Aihe

Oikeustieteilijät arvostelevat oikeuskansleri Pöystin toimintaa

Anonyymi

Oikeusoppineet arvostelevat ankarasti oikeuskansleria
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007895287.html
Syyttävä sormi osoittaa Tuomas Pöystiä, jonka työhön kuuluu perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumisen valvominen.

Muun muassa perustuslakiasiantuntija, valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ihmettelee sitä, kuinka PeVin havaitsemiin huomautuksiin ei puututtu valtioneuvosten virkamiesten puolelta jo esitystä tehdessä.

– Lähden siitä, ettei valtioneuvoston jäseniltä alkaen pääministeristä tarvitse odottaa sitä, että he ovat oikeudellisten asioiden asiantuntijoita. Eikä varsinkaan sitä, että he osaavat kirjoittaa pykäliä ja laatia säädösteknisesti oikeanlaisia lakeja, Ojanen sanoi Ilta-Sanomille.

– Hallituksen lakiesitys herättää toki kysymyksiä lainvalmistelun tasosta, mutta myös siitä, miksi ennakollinen laillisuusvalvonta (oikeuskansleri) on asiassa repsahtanut, totesi Turun yliopiston julkisoikeuden professori Janne Salminen Helsingin Sanomissa.

Myös Helsingin yliopiston oikeushistorian professori Jukka Kekkonen latasi Ylen aamussa tylyä tekstiä Pöystin suuntaan.

– Oikeuskanslerin rooli on aivan keskeinen suomalaisessa systeemissä, ja tämä tilanne panee jo hiukan ihmettelemään sitä, kuinka tämä on päässyt läpi tässä muodossa eduskuntaan asti. Tarkempaa syyniä olisi kyllä ehdottomasti kaivattu, Kekkonen totesi Ylellä.

Kyllä hallitus ja Marin ovat saaneet jälkiviisailta paljon aiheetonta kuraa niskaansa - varsinkin korona-lakiehdotuksien johdosta. Sen ymmärrän, että me tavalliset tallaajat emme käsitä sitä, että nämä lakiesitykset perustuvat maan parhaimpien oikeus- ja lääketieteen edustajien käsityksiin - ei millään puolueella ole sellaisia ministereitä tai kansanedustajia, että omaisivat näissä asioissa riittävän asiantuntijuuden.

Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että media, kuten myös Ilta-Sanomat, tätä asiaa ei tunnu ymmärtävän. Tai ehkä ymmärtävät, mutta jostakin syystä eivät halua asioista kertoa tältä pohjalta. Nyt sitten tämä Pöystin suhtautuminen on ensimmäinen asia.

Odottaisi riippumattomalta medialta hieman kriittisyyttä omaan uutisointiin.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pöystin ansiota että eräs Yli-viikari on ollut nykyisessä virassaan. Aikamoinen tämä Pöysti.

  • Anonyymi

   Ei tarvitse olla edes oikeusoppinut ollakseen samaa mieltä miehestä.

   • Anonyymi

    Sanna valmisteli VNK:ssa lakia salaa. Tätä arvosteltiin jo lakia tehtäessä ja Sanna paljasti osaamattomuutensa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   6903