Maailmanloppu ruokkii taikauskoa.

Anonyymi

Ajattele, että on olemassa vaikka 10 000 ennustusta. Niissä ennustetaan erilaisia tapahtumia, kuten ihmiskunnan tuho, maailman tuho, tai vaikkapa johonkin maahan liittyviä tapahtumia.

Ihmiskunnan tuhoa voidaan ennustaa vaikkapa käyttämällä termiä "suuri tuli". Mitä "suuri tuli" tuo sinulle mieleen? Asteroidin isku, ydinsota, maailman sota, ilmakehän palaminen esim. jonkun kokeen vuoksi, epäonnistunut hiukkaskiihdytinkoe, maankuoren repeily ja laavan virtaaminen pinnalle, Jumalan rangaistus, avaruusmuukalaisten hyökkäys, auringonpurkaus jne. Kun mielikuvitukselle jätetään tilaa, ennustus voi saada valtavat mittasuhteet sekä "yhteensopivuden" minkä asian kanssa tahansa, mihin vertauksellisesti esitetty tapahtuma osuu. Jos "suuren tulen" on ennustettu tulevan vaikka vuonna 2029, niin huomio kiinnittyy vaikkapa asteroidiin nimeltä Apophis. Tai mahdollisesti silloin alkavaan ydinsotaan. Kun tästä tulee debatti, kaivellaan olkiukot esille: "oikeaan osuneet" ennustukset nousee "todisteiksi". Käytännössä "oikeaan osuminen" johtuu siitä, että 10000 ennustukseen mahtuu valtava määrä asioita, joiden "osuminen oikeaan" on suhteessa niiden määrään. Kun jossain ennustuksessa on jokin tapahtuma ollut "oikein ennustettu", siitä tulee uskonnollisen kokemuksen kautta "todiste", mutta samalla unohdetaan ne muut "ennustukset", jotka ovat osoittautuneet hölynpölyksi.

Näin toimii taikauskoon taipuvainen ihmismieli. Meillä muilla ajatukset on järkiperäisiä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyisin ylivoimaisesti suosituin on "ilmastonmuutos", se voi tarkoittaa mitä tahansa, mutta ihmisten tulisi olla peloissaan ja maksaa kiltisti. Vähän sama kuin koronapandemia, pitää odottaa rokotteita, että voi palaa normaaliin, mutta rokotteet ei kuitenkaan auta, vaan on jatkettava esitystä.

      • Anonyymi

        Jeesus ei myös kertonut ihan kaikkea, koska häntä ei olisi ymmärretty oikein. Raamatussa (Johannes 16 - Raamattu 1992 (KR92) - RAAMATTU.FI)
        on teksti, jossa sanotaan:

        ”Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan”.

        Elikkä tieto tuotiin eri kansoille eri aikoina juuri sen mukaan, jota ihmiset juuri sillä hetkellä pystyisivät omaksumaan.


      • Anonyymi

        Veda kirjallisuus kertoo, että aikaisemminkin on ollut elämää. Jossain välissä koko universumi tuhoutui (ei ainoastaan maapallo). Sen jälkeen (pitkän ajan kuluttua) taas universumi luotiin uudelleen, joka pitkän ajan kuluttua tuhoutui jne. Se tapahtuu koko aika uudestaan ja uudestaan.


      • Anonyymi

        Voiko maailmanloppu tulla? Voi. Mutta ei vielä. Menee vielä pitkä aika. Mutta koska sielu on ikuinen, pitää syntyä yhä uudestaan ja uudestaan (vaikka et haluaisikaan). Saṃsāra (sanskritiksi संसार 'läpikulku; eteneminen monien vaiheiden kautta') on elämän kiertokulku.


    • Anonyymi

      Näinhän kaiken maailman ennustaja eukot ja ukot ovat toimineet jo kauan ja vedättäneet rahaa. Sanovat jotain epämääräistä tulevan tai menneestä joka voi tarkoittaa aivan mitä vain ja henkilö on itse liittänyt tämän sanan johonkin omaan kokemukseen.
      Tyylillä: Näen sadetta tuona kohtalon päivänä.
      On äärimmäisen todennäköistä, että huomioit sateen jos jotain pahaa tapahtuu. Olkoon se sitten vesi tai lumisade.

      Huvittavimmat on ehdottomasti nämä jotka ovat 100% varmuudella väärässä, mutta silti heille syydetään rahaa. Yksi nimi on Kenneth Copeland jonka omaisuus on 300 miljoonaa ja huuhaa mennyt ihan metsään.

      • Anonyymi

        Myös kristinuskossa Jeesus ei myös kertonut ihan kaikkea, koska häntä ei olisi ymmärretty oikein. Raamatussa (Johannes 16 - Raamattu 1992 (KR92) - RAAMATTU.FI)
        on teksti, jossa sanotaan:

        ”Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan”.

        Elikkä tieto tuotiin eri kansoille eri aikoina juuri sen mukaan, jota ihmiset juuri sillä hetkellä pystyisivät omaksumaan.
        fg


    • Anonyymi

      Maailmanlopulla ei aina tarkoiteta "kaiken tuhoutumista" , vaan maailman"ajan" loppumista, jossa yksi ajanjakso loppuu ja toinen alkaa.

      On puhuttu siitä, että jos ihminen ylittää tietyt rajat (oletetussa hybriksessään) "luonto" (tai uskonnoissa jumala) puuttuu asioihin.
      Tämän mukaan on olemassa lakeja, joiden rikkomisesta on ajateltu seuraavan "ajan merkkejä, esim. luonnonkatastrofit, sodat etc.
      When a man lies, he murders some part of the world- Paul Gerhardt
      Vanhan uskomuksen mukaan ihminen ja luonto ovat jotenkin yhteydessä.
      Ihmisen sisämaailma, ajatukset, asenteet ja pelot vaikuttavat ulkomaailmaan.

      • Anonyymi

        Ainahan on maailmanloppu ennustuksia ollut ja aina tulee olemaan. Tosiasiassa jossain välissä (kovin pitkän ajan kuluttua) ei tuhoutuu ainoastaan koko maapallo, vaan koko universumi. Sen jälkeen (kovin pitkän ajan kuluttua) luodaan uusi universumi (myös maapallo). Veda tekstien mukaan se tapahtuu jatkuvasti yhä uudestaan ja uudestaan loputtomasti. Aikavälit tosin ovat kovin pitkät.


    • Anonyymi

      Sitä ihmettelen suuresti että kristinuskon ennustuksissa maailmanloppu luvattiin useassa kohtaa ihan suoraan 2000 vuotta sitten eläneiden ihmisten elinaikana .

      Miten tuon asian voi vain sivuuttaa uskovainen olankohautuksella ja joka sukupolvi kristinuskossa sen jälkeen on ennustanut maailmanlopun itselleen .

      Onko ihminen niin tyhmä ja sokea uskonnossaan että näin selkeitä valheita ei halua edes huomata ja nähdä laitan tuohon alle selkeät sanat raamatusta kyseiseen lupaukseen .


      Matt. 24:3-35 "Ja kun hän istui Õljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki? ... Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus .. aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta .. ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat."
      Lukijaa muistutetaan, että Jeesuksen aikainen sukupolvi katosi noin 1900 vuotta sitten.
      Mark. 13:30 "Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin nämä kaikki tapahtuvat."
      Luuk. 21:32 "Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu."
      Ajoittain arvellaan Jeesuksen tarkoittaneen 'sukupolvella' jotakin ihmissukupolvea väljempää käsitettä. Tämä selitys ei silti ole yhteensopiva Jeesuksen ja profeettojen lausuntojen kanssa --
      Matt. 16:28 -- Jeesus ilmoittaa ihmisjoukolle, että kaikki heistä eivät ehdi kuolla ennen Jeesuksen toista tuloa;
      Matt. 16:28 "Totisesti minä sanon teille: Tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennenkuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan kuninkuudessaan."
      Matt. 10:23 -- Jeesus tietää valistaa, että opetuslapset eivät ehdi edes käydä Israelin kaupunkeja loppuun, ennen kuin maailmanloppu tapahtuu.
      Matt. 10:23 "Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee."

      Raamatun muut profeetat ovat myös liikuttavan yksimielisiä maailmanlopun välittömyydestä;
      1. Joh. 2:17-18 -- Johannes tietää varoittaa mm. että "Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika."
      1. Tess. 4:15-18 -- Kirjoitettu muodossa "me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen."
      Paavali valistaa korinttilaisia, ettei heidän kannata enää mennä naimisiin maailmanlopun välittömyyden vuoksi, "Jos olet sidottu vaimoon, älä pyydä eroa; jos et ole sidottu vaimoon, älä pyydä itsellesi vaimoa." Paavali jatkaa;
      1. Kor. 7:29-31 "Mutta sen minä sanon, veljet: aika on lyhyt; olkoot tästedes nekin, joilla on vaimot, niinkuin ei heillä niitä olisikaan, ja ne, jotka ostavat, niinkuin eivät saisi omanansa pitää, ja ne, jotka tätä maailmaa hyödyksensä käyttävät, niinkuin eivät sitä käyttäisi; sillä tämän maailman muoto on katoamassa."
      Lisää esimerkkejä maailmanlopun uskotusta välittömyydestä;
      Matt. 4:17 "Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle."
      Mark. 1:15 "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle."
      1900 vuotta luvatun maailmanlopun jälkeen voimme vain ihmetellä, minne Ihmisen Poika jäi.

    • Anonyymi

      Edelliseen: "Tämä sukupolvi ei katoa". no apostolien sukupolvi ei ole kadonnut
      vaan heitä luetaan uskollisesti sukupolvesta toiseen....

      arameankielessä sama lause voitaisiin kääntää (yhden kirjaimen erolla): "tämä aurinko
      ei katoa, ennenkuin nämä kaikkia tapahtuva. Maa ja taivas katoavat mutta minun sanani eivät katoa"...

      valitse siis näistä parempi selvitys....

      https://www.bod.fi/kirjakauppa/naekyjae-ja-ilmestyksiae-9789528043232

    • Anonyymi

      Niinkuin ekonomilitistien valamat ennusteet? Luulen egyptin olevana lähempänä kuin marsin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe