Historiasta ammatti?

Opiskelijako?

Kertokaapas arvon palstalaiset onko historiasta mahdollisuutta saata muuta työtä kuin historianopettajan työ? Esim. tutkijaksi? Ja mihin yliopistoon ja mihin alalle, jos historia kiinnostaisi?

Kiitos.

14

3368

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sukupuu

   Kai tuollainen koulutus antaisi hyvät pohjat esim kirjailijaksi. Tosin vaatii myös vähän mielikuvitusta tarinankehittelyyn, ellei pitäydy ihan faktapohjalla eikä eksy romaanien pariin.

   • Seppojuhani

    Mitenkä olisi historioitsijan ja kirjailijan yhteistyö. Eli faktojen ja mielikuvituksen tasa-arvoinen ja epäpyhä allianssi.


   • Mikään ei ole niin tylsä ja epäaito kuin historiallinen romaani. Vähän kuin Julius Caesar soittamassa älypuhelimella.

    Sen sijaan erittäin mielenkiintoista ja suosittua ja kannatettavaa on historiatieteen popularisointi kirjan muodossa. Lukekaapa vaan niitä Hannele Klemettilän pyövelikirjoja ja Marko Nenosen noitatutkimuksia.


  • Nörppi

   Jos pelimarkkinat kiinnostaa niin historialliset pelit on kova sana. Jokin pelitalo voi myös palkata asiantuntijaksi tutkimaan jotain speciaalia juttua lisää.

  • Reissuflikka

   Monet erikoismatkat teemalla tekevät tuloaan. Asiantuntija joka kertoo tapahtumista oikeilla paikoilla on tosi kysyttyä.

  • Maisteri

   Totta kai mahdollisuuksia on vaikka mihin. Historian maistereita on opettajista ja tutkijoista aina toimittajiin ja henkilöstöpäällikköihin asti.

   Realisti kuitenkin lukee varmuuden vuoksi historian opettajiksi. Se kuitenkin on valtaosalle varmin tapa työllistyä. Muita on sitten murto-osa ja niihin hommiin pääsee suhteilla, politiikalla ja muilla avuilla kuin koulutuksella.

   • Maistelin minäkin

    Kaksi tuttua IT-johtajaa on koulutukseltaan historian opettajia.


  • Troikkanen

   Itse opiskelen historiaa ensimmäistä vuotta ja opettajaksi valmistunen. Historian opettajaksi opiskelevan kannattaa ottaa sivuaineeksi jokin muukin aine esim. filosofia, äidinkieli tai psykologia niin työllistyminen on varmempaa.
   Mutta ethän kaivannut tietoa opettajaksi valmistumisesta.

   Veljeni, hänkin opiskeli historiaa, on toimittajana Savon Sanomissa. Hänellä tosin on paljon työkokemusta sekä paikallislehdistä että Kainuun Sanomista ja Karjalaisesta. Esimerkiksi juuri toimittajan ammattiin historia antaa aika hyvän sivistävän pohjan. Työkokemus ja suhteet taitavat kuitenkin olla toimittajan ammatissa tärkein työhönottoperuste.

   Historian maistereita taitaa olla paljon myös poliitikkoina ja järjestöihmisinä. Siis ammateissa, joissa tarvitaan monipuolista näkemystä.

  • sitten

   kun valmistun niin alkaa työttömäksi. Ei kiinnosta työt. Yliopistolta jos sais töitä niin vois harkita, jos ei joutuis oleen montaa tuntia päivässä töissä, mutta ei niin taida tapahtua.

   • tanneri

    Aika monet valmistuvat työttömäksi! Teoreettikoja on maailma täysi -tekijöitä vähän.


   • Uran vaihto mielessä

    Jos joku oikein hyvä kurssi olisi työttömyyttä harkitseville niin menisin kyllä kurssille. Maksaisinkin siitä hyvin.

    Mutta sen pitäisi olla hyvä kurssi ja paljon käytännön vinkkejä miten tuolla uralla menestyy.
    Ehkä sellainen myisi kirjoja ja T-paitaakin hyvin ? Voisi jopa päästä TV ohjelmiin mainostamaan itseään ja kurssejaan.

    Eikö nyt joku ala tätä kehittämään, tekisin sen itse, mutta kun ei ole yhtään vielä praktiikkaa alalta.


  • neitiG

   Historiaa opiskelleet soveltuvat opettajan, tutkijan, toimittajan töiden lisäksi mainiosti esim. arkistoalalle, perehtyväthän he jo opinnoisaan arkistoaineksen saloihin. Arkistoalalle vaaditaan arkistonhoitajan alempi tai ylempi tutkinto.

   Eräs historiaa opiskelleille hyvin soveltuva ala on myös kirjasto- tai informaatioala. Edellytyksenä omien pääaineopintojen lisäksi informaatiotutkimuksen- tai -tieteen aineopinnot.

   Niin ja tietysti museoala on historioitsijoille soveltuva ala, lisämausteena etnologia, taidehistoria, museologia.

   Vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

  • kht554lel

   Minulla jäi harrastukseksi. Historian harrastajasta, historiikin tekijäksi.

   Oma historiikkia teen, nam

  • Siskoni poika on jo aika pitkällä historian opiskelussa vaikka on kovin nuori ja aikoo syrjäyttää laitoksensa professorin pian.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   135
   3843
  2. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   2181
  3. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   62
   1477
  4. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   115
   1447
  5. Kiira Korpi sekoili liittonsa EROON!

   Ei riittänyt sitten sisältö tuossakaan liitossa kuin pari vuotta. Suku maksoi kalliit häälahjat, joita ei tietenkään palautella ja pian jo Kiiralla uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1280
  6. Kivan näköistä Stefanilla

   Kylläpä on mukava nähdä Stefan reippaan ja onnellisen näköisenä tyttärensä kanssa. Toivon, että Stefan pääsisi eroon huonosta on/off -suhteesta ja et
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1016
  7. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   51
   979
  8. Sofia ei ole ruudinkeksijä

   Ei ole erityisen välkky tapaus.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   771
  9. Miksi Stefu jätti Sohvin?

   Mikä oli tällä kertaa syynä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   759
  10. Martinan takapuoli..

   Onpa tällä Martiinalla muhkea takapuoli ja reidet viimeisessä instamainoksessa. Onko turvonnut vai aina ollut näin iso tämä meidän "maailmanmestari".
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   746
  Aihe