Aihe

Mitä Jumala on tehnyt pelastaakseen pakanat?

Anonyymi

Vanhan testamentin aikana ja vielä 1700-luvulle asti maailmassa oli paljon kansoja, jotka eivät olleet kuulleet mitään Raamatun Jumalasta ja Jeesuksesta.

Jos pelastumisen ehton olisi uskoa Raamatun Jumalaan ja Jeesukseen, niin pakanat olisivat joutuneet kadotukseen tiedon puutteen ja virheellisyyden vuoksi. Jokainen palveli isiltä perityllä tavalla oman kansansa jumalia tai ei mitään jumalaa, koska ei tiennyt mitään Raamatun Jumalasta.

Raamatun mukaan Jumala ei tehnyt mitään pelastaakseen pakanat Vanhan testamentin aikana. Hän puhui ja ilmestyi vain Israelin kansalle ja sen patriarkoille, mutta ei pakanakansoille. Herra soti Israelin rinnalla pakanakansoja vastaan ja käski tappaa heidät Israelin tieltä luvatussa maassa.

Jumala teki itsensä tiettäväksi Lähi-idän kansoille tappamalla pakanoita ja valtaamalla kansalleen oman maan, jossa nämä saivat asua ja palvella Herraa. Ei kuulosta siltä, että Jumala olisi tahtonut pelastaa pakanat.

Uuden liiton aikana tilanne on vähitellen muuttunut. Jumala ei käske enää tappaa pakanakansoja ja epäjumalien palvojat on lupa tappaa vain siinä tapauksessa, että maassa noudatetaan Mooseksen lakia. Siihen asti pakanakansoja tulee opettaa Raamatun kirjoitusten kautta ja julistaa heille evankeliumia.

Jumala on antanut parannuksen elämäksi myös pakanoille. Kesti tosin kuusi vuotta ennen kuin apostolit tajusivat sen, vaikka Jeesus oli antanut käskyn julistaa parannusta syntien anteeksisaamiseksi hänen nimessään heti pian kuolleista heräämisen jälkeen. Opetuslapset eivät kuitenkaan olleet tästä tietoisia tai eivät ymmärtäneet Jeesuksen sanoja ennen kuin Jumala antoi Pietarille taivaallisen näyn ja niin pakanatkin saivat evankeliumin. (Apt 10-11)

Jumala ei tehnyt tätä aiemmin mitään pelastaakseen pakanat, mutta valitusta kansastaan hän pelasti vain uskolliset, joita oli ajoittain vain vähän kansan palvellessa epäjumalia Herran rinnalla.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

    Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
    Maailman menoa
    372
    8233
   2. Maisa sairaalassa

    https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    237
    7347
   3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

    Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
    Kotimaiset julkkisjuorut
    36
    3557