Saarioinen lopettanut Lauantaimakkaran valmistamisen

Anonyymi

52

884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ikävää

      • Anonyymi

        Ei mitenkään. Makkarat ovat ylisuolaisia.


    • Anonyymi

      Vuosikymmeniä sitten, kun liha oli kallista, niin lauantaimakkara oli tavallinen ostos. Voi niitä aikoja, ei ainakaan voinut syyttää minua liiallisesta lihansyönnistä. Ruokasyyllistäminen ei silloin ollut moralisoijien ykkösasioita toisin kuin nyt.

    • Anonyymi

      Vielähän sitä valmistaa ainakin kolme muuta, ihmettelen kyllä miksi kukaan maksaa rasvasta, kamarasta jne kun kinkkuleikkeleet yhtä halpoja. Saarioisella tosin leikkeleetkin aivan liian kalliita, onneksi Lidlistä saa kohtuuhintaan.

      Jos makkarat himottaa, niin ostan vähärasvaista lenkki- tai grillimakkaraa, silti niissäkin 15% rasvaa, ei voi kovin usein syödä.

      • Anonyymi

        Saa niitä leikkeileitä Suomi-kaupoistakin ja suomalaisesta lihasta tehtyjä, jopa alle 10€/kg....Lidledeistä en tiiä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saa niitä leikkeileitä Suomi-kaupoistakin ja suomalaisesta lihasta tehtyjä, jopa alle 10€/kg....Lidledeistä en tiiä..

        Lidlistä saa 5,90 ja tarjouksesta jopa halvemmalla. Kotimaisetkin halvempia, mutta itselle se ei ole ostoperuste, ei tukijullitkaan osta kotimaisia traktoreita jne veronmaksajien maksamilla miljardien tukiaisilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lidlistä saa 5,90 ja tarjouksesta jopa halvemmalla. Kotimaisetkin halvempia, mutta itselle se ei ole ostoperuste, ei tukijullitkaan osta kotimaisia traktoreita jne veronmaksajien maksamilla miljardien tukiaisilla.

        Aha..katkera sosialisti käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia traktoreita, jos ulkomaisista löytyy parempia ja sopivampia malleja ehkä halvemmalla.
        Ne ulkomaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla subventoituja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aha..katkera sosialisti käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia traktoreita, jos ulkomaisista löytyy parempia ja sopivampia malleja ehkä halvemmalla.
        Ne ulkomaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla subventoituja.

        Niin on suomalaisetkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aha..katkera sosialisti käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia traktoreita, jos ulkomaisista löytyy parempia ja sopivampia malleja ehkä halvemmalla.
        Ne ulkomaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla subventoituja.

        Aha.. ahne lahtari käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia maataloustuotteita, kun ulkomaisista löytyy parempia, laadukkaampia ja halvemmalla.
        Ne kotimaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla ja kotimaisilla satojen miljoonien tuilla subventoituja, enemmän kuin missään muualla.


    • Anonyymi

      Eipä tollasta lopetettaisi, jos joku ostaisi.

    • Anonyymi

      Saarioisella on aina ollut kaikkein pas-kimman makuiset lauantaimakkarat. Inhottavaa, rasvasta ja jauhosta tehtyä vaaleata ja pehmeää mössöä.

      Kelvollista suomalaista, perinteistä lauantaimakkaraa saa edelelen Atrialta ja Pirkka-tuotesarjasta. Kyllä näillä lauantaimakkaran himonsa saa tukittua.

      • Anonyymi

        Yllättävää kyllä, Pirkkaa valmistaa Saarioinen.


      • Anonyymi

        Kokeilkaapa POUTUN Lauantaita, tankona, hetken mikrossa, niin johan herahtaa aromi...


    • Anonyymi

      Suomalaisilla on kumma käsitys siitä, että saksalaiset söisi vain lihaisia makkaroita. Ei pidä paikkansa. Ihan samanlaisia saarioisia Saksan maallakin syödään.

      • Anonyymi

        On niissä lihaa kun ihrakin lasketaan lihaksi jostain kumman syystä. Ennemin söisin vaikka kamaraa kuin rasvaa. Miksiköhän rakkien makkaroissa ei saa olla rasvaa vaan lähes 100% oikeaa lihaa.


      • Anonyymi

        JUUSTO-balkania valmistaa vain Atria , tosi hyvää. Tosin kallista, kun juusto on kalliimpaa kuin halpa liha tuottajalta..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JUUSTO-balkania valmistaa vain Atria , tosi hyvää. Tosin kallista, kun juusto on kalliimpaa kuin halpa liha tuottajalta..

        Kakkoslaadun juusto on todella halpaa.


    • Anonyymi

      70 luvulla myös Sipuliteemakkara maistui ranskiksen päällä.

    • Anonyymi

      Humppilan Koti-palvista saa parasta lauantaita.

    • Anonyymi

      50-luvulla lauantaimakkara oli meidän perheessä juhlaruokaa. Mutsi paistoi kananmunia ja lauantaimakkarakiekkoja lättypannussa ja niitä ei ollut koskaan liikaa. Mutta lapsuus meni ja lauantaimakkarat sen mukana.

      • Anonyymi

        Lapset tykkää edelleenkin. Minullekin ostettiin lapsena lauantaita kun en tykännyt rasvaklönteistä muiden makkarassa. Tuntuu vaan ettei maistu enää samanlaiselta kun joskus harvoin maistellut.


    • Anonyymi

      Muistan vielä 1960-70-luvun, kun osuuskaupasta ostettiin lauantaimakkara pötky. Siinä oli kuori, joka piti aina poistaa. Se oli halvinta makkaraa siihen aikaan. Ja huhut väitti, että lauantaimakkarassa oli suurin osa jauhoja, siksi se oli niin vaaleaa väriltäänkin ja halpahintaista! Tiedä häntä, kyllä se leivänpäällä maistui ja paistettuna perunoitten kanssa!

      • Anonyymi

        Kun inflaatio laukkasi 70-luvulla ja tuli hinta-sekä palkkasulku, niin jauhoja sekoitettiin enemmän makkaraan ja reikäleivän reikä kasvoi - inflaatio otti uusia muotoja.


    • Anonyymi

      Aika hankalaa nykyään myydä makkaraa, jota saisi syödä vain lauantaisin.

      • Anonyymi

        Minulla on Sunnuntai -sämpyläjauhoja. Sämpylät tuppaa kuivumaan ennen kuin tulee seuraava sunnuntai ja saa leipoa uusia.


      • Anonyymi

        Miksi kukaan ei ole keksinyt Perjantai viinaa.


    • Anonyymi

      Jostain pienemmistä yksityisistä suomalaisista ruokakaupoista saa hyviä virolaisia ja eritoten latvialaisia makkaroita. Sellaisia kunnon läskisavumakkaroita ja tohtorin makkaran nimellä kulkevaa. Jos joskus sattuu eteen niin kannattaa maistaa. Viimeistään sitten kun Tallinnaan voi turvallisesti matkustaa.

      • Anonyymi

        Ja verisuonetkin palaa iloisesti polttohautauksessa. 200-kiloisesta riittää krematorion kautta lämmitysenergiaa jo pitemmäksi aikaa.


    • Anonyymi

      Muistaako joku vielä "roiskeet"?

      Ennen makkarat (mm. lauantaimakkara) viipaloitiin kaupassa "viipalointikoneessa" ja pitkistä pötköistä jäi aina pieni pala alusta ja lopusta. Nuo pääpalat myytiin halpaan kilohintaan "roiskeina". Mukana oli kaikenlaisia eri makkaroiden paloja ja niistä äiti keitti parhaan makkaraeiton, jossa oli monen makuisia makkaranpaloja.

      • Anonyymi

        Bultsarit osti lihakaupasta roippeita koska ne oli halpoja. Joku frouvakin saattoi pyytää niitä kauppiaalta mutta pyyntöön piti aina lisätä : "Ne tulevat KOIRALLE."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bultsarit osti lihakaupasta roippeita koska ne oli halpoja. Joku frouvakin saattoi pyytää niitä kauppiaalta mutta pyyntöön piti aina lisätä : "Ne tulevat KOIRALLE."

        Siihen voinutkin laittaa kaikki lattialle tippuneet, vanhentuneet jne.


      • Anonyymi

        On niitä "roiskeita" muuten vieläkin tai ehkä pitäisi sanoa taas myynnissä. Liittyy varmaan tähän muodikkaaseen hävikkiruoka trendiin että ovat palanneet valikoimiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bultsarit osti lihakaupasta roippeita koska ne oli halpoja. Joku frouvakin saattoi pyytää niitä kauppiaalta mutta pyyntöön piti aina lisätä : "Ne tulevat KOIRALLE."

        Meidän perhe oli sen verran köyhä (isäni kuoli kun olin 8), että äiti pyysi niitä ihan rehellisesti makkarakeittoa varten. Ja erinomainen keitto niistä tulikin. Se, että makkaroissa oli montaa eri makua teki keitosta vain paremman.

        Nyt se olisi muodikasta häviin vähentämistä.


    • Atrian ja Kivikylän makkarat ovat kaikkein huonoimpia.

      • Anonyymi

        Ainakin Kivikylän kalkkunamakkarat ovat tosi hyviä, minun suosikkejani .Lapsena 1950-luvulla, kun vielä söin punaista lihaa sisältäviä ruokia, suosikkini oli lauantaimakkara.


      • Anonyymi

        Ne ovat parhaita.


    • Anonyymi

      Ei haittaa kun en tuota ole ostanut. Paras lauantaimakkara on Poutun, myydään myös K-Menu-nimellä. Paras leikkelemakkara on Atria Gotler 500g tanko.

    • Lauantaita ja hookoon blöötä napaansa vetelevä äijä ei voi sanoa olevansa lihansyöjä.

    • Anonyymi

      Ruokavalio meni uusiksi. Vuosia syönyt laukkista ja ranskista pääasiallisena menuuna. Vinkkejä mikä olisi hyvä vaihtoehto lauantaimakkaran korvikkekksi (miksi sen nimi oli lauantaimakkara)?

      - kaikki hyvä loppuu aikanaan -

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Aika voi kullata muistot, mutta lauantaimakkara ja hk:n sinelmä olivat 60 luvulla paremman makuisia.

      • Anonyymi

        Ei ole HK:n nakitkaan niin kuin ennen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole HK:n nakitkaan niin kuin ennen.

        Ei HK:n nakit ja makkrat ole koskaan olleet hyviä.


      • Anonyymi

        Makkaraan lisättiin silloin maitojauhetta, joka antoi hieman makean maun. Nykyään sitä taitaa tehdä vain joku harva valmistaja, eli lisätä maitojauhetta makkaraan.

        Nostalgia on aina mukavaa, onhan se kiva muistella miten lauantaimakkaraa mussutettiiin paljon silloin kun lapsi ja teini, vuosikymmeniä sitten.


    • Anonyymi

      Ostan usein Atrian lauantaimakkraa. Hyvää on.

    • Anonyymi

      Poutulla on hyvää lauantaimakkaraa. Olen menevä, ja edistyksellinen mies ja syön sitä aina perjantaisin.

    • Anonyymi

      Voithan itse perustaa lihanjalostamon ja alkaa tuottamaan sellaista lihaa kuin itse haluat. Hopi hopi.

      • Anonyymi

        Olisikohan koiramakkara hyvää, kaneista saisi varmaan mureampaa.


    • Anonyymi

      60-luvulla meidän kylän kioskilta sai ostaa höyrynakkeja. Ne tuotiin kioskiin isoissa peltipurkeissa joissa oli suolavettä. Myyjä höyrytti ne ja laittoi voipaperiin ja sinappia mukaan. Hyvältä maistui meidän lasten suissa. Päälle juotiin keltaista tai punaista Cif limsaa. Pulloissa oli läkkikorkit joista me kersat tehtiin "kynsiä" vääntäen ne tötterölle sormenpäihin.

      • Anonyymi

        Ihmetyttää miten lapset nykyään tylsistyy niin herkästi vaikka on kaikki laitteet, ennen oli vaan pullonkorkit ja käpylehmät.


    • Anonyymi

      Atrian lauantaimakkara on hyvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      34
      2971
    2. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      144
      2047
    3. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      193
      1978
    4. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1885
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1701
    6. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      191
      1443
    7. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      327
      1431
    8. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      122
      1317
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      115
      1273
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      96
      1121
    Aihe