https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/saarioinen-lopetti-kaikessa-hiljaisuudessa-legendaarisen-tuotteen-valmistuksen-ymmarrettavasti-moni-jaa-sita-kaipaamaan/8085564?cmp=mtvuutiset_mtvuutiset_muu_online_suomi24_convert_jatkuva_uusimmat_300x250#gs.v3gpas
Saarioinen on kallein valmiinruan valmistaja.
Saarioisen ruuat eivät houkuttele maullaan.
Saarioinen lopettanut Lauantaimakkaran valmistamisen
52
971
Vastaukset
- Anonyymi
ikävää
- Anonyymi
Ei mitenkään. Makkarat ovat ylisuolaisia.
- Anonyymi
Vuosikymmeniä sitten, kun liha oli kallista, niin lauantaimakkara oli tavallinen ostos. Voi niitä aikoja, ei ainakaan voinut syyttää minua liiallisesta lihansyönnistä. Ruokasyyllistäminen ei silloin ollut moralisoijien ykkösasioita toisin kuin nyt.
- Anonyymi
Vielähän sitä valmistaa ainakin kolme muuta, ihmettelen kyllä miksi kukaan maksaa rasvasta, kamarasta jne kun kinkkuleikkeleet yhtä halpoja. Saarioisella tosin leikkeleetkin aivan liian kalliita, onneksi Lidlistä saa kohtuuhintaan.
Jos makkarat himottaa, niin ostan vähärasvaista lenkki- tai grillimakkaraa, silti niissäkin 15% rasvaa, ei voi kovin usein syödä.- Anonyymi
Saa niitä leikkeileitä Suomi-kaupoistakin ja suomalaisesta lihasta tehtyjä, jopa alle 10€/kg....Lidledeistä en tiiä..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saa niitä leikkeileitä Suomi-kaupoistakin ja suomalaisesta lihasta tehtyjä, jopa alle 10€/kg....Lidledeistä en tiiä..
Lidlistä saa 5,90 ja tarjouksesta jopa halvemmalla. Kotimaisetkin halvempia, mutta itselle se ei ole ostoperuste, ei tukijullitkaan osta kotimaisia traktoreita jne veronmaksajien maksamilla miljardien tukiaisilla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lidlistä saa 5,90 ja tarjouksesta jopa halvemmalla. Kotimaisetkin halvempia, mutta itselle se ei ole ostoperuste, ei tukijullitkaan osta kotimaisia traktoreita jne veronmaksajien maksamilla miljardien tukiaisilla.
Aha..katkera sosialisti käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia traktoreita, jos ulkomaisista löytyy parempia ja sopivampia malleja ehkä halvemmalla.
Ne ulkomaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla subventoituja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aha..katkera sosialisti käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia traktoreita, jos ulkomaisista löytyy parempia ja sopivampia malleja ehkä halvemmalla.
Ne ulkomaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla subventoituja.Niin on suomalaisetkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aha..katkera sosialisti käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia traktoreita, jos ulkomaisista löytyy parempia ja sopivampia malleja ehkä halvemmalla.
Ne ulkomaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla subventoituja.Aha.. ahne lahtari käy taas taas ideologista kostokampanjaansa. Minkä takia pitäisi kaikkien ostaa kotimaisia maataloustuotteita, kun ulkomaisista löytyy parempia, laadukkaampia ja halvemmalla.
Ne kotimaiset lihat ovat EU-tukimiljardeilla ja kotimaisilla satojen miljoonien tuilla subventoituja, enemmän kuin missään muualla.
- Anonyymi
Eipä tollasta lopetettaisi, jos joku ostaisi.
- Anonyymi
Saarioisella on aina ollut kaikkein pas-kimman makuiset lauantaimakkarat. Inhottavaa, rasvasta ja jauhosta tehtyä vaaleata ja pehmeää mössöä.
Kelvollista suomalaista, perinteistä lauantaimakkaraa saa edelelen Atrialta ja Pirkka-tuotesarjasta. Kyllä näillä lauantaimakkaran himonsa saa tukittua.- Anonyymi
Yllättävää kyllä, Pirkkaa valmistaa Saarioinen.
- Anonyymi
Kokeilkaapa POUTUN Lauantaita, tankona, hetken mikrossa, niin johan herahtaa aromi...
- Anonyymi
Suomalaisilla on kumma käsitys siitä, että saksalaiset söisi vain lihaisia makkaroita. Ei pidä paikkansa. Ihan samanlaisia saarioisia Saksan maallakin syödään.
- Anonyymi
On niissä lihaa kun ihrakin lasketaan lihaksi jostain kumman syystä. Ennemin söisin vaikka kamaraa kuin rasvaa. Miksiköhän rakkien makkaroissa ei saa olla rasvaa vaan lähes 100% oikeaa lihaa.
- Anonyymi
JUUSTO-balkania valmistaa vain Atria , tosi hyvää. Tosin kallista, kun juusto on kalliimpaa kuin halpa liha tuottajalta..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
JUUSTO-balkania valmistaa vain Atria , tosi hyvää. Tosin kallista, kun juusto on kalliimpaa kuin halpa liha tuottajalta..
Kakkoslaadun juusto on todella halpaa.
- Anonyymi
70 luvulla myös Sipuliteemakkara maistui ranskiksen päällä.
- Anonyymi
Humppilan Koti-palvista saa parasta lauantaita.
- Anonyymi
50-luvulla lauantaimakkara oli meidän perheessä juhlaruokaa. Mutsi paistoi kananmunia ja lauantaimakkarakiekkoja lättypannussa ja niitä ei ollut koskaan liikaa. Mutta lapsuus meni ja lauantaimakkarat sen mukana.
- Anonyymi
Lapset tykkää edelleenkin. Minullekin ostettiin lapsena lauantaita kun en tykännyt rasvaklönteistä muiden makkarassa. Tuntuu vaan ettei maistu enää samanlaiselta kun joskus harvoin maistellut.
- Anonyymi
Muistan vielä 1960-70-luvun, kun osuuskaupasta ostettiin lauantaimakkara pötky. Siinä oli kuori, joka piti aina poistaa. Se oli halvinta makkaraa siihen aikaan. Ja huhut väitti, että lauantaimakkarassa oli suurin osa jauhoja, siksi se oli niin vaaleaa väriltäänkin ja halpahintaista! Tiedä häntä, kyllä se leivänpäällä maistui ja paistettuna perunoitten kanssa!
- Anonyymi
Kun inflaatio laukkasi 70-luvulla ja tuli hinta-sekä palkkasulku, niin jauhoja sekoitettiin enemmän makkaraan ja reikäleivän reikä kasvoi - inflaatio otti uusia muotoja.
- Anonyymi
Aika hankalaa nykyään myydä makkaraa, jota saisi syödä vain lauantaisin.
- Anonyymi
Minulla on Sunnuntai -sämpyläjauhoja. Sämpylät tuppaa kuivumaan ennen kuin tulee seuraava sunnuntai ja saa leipoa uusia.
- Anonyymi
Miksi kukaan ei ole keksinyt Perjantai viinaa.
- Anonyymi
Jostain pienemmistä yksityisistä suomalaisista ruokakaupoista saa hyviä virolaisia ja eritoten latvialaisia makkaroita. Sellaisia kunnon läskisavumakkaroita ja tohtorin makkaran nimellä kulkevaa. Jos joskus sattuu eteen niin kannattaa maistaa. Viimeistään sitten kun Tallinnaan voi turvallisesti matkustaa.
- Anonyymi
Ja verisuonetkin palaa iloisesti polttohautauksessa. 200-kiloisesta riittää krematorion kautta lämmitysenergiaa jo pitemmäksi aikaa.
- Anonyymi
Muistaako joku vielä "roiskeet"?
Ennen makkarat (mm. lauantaimakkara) viipaloitiin kaupassa "viipalointikoneessa" ja pitkistä pötköistä jäi aina pieni pala alusta ja lopusta. Nuo pääpalat myytiin halpaan kilohintaan "roiskeina". Mukana oli kaikenlaisia eri makkaroiden paloja ja niistä äiti keitti parhaan makkaraeiton, jossa oli monen makuisia makkaranpaloja.- Anonyymi
Bultsarit osti lihakaupasta roippeita koska ne oli halpoja. Joku frouvakin saattoi pyytää niitä kauppiaalta mutta pyyntöön piti aina lisätä : "Ne tulevat KOIRALLE."
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Bultsarit osti lihakaupasta roippeita koska ne oli halpoja. Joku frouvakin saattoi pyytää niitä kauppiaalta mutta pyyntöön piti aina lisätä : "Ne tulevat KOIRALLE."
Siihen voinutkin laittaa kaikki lattialle tippuneet, vanhentuneet jne.
- Anonyymi
On niitä "roiskeita" muuten vieläkin tai ehkä pitäisi sanoa taas myynnissä. Liittyy varmaan tähän muodikkaaseen hävikkiruoka trendiin että ovat palanneet valikoimiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Bultsarit osti lihakaupasta roippeita koska ne oli halpoja. Joku frouvakin saattoi pyytää niitä kauppiaalta mutta pyyntöön piti aina lisätä : "Ne tulevat KOIRALLE."
Meidän perhe oli sen verran köyhä (isäni kuoli kun olin 8), että äiti pyysi niitä ihan rehellisesti makkarakeittoa varten. Ja erinomainen keitto niistä tulikin. Se, että makkaroissa oli montaa eri makua teki keitosta vain paremman.
Nyt se olisi muodikasta häviin vähentämistä.
Atrian ja Kivikylän makkarat ovat kaikkein huonoimpia.
- Anonyymi
Ainakin Kivikylän kalkkunamakkarat ovat tosi hyviä, minun suosikkejani .Lapsena 1950-luvulla, kun vielä söin punaista lihaa sisältäviä ruokia, suosikkini oli lauantaimakkara.
- Anonyymi
Ne ovat parhaita.
- Anonyymi
Ei haittaa kun en tuota ole ostanut. Paras lauantaimakkara on Poutun, myydään myös K-Menu-nimellä. Paras leikkelemakkara on Atria Gotler 500g tanko.
- Anonyymi
Joo Gotlerille on kova kilpailija tuo mehevä gouter: https://snellman.fi/fi/tuotteet/leikkeleet/leikkelemakkarat/fi-tuotteet-kunnon-gouter/
Lauantaita ja hookoon blöötä napaansa vetelevä äijä ei voi sanoa olevansa lihansyöjä.
- Anonyymi
Ruokavalio meni uusiksi. Vuosia syönyt laukkista ja ranskista pääasiallisena menuuna. Vinkkejä mikä olisi hyvä vaihtoehto lauantaimakkaran korvikkekksi (miksi sen nimi oli lauantaimakkara)?
- kaikki hyvä loppuu aikanaan -- Anonyymi
Vkl-herkku pula-aikaan.
Tuolta löytyy vinkkejä enemmän kuin tarpeeksi ja kaikkea voi soveltaa.
https://www.kotikokki.net/
- Anonyymi
Aika voi kullata muistot, mutta lauantaimakkara ja hk:n sinelmä olivat 60 luvulla paremman makuisia.
- Anonyymi
Ei ole HK:n nakitkaan niin kuin ennen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole HK:n nakitkaan niin kuin ennen.
Ei HK:n nakit ja makkrat ole koskaan olleet hyviä.
- Anonyymi
Makkaraan lisättiin silloin maitojauhetta, joka antoi hieman makean maun. Nykyään sitä taitaa tehdä vain joku harva valmistaja, eli lisätä maitojauhetta makkaraan.
Nostalgia on aina mukavaa, onhan se kiva muistella miten lauantaimakkaraa mussutettiiin paljon silloin kun lapsi ja teini, vuosikymmeniä sitten.
- Anonyymi
Ostan usein Atrian lauantaimakkraa. Hyvää on.
- Anonyymi
Poutulla on hyvää lauantaimakkaraa. Olen menevä, ja edistyksellinen mies ja syön sitä aina perjantaisin.
- Anonyymi
Voithan itse perustaa lihanjalostamon ja alkaa tuottamaan sellaista lihaa kuin itse haluat. Hopi hopi.
- Anonyymi
Olisikohan koiramakkara hyvää, kaneista saisi varmaan mureampaa.
- Anonyymi
60-luvulla meidän kylän kioskilta sai ostaa höyrynakkeja. Ne tuotiin kioskiin isoissa peltipurkeissa joissa oli suolavettä. Myyjä höyrytti ne ja laittoi voipaperiin ja sinappia mukaan. Hyvältä maistui meidän lasten suissa. Päälle juotiin keltaista tai punaista Cif limsaa. Pulloissa oli läkkikorkit joista me kersat tehtiin "kynsiä" vääntäen ne tötterölle sormenpäihin.
- Anonyymi
Ihmetyttää miten lapset nykyään tylsistyy niin herkästi vaikka on kaikki laitteet, ennen oli vaan pullonkorkit ja käpylehmät.
- Anonyymi
Atrian lauantaimakkara on hyvää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1397840Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde412019Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251960- 911663
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801585Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1071040Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik5989- 50945
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28830- 34822