kutsuu. Siis muakin voi kutsuu luuseriksi jne. So what? Oikeesti. Tuskin kukaan nykyaikana vähät välittää mitä muut ajattelee parasta kun elää omaa elämäänsä.


    • Anonyymi

      Ainoastaan hyvä palkka motivoi kaikki muu on pelkkää teeskentelyä.

      • Anonyymi

        Arvaa uskonko tuota. Harvoin hyvä palkka motivoi. Sekin on tullut nähdyksi liian monta kertaa. Pari viikkoa voi tehdä hullun kiilto silmissä palkankorotuksen jälkeen. Sitten suurin osa korotuksen saaneista taantuu entisellensä puuhastelijaksi. Palkan ja työmotivaation välinen korrelaatio on varsin löyhä. Tiedän monta alipalkattua tehomyyrää ja myös monta hyväpalkkaista laiskuria,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Arvaa uskonko tuota. Harvoin hyvä palkka motivoi. Sekin on tullut nähdyksi liian monta kertaa. Pari viikkoa voi tehdä hullun kiilto silmissä palkankorotuksen jälkeen. Sitten suurin osa korotuksen saaneista taantuu entisellensä puuhastelijaksi. Palkan ja työmotivaation välinen korrelaatio on varsin löyhä. Tiedän monta alipalkattua tehomyyrää ja myös monta hyväpalkkaista laiskuria,

        Omalla kohdallani eniten merkitsee työympäristö ja -ilmapiiri. Mikään palkka ei korvaa sitä jos työpaikalla ei hoideta tuota asiaa kuntoon ja sen lisäksi usein ohjeistuksetkin yleensä on aika epäselvät. Keikkahommatkin olisi kivoja jos keikka työntekijöitä ollenakan kunnoitettaisiin (usein työnantajan puolesta) kunnollisina työntekijöinä, mutta he ovat usein vain kaikin puolin sorsimista varten, ei pelkästään palkallisesti vaan muutebnkin.

        Saa olla aika etuoikeutetussa asemassa jos palkalla vain muka väliä. Oletettavasti on silloin yksi näistä sisäpiiri tyypeistä, jotka vain kiusaa muita työntyöntekijöitä jos palkka on vain olevinaan se ongelma.

        Sitä paitsi, perusduunarin palkkoihin tulee yleensä niin pienet nostot, että pahimmillaan menee vain enemmän veroa ja siksi jää vähemmän käteen. Eri juttu tietyn sukupolven laiskureilla, joilla on ne vanhat yli hyvät sopimukset missä palkka juoksee, vaikka ei tekisi mitään - heillä usein on myös paljon paremmat edut ja korotukset, vaikka olisivatkin perusduunareita.


    • Anonyymi

      Työttön on sanana väärin sointuva eli särähtää korvaan? Työtäntä pidetään automaattisesti jonkinlaisena looserina?

      Työttömyyden aika on hienoa aikaa kun voi toteuttaa omaa elämää ilman työaika seurantaa ja kellotettuja taukoja!

      Työttömällä on aikaa tehdä niitä asioita mitkä kiinnostaa ja harrasteita voi harjoittaa ilman työväsymyksen ja aikataulujen haittaa!

      Osa työttömistä on tietysti tuilanteessa että on eletty yli varojen ja lapsikan pitänyt hankkia enemmän kuin edes työstä saatu tili riittää elättämiseen jne. ongelmallisia tapauksia ovat kyllä. Omamoka kuitenkin kyseessä elää yli varojen.

      Kun tilillä on tiliä ei työttömän elämä ole mitään hankalaa, vaan erittäin rauhoittavaa ja antoisaa aikaa. itse en tätä vaihda työhön, se ei ole oikeasti herkkua! Jos olisi, niin herrat sitä tekisivät eikä teettäsi!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe