Aihe

Pankirosvo ja terroristi toteutti raharyöstön.

Anonyymi

Stalin toteutti suuren raharyöstön Bilisissä 1907 , joka nykyrahassa on 3,5 miljaardia euroa. Ryöstössä kuoli 40 ihmistä. Ryöstö ei ollut ainoa, vaan niitä tehtiin useita ja rahat päätyivät bolsevikeille.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Montakohan valkoista menetti henkensä Verneri Lehtimäen ryöstäessä Tampereen Suomen Pankin konttorin punakapinassa.

  • Anonyymi

   Stalin oli toiminnan mies!Hän ei todellakaan jäänyt jahkailemaan kun oli kyse proletariaatin onnellistuttamisesta viemällä porvarien rahat!Usein meni myös henki samalla.Tuon raharyöstön hyödyntäminen osoittautui vaikeaksi,koska suuria ruplamääriä ei voinut turvallisesti tallettaa ja vaihtaa Venäjällä.Niinpä rahat vietiin ulkomaille,mutta siltikin esimerkiksi Litvinov ja Kollontay jäivät operaatiossa kiinni.Porvarillinen oikeuslaitos lätkäisi lievät tuomiot ja toverit olivat pian taas vapaana.Stalin ilmeisesti otti asiasta opikseen ja päätti,että neuvosto-tuomioistuimet ainakin ovat avokätisiä tuomion suhteen.Viisi vuotta oli harvinaisen lyhyt tuomio,yleensä taisi tulla 10-20 vuotta ja huonolla tuurilla "ilman kirjeenvaihto-oikeutta" joka selväkielellä tarkoitti taluttamista montun reunalle...

   • Anonyymi

    Stalin oli niin paljon toiminnan mies, että talutti samalla koko valtion montun reunalle samalla parin vuosikymmenen ajaksi. Sen takia maahan piti haalia pankkitoiminnan asiantuntijoita Euroopasta ja Yhdysvalloista, jotta talous saataisiin nousuun. Kun talous ei noussut tarpeeksi nopeasti piti aloittaa sodat Itä-Eurooppaan ja Aasiaan ja aloittaa maan pakkokollektivisiointi, joka vei taas maan entistä enemmän kuralle talousasioissa. Naapurimaiden sotakorvauksilla ja omaisuuden ryöstöllä päästiin taas jotenkin nousu-uralle, jota on kestänyt vuosikymmeniä kun talouden noususta saatu hyöty on laitettu uusiin sotiin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   5999