Kokovartalosyntisyys

Anonyymi

Luterilaisuudessa keskeisintä on että ymmärretään armon ja synnin kokonaisvaltainen merkitys elämäämme. Monelta nykyaikana kuitenkin puuttuu auttamnattomasti jopa perustoedot tästä, kuten esim. nimimerkki Tolkun.ihmiseltä joka tuolla eräässä toisessa ketjussa kiistää olevansa kokonaan syntinen ja tarvitsevansa sen takia evankeliumia. Hän julistaa meille muille synteihimme kuolleille erinomaisuuttaan mm. sanomalla "ettei toki ole täydellinen mutta yrittää parhaansa".

Kun hänelle esitettiin Jesajan profeetan kirjasta kaiken kristinuskon lähtökohta joka kuuluu: "kaikki meidän vanhurskautemme on niinkuin saastainen vaate; me olemme kaikki lakastuneet niinkuin lehdet, ja meidän syntimme viskoivat meitä niinkuin tuuli." (Jesaja 64:6), -hän vastasi että kyseinen kohta ei koske lainkaan häntä vaan halveksimiaan "uudestikastettuja", joilla hän ilmeisesti viittaa yleisemminkin uskoon tulleisiin . https://keskustelu.suomi24.fi/t/16877944/saako-luterilaisia-evankelioida Mitään pääsiäisen sanomaa ei siis tämän "mukavasti pärjäilleeen" henkilön kohdalla ole tarvetta julistaa, päättelemme näin.

Koska asia on ko. kirjoittajan mukaan näin, ja olemme vihdoin, ensimmäistä kertaa koko maailmanhistoriassa löytäneet henkilön joka ei tarvitse evankeliumia ja veristä ristinuhria mihinkään, niin ajattelin siteerata tähän yhteyteen Uudesta Testamentista erään asiaa käsittelevän Roomalaiskirjeen sitaatin jotta voisimme laajemminkin pohtia asian merkitystä sekä itsellemme että yleisesti:

Paavalin roomalaiskirje, 10 luku:

"niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, -paitsi Tolkun ihminen.

ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa, -paitsi Tolkun ihminen

kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet, -paitsi Tolkun ihminen

; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään, -paitsi Tolkun ihminen

Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla, -paitsi Tolkun ihminen

heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta, -paitsi Tolkun ihmisellä

Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta, hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä, ja rauhan tietä he eivät tunne. Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä, -paitsi Tolkun ihmisen"

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koko maailmassa ei ole ollut kuin 1 ihminen joka on ollut synnitön: Ihminen Jeesus Kristus!

    • Anonyymi

      Me kaikki tarvitsemme kipeästi evankeliumia koska olemme , niinkuin sanottu: kokonaan syntisiä omassa itsessämme. Ihminen joka ajattelee ettei häntä koske nämä raamatunkohdat, -elää harhaisissa kuvitelmissa ja korottaa itsensä kaikkien muiden yläpuolelle. Ei ole edes olemassa mitään kristinuskoa ilman Jeesusta ja hänen ristinuhriaan.

    • Anonyymi

      "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani. Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin:

      'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'

      Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.

      Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään." (Luukas 18: 10-14)

      • Anonyymi

        Aamen. näin se menee, helposti kun yrittää omia leukoja nostaa niin tulee niitä tyssäyksiä


    • Anonyymi

      Niin, olisi kuitenkin hyvä myös ymmärtää nämä:

      "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta."
      Joh. 1:12-13

      "...Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      "Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä."
      Joh. 6:63

      Voi olla, että jokainen on ollut syntinen, mutta, sen tilanteen pitää korjautua, jotta voi saada ikuisen elämän.

    • Anonyymi

      Tais olla Ewaldsin Erik joka puhui just tosta syyllisenä olemisen vastuullisuudesta. Eli sellainen näkökulma että se kuuluu noin sydämen sivistykseen että ihmisellä on edes jonkinlainen suhde omaan syyllisyyteen. Jos se puuttuu, alkaa helposti toisia arvostelemaan, ja omia virhitä ei huomata.....

    • Anonyymi

      vastakkain asettelun maailmassa jos tuo synti- juttu ja parannus tajuttais siitä alkais kansanliike!

    • Anonyymi

      Harmi! Aloituksessa on houkutteleva otsikko, mutta en jaksa lukea noin pitkästi enkä varsinkaan raamatunlauseta. Kunkin omat kokemukset ja mielipiteet uskosta ovat mielenkiintoisimpia luettavia.

    • ” Mitään pääsiäisen sanomaa ei siis tämän "mukavasti pärjäilleeen" henkilön kohdalla ole tarvetta julistaa, päättelemme näin.”

      Perustelet perisyntiä viittaamalla juutalaisten kirjoittamaan Vanhaan Testamenttiin. Juutalaisilla ei ole perisynnin käsitettä. Juutalaisten Pääsiäissanomaan ei kuulu myöskään Jeesuksen ylösnousemus. Juutalaiset pitävät Jeesusta haitallisimpana valhemessiaana. Avauksesi on siis täysin perusteeton, sinun pitäisi kyetä perustelemaan asia ilman VT:a koska sen kirjoittajat eivät ole tarkoittaneet sinne mitään perisyntiä.

    • Anonyymi

      Ihmisyys sanassa lienee viisaus. Meissä on tuo "syys", syyllisyys. (syyllisyys ei tarkoita vain väärän teon mukanaan tuomaa tunnetta, vaan syy-yhteyttä omassa tunnossa )Syyllisyys tunteena, johtuu omien kielteisten tekojen tai tunteiden suurentelussa, vähättelyssä tai kieltämisessä.
      Jung puhui "varjosta", alitajunnain torjutuista voimista, jotka jylläävät tiedostamattomassa.
      Usein emme näe omaa varjoamme ja syyllisyyttämme vaan toisten, heidän huonot puolensa. Meiltä puuttuu suhde omaan syyllisyyteen, se on kielletty varjoon.

      Kulttuuri syntyy ajatuksista ja puheesta. Siitä seuraavat tavat, ja säännöt.
      Poissulkemista ja vertailua on selitetty "evoluutiolla", jonka mukaan kannattaa suosia tai syrjiä sen mukaan, mikä edistää omaa selviytymistä. Jos tämä selitysmalli on ainoa sitten olisikin paras olla oikeassa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että useimmissa tapauksessa diagnoosi on väärä, emme tunne ihmistä.
      Tarinan mukaan eräs saarnamies, josta kiersi hänen mielestään kohtuuttomia juoruja, valitti asiasta jumalalle: "miten tämä on mahdollista, enhän ole lainkaan sellainen( niin huono ihminen) kuin he minusta puhuvat ! kuului vastaus: "ole huoleti, eivät he tiedä puoliakaan"..
      Oma sokeutemme estää usein ei ainoastaan näkemästä omia puutteita ja syntiä, vaan se voi myös uhriuttaa, ja aiheuttaa katkeruutta. Keskeneräisyys on vaikeaa, mutta keskeneräisenä oppiminen on ehkä ainut tapa löytää oma tarvitsevuus Se on myös ainut tapa kasvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe